Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nieprawda :diabloti:
Poczytałam trochę o ciąży urojonej, bom tuk w tym temacie, i zabraliśmy dziś Parówkę na 4km spacer :crazyeye:
Poszła, i chyba nawet jej się podobało ;)
Co prawda w drodze powrotnej, ostatni odcinek "przespacerowała" w ramionach TZta, no ale i tak jestem wobec niej pełna podziwu!
Poza tym, zaraz potem pojechała ze mną sprawdzić dom dla fundacyjnego psiaka, i znów na 20 min spacer z moimi psami, więc myślałam, że padnie... A tu zonk :angryy: Łaziła, piszczała, próbowała mnie gwałcić, wierciła się... A teraz wreszcie śpi, więc jest spokój.
Fajna jest ta Parówa, wiecie??

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Deer, gdyby mogła zostać z nami, już dawno bym o tym napisała. Nie może i koniec, kropka. Zasługuje na lepszy dom, niż ja mogę jej dać. A kochać to ja sobie ja mogę...

Posted

GoniaP napisał(a):
Gdybyś ją poznała, to pewnie sama doszłabyś do wniosku, że ona chyba nigdy na długie spacery nie chodziła. A dziś pod koniec już taka była nieszczęśliwa, mało tego, potykała się i upadała, że nie mieliśmy serca jej dłużej męczyć...

Ja po jej okrągłosciach widze ,
że mało spacerowała:lol:
ale naprawdę jamniki
mogą spacerować bardzo duzo:razz:
i zawsze jest im mało:mad:

Posted

AMIŚKA napisał(a):
Wiemy:lol::lol::lol::loveu::loveu::loveu:
a czemu w ramionach Tz,
ona naprawde może sama:eviltong:spacerować
jamniki to psy mysliwskie,
i potrafia naprawde duzo i długo biegać!!:crazyeye::crazyeye::multi::multi:
Gdybyś ją poznała, to pewnie sama doszłabyś do wniosku, że ona chyba nigdy na długie spacery nie chodziła. A dziś pod koniec już taka była nieszczęśliwa, mało tego, potykała się i upadała, że nie mieliśmy serca jej dłużej męczyć...

Posted

Mała agentka :loveu:

Napisali niedawno do mnie ludzie, którzy wypatrzyli ją w gazecie, ale kiedy napisałam, że ma ok. 4 lat (dziwne, bo w artykule wiek był przecież podany) to zrezygnowali.
Na stronie schroniska jest ankieta dot. sterylizacji - jestem załamana, 3/4 odpowiedzi to "każda suka powinna mieć młode, psa trzeba dopuścić":shake:

Posted

Parówka jest niesamowita. Chyba wreszcie zaczyna się otwierać. Zdecydowanie, to mnie obrała sobie za wodza ;)
Coraz chętniej wychodzi na spacerki i dzielnie trzyma się reszty "stada". Tak jak widzieliście na zdjęciach (Domi, dzięki za wstawienie :loveu: ) zaczyna już biegać, interesować się zapachami, biega za piłeczką...
Niewielu rzeczy została nauczona, ale przepięknie reaguje na komendę : "stój".
W nocy śpi przyklejona do mnie i wspaniale grzeje.
Problemy z ewentualnym brudzeniem w domu odeszły w zapomnienie.
Nadal goni mojego biednego Jogurta, który trzyma się z dala od niej. Lusię natomiast kocha... Nie rozumiem tego stanu rzeczy :shake: Lusia się jej nie boi i po prostu ładuje się na łóżko gdzie śpi Parówa i Bobo, a czasem Tosia. Parówka wtedy podpełzuje do niej i liże ją, wącha i "iska". Lubi spać przytulona do Bobola :crazyeye:, który o dziwo! jej na to pozwala, bo zwykle jest niedotykalski. Parówka zdecydowanie woli jego od Tosi, którą ustawia. :evil_lol:
Parówka jest szalenie inteligentna...
Dziś mnie zaskoczyła kompletnie.
Tytułem wstępu: moje psy są dziwne :evil_lol: Bąbel, gdy bardzo chce wyjść na dwór, siada przy lustrze w przedpokoju, wpatruje się w swoje oblicze i czasami popiskuje. Od Bąbla nauczyła się tego samego Tosia, a dziś to samo zachowanie zaprezentowała Parówka :-o
Gdy mój TZ z nią wyszedł, okazało się, że chciała kupkę i zwymiotowała (może po podaniu hormonów do pyszczka - muszę obserwować).
Jest naprawdę kochana, i nie wiem jak ktoś w ogóle mógł pomyśleć o jej uśpieniu :-(
Mam nadzieję, że zacznie chudnąc. Je 2 razy dziennie, ii czasem nawet zostawia resztki w misce, ku uciesze wszystkożernej Tosi. Dziś natomiast wszystkie dostały jedzenie tylko raz ;) Ponoć przy ciązy urojonej należy ograniczyć posiłki, no ale jak jedna to i wszyscy solidarnie dziś "głodują".

Dziś też miałam telefon od kobiety z Oświęcimia. Wszystko brzmiało super do czasu, kiedy zaczęłam mówić o sterylce... Pani posiada już rudą sunię (3-latkę) a Parówki zrobiło jej się żal. No ale tę Rudą chce rozmnożyć... Rozmnożyłaby też Parówkę? Mój wykład o hodowlach skwitowała tym, że za psa dałaby 200zł ale nigdy 1200, i że jeśli by rozmnażać same rodowodowce, to to samo jakby ograniczyć rozród ludzi tylko do wyższych sfer :shake:

Posted

To na dobranoc Wam napiszę, że Sonia śpi do góry (pomarszczonymi) łapinkami, do połowy przykryta kocykiem, wygięta w łuk, a zadek i główka (czyli najważniejsze części ciała) są przyklejone do grzbietu chrapiącego i w śnie biegającego Bąbla :loveu:
Wam również życzymy miłych snów :evil_lol:

Posted

Parówka mnie martwi :-(
Już któryś dzień z rzędu odmawia jedzenia lub skubnie mikroskopijną ilość :(
A dziś rano odwróciła nos na najsmakowitszy kąsek, a potem zwymiotowała 2 razy żółcią.

Posted

[quote name='GoniaP']Parówka mnie martwi :-(
Już któryś dzień z rzędu odmawia jedzenia lub skubnie mikroskopijną ilość :(
A dziś rano odwróciła nos na najsmakowitszy kąsek, a potem zwymiotowała 2 razy żółcią.[/quote]

Może podaj jej przez kilka dni hepatil

Posted

Przyczyną wymiotów i biegunki może być ciąża urojona... i Galastop, który podaję na zatrzymanie laktacji, bo mleko z niej tryska :shake:
Dostała zastrzyk na pobudzenie apetytu i przeciwwymiotny. Temperatura w normie, morfologia i biochemia wzorowe, bolesności brzucha brak. Zakupiłam puszkę RC Sensitive i po powrocie do domu poczęstowałam nią Parówkę. Nie tknęła nawet kęsa. Schudła 1kg.

Posted

Jamniczki z urojonymi są okropne. U nas praktycznie każda cieczka do momentu sterylki kończyła się urojoną... :shake:

Ps. Goniu- Ty Paróweczkę pastujesz czy smarujesz masłem? Pięknie się błyszczy! :loveu: