Jump to content
Dogomania

YORKOGRZYWACZ - sprzedany jako yorczek? trafił do mordowni - MA SUPER DOMEK!!!

Recommended Posts

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tu weszka :) pisze z konta siostry bo moje nadal zablokowane :angryy:
Chciałam tylko napisać że czekam jutro na malucha i mam nadzieję że mu u mnie będzie dobrze - kota nie zeżre i Dirula się bać nie będzie :roll:

Posted

Chłopaczek jest u mnie. Zaliczyliśmy weta - stan ogólny niezły, bardzo chudy, pogryzione ucho i pyszczek. Jest odrobaczony po raz pierwszy (jeszcze ma tabletki na 2 kolejne dni) i odpchlony. Oceniony na ok. 3-5 lat, ma dość spory kamień na kłach zwłaszcza z jednej strony.
Poza tym jest też wykąpany i ma wycięte większość dredów.
Powiem wam że to jak nic "rasowy bez rodowodu" grzywacz w wersji owłosionej :crazyeye: zresztą wetka jak mnie zobaczyła to od razu to powiedziała, podobnie jak pani w poczekalni. Zrobiłam kilka fotek ale padła bateria i nie mam jak zrzucić więc będą później.
Dirki oczywiście zadowolona z gościa i go olewa. Kot obrażony, dwa razy większy, fuczy, a psiaczek się nim dość żywo interesuje :razz:
Kto wymyśli grzywce imię???

weszka

Guest monia3a
Posted

Cudo :loveu:
wygląda dokładnie jak owłosiony grzywacz i wzrost ten sam.

Posted

Dziękuję lothia :p

A to cudaczek wykąpany, podcięty i trochę wyczesany. Zostało pare kołtunków ale nie wszystko za jednym zamachem się da. Mały panikował w kąpieli jakbym go żywcem rąbała :diabloti:

no i na kanapie :)

ten skupiony wyraz twarzy zawdzięcza kotu który także go bacznie obserwuje :razz:

Guest monia3a
Posted

Nic tylko się zakochać :loveu:
Domeczki będą się o niego bić, zobaczycie ;)

Posted

Odzyskałam własny głos :multi:

jovana zaraz popatrzę na drugie konto na twoją PW.
wanda oczywiście że kastracja przymusowa :diabloti:

Cudeńko dostało na imię Skipi :loveu: a może powinnam napisać bardziej światowo Skippy ;) Ochrzcił go mój nieco ponad 2 letni siostrzeniec :)
Jest słodziakiem niesamowitym. Wesołek, pocieszka, macha ogonkiem jak się go zawoła. Ładnie jeździ w samochodzie, chodzi na smyczy, kota nie goni choć jest mocno zainteresowany no ale to nowość dla niego. Jest z niego kogucik bo dobiera się do mojej Dirki :razz:
Ale są i wady: nie zachowuje póki co czystości w domu, na spacerach ani razu nic nie zrobił za to w domu owszem. No i puszcza straszne bąki :diabloti: ale to poschronowa norma. Poza tym wyraźnie boi się mężczyzn i gwałtownych ruchów nogami - widac obrywał.
Straszna z niego chudzina, nie widac tego ale dosłownie skóra i kości, na tyłku prawie kości mu przechodzą przez skórę. Na jedzenie dosłownie się rzuca i prawie połyka - biduś :-(
Na głowie ma rany od pogryzień, poszarpane ucho no i na tyłeczku tam gdzie miał największe dredy skóra jest podrażniona.
A tak to tylko kochać :loveu:

Posted

Wróciłam właśnie z kolejnego spaceru i brawo dla Skipiego - siku zrobione pod drzewkiem :multi:
jovana wcale bym się nie zdziwiła gdyby to był pies kojcowy - boi się wchdzić na dywan, dziwi się na spuszczanie wody w toalecie, zrywa się na każdy dźwięk TV :roll:

Posted

Moja sunia po przygarnięciu przez dwa tygodnie załatwiała się tylko w domu. Potrafiła wytrzymac całą noc, wyjść na prawie 2 godz spacer rano i załatwić się dopiero po powrocie do domu a czasem to już nie doszła tylko na klatce się załatwiała. Fakt, że tylko siku ale i tak było co robić, bo przy tym sikała pod siebie po każdym gwałtowniejszym ruchu a nawet ja się zawolało "chodź tu!" Tego przywołania zresztą do tej pory się boi i przychodzi wystraszona płaszcząc się po ziemi (czasem ktoś z nas się zapomni, ale pilnujemy się żeby nie używać)
Więc może to stres związany ze zmianami. To raczej nie był pies podwórzowy, nie uczony czystości w domu.