Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 510
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj dzwonil Pan w jego sprawie spod Legnicy, Czarliego polecila mu jakas duszyczka z dogo nie wiem dokladnie kto
Pan nie moze sam podjechac... potrzebny bylby transport

Czarli mialby isc do kojca i budki ocieplanejna caly rok.... co Wy na to... chociaz on akurat chetnie przebywa na zewnatrz nawet jak bylo zimno....
z drugiej strony... jakie on ma w ogole perspektywy...?

jutro mam oddzwonic do Pana i ustalic jakies szczegoly....

Posted

Jeżeli Pan dostał info od Pani Marysi P. z Malczyc to jest to moje pośrednictwo.
Pani Marysia zainteresowała się Skarbusiem kiedy on juz miał DS i tak od słowa do słowa i wspomniałam o Charaliem, którego czeka taki sam los jaki czekał Skarbusia.Pani Marysia wspomniała o znajomym który szuka pieska i miała dać mu dane kontaktowe .
Nie wiem czy to ten człowiek ....

Kojec i budka nie są szczytem marzeń ,ale tak jak piszesz Kikou jakie Charlie ma inne perspektywy....

Posted

no Legnica jest blisko, ale tak musiaby ktos go zawiesc. Mam nadzieje , ze jakis kontakt z psem wlasciciel by mial, a nie ze tylko non-stop w kojcu. Fakt ze w schronie nie ma lepiej , wszytsko zalezy jaki jest czlowiek

Posted

wczoraj i dzisiaj jeszcze bardzo dlugo rozmawialysmy z Pania Marysia (to Pani, ktora rozmawiala z Iwa i znalazla to miejsce dla Czarliego...)

Pani byla dzisiaj jeszcze raz u tych sasiadow i jednak chcieliby oni mlodszego pieska, a ten kojec jest dosc porzadny ale niezadaszony, buda jest drewniana, ocieplona styropianem i blaszanym dachem...

Ustalilysmy, ze Pani Marysia przedstawi Czarliego jeszcze dwom osobom, ktore chcialy pieska od Niej...a dla tych Panstwa do kojca wybierzemy jakiegos innego biedaka, mlodszego z grubym wlosem....

Pani Marysia powiedziala, ze gdyby Czarli byl zagrozony bezposrednio to sama wezmie go na dt (chociaz ma napieta sytuacje z mezem bo ma juz 5 pieskow) wic to tylko gdyby byl noz na gardle....

tak to wyglada na ta chwile....

Posted

No toć i jestem Iwonko na wskazanym wątku...
Domyślam się, że dotąd obowiązującym tekstem był ten:
CZARLIŚ...
Pies, ok.9-12 lat , umaszczenie czarne z białą piersią , włos dłuższy, wielkość średnia.

Został znaleziony i przebywa w schronie od 27.12.2008. Nr schroniskowy:[SIZE=2] 2149/08. Dość spokojny , łagodny, kontaktowy i w miarę przymilny. Do psów raczej zgodny. Nie za bardzo szczekliwy! Piesek przebywa we Wrocławiu, w schronisku dla bezdomnych zwierząt na ul. Skarbowców 52. Ma bardzo małe szanse na przetrwanie w tak trudnych warunkach! Jego serduszko oczekuje pilnej pomocy!

Co mnie z kolei interesuje:
- czy ładnie chodzi na smyczy
- czy wykonuje jakieś proste komendy
- do jakiego domu powinien iść, a jaki odpada
- jaki jest jego stan zdrowia
- czy możecie zrobić mu nieco lepsze zdjęcia - takie portretówki, zbliżenia do pycholka, jego oczek, jak stoi, siedzi, leży i w tym pozycjach widoczna mordeczka
-na kogo dane kontaktowe
- co wiecie o jego przeszłości, w jakich okolicznościach został zgarnięty

Posted

majqa napisał(a):
[...ciach...]

Rozumiem że nie wznawiać aukcji która się za 14 godzin kończy tylko czekać na tekst :):loveu::loveu:

Posted

majqa napisał(a):
CZARLIŚ...
Pies, ok.9-12 lat , umaszczenie czarne z białą piersią , włos dłuższy, wielkość średnia.
Został znaleziony i przebywa w schronie od 27.12.2008. Nr schroniskowy:[SIZE=2] 2149/08. Dość spokojny , łagodny, kontaktowy i w miarę przymilny. Do psów raczej zgodny. Nie za bardzo szczekliwy! Piesek przebywa we Wrocławiu, w schronisku dla bezdomnych zwierząt na ul. Skarbowców 52. Ma bardzo małe szanse na przetrwanie w tak trudnych warunkach! Jego serduszko oczekuje pilnej pomocy!

Co mnie z kolei interesuje:
- czy ładnie chodzi na smyczy
- czy wykonuje jakieś proste komendy
- do jakiego domu powinien iść, a jaki odpada
- jaki jest jego stan zdrowia
- czy możecie zrobić mu nieco lepsze zdjęcia - takie portretówki, zbliżenia do pycholka, jego oczek, jak stoi, siedzi, leży i w tym pozycjach widoczna mordeczka
-na kogo dane kontaktowe
- co wiecie o jego przeszłości, w jakich okolicznościach został zgarnięty

ja wprawdzie byłam wczoraj w schronisku ale zrobiłam zdiecia 6 nowym bardzo cieżkim przypadkom(!!!!)
...na zdiecia lepsze Czarlisia nie było czasu:shake: zresztą on i tak ma jeden z większych albumów....

nic nie wiemy o przeszłości, znaleziony w okolicy Bożego Narodzenia kiedy ludzie najwięcej starych psów "gubią"-wywalają w ramach świąteczych porządków....

stan zdrowia ogólny dobry, piesek jest żwawy, kontaktowy
na smyczy ciągnie, nie jest wzorem salonowym....

żadnych komend nikt nie sprawdzał...kiedy wyciągamy pieska na 5 minut z boksu do zdięcia zazwyczaj są one tak zestresowane, że trudno sprawdzic takie rzeczy....

jedną dobrą wiadomością jest to że z Panią Marysią z okolic Legnicy ciągle jesteśmy w kontakcie, zrobiła mu plakaty w swojej miejscowosci i szuka mu domu... nawet sama rozmyśla czy by nie dać mu dt ale ma cięzką przeprawe z mężem bo ma już 5 piesków..

a tamci Państwo z kojcem zdecydowali się na pieska dwuletniego, tylko nie maja jak po niego podjechać, ja wybieram sie do Legnicy ok. 5 kwietnia to może podrzucę im tego dwulatka...

Posted

Mini mini Flat Retriever? Pewne jest jedno, samotny Charlie.

10 lat Charliego, nie ma wątpliwości, nie należało do najszczęśliwszych. Gdzieś, w 3/4 swej drogi życia, stanął u wrót schroniska. Któż zgadnie z jego powodu, został odtrącony przez właściciela, pana, którego pokochał całym sercem. Nie wiedzieć czemu, ów pan go zdradził. Może dlatego, że nie było już w nim urokliwości szczeniaczka? Może jednak zawadzał w swym domu, w okresie bożonarodzeniowych porządków, w tym powiem czasie został znaleziony z bagażem samotności w plecaku złudzeń i nadziei? Charli, spokojny, łagodny, potulny pies, czeka we wrocławskim
schronisku na swoją drugą (a kto wie, czy nie kolejną) szansę. Czy zdarzy się cud i na ostatnie lata swego życia ten biedak dostanie szansę od losu, by móc na powrót pokochać i być kochanym, służyć i trwać u boku człowieka, do kresu swych dni? Wszystko pozostaje w rękach przeznaczenia i...ludzi, czytających to ogłoszenie. Oby serce choć jednego z nich drgnęło na widok Charliego...

Osoby zainteresowane adopcją Charliego proszone są o kontakt
z Panią Kasią, pisząc na adres mailowy..............................
lub dzwoniąc na numer...................................................

Do dyspozycji miałam niewiele, cudu wobec tego nie dokonałam. :-(

Posted

Czarliś stracił dzisiaj jajuszka.....

bo wybiera sie do nowego domku... (jak jakiś kataklizm się nie wydarzy)
Pani Marysia jak obiecała zawzięcie szukała mu dobrego domku i znalazła młodą rodzine 30+, która chce go przygarnąć...

ponieważ Państwo mieszkają koło Legnicy i nie bardzo maja jak przyjechać...obiecałam że zawiozę im naszego czarnego lewka....

razem z nim pojedzie też psiunio 719/08 który nawet nie ma wątku ani imienia do tych drugich Państwa, gdzie pierwotnie miał trafić Czarliś....

także w piątek znowu wycieczka przede mną...oby tylko chłopaki nie wymiotowały... jeszcze nie wywietrzał zapach po wymiotach foksia:evil_lol::evil_lol:

Posted

bardzo ciepła cudowna Pani, piesek grzeczniejszy niż anioł...aż dwa dni czekali żeby w ogóle szczeknął... mądry i ułożony spokojny niewiarygodnie..

kompletnie nie znał suchego jedzenia... pierwszy dzień chodził głodny ....
Pani juz martwiła sie że jest chory, potem sobie zrekompensował ukradzionym biszkoptem....;)
ostatecznie teraz je pół na pół gotowane z suchym przyzwyczaja sie...

Pani Marysi tak zapadł w serce, że prawie nie chciała oddac go tej nowej rodzinie.... bo najpierw byłam u niej... bo pieski jechały w sumie trzy i dom Pani Marysi stał sie punktem spotkań z Rodzinami....

Posted

ten psiuńko pojechał do starszych Państwa, Pan jest mysliwym lubi mieszance terierkow do tropienia dzikow....(ale Pan jest juz nie taki mocno w formie...wiec zbyt wiele tych polowań nie będzie;), w kazdym razie psiunio ma ogromna posesje do latania)