Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

danka1234 napisał(a):
to czekam na informacje i pomogę w ogłoszenich jesli bedzie trzeba:lol:
już wiemy ze może mieszkac z kotami :lol:
Danusiu, trzeba, trzeba, bo za tydzień będę się musiała przeprowadzić pod most... Tak zapowiedział mi TZ :roll:

Posted

GoniaP napisał(a):
Danusiu, trzeba, trzeba, bo za tydzień będę się musiała przeprowadzić pod most... Tak zapowiedział mi TZ :roll:

Spokojnie GoniuP;);)
Za tydzień Tz juz bedzie tylko jamnisię widział:razz:
i bedzie oburzony ze ona nie zostaje!!:razz:

Posted

GoniaP napisał(a):
Paróweczka musi mieć dużo piernatów" do zakopania się do snu :evil_lol:

Sama się tak elegancko przykrywa po samą szyjkę? :crazyeye: Czy jednak potrzebuje służby? ;)

Posted

Na zdjęciach wyżej służba ją przykryła ;)

Pierwsza noc za na nami. Sonieczka 2 razy się budziła i uderzała w tony wilków. Podreptała po domu, ale zachęcona kładła się znów w swoim kojcowym azylu, i przykryta zasypiała.

Martwię się trochę, bo Sonia zamknęła się w skorupce swojego świata. Nie mam z nią w zasadzie kontaktu. To znaczy pozwala się głaskać i okrywać, ale w ogóle do nas nie podchodzi na wołanie. Nie chce jeść i jest smutna. :-(

Posted

danka1234 napisał(a):
no tak,tęskni bidulka za swoim domem.:-(

czy robimy juz ogłoszenia?jeśli tak to moze mogłabym otrzymać gotowy tekst z informacjami które mają być zawarte i dane do ogłoszeń.
Myślę Danusiu, że nie ma na co czekać. Spróbuję dziś spłodzić jakiś tekst, ale tak naprawdę przydałaby mi się głowa Majgi ;)

Posted

Pies kocha nawet tych wyrodnych właścicieli. Niestety. :roll: Pewnie minie trochę czasu zanim sunia się oswoi z sytuacją, ale najważniejsze, że jest bezpieczna.

Posted

Kar0la napisał(a):
Jak każdy jakmnik musi się zakopać. :loveu:

Może to Pan był jej ukochanym opiekunem dlatego woli TZ-ta.
A jak z sikaniem?
Na razie w ogóle nie nabrudziła :shake:
I ta, to jej ukochany pan przyprowadził ją do uśpienia.

Teraz mój TZ wyszedł, a ona wyje :shake:

Posted

GoniaP napisał(a):
Spostrzeżenie 6. Paróweczka chodzi za moim TZtem, a za mną na razie nie.

:razz:
widzisz jak szybko rozpoznała kto jest kto!!!:razz:
,a kto oprócz jej -wyje za TZ;)???

Posted

Nastąpił przełom :)
Parówka jest już ewidentnie moim psem! Chodzi za mną jak cień. Już nie piszczy, albo tylko wtedy gdy niknę jej z oczu. Merda już ogonkiem, ożywia się na widok smyczy, ulubione pory dnia - to pory posiłku ;) Dostałam już nawet buziaki :loveu:
Świetnie jeździ samochodem, ale awanturuje się jeśli musi w nim zostać sama.
Ma mega silny lęk separacyjny :(
Nie daję rady wychodzić na raz z trzema psami, więc Sonia musi zostawać na ten czas w domu. Próbowałam zamykać ją w kojcu, ale nie ma takiej siły, by ja tam zatrzymać :shake: Za każdym razem jak została sama, znajdowałam kałużę siusiu...
Poza tym to jamnik w pitbullu ;) Kupiłam jej dziś kostkę, i szybko musiałam użyć sztuczek by jej ją zabrać, bo nie można się było do niej zbliżyć na 2 metry :crazyeye:
Pozbyłyśmy się też starej smyczy i obroży, no i Parówka chodzi w nowym kubraczku...
Odwiedziłyśmy tez dziś weterynarza, który dokładnie obejrzał jej ząbki. Stwierdził, że nie ma więcej niż 4 lata...

Posted

Goniu - uwielbiam Ciebie i twoje opisy! :loveu:

Co do małej - był ostatnio gdzieś artykuł o najgroźniejszych rasach. Jamniki zdecydowanie zdeklasowały pitki, zatem to nie pit w jamniczym ciele tylko 100% jamnika w jamniku!
Nasza jamolka w taki sposób pilnowała karpie w wannie. :evil_lol: Żadnym sposobem nie dało się zbliżyć!

Ps. Rozważałaś przejście na karmę odchudzającą? Gamoń i anetka23 mają spore sukcesy w odchudzaniu i z tego co pisały właśnie dawały psiakom jakąś specjalną karmę. (Mam nadzieję, że nie odbierzesz tego jako pouczanie czy dawanie "dobrych rad" :oops:)