Lilmo Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Aaa jak cudownie czyta się takie widomości i to z samego rana! :multi: A na jakieś szczegóły moję liczyć ? Np. do kogo, kiedy i jak ? ;) Quote
GoniaP Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Parówka prawdopodobnie zamieszka w Lidzbarku Warmińskim, a pojedzie tam jutro. Pani Wioletta z Rodziną przyjeżdżają po Nią do Poznania jutro około 15stej. Jagoda wczoraj sprawdziła dom i mam Jej zielone światło. (Jadziu, nie wiem jak Ci się odwdzięczę!) Patrzę teraz na śpiącą i chrapiącą Paróweczkę i trudno mi uwierzyć, że to nasza ostatnia noc. Jak widać, nie mogę spać. Już mam kluchę w gardle i nie wiem jak przeżyję jutrzejszy dzień... Mam nadzieję, że będzie bardzo szczęśliwa. Jest cudownym psem, naprawdę... Dopiero teraz się otwiera, a minęły prawie 2 miesiące, odkąd jest z nami. Widziałam jak kręci ósemki, jak bawi się podrzucając chrupki pozostawione w misce przez Tosię lub Bąbla... Jak biega na spacerach, aż jej uszy "wiuwają". Ostatnio bawimy się w brzusiowe całusy, jest parskanie i delikatne gryzienie ręki, skoki z kanapy, okrążanie pokoju i skoki na kanapę... Będzie mi jej bardzo brakowało :placz: A tu parę nowych zdjęć: Picasa Web Albums - Małgorzata - Parówka luty ... Quote
Lilmo Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Gosiu przyznam się bez bicia, że czytając Twoją wiadomość rozpłakałam się. Już sama nie wiem czy ze szczęścia, że Soniulka wkońcu znalazła odpowiedni dom czy ze względu na to jak pięknie podsumowałaś spędzony z nią czas. Przypuszczam, że jednak z obu powodów :oops: Sonia była psiakiem, dzięki któremu tutaj trafiłam. To ona podbiła moje serce, gdy z przeglądałam ogłoszenia na allegro, a następnie szukałam informacji o niej najpierw na stronie emirowej, a później tutaj, więc Paróweczka, mimo, że nie miałam okazji jej poznać osobiście, jest wyjątkowo bliska mojemu sercu. Przyznam się, że trudno mi sobie wyobrazić, że już jutro jej u Ciebie nie będzie, bo odkąd jestem na dogo to zawsze byłyście razem :oops: Cieszę się jednak, że wkońcu ten dzień, na który tak długo czekaliśmy, nastąpił. Mam nadzieje, że Sonia będzie niesamowicie szczęśliwa w nowym domu. Marzę także o tym, żeby nowi właściciele, chociaż co jakiś czas,podsyłali nam jej nowe zdjęcia, bo nie wyobrażam sobie, że nasza Parówcia tak nagle od nas znikeła. Soniu, Paróweczko nasza kochana, życzę Ci wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :lol: I nie zapomnij o swoich cioteczkach! :lol: Quote
taxelina Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Ciezko jest brac tymczasy z tego powodu ze potem ciezko sie rozstac... Quote
GoniaP Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Parówka właśnie pojechała po nowe życie :placz: Quote
stonka1125 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 ło boże ,gonia trzymaj sie,ważne że domek fajny i że parówa będzie szczęśliwa,no i nie rycz za dużo;) Quote
Isadora7 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 GoniaP napisał(a):Parówka właśnie pojechała po nowe życie :placz: Trzymaj się Gonia :) Quote
danka1234 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Paróweczko wszystkiego dobrego w nowym domku. Quote
Helga&Ares Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Najgorsza strona tymczasu.... Gonia, trzymaj się:calus::calus::buzi::calus::calus: Parówa Słoneczko - szczęścia w nowym domku Quote
Isadora7 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 A do mnie dzisiaj dzwoniłą Pani w sprawie Paróweczki :) muszę jej innej poszukać :) Quote
Helga&Ares Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Isadora7 napisał(a):A do mnie dzisiaj dzwoniłą Pani w sprawie Paróweczki :) muszę jej innej poszukać :) My mamy w Gaju przecudaśnego szorściaka, który pewnie był bity, bo jak się uniesie rękę to już na pleckach leży i przeprasza, że żyje... Boi się smyczy... Ale jest na prawdę kochany Quote
Helga&Ares Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 [quote name='DG32']No to go wrzucaj na forum :p, bo na szorściaka to już ktoś czeka na dogo ;). Szczęścia Paróweczko w nowym domku :p. WYGLĄDA TAK Quote
DG32 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Helga&Ares napisał(a):My mamy w Gaju przecudaśnego szorściaka, który pewnie był bity, bo jak się uniesie rękę to już na pleckach leży i przeprasza, że żyje... Boi się smyczy... Ale jest na prawdę kochany No to go wrzucaj na forum :p, bo na szorściaka to już ktoś czeka na dogo ;). Szczęścia Paróweczko w nowym domku :p. Quote
Lilmo Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Soniu wszystkiego najlepszego w nowym domku! I czekamy na wieści! ;) Quote
mentro Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Witamy! Sonia dojechala szczesliwie do domu o godzinie okolo pierwszej w nocy. Troche tesknila w samochodzie. Spala na naszych kolanach lub obserwowala droge zawinieta w kocyk. Noc przespala spokojnie. Obudzila sie o godzinie siodmej rano i poszlismy na spacerek. Spodobalo sie jej ze wokol jest tyle blokow, obwachiwala wszystkie okna w piwnicach i i drzwi wejsciowe do klatek. Zna juz cale osiedle. Od wczoraj jest bardzo zainteresowana papuga i ciagle ja obserwuje siedzac na kanapie. Zauwazylismy, ze boi sie wlaczonego odkurzacza. Zdjecie Soni zamieszczam w linku Nowy obraz.JPG - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl Pozdrawiam Damian i Wiola Quote
Lilmo Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Pani Wiolu i Panie Damianie bardzo dziękujemy za zajrzenie na dogo i napisanie nam relacji! Cieszę się, że Sońka tak dzielnie zniosła rozstanie z Gosią, bo myślałam,że może być z tym gorzej. Co do odkurzacza, to moja jamniczka także bardzo się go boi, więc to chyba w miarę często spotykane zjawisko ;) Mam nadzieję, że możemy liczyć na w miarę regularne wiadomości z nowego domku Paróweczki :) Pozdrawiam:Rose: Czyli wygląda na to, że temat Soni można przenieść do działu "Już w nowym domu" :loveu: Quote
Isadora7 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 [quote name='Lilmo']Pani Wiolu i Panie Damianie bardzo dziękujemy za zajrzenie na dogo i napisanie nam relacji! Cieszę się, że Sońka tak dzielnie zniosła rozstanie z Gosią, bo myślałam,że może być z tym gorzej. Co do odkurzacza, to moja jamniczka także bardzo się go boi, więc to chyba w miarę często spotykane zjawisko ;) Mam nadzieję, że możemy liczyć na w miarę regularne wiadomości z nowego domku Paróweczki :) Pozdrawiam:Rose: Czyli wygląda na to, że temat Soni można przenieść do działu "Już w nowym domu" :loveu: Bardzo się ciesze również. Mam tez nadzieję, że nie zaufacie Sonii jeszcze jakiś czas. Tęsknota u psiaków dość często nie występuje pierwszego dnia. Może być dobrze, ale może nie być. Trzeba ją obserwować jakiś czas. Szczerze mwówiac ja oddycham na ogół po miesiącu. Aczkolwiek nie ma na to reguły. Ja również liczę na relacje z domku :):):) Quote
taxelina Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Super, zostancie z nami i opowiadajcie co u Was :D Quote
Jagoda1 Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Sonia ma super domek. Bardzo spodobal mi sie młody Pańcio, z nim Sonia nie będzie się nudziła.:lol: Quote
medar Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 Jak sądzę, Sonia mniej przeżywa przeprowadzkę niż GoniaP. Dużo spokoju i szczęścia dla wszystkich, łącznie z "nowym domkiem" . Quote
mentro Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Witamy. Sonia czuje sie bardzo dobrze. Jesli wychodzimy wszyscy razem na spacer i ktos z naszej rodzinki na chwilke sie rozlaczy(wejdzie do sklepu) to sonia bardzo to przezywa i nie chce isc dalej tylko czeka az wyjdzie. Sonia bardzo lubi biegac za pileczka i ja grysc. Bardzo przymilala sie do taty, który skapitulował i się strasznie przejął swoją rolą. W sobotę byliśmy w Bartoszycach w sklepie zoologicznym zrobić zakupy, ponieważ tata uznał, że potrzebna jest nowa smycz, legowisko, piłeczka,szczoteczka do czesania i konserwa, ponieważ nie chce jeść wogóle suchej karmy. Na razie je tylko i wyłącznie samego kurczaka w różnej postaci. Właśnie sprawdziła czy tata się już wykąpał i wskoczyła na łóżko:diabloti:,siedzi obok laptopa i nas. Co chwila podnosi głowę nadsłuchując papugi, która strasznie ją interesuje. Jest bardzo zmęczona, bo miała bardzo pracowity dzień. Przesyłam pare zdjęć. DSCN0422.JPG | mentro | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl sonia3.JPG | mentro | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl sonia2.JPG | mentro | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl sonia1.JPG | mentro | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl Pozdrawiamy Quote
Isadora7 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 No tak Gonia dogadzałą dziewczynce z jedzonkiem, bo panienka kapryśna. Czekamy na zdjęcia, Sonieczko super że tak ci się układa. Quote
mentro Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Te zdjecie zostalo zrobione w trakcie mojego pisania:loveu: Sonia zasnela:lol: Quote
Jagoda1 Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Widać, że Sonia czuje się bardzo dobrze w nowym domu.:lol: Quote
Recommended Posts