brazowa1 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 a do tego maja poczucie sukcesu,bo pies z tego wyszedł. Quote
selenicereus Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 poogłaszałam małą na forach Wejherowa, Redy i Rumii. I na trojmiasto.pl. Na gumtree z jakiegoś magicznego powodu mi wywala ogłoszenie jako sprzeczne z regulaminem:hmmmm: Skorzystałam z tekstu z 1 strony (z przeróbkami). Może wreszcie się znajdzie ta "jedyna osoba" dla Lorci. Quote
brazowa1 Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 bardzo dziekuje w imieniu Lorci,a najbardziej załuje,ze zadna z Was jej nie moze przyjąć.Tak dla małej byloby najlepiej. Selenicereus,mam tylko ogromna prosbe.Przepraszam,ze sie upieram przy takich rzeczach,ale czy mozna dodac (na trojmiejskich zwlaszcza),ze warunkiem adopcji jest zaczipowanie psa? i ze nie mozna dac suni do domu z małymi dziecmi.Boimy sie o nia-jest delikatna,a wiadomo,ze dla młodej mamy najwazniejsze jest dziecko i nie bedzie patrzyla na samopoczucie psa. To straszne,ale szukamy dla Lorci kogos,dla kogo bedzie ona sloneczkiem i oczkiem w głowie :p i chodzi tez o to,aby od razu zrobic odsiew ludzi,co maja sobie nabijac na komorke ci,ktorzy chca pieska "dla dziecka" Quote
szuwar Posted February 18, 2009 Author Posted February 18, 2009 Już dawno obiecałam to zrobić, ale mi z głowy wypadło zupełnie. Ja poogłaszałam Lorcie: ale.gratka.pl eoferty.com.pl mammisia.pl petsy.pl 4lapy.pl Quote
wellington Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 brazowa1 napisał(a):bardzo dziekuje w imieniu Lorci,a najbardziej załuje,ze zadna z Was jej nie moze przyjąć.Tak dla małej byloby najlepiej. Selenicereus,mam tylko ogromna prosbe.Przepraszam,ze sie upieram przy takich rzeczach,ale czy mozna dodac (na trojmiejskich zwlaszcza),ze warunkiem adopcji jest zaczipowanie psa? i ze nie mozna dac suni do domu z małymi dziecmi.Boimy sie o nia-jest delikatna,a wiadomo,ze dla młodej mamy najwazniejsze jest dziecko i nie bedzie patrzyla na samopoczucie psa. To straszne,ale szukamy dla Lorci kogos,dla kogo bedzie ona sloneczkiem i oczkiem w głowie :p i chodzi tez o to,aby od razu zrobic odsiew ludzi,co maja sobie nabijac na komorke ci,ktorzy chca pieska "dla dziecka" Tak trzymac ! Brazowa, to wcale nie jest straszne, tylko jaknajbardziej normalne ! Quote
selenicereus Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Poprawiłam ogłoszenia - dodałam te zastrzeżenia. W sumie sama o tym pomyślałam jak znalazłam ogłoszenie o treści "przyjme letlerka dla córeczki" (pisownia oryginalna) Aż mi po kręgosłupie dreszcze przeszły. Wychowałam się z ratlerkiem, była w domu zanim się urodziłam. Miałam do niej wielki respekt, nie szczypała się i gryzła jak ją męczyłam. I jeszcze od rodziców była bura... Pies to nie jest zabawka, lepiej niech kupią dziecku Ferbie. To można wyrzucić jak się znudzi - mechanizmy nie cierpią. brazowa1 ja tam będę urabiać mojego pana, ale jeśli znajdzie się dobry dom dla Lorki zanim zdołam go przekonać to wytrę łezki i będę szczęśliwa jej szczęściem. Wychowałam się z psami - najpierw od najmłodszych lat Ina-ratler, potem Tytus w typie labradora. Oba odeszły ze starości Ina w wieku 15 Tytus 18 lat. Mały psiak, który czasem nie wytrzymuje mnie nie przeraża bo Inka była po części "kuwetkowa". Jak dłużej była w domu sama to korzystała z kuwetki. Problemem jest to, że w domu mamy rozgrzebany remont, który nie wiadomo kiedy się skończy. Sami nie bardzo mamy swoje miejsce a co dopiero psiak, nawet maleńki. Ponadto z racji zawodu - archeolodzy - czasem wyjeżdżamy na miesiąc-dwa. Ot, stąd te wszystkie rozterki. Nie jestem przekonana, czy zasługuję na Lorkę, czy tylko mi się wydaje, że zapewniłabym jej szczęśliwy dom. Quote
irysek Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 a moze oglosicie mala w gazecie wyborczej? w najblizszym duzym miescie (nie wiem gdzie mala przebywa). Quote
jaanna019 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Śliczna malutka:loveu: jak zachowuje się wobec innych zwierzaków? Quote
brazowa1 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 selenicereus,o kwestiach mieszkaniowych to chyba najwiecej moglaby opowiedziec pani Jasia i o tym,jak ona na nieduzej powierzchni poupychala tyle zwierzat :lol: Lorcia to dobry piesek na podroznika.Malenka.Nauczona przebywania w klatce.A klatka na wyjazdy to najbardziej sensowna rzecz,jaka mozna psu sprawic. jest odzew z ogloszeń.Dzownila dziś nastepna pani i .....W sumie to nie chciala psa dla siebie,tylko dla kolezanki,ktora ma roczne dziecko.Rozumiecie-maly piesek,małe dziecko,do tego oboje w tym samym wieku,jakież to byloby urocze.:roll: ja tez,gdy bylam mala mialam kontakt z psami i niestety,bylam dla nich niefajna.Mimo,ze wszyscy naokolo dorosli uwazali,ze jestem psiara i lubie psy.A ja z tego "lubienia",po prostu je męczylam. jaanna,lorcia mieszka teraz z kilkoma kotami,psem,żołwiakiem i szczurami. Quote
jaanna019 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 a gdyby domek był nie w 3mieście ale dalej to pomogłybyście w transporcie choć trochę? Quote
jaanna019 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 szuwar napisał(a):Marzy mi się dla niej taki super domek. ... No albo taki fajny dom z dogo, który by co chwila pisał "a Lorcia to..., a Lorcia tamto..."(taki domek jak Waci np.) O taki mogę się postarać:cool1: Quote
brazowa1 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Trnasport to nie jest problem,na Dogo zawsze sa mozliwosci,ale na pewno pani Jasia,chcialaby poznac ludzi,ktorzy zaadoptuja Lorcie.Zreszta zaraz zadzownie i sie wypytam,jeszcze przed 22 ;) a któż to? :) Quote
jaanna019 Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 brazowa1 napisał(a):Trnasport to nie jest problem,na Dogo zawsze sa mozliwosci,ale na pewno pani Jasia,chcialaby poznac ludzi,ktorzy zaadoptuja Lorcie.Zreszta zaraz zadzownie i sie wypytam,jeszcze przed 22 ;) a któż to? :) ja:oops: i moja córa:oops: Quote
madcat1981 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 I ja:razz: bo może ogłoszonka niepotrzebne? :razz: Quote
necia25 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 brazowa1 napisał(a):oj,to przejdzmy na PM :) no i wiadomo już coś?:cool3::cool3::cool3: 3mam kciuki!!! oby to było to:lol: a tak poza tematem - ja jestem młodą matką i nie wyobrażam sobie, abym mogła pozwolić moim dzieciakom męczyć jakiekolwiek zwierzę(bo kocham je równorzędnie) i mam to sprawdzone na zwierzęcych "członkach nie tylko naszego stada" :evil_lol: chyba, że to moje dzieci są w tym względzie jakieś wyjątkowe:loveu: Quote
GrzEla Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Napiszcie coś!!! Czy możemy się już cieszyć....?;) Quote
szuwar Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Necia, ja też mam małe dzieciaki, ale właśnie z tego względu mam duże psy. Duży pies nie da się włożyć do wózka, nie da się schować do szuflady, a nawet jak mu któraś przypadkiem na ogon nadepnie, to nie grozi to złamaniem kręgosłupa. Uważam, że moje dzieciaki mają świetny stosunek do zwierząt, a jednak nie wpadłabym nigdy na pomysł, żeby im kupić pieska. Psy są moje, a dziewczyny mają swoje zabawki. Quote
brazowa1 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 poslalam Joannie nr do opiekunow Lorci. Oczywiscie opisalam tymczasowanie szarpejki :) bo jest co opowiadac. Na pewno z jednej rzeczy nie zrezygnuja-z odbioru osobistego suczki,także tu może byc problem. Quote
necia25 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 POST PRZESKOCZYŁ jaka jest decyzja w sprawie Lorci? Szuwar - ja tu absolutnie nie miałam na myśli kupowania psa dla dziecka, wypowiedziałam się tylko na temat godzenia tego, że się ma i psa i małe dzieci i uczenia dzieciaków co wolno a czego nie. Chodziło mi o to, że jest to możliwe. Ale to był tylko off:evil_lol: Quote
necia25 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 3mam baaardzo mocno kciukasy za Cudną Lorcię:lol: i czekam z niecierpliwością kiedy będziemy mogli i na jej wątku "poskakać" z radości:cool3: Quote
necia25 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 brazowa1 napisał(a): Na pewno z jednej rzeczy nie zrezygnuja-z odbioru osobistego suczki,także tu może byc problem. hmm może się jednak uda i to jakoś "przeskoczyć":cool3: Quote
jaanna019 Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Spisku jeszcze nie ma :cool1: dopiero weszłam na dogo i jest trochę późno na dzwonienie, jutro zadzwonię do opiekunów Lorci i sobie pogadamy;) Quote
jaanna019 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Pogadane:cool1: nie wiem czy mogę o wszystkim tu informować, ale pewne rzeczy zostały ustalone i o ile plan się uda Lorcia będzie moja, ale póki co nie przestawajcie rozglądać się za domkiem dla niej, ponieważ opiekunowie bardzo ją kochają to dla nich i dla dobra maleńkiej najlepiej by było, żeby cudo - domek był blisko 3miasta, jeśli się taki znajdzie ma pierwszeństwo przede mną, ponieważ dopóki mam na dt sunię z gronkowcem nie dostanę malutkiej i dlatego szukajcie żeby nie odbierać jej szansy. Mam nadzieję, że Lorcia poczeka, ale jak znajdzie inny, taki super domek, to też będę się cieszyć:lol: Quote
Recommended Posts