Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

cyt [...] "Sądziłem, wnioskując z niewielkiej liczebności bulików na wystawach, że jest to rasa, która szczyt popularności ma już za sobą; zdawało mi się, ze musiała ustąpić wobec naporu – co tu dużo mówić – znacznie prymitywniejszych ras psów bojowych. Bulterier, jak słusznie powiedziano, jest psem dla ludzi inteligentnych, a cane corso czy amstaff nie stawiają swym właścicielom aż tak wysokich wymagań…" [...]

Posted

a można wiedzieć skąd ten cytat? bo znaczy nie wiem czy jestem ta inteligentniejsza z racji posiadania bullka, czy ta raczej nie z racji posiadania cane corso... :evil:

Posted

na forum o bullach szczyc sie tym, ze jestes inteligentna... na forum o cane na pewno ktos napisze ze cane sa inteligentniejsze - jaki z tego wniosek? jestes inteligentna podwojnie :D

chociaz z drugiej strony czy mini-bull rowna sie mini-inteligencja?

moze poprostu nie warto wszystkiego brac do siebie? :)

rozsmieszyl mnie ten cytat i dlatego znalazl sie tutaj... that's all

Posted

:wink: He he , nasz bulek w różnych sytuacjach często inteligencją przypomina kurę...o kurka :D to fatalnie świadczy o nas pańciach :o :wink:

Posted

Mam tę książkę, a ten światły fragment mi umknął :o

No to ja idę się załamać, nie dość że nieinteligentna w większości, to jeszcze rozumek w wersji mini :bigcool:

Posted
Mam tę książkę, a ten światły fragment mi umknął :o

No to ja idę się załamać, nie dość że nieinteligentna w większości, to jeszcze rozumek w wersji mini :bigcool:

bo to nie jest fragment ksiazki tylko fragment recenzji :)

Posted

To teraz tylko czekać aż sie bulterieromania rozpocznie!! tylko nie wiem z czego ten pan sie tak cieszy? że bulteriery są trendy i staną się modnym dodatkiem dla modnych pań w tym sezonie?! :evil: No gratuluje podejścia:

"Ledwo książka się ukazała, a już we wszystkich trendy pismach pojawiły się zdjęcia ludzi z bulterierami, biały bulik jest najbardziej modnym damskim dodatkiem tego sezonu, a Wojtek Korecki twierdzi, iż apogeum bulterieromanii dopiero przed nami. Oby miał rację!"

P.S. jak tak ma wyglądać przyszłość bulterierów to ja już wole na zawsze pozostać posiadaczką cyt:"znacznie prymitywniejszego psa bojowego" :evil: z czym sie oczywiście NIE ZGADZAM :evilbat:

Pozdrawiam- szczególnie właścicieli tych psich geniuszy czyt. bulterierów :wink:

Asia

Posted

A co ze staffikami, one należą do tej prymitywnej grupy rupy czy też nie ???

Ja nie czuję się mniej inteligentna mając faffika!!!

A do jakiej grupy należy autor tych słów, bo o inteligencji jakoś trudno mi tu pisać?

Posted

Ależ zapewniam iż z moim poczuciem humoru jest wszystko w jak najlepszym porządku i osobiście traktuje ten tekst z tzw przymrużeniem oka :wink: ... pozostaje mi mieć nadzieje że intencją pana piszącego recenzje było ujęcie swoich wypowiedzi w jakiś niewidzialny cudzysłów.. choć tych intencji nie jestem już wcale pewna i tym bardziej nie jestem pewna czy wszyscy czytający odbiorą to w ten właśnie sposób.... :roll:

P.S. Lapis ty też jesteś tą mniej rozgarniętą właścicielka psa 'znacznie prymitywniejszego' :wink: no bo na Twym emblemacie bulteriera nie widze :lol:

Pozdrawiam

Asia

Posted

No coz, przeciez na 1szy rzut oka widac, ze przecietny posiadacz bullterriera jest inteligentniejszy, niz np. staffika.

Jako posiadacz staffika wlasnie chyle glowe w pokorze i przyjmuje, zem glupi jak but.

Posted
bulteriery są trendy i staną się modnym dodatkiem dla modnych pań w tym sezonie?! :evil: No gratuluje podejścia:

"Ledwo książka się ukazała, a już we wszystkich trendy pismach pojawiły się zdjęcia ludzi z bulterierami, biały bulik jest najbardziej modnym damskim dodatkiem tego sezonu, a Wojtek Korecki twierdzi, iż apogeum bulterieromanii dopiero przed nami. Oby miał rację!"

TO STRASZNE, MAM NIEMODNEGO PSA!! TRZEBA ZMIENIC, TYLKO KTO GO TERAZ BĘDZIE CHCIAŁ?

Posted

a ja proponuje juz porzucic zajmowanie sie ostatnim wersem cytatu :wink: i zastanowic sie nad tymi pierwszymi słowami-

Sądziłem, wnioskując z niewielkiej liczebności bulików na wystawach, że jest to rasa, która szczyt popularności ma już za sobą;

juz ostatnio zastanawialismy sie czy bulle jako rasa stają sie coraz bardziej popularne czy wręcz przeciwnie. a od dzisiaj szczególnie nad tym mysle 8)

dobrze byłoby popytac hodowców i poprzegądać katalogi z lat wczesniejszych ale to nie bedą wiadomoci obiektywne bo ten hodowca a tamten moze miec zupełnie różne zdanie, z kolei w katalogach jest spis tylko wystawianych psów a wiadomo ze to tylko jakis procent populacji.

najlepiej wiec uzyskac wiesci od ZK ile metryk wydawali w ostatnich latach w tej rasie i czy ta liczba spada czy rośnie.

to tak gwoli rzetelnosci trafnosci obiektywnosci bla bla bla

jednakże ciekawa jestem poprostu waszego zdania.jak wynika z waszych obserwacji ? tendencja zwyżkowa czy wrecz przeciwnie?

Posted
jednakże ciekawa jestem poprostu waszego zdania.jak wynika z waszych obserwacji ? tendencja zwyżkowa czy wrecz przeciwnie?

Mi sie wydaje, ze jest jakas tendencja wzwyzkowa - choc w katalogach od Jedi z poczatku lat 90. calkiem ich sporo bywalo... Pozniej cisza i znowu coraz wiecej...

Posted

Może mam mylne wrażenie, ale wydaje mi się, że znacznie spadła liczba ogłoszeń typu 'rasowe bulle bez rodowodu sprzedam'. Coraz mniej takich też pseudo-bulli wydaje się być na ulicach. W tym kierunku moda wyraźnie przerzuciła się na asty i pity. :-?

Posted

Sajko niewątpliwe masz rację, CHODOWCY, wolą bardziej chodliwy towar i produkują niestety pseudo-asty. Przyrost pogłowia tych psów w moim niezbyt dużym mieście jest bardzo widoczny a to ze względu na niewielką odległość od Lubina gdzie takie psiaki można kupić z kartonu lub bagażnika za 2 stówki :cry:

Za to widziałam ostatnio prześliczną bullinkę u nas w Świdnicy, bo do tej pory widywałam tylko Cyklona.

No i w Wałbrzychu (30km) Gal-Bulle z tym, że raczej szczeniaczki idą dalej w świat, a szkoda bo jest na co popatrzeć :D

Wracając do tematu to ja kurcze jestem głupsza dwa razy, bo jak można nazwać opiekunkę jednego Asta i jednego staffika?

Posted

Fair ... pozostaje Ci przefarbować psisko na biało i już jesteś trendy :wink: poza tym jesteś i tak dużo bardziej trendy niż ja :D aaa najbardziej trendy jest tufi :wink:

Posted

No to u mnie inteligencja się uśrednia, bo mam bulinkę (tę inteligenijeszą psią rasę ;-)) i mixa (chyba dobek z ON'kiem ?? :-? czyli mniej inteligentne zwierzę) - to razem daje normę inteligencji u mnie. Nie jest źle :D .

A co do Ronki - to:

- bullterierka czyli inteligentna,

- biała nie jest - czyli niemodna,

- jest ruda - czyli wredna

To podsumowując mam w domu niemodną, inteligentną i wredną sukę - ja się chyba zabiję :roll: i jak z taką żyć :roll: