Owieczka Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 maja602 napisał(a):Co z tą sunieczką? Jakie rokowania odnośnie chorego oka? Musi być skonsultowana u okulity . Własnie staram sie ja zapisać :roll: Quote
Owieczka Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Disieńka ma wizyte dzisiej o 17 :p pani dr powiedziała, że nas wciśnie na konsultacje bez kolejki :cool3: Trzymajcie kciuki żeby nie trzeba było operować :roll: Quote
Owieczka Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Niestety operacja jest konieczna :-( Dusia nie ma gałki ocznej :shake: a to miejsce trzeba oczyścić i zaszyć. Wszystko dokładnie napisze Jayo bo ona weszła z Dusią do gabinetu. Do tego Dusia ma problemy z wypróżnianiem sie , dzisiaj była cewnikowana :-(:(Ja zaraz wstawię zdjęcia. Prosimy bardzo o pomoc finansową :help1::modla: trzeba opłacić pobyt w szpitalu i badania a jeszcze ją czeka operacja... :sadCyber: Quote
jkp Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Moze te problemy z oddawaniem moczu nie są od dawna (bo nie przeżyłaby w schronie tak długo) a to znaczy nic powaznego ? Quote
Owieczka Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 [quote name='jkp']Moze te problemy z oddawaniem moczu nie są od dawna (bo nie przeżyłaby w schronie tak długo) a to znaczy nic powaznego ? No właśnie. Badania wykazały jakiś mały odchył w śledzionie. Nie wiem , czy ma to coś wspólnego z problemami wypróżniania ale trzeba to sprawdzić. Dusia nie chciała sama z siebie sikać ale kupencja poszła :razz: więc nie jest tak tragicznie. W razie co ma dostać olej parafinowy jakby się nie mogła wypróżnić ale gorzej z tym sikaniem :shake:. Dusia wymaga opieki i domowych warunków , trzeba jej zakraplać uszy i obserwować załatwianie się. Tylko w warunkach domowych ma szanse z tego wyjść a dziś została w kojcu... :-(:-(:-( Znowu nie wiedziała co się dzieje, znowu buda i kraty... Nie zapomnę jej pysia wcisniętego w oczko siatki i tego spojrzenia... "Dlaczego mnie tu zostawiasz... proszę ... nie.... " qrde, własnie się poryczałam [SIZE=3] Ta sunia strasznie zapadła mi w serce, pomóżcie ją uratować :-( Quote
Voewick Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Ogłoszenie na gratce Owczarek szetlandzki sheltie Dusia uszka do góry! Quote
Owieczka Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Wielkie dzieki za ogłosznia:Rose: może coś sie ruszy w jej sprawie :-( Quote
Owieczka Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 W poczekalni u okulisty Images Like This One Images Like This One Images Like This One Quote
maja602 Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Jest śliczna. To są bardzo inteligentne i mądre pieski. Bardzo szybko się uczą i bardzo kochają swojego właściciela. Ich sierść mimo tego, że jast długa nie jest wcale kłopotliwa. Lnieją raz do roku i w ciągu dwóch trzech tygodni tracą zimową okrywę. Później jest już spokój. Miałam już wswoim życiu pudliczkę i spanielkę. Teraz, tzn. od prawie 10 lat, mam sheltie. Z tych trzech ras sheltie są najminiej kłopotliwe pod względem pielęgnacji. Czesać można raz na tydzień ale dokładnie . Od samej skóry, bo przy skórze sierść ma tendencję do zbijania się. Pomocny w tym, jest grzebień z obracanymi zębami. Chciałam zapytać, czy uraz oka nie był od dawna leczony? Czy ten wypadek zdarzył się niedawno? Napiszcie jakie będą koszty leczenia. Jeżeli ktoś ma zamiar nabyć małego, wiernego przyjaciela to zachęcam do adopcji tego pieska. Quote
Owieczka Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Och ! maja602 dziekujemy ślicznie za informacje i chęć pomocy :multi: To co napisałaś jest bardzo istotne i może pomóc w adopcji. Co do oka to jest stara rana. Dusia przybyła do schroniska z takim okiem ( a w zasadzie bez oka) Niestety nikt z tym nic nie zrobił. Prawdopodobnie wet to widział i miał nadzieje, ze samoistnie się zagoi, może coś jej podał. Nie wiem dokładnie jak to było :shake: biedaczka musiała cierpieć tyle czasu... Quote
Owieczka Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Dokładne koszty zna jayo. Pewnie niedługo przedstawi koszty :-( Az się boję... Quote
jayo Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Kosztow jeszcze nie znam - konsultacje mialysmy za darmo :loveu: Dziekujemy bardzo !! W poniedzialek mamy dzwonic sie dowiadywac - cene operacji ustali dr Garncarz. Ale poza wszystkim jednak wyniki krwi i obmacywania brzucha wskazuja, ze cos sie dzieje ze sledziona. Oznacza to koniecznosc USG - niestety, na Gagarina nie zostalo zrobione, bo dr Marcinski przed urlopem nie mial juz czasu :shake: I nie bedzie go przez caly przyszly tydzien. Musimy pojechac z nia na SGGW. Poszukujemy transportu w poniedzialek z Zalesia na SGGW i z powrotem !! Quote
jkp Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Wysłałam kasę dla Dusi - proszę o potwierdzenie jak dojdzie. Na razie tyle tylko :shake: mogę pomóc . Quote
esperanza Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Serdecznie dziękujemy i potwierdzimy, jak dojdą. :p Quote
Ala&Zetka Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Na tych zdjęciach to dopiero widać jaka ona jest piękna!!! Tak jak napisała Maja602 szetlandy to psy niezwykłe. Kochają swojego właściciela całym swoim malutkim serduszkiem. Popytam wśród znajomych może ktoś zechce Dusię... Quote
Owieczka Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Ala&Zetka napisał(a):Na tych zdjęciach to dopiero widać jaka ona jest piękna!!! Tak jak napisała Maja602 szetlandy to psy niezwykłe. Kochają swojego właściciela całym swoim malutkim serduszkiem. Popytam wśród znajomych może ktoś zechce Dusię... Popytaj... a może ktoś ?? :roll: Będziemy wdzięczne za każdą formę pomocy. Wiem że dobrze działają e-meile przechodnie wysłane do znajomych o konkretnym psiaku ze zdjęciami z prośbą o przesłanie dalej i kontaktem w sprawie pytań i/lub adopcji. Quote
Voewick Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Na tych ostatnich zdjęciach Dusia wygląda prześlicznie,wstawiłam je zamiast starych i zmieniłam na kategorię oddam-przygarnę Dusia owczarek szetlandzki Zgadzam się z opisami charakteru i niekłopotliwości sheltie,to KOCHANE PSIAKI i bardzo inteligentne bestyjki,wdg. rankingu MÓJ PIES na trzecim miejscu wśród ras,jeżeli chodzi o wysokość IQ. Quote
maja602 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Tak bardzo inteligentne. Należy jednak uważać przy karmieniu. Moja ma wilczy apetyt i należy jedzenie wydzielać. O ile z wyglądu to "dostojna dama w futrze z lisa" o tyle przy stole tzn. przy misce to " krokodyl po operacji plastycznej". Zje wszystko, w dużych ilościach i na dodatek łapczywie. Oczywiście bez agresji, jeśli miskę chce się jej zabrać ale z wielkim żalem, gdy już się to zrobi. Waga dojrzałego pieska o wzroście (w kłębie) około 35cm. powinna wynosić też około 8 kg. One wyglądają na grubaski ale w zimie większość psa to futro. Quote
Owieczka Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 No właśnie Dusia ma dużą nadwagę niestety :shake: Trzeba zrobić USG bo nie ma pewności czy nie była sterylizowana i ta śledziona. Quote
Recommended Posts