Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja mam na to bardzo kreatywne 'tył' :evil_lol: a w drugą stronę 'side'

a ja właśnie nie wiem jak się do tego zabrać - chyba targetowaniem łapą trzeba będzie... jak się ma takie krótkie łapeczki jak Bziku to to nie będzie proste :evil_lol:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bonsai wybacz ale przy kawałku o skalpowaniu zaplułam monitor:lol::lol: hihi
wizualizuję to sobię:lol::lol: Bi jest bardzo kreatywna:loveu:

Bzikowa - Su ciągnie wysoko w takich momentach więc ręce same się rwą do patroszenia:shake:
targetowanie chyba będzie najlogiczniejsze dla psa.

Kinia gratki!:)

Posted

Władczyni żebyś mogła to sobie lepiej wyobrazić - specjalnie dla ciebie, czy wiesz, że... pudle maja długie pazury jak na psa :diabloti:... A Birma jest wielkości małej suki ONa, więc efekt była naprawdę ZNIEWALAJĄCY :evil_lol:. Swoją droga to odkryłam, że młoda podrapała mi skórę na głowie do krwi tym jednym skokiem :placz:

Posted

Bonsai *ómarłaś*mnie:megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin:

dobrze że jest lekka, jakby była grubsza to faktycznie mógłby skalp polecieć.

Posted

Wszystkiego dobrego, choć już prawie po Świętach!:tree1:

A to ja też się pochwalę: wczoraj warowanie i siad przy nodze 8 metrów od spacerujących kaczek w parku. Psy górą! :loveu:

Posted

A ja się pochwalę z kolejnego sukcesu... okazało się, że głucha sunia z DT... doskonale słyszy dźwięk klikera :evil_lol:.
Obecnie staram się, żeby Mała dostała nagrodę Nobla za swoją rolę Głuchej w "Życiu codziennym" :cool3:

Posted

jakie macie pomysły na komendy przy których pies musi się dużo ruszać? może być z frisbee tylko musi być bardzo ciekawa dla psa, żeby się szybko nie znudziło... slalom między nogami i obroty gram już umie

Posted

[quote name='bonsai_88']Tinka a może obieg? Czyli obieg wokół ciebie... Albo rzucanie frisbee w różne strony świata - trzeba przy tym trochę pobiegać :diabloti:... Jeśli chodzi o sztuczki frisbee to akurat dzisiaj widziałam trochę fajnych [byłam na borderowym spotkaniu, gdzie były 2 osoby mające psy "zawodowe" :loveu:]... p0odobało mi się łapanie frisbee z wyskoku nad nogą, odbicia od klatki piersiowej, pleców, ręki czy nogi też są fajne :cool3:....

samo bieganie za czymś nie jest dla niego ciekawe :diabloti: obieg też nie jest ciekawy, bo robi to przed slalomem, wyskok nad nogą to jak będzie ciepło:roll: odbicia nie dla mnie- mam chory kręgosłup:razz:

Posted

Tinka a może obieg? Czyli obieg wokół ciebie... Albo rzucanie frisbee w różne strony świata - trzeba przy tym trochę pobiegać :diabloti:... Jeśli chodzi o sztuczki frisbee to akurat dzisiaj widziałam trochę fajnych [byłam na borderowym spotkaniu, gdzie były 2 osoby mające psy "zawodowe" :loveu:]... p0odobało mi się łapanie frisbee z wyskoku nad nogą, odbicia od klatki piersiowej, pleców, ręki czy nogi też są fajne :cool3:....

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
turlanie? przeskoki przez ręce/nogi, przez kółko z rąk/ręki i nogi/wybicie z Twoich pleców i łapanie dysku (ma to jakąś nazwę ale nie pamiętam:))
Slalom do tyłu?
Tropienie przedmiotów Twoich i aportowanie ich?
Polowanie i rozszarpywanie piłeczek na sznurku?
Taak rzucanie frisbee na kolejne godziny jest fajne - around the world - czy jakoś tak się to nazywa:cool3:

Moja suka uwielbia polowanie na piłki - zwłaszcza piankowe:cool3:

turlanie już umiemy ale odpada ze względu na trzęsidupstwo grama- nie zrobi tego na ziemi ;) a chodzi mi właśnie o sztuczki, które można robić na dworze

wybicie z moich pleców odpada ze względu na mój kręgosłup
slalom do tylu jest dobry, spróbuję :diabloti:
aportowanie i polowanie na piłeczki nie dla niego ;) zwykłe rzucanie jest nudne, w tropienie nie mam cierpliwości się bawić:razz:

jeszcze jakieś pomysły? :evil_lol:

Posted

turlanie? przeskoki przez ręce/nogi, przez kółko z rąk/ręki i nogi/wybicie z Twoich pleców i łapanie dysku (ma to jakąś nazwę ale nie pamiętam:))
Slalom do tyłu?
Tropienie przedmiotów Twoich i aportowanie ich?
Polowanie i rozszarpywanie piłeczek na sznurku?
Taak rzucanie frisbee na kolejne godziny jest fajne - around the world - czy jakoś tak się to nazywa:cool3:

Moja suka uwielbia polowanie na piłki - zwłaszcza piankowe:cool3:

Posted

Tinka, polecam agility, idealne na rozgrzanie :evil_lol::eviltong:
A jak zwykłe aportowanie piłeczki go nie bawi to może spróbuj z kilkoma piłkami, zawsze jakieś urozmaicenie i pobudzenie (bo jedną złapał a tu już mu cholera następna ucieka:eviltong:), a dodatkowo i pańcia się trochę porusza. :cool3:

A my w końcu nic nie zrobiliśmy , w piątek jednak nie miałam czasu, dzisiaj dostaliśmy wycisk na treningu a jutro powtórka z rozrywki:multi:, także za sztuczkę z łapkami wezmę się najwcześniej w poniedziałek wieczorem. :evil_lol::lol:

Posted

Bzikowa napisał(a):
A jak zwykłe aportowanie piłeczki go nie bawi to może spróbuj z kilkoma piłkami, zawsze jakieś urozmaicenie i pobudzenie (bo jedną złapał a tu już mu cholera następna ucieka:eviltong:), a dodatkowo i pańcia się trochę porusza. :cool3:

A my w końcu nic nie zrobiliśmy , w piątek jednak nie miałam czasu, dzisiaj dostaliśmy wycisk na treningu a jutro powtórka z rozrywki:multi:, także za sztuczkę z łapkami wezmę się najwcześniej w poniedziałek wieczorem. :evil_lol::lol:

agility nie mam gdzie i jak, niestety ;) za piłeczkami nie lata w ogóle jak ma tyyyle zapachów dookoła siebie...

Posted

Bzikowa napisał(a):
A hopeczka na podwórku? :cool3:

A jeśli jakieś klikerowe to może rozruszanie zadka, jakieś dostawianie , cofanie etc

same hopeczki są nudne : P nie tylko dla grama :diabloti:

cofanie go tak nie cieszy jak slalom, dostawiania nie umie :razz:

Posted

Wiecie co mój kochany piesek zrobił? Wierzyć sie nie chce...
Prosze napiszcie, że takie zachowania znikną po kastracji...
Spotkaliśmy suczke, czarną, roczną labradorke po pierwszej cieczce. No i biegali itd. on ją wylizywał itd. Na to byłam przygotowana. Ale po rozdzieleniu to grube coś chciało iść za nią, ale musieliśmy iść w drugą stronę. No i szedł, niechętnie ale szedł. Najgorsze, że ciągle szczekał, a raczej nawoływał do końca spaceru... chciał iść tam gdzie ona poszła itd... Nie mógł się skupić, był rozkojarzony itd.

Posted

Kinia, jak pies jest mocno zaintersowany sukami to to jest normalne zachowanie. Bzik kiedyś odwalił lepszą akcję. Spotkaliśmy jego ulubioną koleżankę westiczkę na osiedlu, która akurat była w cieczce. Oczywiście oba psy na smyczach, ja chwilę (dosłownie bo nie chciałam psa męczyć) ze znajomą porozmawiałam i poszliśmy dalej, nawet udało mi się go jakoś skupić. Chciałam poćwiczyć przywołanie. Wyszło pięknie raz, wyszło drugi a za trzecim razem pies na 'do mnie' odwrócił się dupą i ruuuuraaaaaa przed siebie tam gdzie zniknęła Lawcia. :angryy: Njagorsze jest to, że zatrzymałam go przed samą ulicą :roll: Jednak co terier to terier, nie przewidzisz skubańca nigdy (i jeśli chodzi o pozytywy i negatywy!)...
Od tego czasu jestem ostrożniejsza w takich sytuacjach no i bardziej przewidująca... A kastracja ciągle odwlekana bo nadal rodzice się ciskają.... :roll:

Posted

Tinka:), a np. skoki przez hula-hop? To nie zwykła hopka i można co chwile przestawiać. Ja czasami biorę jak idę na placyk nad Wisłą. Kudłata to lubi, bo nie jest to stałe tylko się rusza. Ja to trzymam i reguluje wysokości. Myślałam tez o tym żeby kupić mniejszy rozmiar hh...tylko nie wiem czy się w niego zmieści.
Kiedyś widziałam w programie na animal planet jak taki CTR skakał przez takie małe hula-hop. Fajnie to wyglądało, bo wydawało się, że utknie w połowie:loveu:

Posted

[quote name='Talia.']Tinka:), a np. skoki przez hula-hop? To nie zwykła hopka i można co chwile przestawiać. Ja czasami biorę jak idę na placyk nad Wisłą. Kudłata to lubi, bo nie jest to stałe tylko się rusza. Ja to trzymam i reguluje wysokości. Myślałam tez o tym żeby kupić mniejszy rozmiar hh...tylko nie wiem czy się w niego zmieści.
Kiedyś widziałam w programie na animal planet jak taki CTR skakał przez takie małe hula-hop. Fajnie to wyglądało, bo wydawało się, że utknie w połowie:loveu:

niezbyt mu się podoba skakanie przez hula-hop, wydaje mi się nawet że się go trochę boi ;) bo też chciałam wykorzystać, ale nie będę go zmuszać

Posted

Tinka:) napisał(a):
jakie macie pomysły na komendy przy których pies musi się dużo ruszać? może być z frisbee tylko musi być bardzo ciekawa dla psa, żeby się szybko nie znudziło... slalom między nogami i obroty gram już umie
Duzo ruszac to sie pies moze przy prawie kazdej sztuczce procz podawania lap i targetowania nosem/lapami... Wiem, bo przez pol roku walczylam z psem, ze jednak ma sie nie ruszac, wiec sztuczka X odpada... :cool3:

Skoro mu sie szybko nudzi frisbee, to zrob jakis element, potem inna rzecz, potem jeszcze cos innego. A do rozruszania psa mozesz przeciez wykorzystywac sztuczki, ktore juz umiesz ;)

Gram widze, ze nie jest za duzy, to mozesz np. odbicia robic, nawet od nogi czy bioder, co nie uszkodzi Ci kregoslupa.

Z psem mozna robic wszyyyystko ;) Nawet zwykle podazanie za reka, gonitwy, przywolanie, rzucenie zabawki, wskoczenie na rece, przeskoczenie przez noge, chodzenie na dwoch lapach, chodzenie tylem, wysylanie do przedmiotu...
Bzikowa napisał(a):

Mimo, ze sa emotki ;) to wole napisac...

Nigdy agility na rozgrzewke! Rozgrzac psa, dopiero potem skakac i szalec...

Posted

dog_master napisał(a):

Nigdy agility na rozgrzewke! Rozgrzac psa, dopiero potem skakac i szalec...

To doskonale wiem ale przecież nie o to chodzi :wink:
Nie chodziło mi o rozgrzanie przed czymś tylko ogólnie, że agility rozgrzewa w zimie - i psa i przewodnika :evil_lol: