Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 367
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj późnym wieczorem odebrałam jeszcze jeden telefon w sprawie Lory. Pani zainteresowana adopcją ucieszyła się (!), że sprawa zakończona tak pomyślnie, ale prosiła o zachowanie swojego numeru telefonu - na wypadek gdyby coś się zmieniło, tfu tfu na psa urok :evil_lol:

Posted

ooooooooooo,to musi byc fajna osoba.Skoro sie ucieszyla.My mamy tyle malych pieskow w schronie-nie tak malutkich,ale tez uroczych,moglaby sie przejsc do schroniska,umowic z nami,moze cos by chiala uratowac.
Sluchajcie-to jest bardzo pilne.9ciomiesieczna goldenka szuka domu,pilnie,na juz.Wlasciciele wykopali ja z okazji wyjazdu.

Posted

mail-podziekowanie od Pani Jasi,fotki beda,oj beda :)

"Dziękuję wszystkim, którzy zaangażowali się w poszukiwanie domu dla Lorci i tak ciepło wypowiadali się na jej wątku! Lorcia to moja mała córeczka. Obawiam się, że pękłoby mi serce, gdybym musiała się z nią rozstać. Lorcia też by na początku tęskniła i nie rozumiała dlaczego ją to spotkało. Dlatego postanowiłyśmy się ze sobą nie rozstawać. Postaram się przesłać zdjęcia małej, gdy tylko córka (człowiek, nie Lorka :lol:) będzie miała chwilę czasu na zoorganizowanie sesji fotograficznej w domu i plenerze."

Posted

Niuniu,bo to musza byc artystyczne fotki-innnych nie odważa sie dac ;)

Widzialam wczoraj mała i jest prze-przecudowna.
Wycalowalam ja w pyszczek-wstyd sie przyznac .
Niestety,jest tez strasznie delikatnym psem,teraz z kolei uszko jej dolega.
Szuwarku,bardzo prosimy o zmiane tytulu-mala ma juz dom:)

Posted

brazowa1 napisał(a):
Niuniu,bo to musza byc artystyczne fotki-innnych nie odważa sie dac ;)

Aha... ale myśle, ze tu tona ludzi chce zobaczyc malutką Lorcię w nowym domku :cool3: Jak dla mnie to one mogą być nieartystyczne :eviltong:

• 1 month later...
Posted

blog Lorki - Onet.pl Blog

Pani Jasia z corka załozyly suni bloga i serdecznie zapraszaja.

Lorcia zostala dwa tygodnie temu po raz kolejny przebadana,bo bylo pare rzeczy,ktore niepokoiły,zwlaszcza czeste wymioty (Lorcia moze jest tylko RC dla miniatur,nawet zwykła ukradziona bułke zwymiotuje) , bolesność w okolicy nerki.Badania wykazaly,ze suczka jest zdrowa,ale sprawdzaja sie slowa weta,ze za sześciopalczastościa,moga isc inne rzeczy i dom jest ciagle wyczulony na samopoczucie suczki.Lorcia jest bardzo delikatnym pieskiem.

A poza tym ,jest szcześliwa i kocha ich bardzo mocno.

• 3 weeks later...
Posted

mialma okazje isc z Lorcia przez ulice.Niewiarygodne,jak ten piesek łagodzi obyczaje.Kilkoro ludzi zatrzymalo sie,aby poglaskac,a 95 % ludzi omiata zaintersowanym wzrokiem.50% cos tm mowi do suni lub sie szeroko usmiecha.
Dwie grupki dresow tez musialy skomentowac "szczurka",ale w taki przyjazny sposob,ze poczulam do nich sympatie.

• 1 month later...
Posted

Byłam u Lorci, foty i filmy widziałam. O żesz, ta maluda niczego sie nie boi! :-o
Jak ona kostka tarmosi, do pyska mu nos wsadza.
A taki to z niego agresor miał być.Cuda panie... cuda.

• 4 weeks later...
  • 10 months later...
Posted

Tak właśnie się dziwiłam, że mnie York przestał odwiedzać. A Panie się wczasowały, tfu pracowały... Lorka jakaś taka zarobiona chyba. Pani Jasia biednego piesia do pracy zagoniła. Teraz już wiem dlaczego piesek taki noszony stale, hehehehehe.

Posted

Pani Jasia została okreslona jako nienormalna - przez moje kolezanki.
Rozmowa toczyła się na rzadko poruszany temat,o psach. O ich chorobach i czy mozna zapobiegać.Opowiedziałam o zwierzetach Pani Jasi, miał to byc przykład bardzo odpowiedzialnej opieki,nierozważnie wtrąciłam ,że "Jasia zawsze robi sekcje zwłok po śmierci swoich zwierząt"
Okragłe oczy "Alez PO CO?"
"Zeby wiedzieć,na to zwierze odeszło"
"Ale to straszne,Ty bys coś takiego zrobiła Sadze?"
" staremu psu nie,młodemu pewnie tak.
Jasia odkąd ma szczury,to każdego krajała,mimo,że wiadomo o ich krótkim zyciu. Ale Jasia ma takie naukowe podejscie,lubie wiedzieć"
" Ty tez byłabys w stanie???"
"no jasne"
"Wiesz,to jest chore i nienormalne".

Dziewczyny patrzyły na mnie z odrazą.Obie lubia zwierzeta,mają psy ,ale są spoza kręgu psiarskiego.Dla mnie ich reakcja była ostro przesadzona.

Pytanie: co zrozumiały dziewczyny?

Posted

O nie! Jaka Lorcia jest piękna!!!! I jakie ma śliczne kudełki!!! Widać, że delikatna i rozkoszna!
Ale Lorci pani Jasia nie będzie cieła z ciekawości, co? Nie wiadomo co w takim mutanciku się znajdzie. Lepiej chyba nie wiedzieć...