Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mari... ustal prosze ile u Ciebie kosztuje takie badanie krwi...

bo coś z tym chłopakiem jest nie tak.... po schronisku już był bardzo chudy...a tam dają do oporu jeść bardzo kalorycznego, kluskowego żarcia... skoro potem też w warunkach domowych nie przytył ani ciut to może być chory...

Dziewczyny, prosze o wsparcie, może jakiś bazarek dla Charliego na badania!!!

.....nie możemy go tak zostawić i nie możemy obarczyć kosztami Jego leczenia Mari.... i tak ma już bardzo ciężko, Rodzina sie mocno gniewa, że wylądował u Nich kolejny psiak, a ma ich już bardzo wiele....;)

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hmmm może taki tekst:
Pewna śmierć? To już niebawem, bo takie hasło dręczy Charliego już od pewnego czasu. Historia jak historia, ale ta jest jednak wyjątkowa. Jego radość i chęć życia gaśnie... Po co taki kolejny psiak w schronisku. W końcu zapadnie ostateczny wyrok : igła... Czy to już koniec? Charlie do młodzików nie należy, ma 9 do 12 lat. Kto pokocha takiego seniorka? Kto z naszego niezbyt miłosiernego plemienia bezdusznych ludzi pokocha taką małą istotkę? Odezwała się dobra duszyczka Mari. Udzieli mu schronienia, ale to dosłownie chwilowe rozwiązanie, bo co potem? Wróci do przepełnionego schroniska we Wrocławiu? By tam trafić pod igłę? By spełnił się ten okrutny i jakże przykry wyrok? Nie możemy na to pozwolić, ale czas ucieka, bardzo cenne minuty, co będzie, co będzie z Charliem? Czy zdążymy odmienić los tego kochanego, kontaktowego psa? Czy znów pokocha swoim psim serduszkiem jakiegoś człowieka? Zgadza się z innymi psami, więc co jest problemem? Jego wiek? Dlaczego?! Nie wiemy, ale może ty odmienisz jego los?Może dasz mu schronienie, miłość, dom?
Jeśli jesteś zainteresowany losem tego pieska, który kocha i będzie kochał zadzwoń:
???
lub napisz:
???

Posted

xmartix napisał(a):
tak, Kikou, podać także swój albo Twój albo co?
Mari daj maila jeszcze

nie, nie potrzeba naszych telefonów, Mari raczej jest osiągalna...

ja sie tak dopytuje, bo sobie dzisiaj, jak oślica, niechcący pokasowałam pół książki w telefonie....

Posted

kikou nie martw się ja w schronisku wzięlam aparat i coś wcisnęłam i potem stwierdziłam że skasowałam fotki ale się potem okazało że nie skasowałam :evil_lol: :diabloti:

Posted

:-(:-(:-( taki mam dziś dzień... zobaczyłam allegro Charlisia... to była kropla, która przelała dzban :placz:
ja się chyba nie nadaję ani na dom tymczasowy, ani do ratowania porzuconych pod lasem w polu piesków... :placz::placz::placz:

o badania zapytam jutro, bo jadę do lecznicy z sunią sąsiadów. Z kupką Charliego już prawie dobrze, pije i sika, ale to sikanie takie trochę "kropelkowe" jakby...

Posted

[quote name='Poker']może mieć powiększony gruczoł krokowy

jeśli nawet ma to na szczęście jest wykastrowany więc dolegliwości z tej strony powinny powoli ustępować .... ale ta chudość...podobnoje jak smok, a ani grama nie tyje...

psiak jedzie na badania w piątek albo zaraz na początku przyszłegotygodnia...a wszystkie Cioteczki takie zabiegane, że ostatnio zapominają kompletnie o Czarlim....

to miejsce u Mari jest awaryjnie awaryjne....
bardzo,bardzo prosze o pomoc chociaż z ogłoszeniami i kosztem badania!!!!

Posted

Badania po niedzieli, bo trzeba termin uzgodnić - oni zawożą materiał do badania, nie wykonują analiz na miejscu.
A Charliś już się zadomowił, biega po ogrodzie z resztą piesków, nie uwierzycie - ten staruszek to nie potulny "dziadzio" - on jest "szefem stada" :evil_lol::evil_lol::evil_lol:, no, noże jednak "vice" ,ale "szef" w kojcu, więc Charlie rządzi:cool3:
Bardzo dziwnie chodzi, zwłaszcza po schodach, ma chyba problemy ze stawami - doktor mówił, że to i stawy, i wzrok niestety (zaćma), ale jak na swój wiek - jest dobrze (to słowa doktora po oględzinach Charlisia).
Pytałam o czyszczenie zębów, bo potwornie..... pachnie mu z buźki:placz:
ni o nie ma za wiele co czyścić, bo dużo mu tych zębów nie zostało, a te, co są, to tylko połówki - na razie dam mu spokój i zajmę się pilniejszymi sprawami, czyli zdrowiem.
Ogłoszeń ma tyle nasz elegant, ale telefonu ani jednego nie było - no cóż, w schroniskach tyle mlodych piesków - po co komu stary pies...

Posted

Jutro Charliś jedzie na badania.
Wydaje mi się, że leciutko przytył na moim "wikcie", już chyba nie da się policzyć tak łatwo żeber przez skórę, troszkę jeszcze czuć kręgi kręgosłupa na grzbiecie, ale mniej, niż przedtem. Z kupką też dużo lepiej (już się nie leje, tylko spada:evil_lol: )

Tak sobie biegają te psiaki a ja patrzę...i coś mi do głowy "strzeliło" :
:lol:
Co pomyślał Charlie wysiadając z samochodu u mnie na podwórku?
Otóż biedak pomyślał: o rany, znów schronisko?! :lol:

Posted

Krew pobrana, wyniki jutro o 13.00
Za pobranie w przychodni nie chcieli kasy ode mnie, więc tylko w laboratorium zapłaciłam za analizy i jutro mam odebrać wyniki.
Charlisio był bardzo dzielny !:loveu:
Doktor przyglądał się też jego oczkom i mówił, że całe ma już mętne, bardzo słabo widzi - chyba wkrótce zaliczymy go do "ślepaczków":-(

Posted

Charlie dziękuje za trzymanie kciuków! Wyniki bardzo dobre!:multi::multi::multi:
Lekarz obejrzał i tak stwierdził, dla konsultacji chciałam jeszcze Wam pokazać, ale...
Zeskanowałam i wysłałam na pocztę kikou, bo nie potrafię ich tu "wkleić":shake:

Co do chudości Charlisia, to lekarz mówi, że być może przeszedł kiedyś zapalenie jelit i ma teraz słabe kosmki, źle wchłania... to możliwe, bo ta jego kupka jakby nie do końca jakaś przetrawiona wygląda...
Po jego zachowaniu (zjada wszystko, nic nie zostawi, a broni nawet pustej miski) można przypuszczać, że w schronisku nie zawsze dopchał się do jedzenia... może dlatego taki chudy...
...no i przytył troszeczkę u mnie - już żeberka nie sterczą przez skórę, w końcu je 3-4 razy dziennie specjalnie dla niego gotowane potrawy:lol:
ale i tak chudzinka z niego jeszcze :shake:

Posted

GoskaGoska napisał(a):
marii bardzo się cieszę z wyników - proszę napisz ile zapłaciłas ze skarpety Szafira mozemy pokryc koszty

Za pobranie w przychodni nic nie chcieli, a za badania w laboratorium zapłaciłam 52 zł (nawet fakturę mi dali, a Charliemu na wyniku dodali do imienia moje nazwisko :lol::evil_lol: )

Posted

marii to wysli mi nr konta na privat to przeleję tą kwote.
Marii a jak znasz tak duzo ludzi szukających psiakow - nie znasz moze wielbicieli owczarkow ?
W moim podpisie są dwie co na cito potrzebują pomocy