Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czuję się bardzo źle. Obiecałam ogłoszenia a tu widzę już inni byli szybsi.
Cały dzień wczoraj przesiedziałam na wątku innej staruszki, gdzie sytuacja jest tragiczna. Tam potrzebna pomoc natychmiast, bo w grę wchodzi życie starowinki.
http://www.dogomania.pl/forum/f85/staruszka-busia-z-radomia-juz-w-nowym-domu-w-pruszkowie-hurraaa-26456/index65.html

Chciałabym jednak mieć w tym jakiś swój udział. Proszę więc bardzo o wklejenie gdzie sunia już ogłoszona na pierwszą stronę. Rozejrzę się gdzie jeszcze można ją dać.

Czy ogłaszamy ją na całą Polskę?

Posted

Isadora ma obecnie w swojej twórczości banerkowej "faze liliową".... banerek Poli jest wyjątkowo uroczy.....

dziewczyny wstrzymajmy sie do czwartku wieczór z nowymi ogłoszeniami bo coś chyba sie szykuje dla Malutkiej...ale na 100% bedzie wiadomo dopiero w czwartek wieczór...

Posted

kikou napisał(a):
Isadora ma obecnie w swojej twórczości banerkowej "faze liliową".... banerek Poli jest wyjątkowo uroczy..

Liliowa faza ?:crazyeye: Ja widzę w banerku Poli tylko dwa kolory ciemną zieleń i ciemną czerwień ..... A to ,że banerek jest uroczy - no cóż wychodzi spod ręki mistrza !

Posted

Pola pojechała po nowe życie....

ale chce mi sie wyyyyććććć!!!!!
do dzisiaj łudziłam sie, że Polunie ktoś zgubił...i tylko tak nieudolnie jej szuka... niestety, myliłam sie tak bardzo jak to tylko możliwe, Pola służyła jako inkubator komuś i jak stary sprzęt została wywalona na ulicę....

Pola wraz z kilkoma innymi staruszkami z naszego schroniska pojechała do bardzo doświadczonej Pani, ratującej psy już grubo ponad ćwierć wieku,
Pani czekała na mnie z weterynarzem i załapałam sie na dokładne jej oględziny:
- psinka ma na brzuszku 4 sutki zmienione rakowo z których sączy się płyn... raczej nie mleko
- conajmniej 3 wyczuwalne guzy wewnątrz brzuszka na listwach mlecznych
- wokół sutków na brzuszku.... jeden strup....
- kamień na zębach grubszy i dłuższy niż same zęby, tylko kawałek kła było widać, reszta jedno bagno, ząbki zgniłe wiszą tylko na kamieniu, palcami można je wyjąć,
- w uszkach jedno bagno, pasożyty, uszka zapchane brązową breją,
- oczka zaropiałe

to tak widać na pierwszy rzut oka, jutro maleńka jedzie do kliniki na badania, w jakim stanie jest serduszko, nerki, wątroba....i czy ma przerzuty do innych organów......czy w ogóle myśleć o operacji?

widać że tylko rodziła w kółko.... a odmawiano jej nawet podstawowych zabiegów pielęgnacyjnych...:placz::placz::placz:

już kiedy wyjeżdżałam po dwóch godzinach pobytu, sunia była ostrzyżona, wyczyszczone uszy, zaaplikowane lekarstwo, oczka+maść....
uczestniczyłam w tych zabiegach....
cóż za cudowne, cierpliwe, ufne z niej stworzenie....
jak człowiek mógł doprowadzić ją do takiego stanu...a potem wyrzucić z tego pseudo domu na ulice, na pewną śmierć?
nigdy tego nie zrozumiem....

Posted

Ale się cieszę że Pola dostała szansę
Jak dzisiaj zobaczyłam te 7 sztuk wyjeżdzających ze Sch. to nie mogłam się powstrzymać od łez , jechały tak ufnie po swoje szczęście którego zabrakło im u boku swojego pana , bo przecież przez tyle lat były z kimś , kto zgotował im taki straszny los :shake:
Tylko dzięki cudownym ludziom zaświeciło do nich znów słoneczko

Posted

Ja też bardzo się cieszę :multi: Choć zmartwił mnie opis jej stanu :-(
Mam nadzieję, że będzie jeszcze długo cieszyć się życiem w zdrowiu !
I za to trzymam mocno kciuki, a Wam Kochane dziękuję i gratuluję :loveu: