Tengusia Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Tekst do ogłoszen Gerda to szczeniak, który już zaznał zła od człowieka. Ma dopiero 4 miesiące, a już boi się człowieka !!! Gerda została znaleziona błąkająca się po ulicach jednego z miast, pan który już nie raz widział biegającego luzem szczeniaka zlitował się i zabrał mała. Szczęście w nieszczęściu że suni nie chcieli przyjąć w schronisku i tak oto znalazła się pod opieką fundacji SOS. Gerda w chwili obecnej przebywa w hotelu gdzie pod okiem szkoleniowca czekać będzię na nowy, lepszy dom !!! Gerda to kochany pies który wymaga szkolenia ponieważ złe poczatki dają o sobie znać !!! Gerda do ludzi i psów jest bardzo pozytywnie nastawiona. Nie nadaje się do domu z kotami !!! Nie może też trafić do domu z małymi dziećmi ponieważ bardzo nakręca się na piski i mogłaby przypadkowo zrobić krzywde !!! Gerda nie potrafi zostawać sama, nie potrafi zachować czystości ... osoba zajmująca się sunią uważa że musiała być karana za sikanie co skutkuje tym że boi się załatwiać przy człowieku :( dlatego wskazany byłby dom z ogrodem gdzie łatwiej by było nauczyć ją czystości !!! Warunkiem adopcji jest późniejsza sterylizacja suki !!! Kontakt w sprawie adopcji 662 243 881 dzwonić po 16 Gerda to urocza 4 miesieczna panienka, porzucona na jednej ze slaskich ulic, blakala sie, szukala tego ktory ja porzucil ... ktos sie zlitowal i wzial sunie, zawiozl ja do schroniska gdzie na szczescie jej nie przyjeli, tym sposobem wczoraj w nocy sunia trafila do kliniki a tam prosto pod opieke fundacji SOS. Sunia zostala zaszczepiona i odrobaczona, dzisiaj razem z Sektorem z psem odranym z interwencji pojechala do hotelu do Mosii. O charakterze Gerdy mam nadzieje napisze nam Mosii w najblizszym czasie :grins: Szukamy domku dla malej !!! prosimy o pomoc w oglaszaniu i zbiorce pieniedzy na hotel !!! Quote
mosii Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 napisze, napisze jak przestana szalec z moja rottweilerką:evil_lol: Quote
Tengusia Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 oba psiska dopisalam do allegro cegielkowego wystawionego jeszcze dla Omena - mam nadzieje ze ludzie zlituja sie kupia cegielki Amstaff kto dał nam prawo skazać go na śmierć? (519046523) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Tengusia Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 watek na niebieskim fo Gerda szczeniak amstaff porzucony w mroźne dni !!! • Szukam nowego domu • http://amstaff-pitbull.eu • Forum miłośników wszystkich bullowatych. Quote
mosii Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 no, noc mamy za sobą:diabloti: kilka słów o malej Gerda to ok 4/5 miesięczna astka, baaardzo zywiolowa, wesoła, kapitalnie dogaduje sie z innymi psami, typowy dorastajacy szczenior. Sunia jest bardzo "w typie" przede wszystkim charakterologicznie, dlatego przyszły wlasciciel musi miec pojecie jak wychować teriera. Nie umie zachowac czystosci, nie umie zostawac sama. Quote
Tengusia Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 mamy mozliwosc przekazania malej na DT tyle ze to kawalek drogi jest bo az w Rypinie, DT sprawdzony wiec nie musimy sie martwic ze sunia zle trafi ... szukamy wiec transportu dla malej !!!! Quote
Alicja Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Niedługo ferie więc moze ktoś będzie się przemieszczał ....?? Quote
agnieszka32 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 [SIZE=2]Śliczna kochana żabka :loveu: Quote
basiagk Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 klasyczna i charakterystyczna pozycja amstaffa:evil_lol: Quote
chita Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 na innych watkach kraza informacje wiec podaje dalej...lepiej duchac na zimne. Ostrzeżenie ! Przekazano mi wiadomość by uważać na rodzinę prawdopodobnie romów mieszkających na południu Polski. Rodzina ta wyszukuje na portalach aukcyjnych, w schroniskach i w innych możliwych miejscach gdzie psy są oddawane praktycznie za darmo. Wyszukuje konkretnych psów: w typie amstafa. A po co? Do walk!! Mimo iż są z południa Polski szukają nawet w Warszawie. Dlatego bardzo ważne jest, by to ostrzeżenie trafiło w każdy zakątek Polski. Jedna z dogomaniaczek trafiła do tej rodziny w celu przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej. Czujna postawa i odpowiednia rozmowa wyjaśniły wszystko. Rodzina przyznała, że jak nie zaadoptują tego psa to na allegro maja upatrzone inne. Członek tejże rodziny podjął temat psich walk wykazując się na ten temat wiedzą. Wiedzą, której nie posiada osoba niemająca styczności z takimi rzeczami. To nie była wiedza czysto teoretyczna wyczytana na Internecie czy zasłyszana w radiu… Zacytuję teraz osobę, która była na tej wizycie przedadopcyjnej: „Byłam u nich na wizycie przedadopcyjnej.Rodzina tak na oko romska, mieli już 2 nakazy eksmisji. Rotacja psów w ich domu była duża. Mieli dziadka, po którego śmierci zostały dwa kundelki. Chcieli je uśpić ale dozorczyni wybłagała moją sąsiadkę zęby wzięła jedna sunię. Gdy ta tam poszła, dzieciak właśnie kopnął suńkę a ten niby amstaff psisko miało z 80 kg) o którym ci opowiadano leżał na zanieczyszczonej szmacie, robił pod siebie. Podobno ostatnio był tam jakis szczeniak ale już zniknął. Te rzeczy wiem od sąsiadki bo ona zna tę rodzinkę. Błagała mnie żeby im żadnego psa nie dawać bo psy są okropnie traktowane. A moje spostrzeżenia. Chłopak niestety wygadał się na temat kumpli którzy organizują walki psów na działkach. Opowiadał, że niby uratowali sunię amstaffke przed smiercia ale oddali ją kumplowi na rozmmażanie a gdy opowiadał o tym wielkim amstaffie jak go tresował wspomniał o biciu smyczą. A alarm wszczełam bo pokazali mi inne psy które szukaja na allegro gdyby ta adopcja nie doszła do skutku. Wyszukałam ludzi i daje wszystkim znać. A o krakowskim schronie mówil szczególnie, że tam dzwoni i pisze ale nikt nie odpowiada. uf. To zgrubsza tyle Ci ludzie bardzo dobrze grają!” Tu chodzi o życie naszych mniejszych braci. AKTYWNIE WLACZ SIE DO POMOCY PRZEKAZ TE WIADOMOSC DALEJ Osobą na tejże rozmowie przedadopcyjnej była Basia gk (nick na dogomani) z Tarnowa Quote
Tengusia Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 Mosii jak tam Gerdzia ??? Slyszalam ze podobno jutro do Katowic sie na Orkiestre wybierasz ??? prawda to :diabloti: moze bysmy sie spotkaly ciom :evil_lol: Quote
Tengusia Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 potrzebne nam ogloszenia !!!! bardzo prosze wszystkich o pomoc bo Jenny nie daje rady czasowo i technicznie !!!! poniewaz suka jest mlodziutka i sliczna to koniecznie trzeba duzymi drukowanymi literami napisac ze suka musi byc obowiazkowo wysterylizowana !!! Mosii daj znac co u Gerdy ??? opisz jej charakter i zachowanie ??? czy nadal ma problemy z sikaniem i zostawaniem samej czy robi juz postepy ??? jakiego domku wg ciebie jej szukac i na co zwracac uwage ??? a tak wogole to telefonow nie odbierasz :( Anetka mowila ze zawitasz w Katowicach na Orkiestrze a tu klapa ... bo widzialam na watku Bono ze wieczorkiem bylas na necie :( ... MOSII :scream_3::scream_3::scream_3: :obrazic: Quote
agaga21 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 mam prośbę...oczywiście wystawię allegro...ale jakby ktoś napisał tekst-taki chwytający za serce, wzruszający to by było super...ja niestety nie mam talentu pisarskiego i moje teksty są raczej "suche".:oops: ta sama prośba w odniesieniu do wątków: [Katowice] amstaff dali go do kojca w mrozy -10 stopni! bo był zbyt wesoły! http://www.dogomania.pl/forum/f28/katowice-amstaff-wraca-z-adopcji-bo-jest-mlody-zbyt-radosny-128411/index8.html mosii, przydało by się do allegro kilka ładnych fotek...im więcej tym lepiej;) Quote
mosii Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Ideałem dla Gerdy byłoby gdyby mogła dolaczyc do drugiego psa a im wiecej tym lepiej:evil_lol: jestem przekonana ze zyła do tej pory w wiekszej grupie psów, to albo szczeniak , króry sie nie sprzedał, albo jakas przyszła matka do pseudohodowli, w kazdym razie juz dawo nie widziam psa, który tak doskonale wszedł w moje stado róznych oszołomów. W towarzystwie ideał, pozostawiona sama drze sie w niebogłosy drapie i wscieka sie, niestety u mnie nie nauczy sie byc sama:roll: Z czystoscią coraz lepiej ale w bloku bedzie to problem, była bita za sikanie w niewłasciwym momencie i boi sie załatwic w obecnosci człowieka, a jak juz musi to sika w biegu, ja po prostu nie zwracam na to jej sikanie uwagi, pilnuje, wypuszczam samą do ogródka i sowicie chwale jak sie załatwi. Najlepszy byłby zdecydowanie dom z ogrodem+pies+rodzina, moga byc nawet małe dzieci, ale nie niemowlaki- nakreca sie na piski. Absolutnie nie moze mieszkac z kotem! Quote
Alicja Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Czyli Gerda dla kogoś kto szuka towarzystwa do zabawy dla swojego jedynaka psiaka ;) Quote
Tengusia Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 w pierwszym poscie umiescilam tekst ogloszen z moim tel ;-) jesli uwazacie ze cos trzeba zmienic cos dopisac to dajcie mi znac :cool3: Quote
Tengusia Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 z pieniazkow ktore udalo mi sie zebrac na aukcji cegielkowej allegro oplacilam hotelik dla Gerdy i Sektora do konca stycznia (dzis zrobilam przelew Mosii :mdrmed: ) ... wielkie uklony dla kazdego kto wplacil pieniazki dla nich :grins: Quote
Gisic87 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 zrobiłam Gerdzie ogłoszenia na: gumtree.pl alegratka.pl kupiepsa.pl e-zwierzak.pl adopcjapsa.pl Czy ona ma allegro czy też zrobić? Quote
Tengusia Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 [quote name='Gisic87']zrobiłam Gerdzie ogłoszenia na: gumtree.pl alegratka.pl kupiepsa.pl e-zwierzak.pl adopcjapsa.pl Czy ona ma allegro czy też zrobić? dzieki slonce wielkie :Rose: allegro dla wszystkich trzech psiaczkow ma zrobic agaga21 ;-) Quote
agaga21 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 [quote name='Tengusia']dzieki slonce wielkie :Rose: allegro dla wszystkich trzech psiaczkow ma zrobic agaga21 ;-) tak,tylko czekam na więcej fotek...dla sektora już zrobione. Quote
Recommended Posts