Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Evelin, Pucka,
fajna macie podopieczna. Tak myslalam, ze sie Wam spodoba i ze wezmiecie suczynke, a nie Marmurcia :cool3: I imie tez ma fajniaste. Dobrze, ze juz jest bezpieczna, bo w schronisku jakos nikt na kruszynke nie zwracal uwagi.
A tutaj prosze zadnych problemow z malizna.

Posted

Marmurcio był w piatek w boksie nr 3,na poczatku,na widoku.Podchodzi do ludzi/przynajmniej do mnie/to mysle,ze szybko wpadnie komus w oko.Jest piekny,łagodny i miziasty.

Posted

Jedyne co martwi Państwa to to, że Gerda bardzo niespokojnie śpi, skomli, rusza łapkami, budzi się

Obie moje suczki tak wlasnie spia, a Kostaryka to nawet szczeka przez sen.
Casablanka natomiast bardzo czesto biega we snie. Ja uznaje to za normalne, pies jak kazda istota ma sny :p Wiec Gerdzia niech sobie śni jak chce.

Posted

Dzwoniłam do nowej rodzinki Gerdy. Tak jak przypuszczałam, Gerdzia śpi w domku :evil_lol: "bo tam jej wygodnie" :jumpie: Ma swój kącik, który bardzo lubi.
Generalnie wszystko ok, Gerdzia jest jeszcze trochę ostrożna i nieufna. Jedyne co martwi Państwa to to, że Gerda bardzo niespokojnie śpi, skomli, rusza łapkami, budzi się :roll:
Myślę, że to skutek stresu związanego ze zmianą miejsca i jej to minie.

Jak się Gerdzia bardziej oswoi to oczywiście mam obiecane fotki ;)

Posted

Te niespokojne sny to na pewno jeszcze efekt aklimatyzacji w nowym miejscu. Nie ma się co martwic. Moje suki tez potrafią przez sen popiskiwac, biegac na nawet ... powarkiwac :cool3: a stresów to one nie mają :eviltong:
Ludziom też się zdarza niespokojnie spac ;).

Super, że Gerdzi traił się fajny domek. A czy imię jej zostało?

Posted

no a niby gdzie Gerdzia miałaby spać ;) Właściwa psina na właściwym miejscu :evil_lol: Następne info będzie, że Gerdunia śpi z państwem w łóżeczku - bo jej tak wygodniej :cool3:

Posted

Nie, nie, to nie są fotki z nowego domu ;)
To fotki zrobione jeszcze u nas, dzień przed wyjazdem Gerdy. Miałam je umieścić, a potem Gerda pojechała i zapomniałam.

Gerda z rówieśniczką Tolą

Lizus...

A tu Gerdzia w swoim boksie w obserwatorium (wygląda przez okno).
Do tej pory żaden pies nie był w stanie tam wejść :razz:

Już to pisałam na wątku Kasi - ściany boksów wewnętrznych są z piaskowca (adaptacja stajni) i odradzano nam tynkowanie ich i kładzenie płytek, stąd tworzą specyficzny klimat :roll:

• 1 month later...
Posted

Nie miałam na razie kiedy dobijać się do Gerdowego Domku, w tym tygodniu dużo psów od nas wyjeżdża i przyjeżdża i mam już zawrót głowy... Ale postaram się w tym tygodniu zadzwonić, jak nie zapomnę, to jutro.

Posted

U Gerdy wszystko ok, ufff ;)
Jej pasją jest bieganie po ogrodzie (ciekawe czemu mnie to nie dziwi).
Jutro mam dostać fotkę/i :cool3::cool3::cool3:

Posted

Pani od Gerdy próbowała wysłać zdjęcia, ale nigdy tego nie robiła i coś zrobiła nie tak, bo nie doszły :-(
Chyba sie sama do Gerdy wybiorę :cool3: