beam6 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Owieczka napisał(a):A może ktos Dusi zrobi banerek :roll: ja nie potrafie :shake: Ja niestety też sierota pod tym względem :oops: Quote
Owieczka Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Wstawię jeszcze zdjęcia Dusieńki może komuś wpadnie w oko :-( Zobaczcie jaka smutna psina... \ Czy ona nie jest słodka Dusia koczuje pod budą :-( Ciszyła sie przy siatce i czekała... Quote
Ala&Zetka Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Owieczka prześlij mi tekst na ala.zetka@op.pl Allegro zrobię w weekend ;) Quote
Voewick Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Prześliczna mała Dusieńka,a jaką ma piękną kryzę! Mam nadzieję,że szybko znajdziesz domek. Quote
Owieczka Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 ufff.... zrobiłam jej allegro ( odwołali mi zajęcia w szkole dzisiaj wiec miałam chwilke :cool3: ) oto moje wypociny śliczna sunia mix Sheltie . Oddam w dobre rece !! (529390371) - Aukcje internetowe Allegro czy może ktos ja wystawić na allegratka.pl i innych takich ? :placz: Quote
beam6 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 [quote name='Owieczka']ufff.... zrobiłam jej allegro ( odwołali mi zajęcia w szkole dzisiaj wiec miałam chwilke :cool3: ) oto moje wypociny śliczna sunia mix Sheltie . Oddam w dobre rece !! (529390371) - Aukcje internetowe Allegro czy może ktos ja wystawić na allegratka.pl i innych takich ? :placz: Dusieńko :loveu: - przeleć się na pierwszą, może jakiś kochany domek szuka małej Dusi :razz: Quote
ludwa Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Beam6, czy możesz odpowiedzieć na wątku ostrowskim lub Niczyich Quote
esperanza Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Dusia jedzie W-wy. :p Owieczka się zaparła i auto psów pełne :evil_lol: Będziemy potrzebować pieniędzy na jej leczenie, sterylizację i utrzymanie :roll: Bezpłatny dt również bardzo by się przydał. Quote
jkp Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Jedzie :multi: gdzie będzie ? Kto zbiera kasę na leczenie ?? Quote
Ala&Zetka Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Super, że mała jedzie!!!! A tu wklejam jeszcze jeden banerek ;) Quote
Owieczka Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Tak . Dusia jest już w klinice na Gagarina. Została tam razem z Sziszą na gruntowne badania głównie skóry. Jak już będziemy wiedziały że wszystko ok to konsultacja u dr Garncarza konieczna, to jej oko to żywa tkanka i boje się , że jest tam stan zapalny. Przy oglądaniu go i dotyku zabierała główkę i się kuliła :-( Disieńka jest super pieskiem do kochania. Nie jest namolna i wie kiedy przestać , ale umie sie dopominać o pieszczoty i uwagę :eviltong:. Przy oglądaniu i braniu na ręce, przenoszeniu itp nie robiła żadnej afery tylko grzecznie i dzielnie wszystko znosiła. Nawet jak bezczelnie zaglądałyśmy jej pod ogon i podnosząc ją za niego nic nie pisnęła nawet :p Ciszy sie do ludzi :loveu: czy to na ulicy czy to w klinice jak kogoś spotkała po drodze to ogonek jej chodził :lol: I najważniejsze: nie rzuca się na jedzenie !! Bierze z reki bardzo delikatnie :lol: Niestety panienka jest przy tuszy !! :roll: Musi koniecznie sie odchudzić. :shake: Potem sterylka ;) i.... No właśnie i co dalej... :-( na Gagarina już jest spora suma do zapłacenia za Kofi, Krecika, kota z pieczarką i Maliniaka a jeszcze nam doszła Szisza i Dusia :placz: i dwa Maluchy z podejrzeniem parwo ) :bigcry: Nie dość , że nie mamy tych chorowitków gdzie zostawić to jeszcze totalny brak pieniędzy :cry::cry::cry: Proszę o wsparcie finansowe :modla: i tymczasy i będę wdzięczna za jakakolwiek pomoc... Quote
Owieczka Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 [quote name='jkp']Jedzie :multi: gdzie będzie ? Kto zbiera kasę na leczenie ?? Pieniążki można wpłacać na konto : Stowarzyszenie na Rzecz Bezpańskich Zwierząt "Niczyje" ul. Sielska 1 07-300 Ostrów Mazowiecka REGON 140720148 KRS 0000265183 NIP: 759 166 77 15 Numer konta: PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974 z dopiskiem : Na Dusie-Piratkę Tmczas potrzebny na CItO !!!! :-( Niestety jest podejrzenie choroby skóry pt: Świerzb... leczenie jest długie. Nie mamy innego miejsca niż kojec z buda :placz: Quote
Voewick Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 W porównaniu z latem Dusia ma teraz masę futerka,przynajmniej jest jej trochę cieplej,no i... DUSIA MASZ WSPANIAŁY CHARAKTER I JESTEŚ BARDZO DZIELNA!!!:buzi: Zdrowiej szybciutko! Quote
Owieczka Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Byłam dzisiaj u Dusi w lecznicy. Wyniki badań ma w miarę dobre, nieznaczne odchylenie w śledzionie ale w sumie ok. Wykąpana sunia wygląda nieziemsko :loveu::loveu::loveu: Ma jedwabistą, błyszczącą szatę. Tylko sie przytulać. Nic jej nie dolega tylko że... sunia nie chce albo nie może się załatwić :shake: nie odnotowano dzisiaj żeby się jakkolwiek załatwiła. Na zewnątrz tego nie robi tylko interesuje się zapaszkami i węszy wszędzie. Zjada normalnie , jest ruchliwa i ciekawska... trochę Cię martwię :roll: Dusia-Piratka jest przemiłą sunią, umie chodzić na smyczy tyle, ze trochę ciągnie jak coś wyczuje i chce obwąchać . Jest grzeczna do nowo napotkanych psów, po prostu je ignoruje. Kochana psina przytulała się strasznie i cieszyła nawet odrobiną zainteresowania. Taka w sumie bezproblemowa , nie narzuca się. Mamy czas do jutra żeby znaleźć dom tymczasowy :placz: inaczej - kojec z budą !! pomóżcie ... Quote
Voewick Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Jeszcze takie ogłoszenie Animalia.pl :: Ogłoszenia :: owczarek szetlandzki sheltie suczka śniada z białym Ostrów Mazowiecka Quote
Owieczka Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Dzieki wielkie za ogłoszenia i wsparcie. Dusia jest naprawde przeuroczym psiakiem i musi trafic do dobrego domu ;) Quote
Ala&Zetka Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Na pierwszą mała!!! I co Dusia jest już w kojcu z budą??? :-( Trzeba jak najszybciej znaleźć dt :placz: Quote
jayo Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Jak sie nic nie znajdzie dzis do popoludnia, musimy ja juz odebrac z lecznicy i zawiezc do kojca.. koszt doby w lecznicy to 65 zeta, doba w kojcu to 10zl.. I na jedno i na drugie musimy zbierac fundusze, tak czy siak :shake: Quote
maja602 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Co z tą sunieczką? Jakie rokowania odnośnie chorego oka? Quote
Recommended Posts