Agnisia =) Posted April 21, 2007 Posted April 21, 2007 Ale jaja! A mówią, że roślinożerne lepiej uczą się przez unik... Quote
nathaniel Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Cisza ? Nieee ... Rambo po klikaniu podawania chusteczek każde kształtowanie zaczyna od brania czegoś w zęby. Teraz ćwiczymy stój (halt;) ) . Quote
LeCoyotte Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 nathaniel napisał(a):Cisza ? Nieee ... Rambo po klikaniu podawania chusteczek każde kształtowanie zaczyna od brania czegoś w zęby. hehe fajnie, moja Samba po wyklikaniu chodzenia do tylu kazde klikanie rozpoczyna od cofania;) teraz zaczalem uczyc ruszania glowa w prawo, docelowo na boki;) Quote
Ania&Psy Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 A my zaczęliśmy właśnie ćwiczyć cofanie :razz: I w planach mamy aportowanie. :) Quote
Zarazah Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 ToB napisał(a):hehe fajnie, moja Samba po wyklikaniu chodzenia do tylu kazde klikanie rozpoczyna od cofania;) teraz zaczalem uczyc ruszania glowa w prawo, docelowo na boki;) A mój podejmuje przedmioty podchodząc tyłem. Komedia, no jak babcię kocham, komedia :lol: Quote
Marta i Wika Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 A my ćwiczymy zdechłego psa, a poza tym bawimy się w kształtowanie "bez sensu" ;-) czyli np. kształtuję Wice żeby podeszła do miski i się napiła, albo żeby przeniosła piłeczkę z jednego kubka do drugiego, takie głupie zabawy klikerowe ;-) Edit: No i targetowanie tylna lapa, chyba wreszcie załapała!! Quote
Agnisia =) Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 A ja na egzaminie zdałam kształtowanie na minimum wymaganych punktów. I nie potrafię się poprawić. Kurcze, kto was uczył kształtowania? Jak powiecie, że same to się załamię. Quote
Ewelina22 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 A ze mnie sie zaraz bedziecie smiac;) Kupilam sobie kliker. Co w tym smiesznego? Bo ja jeszcze nie mam psa! Jak dobrze sie wszystko ulozy to bede miala w polowie wakacji :multi: Na razie czytam o Waszych doswiadczeniach i cwicze refleks klikajac sama sobie;) Quote
Zarazah Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Agnisia =) napisał(a):Kurcze, kto was uczył kształtowania? Jak powiecie, że same to się załamię. Same :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
nathaniel Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Ewelina22 napisał(a):A ze mnie sie zaraz bedziecie smiac;) Kupilam sobie kliker. Co w tym smiesznego? Bo ja jeszcze nie mam psa! Jak dobrze sie wszystko ulozy to bede miala w polowie wakacji :multi: Na razie czytam o Waszych doswiadczeniach i cwicze refleks klikajac sama sobie;) I bardzo dobrze. Ja musze timing poprawic Raz kliknelam za pozno , nagrywalam wtedy filmik na liste , i otrzymalam szturchanie aparatu :roll: Quote
Marta i Wika Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Ewelina22 napisał(a):A ze mnie sie zaraz bedziecie smiac;) Kupilam sobie kliker. Co w tym smiesznego? Bo ja jeszcze nie mam psa! Jak dobrze sie wszystko ulozy to bede miala w polowie wakacji :multi: Na razie czytam o Waszych doswiadczeniach i cwicze refleks klikajac sama sobie;) Możesz wciągnąć rodzinę i przyjaciół w clicker games :-) Quote
Ewelina22 Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Marta i Wika napisał(a):Możesz wciągnąć rodzinę i przyjaciół w clicker games :-) No jasne! Mezowi bede klikac, ale co mu dac w nagrode;) Chyba nie surowa watrobke? Quote
Marta i Wika Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Ewelina22 napisał(a):No jasne! Mezowi bede klikac, ale co mu dac w nagrode;) Chyba nie surowa watrobke? Wymyśl, co go najbardziej zmotywuje ;-) A serio, to często gra się na zwykłe dotknięcie dłoni dłonią, że niby "pies bierze smakołyk", ale jeśli obiekt szkolony potrzebuje motywacji dodatkowej, to można wymyślić jakieś groszki, paluszki, łyki piwa ;-) Bardzo fajnie klikać kogoś albo być klikanym, bardzo dużo się można nauczyć. A w ogóle fajnie jeśli są w towarzystwie osoby doświadczone :-) Quote
cuciola Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 podawanie chusteczek a gdzie chusteczki sie kladzie w pokoju zeby pies na komende je wzial i podal? :D Quote
nathaniel Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 cuciola napisał(a):a gdzie chusteczki sie kladzie w pokoju zeby pies na komende je wzial i podal? :D Na podlodze, lozku , fotelu, szafce, pufie . .. ;) Quote
cuciola Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 ..wiec musi tez umiec szukac :D aaa..moznaby nawet ukryc gdzies albo nauczyc rozpoznawac sposrod innych przedmiotow :) Quote
Marta i Wika Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 cuciola napisał(a):..wiec musi tez umiec szukac :D Nie musi. Możesz kłaść tak żeby widział, i prosić o przyniesienie. Quote
cuciola Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 ..no tak ale moj uwielbia szukac wiec potem mozna stopniowo utrudniac :) Quote
Agnisia =) Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 ja pokazuje kierunek ręką. Mamy zrobione podawanie chusteczek, kremu, pokrowca na okulary, kapci i klikera ;). Ale to wszystko narazie z ziemi. Macie pomysł na jakieś efektowne sztuczki, których można nauczyć psa w 4 dni? Muszę sięprzygotować na pokaz w Krakowie i nie mm pomysłu co zrobić. Quote
Marta i Wika Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Agnisia =) napisał(a):Macie pomysł na jakieś efektowne sztuczki, których można nauczyć psa w 4 dni? Muszę sięprzygotować na pokaz w Krakowie i nie mm pomysłu co zrobić. Może znajdziesz podpowiedź w galerii sztuczek Silvii Trkman :-) http://www.silvia.trkman.net/images/triki/index.html Quote
asia0603 Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Hej Możecie mi powiedziec dokładnie na czym polega ten kliker http://allegro.pl/item195245725_hit_profesjonalny_kliker_do_tresury_psa_od_ss_.html Quote
Ula_czarnuszka Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 [quote name='asia0603']Hej Możecie mi powiedziec dokładnie na czym polega ten kliker http://allegro.pl/item195245725_hit_profesjonalny_kliker_do_tresury_psa_od_ss_.html Jeżeli pytasz o matodę szkolenia przy pomocy klikera to opisana jest bardzo przystępnie w zamieszczonej w internecie książce Barbary Waldoch "Pozytywne szkolenie psów":razz: tu: http://members.westnet.com.au/b-m/ Quote
Recommended Posts