Bella1 Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 Jak długo musi czekać na swoje szczęście :shake: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Sluchajcie, trzeba ulozyc jakis dluzszy, ruszajacy za zerce tekst. Bo bez tego nie ma na co liczyc.. Tekst to polowa sukcesu... moze ten ? ze strony krakowskiego Schroniska: Stary pies w schronisku Schronisko. Ciasne, przepełnione boksy, Zewsząd słychać szczekanie I płacz. W jednym z boksów, Stoi stary pies. On także macha ogonem, Stara się jak potrafi, On także potrzebuje miłości, I czeka na cud, Który się nigdy nie zdarzy. Mijają lata oczekiwania Z pyskiem między prętami, Wpatrywania się z nadzieją W każdego kto przechodzi obok, Radosnego machania ogonem Gdy ktoś się zbliża I spuszczania głowy Gdy ten ktoś go mija I idzie dalej. Każdy dzień przynosi rozczarowanie, I ból. Ile jeszcze wytrzyma stare serce, Codziennych zrywów w nadziei, Że może wreszcie... I upadków, że jednak nie... Ile jeszcze wytrzyma stare serce? Któregoś dnia to serce pęknie, A pies zamknie oczy I nie otworzy ich więcej. [SIZE=-2]Aniatka Quote
kikou Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 bardzo smutny poruszający wiersz.... nadaje się jak najbardziej, a czy Twórca- poeta nie bedzie nas ścigać za kopiowanie? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Mysle, ze ta osoba napisala go wlasnie po to, zeby chwytal za serce i pomogl starszym psom w znalezieniu domow.. ja tam go juz z dwa razy wykorzystalam :evil_lol: Quote
gonia66 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 :-(:-(:-(cz to się nigdy nie skończy??TAki fajny piesio...do przytulania i kochania....:-( Quote
iwa77 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 Milczący i przerażony stoję przed klatkami naprzeciw - stary pies z białą brodą i zapadniętymi bokami Jego sierść już bez blasku , on patrząc na mnie pustymi oczami, stoi tam jak w potrzasku. Te oczy - wpatrzone we mnie - cos mi przekazują czy nadaremnie? "Ty też mi nie pomożesz - obcy człowieku ! Oszczędź mi widoku Twej smutnej twarzy takich jak Ty było tu wielu ja juz przestaje marzyć. Twego współczucia - nie , nie potrzebuje ! Twoje współczucie mnie nie uratuje ! Idź wreszcie dalej - obcy człowieku , bo przypominasz mi te dni , gdy całą miłość , jaką mam oddałem na próżno takiemu jak Ty : "Człowiekowi "... Wciąż czekam , trwam , patrzę zza krat i gdyby teraz przyszedł on , wziął mnie ze sobą do domu , jakże inny byłby mój świat , dziś niepotrzebny nikomu ! Moje małe serce i moje życie oddałbym znów dla Niego, powiedz , dlaczego zostawił mnie tu samego - ten "Człowiek " - Twój brat ? Dlaczego trawę i słońce muszę oglądać zza krat ? Oszczędź mi widoku Twojej smutnej twarzy ! Twego współczucia - nie , nie chcę tego ! Idź dalej albo - odważ się - na ten krok miej litość i .... zabierz , zabierz mnie proszę stąd !!! Autor nieznany ... Quote
Lionees Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 kikou napisał(a):chyba chcecie mnie dobić tymi wierszami..... jej jaki smutny..... Ale jakże prawdziwy...niestety:-( Quote
gonia66 Posted February 26, 2009 Posted February 26, 2009 kikou napisał(a):chyba chcecie mnie dobić tymi wierszami..... jej jaki smutny..... JA to nawet ich nie czytam..zaczelam poczatek i mam dość...:placz::placz::placz: Quote
kikou Posted February 26, 2009 Author Posted February 26, 2009 chyba chcecie mnie dobić tymi wierszami..... jej jaki smutny..... Quote
Lionees Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 :crazyeye: A co tu tak cicho:mad: Psiak nas potrzebuje,ciotki odwiedzajcie Charlisia...:modla: Quote
Wet-siostra Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 W górę..................................... Quote
kikou Posted March 2, 2009 Author Posted March 2, 2009 iwa77 napisał(a):Charlie biedaczku i co z tobą będzie .... pies jest od polowy stycznia bez jednego ogloszenia.... Quote
Koperek Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [quote name='kikou']pies jest od polowy stycznia bez jednego ogloszenia.... No czego się czepiasz? Człowiek nie ma czasu się w tyłek podrapać:shake: Widziałam dzisiaj CHARLISIA. Co prawda nie przyszedł do mnie, nie chciał ciasteczek i mizianków, ale bardzo interesował się odwiedzającymi i na okrągło siedział na zewnątrz, więc może i dobrze- szansa na zauważenie. Druga prawda to taka, że trzeba koniecznie go wyczesać, bo zaczynają robić się "filcówki" i przestaje ładnie wyglądać. Quote
Lionees Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Kurcze Kikou zasypuje nas tymi staruszkami,że juz nie przerabiam tego:placz::flaming: Quote
Lionees Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 Tymczasem pokazuj się chłopaczku,pokazuj:shake::-( Quote
Lionees Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 JESTEM ZAŁAMANA......................:placz::placz: Quote
Lionees Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Renata5 napisał(a):JESTEM ZAŁAMANA......................:placz::placz: I JESTEM NA WĄTKU PRAKTYCZNIE SAMA...:shake::-( Quote
Isadora7 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 O mateńko Charslisiu :(:(:( Cioteczki bywałam ostatnio przelotem, czegoś tam nie zrobiłam bo mi moje biedne komputerzysko ponad 8 letnie zdechło. ALe jestem i jak trza to mogę mu wznowić bidakowi alla dzisiaj bo miał u mnie też. Quote
kikou Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Isadora7 napisał(a):O mateńko Charslisiu :(:(:( Cioteczki bywałam ostatnio przelotem, czegoś tam nie zrobiłam bo mi moje biedne komputerzysko ponad 8 letnie zdechło. ALe jestem i jak trza to mogę mu wznowić bidakowi alla dzisiaj bo miał u mnie też. byloby super, psiunio od polowy satycznia bez ogloszen... Quote
Isadora7 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Wyróżnione allegro dla Charlisia Charlie prawie jak mini Flat Retriever (579510757) - Aukcje internetowe Allegro :cool1: Quote
Recommended Posts