Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 254
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

irysek napisał(a):
owieczko naciskajac banerek szpileczki do kapelusza wyskakuje watek sheltie...

:evil_lol: :evil_lol:
czytalam ten tekst pare razy, zanim zrozumialam :-) czasem pomagaja duze litery i przecinki - niezly rebus wyszedl :lol:

Posted

Przy odpowiednim karmieniu i ruchu dojdzie do prawidłowej wagi. Przerabiałam to z kotem Maciusiem. Jak go zobaczyłamto wyglądał jak kotka w zaawansowanej ciąży. Po miesiącu odpowiedniego jedzenia i zabawy z moją Gingerką chłopak schudł i wyprzystojniał.

Posted

jayo napisał(a):
U Dusi byli Panstwo zainteresowani, ale Dusia okazala sie za duza.. nie ma co ukrywac, jest lekko zatuczona, to i ciezka do noszenia na rekach.

szkoda, że się nie udało:-(

to jakiej wielkości jest Dusia? wiadomo może jak duża jest ta nadwaga? a może wiadomo (choć w przybliżeniu) ile waży?

czy Ona jest teraz w jakimś hoteliku czy nadal w schronie? i jak się czuje?

zapadła mi w pamięć straszliwie ...

"poczęstowałam się" banerkiem ... może ktoś ją zauważy:cool3:

Posted

banerki jak najbardziej do wzięcia :razz: Dusienka też . Nasze słoneczko przebywa w hoteliku w okolicach Zalesia. Koszta utrzymania rosna a tam nikt nie zajmie sie dusieńką żeby zwiekszyc jej dawke ruchu. :-(

Przydalby sie DT

Posted

Ona jest śliczna ktoś musi ją w końcu wypatrzyć ...

jeśli mogę coś zasugerować to:
może by dodać te zdjęcia u weta na pierwszą stronę, bo często ludzie nie czytają całych wątków - tylko sugerują się zdjęciami, a na tych u weta prezentuje się booooooosko:loveu:

dla potencjalnych nowych właścicieli Jej wielkość myślę, że też jest b. istotna (ludzie się tym kierują) - jak myślicie czy ona może ważyć więcej niż 10kg? w ogłoszeniu można by np. napisać, że waży około 10kg ...

no i jasno określone co jej dolega - co jest już załatwione, a co jeszcze ją czeka (jeśli jest zdiagnozowana)...

to tylko moje sugestie ...

ja na tę chwilę mogę ją tylko :shake: podnosić... ale trzymam za nią mocno kciuki;)

Posted

Dusia prawdopodobnie, nie mam potwierdzenia, będzie miała ogłoszenie w psim miesięczniku. Właśnie kończę plakacik, którym do końca tygodnia okleję całą okolicę. Chętnym do rozklejania prześlę mailem.
Moi sąsiedzi z osiedla zachwycają się moją sheltie, więc może ktoś zwróci uwagę na Dusię. Byłoby super spotykać ją na spacerach z nową/ym Penią/Panem. :painting:

Posted

Dusia wazy wiecej niz 10kg... z cala pewnoscia. Blizej 20 raczej na moje oko, a wlasciwie rece - jak ja podnosilam, to stekalam z wysilku.

Przydaloby sie jej na pewno odchudzanie i wiecej ruchu, ale nie mamy jak tego zrobic..

Posted

Dusia jest jak kanapa a raczej podnóżek :evil_lol:
Niestety mieszka w budzie w kojcu na zewnątrz , ma mało ruchu ... warunki atmosferyczne też sprzyjają większemu apetytowi więc nie ma szans na odchudzenie psicy tu gdzie jest :shake:

Posted

no to rzeczywiście ciężka ... jakieś 8 kg powinna ważyć z tego co się orientuję a tu 20:crazyeye:

żeby chociaż dt się znalazł bo te psinki źle mrozy znoszą (wbrew pozorom):shake:

a co z jej skórą? pisałyście coś o podejrzeniu "świerzbu"? no i ze śledzioną ok?
wspominałyście też coś, że nie wiadomo czy nie była już sterylizowana? nie ma na jej wątku odp.

Posted

Waga zależy od wzrostu. Istotnie sheltie o wzroście 37-39cm. w kłębie powinna ważyć 8-8,5kg. Natomiast to jest mix. Może ona jest generalnie trochę większa. Jeżeli ma wzrostu np. 40-45cm. to może ważyć więcej np. 12-15kg. Nie chce mi się wierzyć żeby aż 20kg. Poza tym ona na zdjęciu nie wygląda na dużą, jest raczej mała i jeżeli ktoś ją będzie rzeczywiście chciał, to po prostu będzie chciał i już, bez względu na to, czy waży 10 czy 15 kg. To, że za duża czy za mała to są wymówki. Po prostu nie ta osoba i nie ten pies. Ja jestem dobrej myśli.
Oczywiście uważam, że dom tymczasowy jest jej bardzo potrzebny. I dla urody i dla psychiki.

Posted

Dusia faktycznie jest większa ( głową sięga pod kolano - kolana) ale ogólnie jest drobnej budowy tyle że ze trzy lub cztery razy taka na szerokość. Jakby ja ogolić to taka beczka na chudych nóżkach. :eviltong:

Posted

Dusieńko - Ślicznotko - domeczek dla Ciebie musi się szybciutko znaleźć.
Ja, podobnie jak Maja też jestem dobrej myśli.

Moja Sunia (collak) pod koniec swojego życia prawie nic nie widziała i do tego ważyła prawie 40 kg, bo już mało "ruchawa" się zrobiła, więc wiem co to znaczy "psia kanapa", ale była super przytulaśnym i mało problemowym (mimo kalectwa) stworkiem:evil_lol: więc nawet te "Dusiowe 15 czy nawet 20 kg" to przy tym "pestka":evil_lol: te 20 kg mnie zdziwiło, bo rzeczywiście na fotkach nie wygląda na aż tyle - ale jak wiadomo trudno ocenić nie widząc psiaka na żywo, ale zakochać się można :loveu:
moja dopiero co adoptowana Kiarcia jest podobnej wielkości co Duszka a na jej wątku było tylko napisane, że jest niewielka i waży ok. 8-10 kg ... stąd moje wcześniejsze przypuszczenie, że Dusia może ważyć ok. 10 kg:cool3: