Owieczka Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 Dusieńko kochana czemu nikt Cię nie chce Quote
irysek Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 owieczko naciskajac banerek szpileczki do kapelusza wyskakuje watek sheltie... Quote
jayo Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 irysek napisał(a):owieczko naciskajac banerek szpileczki do kapelusza wyskakuje watek sheltie... :evil_lol: :evil_lol: czytalam ten tekst pare razy, zanim zrozumialam :-) czasem pomagaja duze litery i przecinki - niezly rebus wyszedl :lol: Quote
Owieczka Posted February 11, 2009 Author Posted February 11, 2009 jayo - kiedy będzie zestawienie kosztów za Dusie ?? Szpital, leczenie, operacja, hotelik ... :roll: Quote
necia25 Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 DUSIEŃKO śmigaj po domek na pierwszą;) Quote
maja602 Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Dusia się przypomina. To jest bardzo towarzyski piesek. Szkoda, zeby siedziała sama w kojcu. Quote
jayo Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 U Dusi byli Panstwo zainteresowani, ale Dusia okazala sie za duza.. nie ma co ukrywac, jest lekko zatuczona, to i ciezka do noszenia na rekach. Quote
maja602 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Przy odpowiednim karmieniu i ruchu dojdzie do prawidłowej wagi. Przerabiałam to z kotem Maciusiem. Jak go zobaczyłamto wyglądał jak kotka w zaawansowanej ciąży. Po miesiącu odpowiedniego jedzenia i zabawy z moją Gingerką chłopak schudł i wyprzystojniał. Quote
necia25 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 jayo napisał(a):U Dusi byli Panstwo zainteresowani, ale Dusia okazala sie za duza.. nie ma co ukrywac, jest lekko zatuczona, to i ciezka do noszenia na rekach. szkoda, że się nie udało:-( to jakiej wielkości jest Dusia? wiadomo może jak duża jest ta nadwaga? a może wiadomo (choć w przybliżeniu) ile waży? czy Ona jest teraz w jakimś hoteliku czy nadal w schronie? i jak się czuje? zapadła mi w pamięć straszliwie ... "poczęstowałam się" banerkiem ... może ktoś ją zauważy:cool3: Quote
Owieczka Posted February 16, 2009 Author Posted February 16, 2009 banerki jak najbardziej do wzięcia :razz: Dusienka też . Nasze słoneczko przebywa w hoteliku w okolicach Zalesia. Koszta utrzymania rosna a tam nikt nie zajmie sie dusieńką żeby zwiekszyc jej dawke ruchu. :-( Przydalby sie DT Quote
necia25 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Ona jest śliczna ktoś musi ją w końcu wypatrzyć ... jeśli mogę coś zasugerować to: może by dodać te zdjęcia u weta na pierwszą stronę, bo często ludzie nie czytają całych wątków - tylko sugerują się zdjęciami, a na tych u weta prezentuje się booooooosko:loveu: dla potencjalnych nowych właścicieli Jej wielkość myślę, że też jest b. istotna (ludzie się tym kierują) - jak myślicie czy ona może ważyć więcej niż 10kg? w ogłoszeniu można by np. napisać, że waży około 10kg ... no i jasno określone co jej dolega - co jest już załatwione, a co jeszcze ją czeka (jeśli jest zdiagnozowana)... to tylko moje sugestie ... ja na tę chwilę mogę ją tylko :shake: podnosić... ale trzymam za nią mocno kciuki;) Quote
maja602 Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Dusia prawdopodobnie, nie mam potwierdzenia, będzie miała ogłoszenie w psim miesięczniku. Właśnie kończę plakacik, którym do końca tygodnia okleję całą okolicę. Chętnym do rozklejania prześlę mailem. Moi sąsiedzi z osiedla zachwycają się moją sheltie, więc może ktoś zwróci uwagę na Dusię. Byłoby super spotykać ją na spacerach z nową/ym Penią/Panem. :painting: Quote
jayo Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 Dusia wazy wiecej niz 10kg... z cala pewnoscia. Blizej 20 raczej na moje oko, a wlasciwie rece - jak ja podnosilam, to stekalam z wysilku. Przydaloby sie jej na pewno odchudzanie i wiecej ruchu, ale nie mamy jak tego zrobic.. Quote
Owieczka Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Dusia jest jak kanapa a raczej podnóżek :evil_lol: Niestety mieszka w budzie w kojcu na zewnątrz , ma mało ruchu ... warunki atmosferyczne też sprzyjają większemu apetytowi więc nie ma szans na odchudzenie psicy tu gdzie jest :shake: Quote
necia25 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 no to rzeczywiście ciężka ... jakieś 8 kg powinna ważyć z tego co się orientuję a tu 20:crazyeye: żeby chociaż dt się znalazł bo te psinki źle mrozy znoszą (wbrew pozorom):shake: a co z jej skórą? pisałyście coś o podejrzeniu "świerzbu"? no i ze śledzioną ok? wspominałyście też coś, że nie wiadomo czy nie była już sterylizowana? nie ma na jej wątku odp. Quote
maja602 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Waga zależy od wzrostu. Istotnie sheltie o wzroście 37-39cm. w kłębie powinna ważyć 8-8,5kg. Natomiast to jest mix. Może ona jest generalnie trochę większa. Jeżeli ma wzrostu np. 40-45cm. to może ważyć więcej np. 12-15kg. Nie chce mi się wierzyć żeby aż 20kg. Poza tym ona na zdjęciu nie wygląda na dużą, jest raczej mała i jeżeli ktoś ją będzie rzeczywiście chciał, to po prostu będzie chciał i już, bez względu na to, czy waży 10 czy 15 kg. To, że za duża czy za mała to są wymówki. Po prostu nie ta osoba i nie ten pies. Ja jestem dobrej myśli. Oczywiście uważam, że dom tymczasowy jest jej bardzo potrzebny. I dla urody i dla psychiki. Quote
necia25 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Maja pewnie tak jest jak piszesz - wymówka i już:-( Quote
maja602 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Na Górcach plakaciki Dusi już rozwieszone. Zapraszam innych. Plakacik prześlę mailem. Quote
Owieczka Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 [quote name='maja602']Na Górcach plakaciki Dusi już rozwieszone. Zapraszam innych. Plakacik prześlę mailem. poproszę aneta.ofca@wp.pl Quote
Owieczka Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 Dusia faktycznie jest większa ( głową sięga pod kolano - kolana) ale ogólnie jest drobnej budowy tyle że ze trzy lub cztery razy taka na szerokość. Jakby ja ogolić to taka beczka na chudych nóżkach. :eviltong: Quote
Voewick Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Poproszę o plakat Dusi na maila lucynusia1@wp.pl Quote
maja602 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Dzisiaj wyślę plakaciki . Wczoraj faktycznie prawie nie było mnie w domu. Quote
necia25 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Dusieńko - Ślicznotko - domeczek dla Ciebie musi się szybciutko znaleźć. Ja, podobnie jak Maja też jestem dobrej myśli. Moja Sunia (collak) pod koniec swojego życia prawie nic nie widziała i do tego ważyła prawie 40 kg, bo już mało "ruchawa" się zrobiła, więc wiem co to znaczy "psia kanapa", ale była super przytulaśnym i mało problemowym (mimo kalectwa) stworkiem:evil_lol: więc nawet te "Dusiowe 15 czy nawet 20 kg" to przy tym "pestka":evil_lol: te 20 kg mnie zdziwiło, bo rzeczywiście na fotkach nie wygląda na aż tyle - ale jak wiadomo trudno ocenić nie widząc psiaka na żywo, ale zakochać się można :loveu: moja dopiero co adoptowana Kiarcia jest podobnej wielkości co Duszka a na jej wątku było tylko napisane, że jest niewielka i waży ok. 8-10 kg ... stąd moje wcześniejsze przypuszczenie, że Dusia może ważyć ok. 10 kg:cool3: Quote
Recommended Posts