malagos Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 ...i teraz dodaj jeszcze odrobaczenie i odpchlenie i karmę dla wychudzonego ONka pod "opieką" pijaczków w mojej wsi....... Dziekuję ogromnie za pomoc! Quote
esperanza Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Nie ma za co Małgosiu. Jeśli tylko możemy, pomagamy :-) Quote
esperanza Posted May 28, 2011 Author Posted May 28, 2011 Rayo http://www.dogomania.pl/threads/206399-znalezisko-z-lasu-pilnie-szukamy-dt-lub-chocia%C5%BC-domowego-hotelu-w-okolicach-W-wy i Angelina mają http://www.dogomania.pl/threads/208139-bezdomna-w-ci%C4%85%C5%BCy-i-jeszcze-z-przeuklin%C4%85-potrzebna-pomoc-dla-Angeliny Quote
esperanza Posted July 14, 2011 Author Posted July 14, 2011 Tak, trafiła do dt w W-wie. Jutro zrobię aktualizację naszej listy psiaków i kociaków. Quote
bebcik Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Uziemniona jeszcze jestem :( a mam chetnego na dt na czas wakacji dla 2-3 szczeniorów :) Co prawda nie jest to domowe dt ale u czlowieka z sercem dla zwierząt wielkim, ktory wakacje soędza w lesniczówce więc miałyby dobrze bo mizianko i jedzonko zapewnione dzisiaj sprobuję jakoś się zorganizować Quote
esperanza Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 bebcik pogadaj z nim jeszcze. Może będzie wiedział, kiedy posiedzi na miejscu na dłużej. Szlag by to trafił. Każda dobra wiadomość równa się złej. Tonik prawdopodobnie w niedzielę pojedzie do nowego domu, a nam już dziś przybyło 2 podopiecznych. Dwa szczeniaki podrzucono do pracy do Danuty S. Nogi z dupy bym powyrywała temu palantowi, który kto zrobił. Na razie są w lecznicy w Tobolicach, ale muszą znaleźć dt, bo w schronisku zachorują. Quote
bebcik Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Kurde, ciągle nowe biedy, nigdy wygrzebać się nie można :( Quote
esperanza Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Wstawiam zdjęcia maluchów i proszę o pomoc w ogłaszaniu: Zobaczcie, jaki ten maluch jest chudy :-( Quote
esperanza Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Nazwijmy je Fuks i Fortuna. Link do artykułu: http://kurierostrolecki.pl/60283,Ostroleka-Kolejne-przypadki-porzucenia-psow.html Quote
bebcik Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Lara napisał(a):dobrze zrobil, wiedzial, ze Danuta S. uratuje te maluchy... :-( tak ale ile jeszcze tak jestesmy w stanie ogarnąc ? :( Quote
esperanza Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Aktualna lista naszych podopiecznych: Fin- psiak zabrany w 2006 roku ze schroniska w Ostrowi Mazowieckiej. Ma teraz około 10 lat. Morek- około 10-12 letni pies zabrany w 2008 roku z drogi w Markach. Pies bez jednej łapy i nieadopcyjny ze względu na charakter- rzuca sie na obcych w obecności opiekunów. Tonik- szczeniak z Kruszewa zabrany w maju do domu tymczasowego. Zefir- szczeniak z Kruszewa zabrany w maju do domu tymczasowego. Heca- szczeniak z Kruszewa, zabrana w czerwcu, w płatnym domu tymczasowym w Warszawie. Haker- szczeniak z Kruszewa, zabrany w czerwcu, w płatnym domu tymczasowym w Warszawie. Bella- kotka 4-miesięczna zabrana od meneli z Małkini, w hoteliku w Warszawie Figa- czarna kotka, około 2,5 miesięczna, znaleziona na tyłach teatru w W-wie. Przebywa w domu tymczasowym. Maluchy z postów powyżej- Fuks i Fortuna znalazły już domy :-) Quote
esperanza Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Zrobiłam bazarek na nasze zwierzaki: http://www.dogomania.pl/threads/211778-nowe-ksi%C4%85%C5%BCki-na-utrzymanie-podopiecznych-Niczyje-do-31.07?p=17323326#post17323326 Quote
esperanza Posted July 26, 2011 Author Posted July 26, 2011 Prawda? Cuda sie czasem zdarzają. Oby taki sam cud dotyczył psa, którego potrącił samochód, o którym mowa na wątku schroniska. Na razie jest w lecznicy. W czwartek będzie miał kastrację, potem pojedzie do schroniska, jesli nikt się nim nie zaopiekuje. Zawiozłam dziś Bellę do nowego domu :-) Quote
malagos Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='esperanza']Prawda? Cuda sie czasem zdarzają. Oby taki sam cud dotyczył psa, którego potrącił samochód, o którym mowa na wątku schroniska. Na razie jest w lecznicy. W czwartek będzie miał kastrację, potem pojedzie do schroniska, jesli nikt się nim nie zaopiekuje. Zawiozłam dziś Bellę do nowego domu :-) Gdzie o tym jest napisane? bo psach do pilnej adopcji jest tylko Tonik i Morelka. Quote
esperanza Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Opisałam to w poście 2320 http://www.dogomania.pl/threads/117793-schronisko-Canis-w-Kruszewie-prawie-400-ps%C3%B3w-szuka-domu-pom%C3%B3%C5%BC!/page93 Quote
esperanza Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/212006-wielkie-sprz%C4%85tanie-biblioteczki-do-05.08-dla-Niczyich-psiak%C3%B3w?p=17346273#post17346273 A na nim kilka wyjątkowych książek, np. książka o yorkach z 1977 roku, kilka pozycji o ratowaniu psiaków, powieść Llosy, książka Beaty Pawlikowskiej, a nawet słuchawka bluetooth :-) Quote
esperanza Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Oglądajcie dziś Kurier Mazowiecki o 18.45. Pojawią się w nim nasi wolontariusze i psiaki ze schroniska w Kruszewie :-) Quote
bebcik Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 lipa ten materiał.. albo ja miałam zbyt wysokie oczekiwania :( Quote
esperanza Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Kolejna aktualizacja: Aktualna lista naszych podopiecznych: Fin- psiak zabrany w 2006 roku ze schroniska w Ostrowi Mazowieckiej. Ma teraz około 10 lat. Morek- około 10-12 letni pies zabrany w 2008 roku z drogi w Markach. Pies bez jednej łapy i nieadopcyjny ze względu na charakter- rzuca sie na obcych w obecności opiekunów. Zefir- szczeniak z Kruszewa zabrany w maju do domu tymczasowego. Heca- szczeniak z Kruszewa, zabrana w czerwcu, w płatnym domu tymczasowym w Warszawie. Haker- szczeniak z Kruszewa, zabrany w czerwcu, w płatnym domu tymczasowym w Warszawie. Figa- czarna kotka, około 2,5 miesięczna, znaleziona na tyłach teatru w W-wie. Przebywa w domu tymczasowym.- wkrotce pojedzie do nowego domu 2 sunie mix labradora w wieku 3,5 miesiąca Wraca do nas Majka- DON Quote
ronja Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 Morka możecie już wykreślić ze swoje listy:) Sama go już utrzymuję. Chciałabym tylko wyjaśnić, ze nie rzuca się na obcych w obecności opiekunów, bez naszej obecności również by to zrobił. Brzmi to trochę, jakbyśmy to my byli powodem jego agresywnych zachowań. Jego zachowania agresywne wobec obcych osób wynikają ze strachu, poczucia zagrożenia. Pozdrawiamy:) Quote
esperanza Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Dzięki za wyjaśnienia :-) Dobrze, że z nim pracujecie. Quote
esperanza Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Aktualna lista naszych podopiecznych: Fin- psiak zabrany w 2006 roku ze schroniska w Ostrowi Mazowieckiej. Ma teraz około 10 lat. Haker- szczeniak z Kruszewa, zabrany w czerwcu, w płatnym domu tymczasowym w Warszawie. Figa- czarna kotka, około 2,5 miesięczna, znaleziona na tyłach teatru w W-wie. Przebywa w domu tymczasowym.- wkrotce pojedzie do nowego domu Majka- DON- w hotelu Bąbel- 8-miesięczny psiak średniej wielkości (wrócił z adopcji) Goofy- 2,5 miesięczny szczeniak- w dt u zina777 Sproket- 4-5 letni psiak po resekcji główki kości udowej i amputacji ogona Balbina- 8-miesięczna kotka po sterylizacji, od wczoraj w dt u moich rodziców Quote
Owieczka Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 esperanza podaj mi swój nr tel i Doroty i Beatki na pw albo e-mailowo Nie mam żadnych kontaktów odkąd straciłam telefony ;/ Quote
bebcik Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 :( a Jankes? Nie zapomniałaś o nim? :( karmę przecież stowarzyszenie przesyła koty na Jaracza mają karmicielkę, Poprosze o skontrolowanie osobę która mieszka nieopodal, zakupiłam worek karmy i sprawdzimy na ile starczy. Quote
Recommended Posts