Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='K&M']Ja też Cie nie kojarze...
Dasz linka do tych filmów?

http://www.youtube.com/sunprinces
tu nie sztuczki, ale agility: http://www.youtube.com/watch?v=2niL6X6Sxw4 :)

[quote name='betty_labrador']swietnie :) mozesz byc teraz wzorem dla wlascicieli huszczakow zeby juz nie gadali ze tej rasy sie nie da szkolic :eviltong:

jak jestes zapisana na liscie klik? bo nie kojarze Cie stamtad?

dzięki ;) ale mamy też problemy - skupienie przy silnych rozproszeniach, przywołanie. :)

hm, podpisuje się Ania&Scooby, ostatnio właśnie pisałam o tej nowej sztucce na liście. a udzielam się w sumie tylko w tematach o Scoobym i w tematach obozowych.
btw, jedziemy na obóz, a wy?

Posted

Dostawianie było ćwiczone w sesji, bo potrzebowałam żeby było wyraźnie widać ruch tylnych łapek, a tak normalnie to już tego w sesji nie ćwiczymy.:p
Mam pytanie odnośnie wpadania tyłem miedzy nogi. Z Noblem ogólnie mam taki problem, że jak ćwiczymy to za cholere nie chce sie obrócić do mnie tyłem, wiadomo kształtowanie podejścia do przedmiotu to inna sprawa ale po prostu nie mogę go nauczyć że ma stać obrócony do mnie tyłem. Może macie jakieś rady albo ktoś mógł by napisać jak on zaczynał uczyć tej sztuczki.

Hmmm, bo tak sobie pomyślałam czy dało by rade wykorzystać komendy naprzód, stój i cofaj? Bo je zna, a ja nigdy nie próbowałam tego tak połączyć...

Posted

Bziks sie nauczył w parę sesji.
Postawiłam go metr przed sobą i powoli naprowadziłam tak, żeby odwrócił się do mnie tyłem i "wepchnęłam go między nogi", klikając kiedy zaczął się cofać między nimi. Nie używałam do tego komendy na cofanie żeby mu się nie popierdzieliło.

A , Noblistka, fajna jest Wasza sztuczka "zdechlak" :loveu: Ja chcę coś takiego zrobić na "zdychaj" :evilbat:

Posted

Tym razem filmik z moim drugim potworem. Borys ze względu na swoją wielkość jest w stanie gasić światło. Noblowi trzeba by podstawić stołeczek:evil_lol:
[url]http://youtube.com/watch?v=f-oqCKrxTx4[/url]

Posted

Wczoraj udało mi się kupić mój pierwszy prawdziwy kliker ;) ( wcześniej używałam takiej zabawki-żabki którą gdy się pstrykało wydawała bardzo podobny dźwięk do klikera, ale ostatnio coś przestała klikać ). Weszłam do sklepu zoologicznego, by kupić Nemowi ciasteczka. Już przy płaceniu pytam się pani czy jester. I wtedy przeżyłam dwa zaskoczenia: po pierwsze pani wiedziała o czym mówię, po drugie powiedziała, że chyba jest i za chwilę przyniosła śliczny, żółciutki :cool3: kliker. Nwemo już się przyzwyczaił do troszkę nowego dźwięku ( oczywiście na początku musiał dokładnie obwąchać co ja takiego fajnego trzymam w ręce :lol: ).

Posted

Czy ta żabka to taka z fuji? Jeśli tak to też takiej używałam:lol:
Ja jak kupowałam pierwszy to pan powiedział ze chyba ma "klikiera" ale mało osób to kupuje.

Pies przestawi się szybciej od Ciebie na nowy dźwięk:)

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Czy ta żabka to taka z fuji? Jeśli tak to też takiej używałam:lol:

Pies przestawi się szybciej od Ciebie na nowy dźwięk:)

Nie wiem czy to taka żabka. ;) Był na niej taki obrazek koziołka matołka :lol: A co do przestawiania się to rzeczywiście. Nemo już bez kłopotów reaguje na ten fajniutki dźwięk ( tak ! za chwilę pani rzuci piłeczkę, albo zjem smakołyk! ;) ), a ja muszę się przyzwyczaić, bo jednak kliker trochę inaczej się trzyma niż taką żabkę ;)

Posted

Jak ja chciałam kupić drugi (pierwszy zamawiałam przez internet) pytam sie pani w sklepie czy ma kliker, a ona do mnie a co to? Po tygodniu poszłam znowu po ciasteczka i widziałam, że kliker już mają;)

Posted

Ja jak kupowałam kliker to pan w sklepie zapytał się mnie co to jest i do czego to :lol:.
Przedwczoraj niechcący nauczyłam Hexę chodzenia razem ze mną między moimi nogami, a próbowałam nauczyć przechodzenia tyłem :roll:.

Posted

Kinia napisał(a):
Jak ja chciałam kupić drugi (pierwszy zamawiałam przez internet) pytam sie pani w sklepie czy ma kliker, a ona do mnie a co to? Po tygodniu poszłam znowu po ciasteczka i widziałam, że kliker już mają;)

Miałam taką samą sytuacją :evil_lol: tylko że ja wtedy pierwszy raz kupowałam kliker. A wytłumaczyłam pani za sklepu tak : "to jest małe pudełeczko które po naduszeniu klika" a pani powiedziała że ma inne zabawki dla psów ale pudełeczek akurat nie ma :lol:

mam pytanie: czy jeśli pies był szkolony metodą tradycyjną można wprowadzić kliker w ten sposób żeby po każdej komendzie - którą pies już zna, kliknąć i dać nagrodę? Sama zaczęłam szkolić klikerowo psa od szczeniaka więc nie było problemu z wprowadzeniem klikera od targetowana Pytam dlatego że zainteresowałam koleżankę szkoleniem klikerowym i nie wiem jak ona powinna zacząć. Też od targetowania?

Posted

Jestem na etapie przekierowania psa szkolonego tradycyjnie na kliker. Fajna sprawa, widac ze psa to bawi, macha ogonem, choc na poczatku za nim zajarzyl o co tak biega, to troche czasu to zajelo. Trenowalam indywidualnie pod okiem profesjonalnego szkoleniowca, teraz chodzimy na szkolenie grupowe. Na drugich indywidualnych zajeciach juz bylo targetowanie i o dziwo - jak na takiego doroslego psa - 3,5 roczku - poszlo sprawnie!

Posted

mam pytanie: czy jeśli pies był szkolony metodą tradycyjną można wprowadzić kliker w ten sposób żeby po każdej komendzie - którą pies już zna, kliknąć i dać nagrodę? Sama zaczęłam szkolić klikerowo psa od szczeniaka więc nie było problemu z wprowadzeniem klikera od targetowana Pytam dlatego że zainteresowałam koleżankę szkoleniem klikerowym i nie wiem jak ona powinna zacząć. Też od targetowania?

Ja bym najpierw zrobiła np. siad i klikała jak pies siedzi ze 20 razy. A potem zrobiła targetowanie. Bo zazwyczaj psy tradycyjne "nie potrafią myśleć" (bez urazy ale nie są w stanie odrazu kombinować) Albo zrobiłabym zabawy z pudłem żeby psa rozklikać.

Posted

Dzięki za szybką odpowiedź. Nie chciałam mieszać koleżance w głowie a sama nie wiedziałam czy można użyć komend już znanych przez psa. I rzeczywiście jej tak powiem żeby zrobiła.