Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bzikowa napisał(a):
a ja robiłam od drugiej strony aport formalny - tzn zaczynałam od trzymania, potem trzymanie bez memłania :evil_lol: , następnie siadanie z aportem w pysku (chyba najtrudniejsze:cool1:), dłuższe siedzenie z nim, potem przynoszenie dosłownie z pół metra, i coraz dalej, a teraz już mamy wysłanie po aport :) i tu mam problem tylko z tym, że on wie, że ma czekać na mój sygnał i debil patrzy na mnie a nie na aportek... :splat: i nie widzi gdzie rzucam a potem się frustruje , że nie może znaleźć (jak rzucam na dworze, w domu nie ma tego problemu bo nie da się rzucić daleko). Kochany ułomek. :lol:

szczurek nie może zrozumieć że można usiąść jednocześnie trzymając coś w pysku :cool1: ale jeszcze samego trzymania nie opanował

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kiedys cwiczylismy podnoszenie i trzymanie jakis przedmiotow ale nie wychjodzilo, bo maluch myslal i caly czas jeszcze chyba mysli, ze trzeba wziasc w zeby i podrzucic do gory :shake: :diabloti:

Posted

akodirka napisał(a):
kiedys cwiczylismy podnoszenie i trzymanie jakis przedmiotow ale nie wychjodzilo, bo maluch myslal i caly czas jeszcze chyba mysli, ze trzeba wziasc w zeby i podrzucic do gory :shake: :diabloti:

klikaj jak trzyma i jeszcze nie podrzucił :razz: chociaż to fajna sztuczka :diabloti:

Posted

no bede musiala pocwiczyc :diabloti: ale juz dawno tego podnoszenia nie cwiczylismy,
ostatno mu wyklikalam wykopy do tylu tylna lapa, tyle ze tez cos przeoczylam, bo teraz wychodzi tak, ze odwraca sie tylem do kogos/czegos w poblizu i to kopie :placz::evil_lol:

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
dwie książki się rozjeżdżają:shake: pokombinuję pewnie po sesji jakoś bardziej bo zapowiada się słodko upojny maraton od wtorku do piątku po dwa egzaminy xD

sznurkiem związać : P ew. jak napisała bzikowa pudło z ikei- różne są :cool3:

Posted

Tinka:) napisał(a):
szczurek nie może zrozumieć że można usiąść jednocześnie trzymając coś w pysku :cool1: ale jeszcze samego trzymania nie opanował

Sprzezenie tylkowo-gebowe:evil_lol:
Trzymanie ksztaltujesz?

Posted

Talia. napisał(a):
KaRa_, masz super napalonego na prace psa. I mi się zdaje czy on w pewnym momencie podnosił 2 lewe łapy na raz?:razz:
Gratki.

Podnosił i przednią i tylną:roll: bo się zapędzał i robił do kwiatka tylną, a do kominka przednią, na szczęście już dawno problem wyeliminowany ;) Fakt napalony jest, gorzej już ja :lol:

Posted

martita napisał(a):

Kinia, ktora to wasza sesja???Czy to mialo byc ksztaltowanie?

Wydaje mi się, że 14 ale pewności nie mam. To miało być kształtowanie i chyba nawet jest;)

Posted

martita napisał(a):
Sprzezenie tylkowo-gebowe:evil_lol:
Trzymanie ksztaltujesz?

dziecko specjalnej troski :diabloti:
nie, bo nie jestem pewna czy mu się z aportowaniem nie pomiesza bo to dość podobnie się kształtuje:roll:

Posted

Mam pytanie;)
Myślałam, że zmiany po kastracji nie zachodzą tak szybko. Ale na spacerach zaobserwowałam, że eM mniej węszy. Przez to częsciej idzie sobie tak poprostu obok mnie.
No i mam pytanie. Co z nim robić na smyczy? 1,80m do dyspozycji ale co robić?
Bo klikam każde spojrzenie na mnie itd. Co jakiś czas go o coś poproszę ale widze, że nudzi go to. Moze macie jakiś pomysł?

Posted

Kinia napisał(a):
Wydaje mi się, że 14 ale pewności nie mam. To miało być kształtowanie i chyba nawet jest;)

Psiak jest malo rozbujany, a po 14 sesji, powinien juz smigac.Wydaje mi sie, ze za rzadko go nagradzasz, za dlugo czekasz na pozadane zachowanie, dlatego psiak sie zawiesza...