Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 479
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='esperanza']Chyba czas się pochwalić.
Rybcia i Pola mają nowe domy :-)[/QUOTE]

Nooo może w końcu coś ruszy :D ... Dodałam info na stronę :).

Posted

Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę. Z funduszami jest bardzo krucho, więc każdy pies mniej w hotelu to dla nas duża różnica.
Może Misiek trafi do domu tymczasowego, ale to pokażą najbliższe dni.
Chciałabym, by Haker i Mirka także trafiły do dt, a najlepiej by znalazły domy.
Ten miesiąc musi być ostatnim w hotelu dla naszych psów, bo na dłuższe pobyty już nie mamy pieniędzy.

Posted

Uwaga do wszystkich, którzy chcieliby w tym roku przekazać nam 1%

W tym roku nie korzystamy z KRS Vivy .

Aktualne dane do wpisania w celu odliczenia 1% podatku na rzecz Stowarzyszenia na Rzecz Bezpańskich Zwierząt Niczyje to:
Nazwa OPP: FUNDACJA DR LUCY
Numer KRS: 0000289538
Cel szczegółowy 1%: NICZYJE

Prosimy także o zaznaczenie krzyżykiem poz. Wyrażam zgodę.

• 2 weeks later...
Posted

Odezwała się do mnie osoba, której "stowarzyszenie" obiecało pomoc w opiece nad kotami (Ostrów). Jayo obiecała jej karmę dla kotów, mówiąc, że: "nie ma z tym najmniejszego problemu". Teraz Jayo nie odbiera telefonów, na stronie internetowej nie podano żadnych telefonów... Ta pani jest zdesperowana, wszelkimi sposobami szuka kontaktu (o czym świadczy fakt, że znalazła mój numer). W siedzibie "stowarzyszenia", w powiatowym inspektoracie weterynarii dostała informację, że nie ma takiej organizacji - od lat nikt się tam nie pojawił. Ta osoba chce tylko dowiedzieć się, czy ta obietnica jest aktualna. Ona jest gotowa kupić karmę, ale taniej. Proszę o wyjaśnienie tej sprawy. Szkoda kotów, szkoda kobiety, bo robi co może, a czuje się wystawiona.

Posted

Niestety, nie znam Twojego prywatnego adresu mailowego (podobnie jak numery telefonów mógł się wielokrotnie zmienić). Z tzw "stowarzyszeniem" jedyny skuteczny kontakt jest za pośrednictwem forum - nikt nie odpowiada ani na maile wysłane za pośrednictwem formularza zamieszczonego na stronie internetowej, ani na listy wysyłane pod adresem, pod którym zarejestrowane jest (i przynajmniej zgodnie z prawem powinno funkcjonować) stowarzyszenie. Przychodzą zwroty z adnotacją poczty: "adresat nieznany". Nie widzę powodów, żeby utrzymywać w tajemnicy fakt, że z waszą organizacją nie sposób się skontaktować.

Posted

Czyli jednak adres mailowy się zmienił (miałam zupełnie inny).

Zarzuty nie są bezpodstawne, ze "Stowarzyszeniem Niczyje" nie sposób się skontaktować. Telefon, o którym napisałam, nie był jedyny, w ciągu kilku ostatnich lat regularnie odbieram telefony od osób i instytucji, które w poszukiwaniu kontaktu trafiają do mnie (napisałam teraz o tym, bo kobieta była zdesperowana, a ja już ma trochę dość tłumaczenia).

Na stronie internetowej w dziale "kontakt" jest tylko formularz kontaktowy, prawdopodobnie niedziałający, nie ma żadnego numeru telefonu. Adres pocztowy nie działa, co więcej, wg powiatowego lekarza weterynarii (w jego siedzibie zarejestrowane jest stowarzyszenie) "takiej organizacji nie ma". Stowarzyszenie (jako organizacja, a nie prywatne osoby-wolontariusze) najwyraźniej się ukrywa. I nie widzę powodu, by utrzymywać to w tajemnicy.

Posted

Fela napisał(a):
Czyli jednak adres mailowy się zmienił (miałam zupełnie inny).

Zarzuty nie są bezpodstawne, ze "Stowarzyszeniem Niczyje" nie sposób się skontaktować. Telefon, o którym napisałam, nie był jedyny, w ciągu kilku ostatnich lat regularnie odbieram telefony od osób i instytucji, które w poszukiwaniu kontaktu trafiają do mnie (napisałam teraz o tym, bo kobieta była zdesperowana, a ja już ma trochę dość tłumaczenia).

Na stronie internetowej w dziale "kontakt" jest tylko formularz kontaktowy, prawdopodobnie niedziałający, nie ma żadnego numeru telefonu. Adres pocztowy nie działa, co więcej, wg powiatowego lekarza weterynarii (w jego siedzibie zarejestrowane jest stowarzyszenie) "takiej organizacji nie ma". Stowarzyszenie (jako organizacja, a nie prywatne osoby-wolontariusze) najwyraźniej się ukrywa. I nie widzę powodu, by utrzymywać to w tajemnicy.

Oj Fela, Fela. Znowu robisz bezpodstawny dym. Wiesz co jest teraz głównym narzędziem dla wielu organizacji i firm? Facebook.
Gdyby zależało Ci na kontakcie, a nie na dymieniu wysłałabys prywatna wiadomośc tu http://www.facebook.com/pages/Stowarzyszenie-na-rzecz-Bezpa%C5%84skich-Zwierz%C4%85t-Niczyje/191499597544766?fref=ts
Doskonale znasz tą stronę :)

I doskonale wiesz również, że dziewczyny robią wszystko żeby pomagać.
A telefon do Justyny od kilku lat jest ten sam...

Posted

Jeszcze raz poproszę, bo jednak chyba nie wszyscy zrozumieli, o co mi chodzi.

Prośba jest następująca: o to, by "stowarzyszenie", działając jako organizacja, podało kontakt do organizacji - dla osób, które chcą się z tą organizacją skontaktować w różnych sprawachy i z róznych względów. Proszę, by "stowarzyszenie" podało np. na swojej oficjalnej stronie internetowej informację, jak ze "stowarzyszeniem" można się skontaktować, nie tylko za pośrednictwem formularza, który nie działa (ewentualnie nikt nie odpowiada na próby kontaktu).

Proszę nie dlatego, że potrzebuję takiego kontaktu, że mam takie widzimisię albo że mi się nudzi i klepię trzy po trzy, lecz dlatego, że mam dość odbierania telefonów od osób, które chcą skontaktowac się ze stowarzyszeniem (np. z jego zarządem).

Nie pytam o prywatne numery telefonów, lecz proszę o podanie oficjalnego telefonu kontaktowego.
Nie dla siebie, lecz dla osób, które z różnych względów chcą się ze stowarzyszeniem skontaktować. W miejscu ogólnodostępnym, nie tylko dla użytkowników F-B.
Czy teraz napisałam jasno?
Jeśli tak, bardzo dziękuję za zrozumienie :)

Posted

Na fb Niczyich oststnio pełno. Jak potrzebowałam się coś dowiedzieć, to też mi się udało (Beata też ostatnio miała ten sam numer). Niektórym zadry siedzą, siedzieć będą i to się nie zmieni. Tylko co komu z tego? Samopoczucia nie poprawia (chyba, ze niektórym), wymiernych korzyści nie daje. A robić komuś przy każdej okazji "koło pióra", choć bezinteresownie pomaga psom...no comment. A potem dziwne, że na fb powstają dziwne wydarzenia i organizacje, zamiast działać ze sobą, zieją jedynie jadem do siebie. To na pewno pomaga zwierzętom...

Posted

No nie jest pluszową przytulanką. ;)
Ma taki koci charakter, jest niezależny i potrzebuje poszanowania swojej 5-kilogramowej osoby.
Trzeba umieć z nim rozmawiać i respektować jego przestrzeń prywatną.
Ale umie być bardzo przymilny i lubi być blisko człowieka.

Posted

joaaa napisał(a):

Hmmm, a ja mam ten adres mailowy Justyny od 6 lat. ;)

A ja miałam jakiś na o2 z całym mnóstwem podkreślników. No proszę, na coś się przydałam, wątek ożył, no, no ;) ;) ;)

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Aktualna lista zwierzaków pod naszą opieką:
Dorosłe psy:
Bąbel- w hotelu w Drwalewie
Haker- w hotelu w Drwalewie
Rupi- mikro pies w hotelu u joaaa

psy z Różana:

Burka, Ida, Mirka- wszystkie w Drwalewie
Karolek i Kopiejka- w hotelu w Konstancinie

Najbardziej cieszą nas ostatnie adopcje Rybci- czekała rok na dom, kota Mieszka- czekał 10 miesięcy i Miśka- czekał 1,5 roku
Takie adopcje dodają wiary, że i pozostałym też się w końcu uda znaleźć dom :-)

Posted

W Czerwinie (pod Ostrowią Mazowiecką) na stacji benzynowej BLISKA został wyrzucony pies bernardynopodobny. Wieczorkiem postaram się wstawić zdjęcia ....