Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto nasza urocza i słodziutka babciunia !
Oszacowano jej wiek na ok. 15 - 16 lat.
W schronie jest dopiero od 06.01.2008 - została znaleziona.Nr.schron.43/09
Nie wiem czy była popielata czy tez czarna za młodu i osiwiała teraz , ale jest przepięknie srebrzysta :p Wygląda poza tym , jakby nie tak dawno ktoś ją strzygł....
Jak na razie jest bardzo przestraszona , cały czas leży zagrzebana w skrzyneczce w sianku i dużo śpi
Pudelka jest na kwarantannie do 20.01.2008 ale przy takich starowinkach, robi się odstępstwa i możemy ją wydać w każdej chwili na DT/DS warunkowo.
Jest bardzo grzeczniutka , łagodna , spokojna i cichutka jak na babcię przystało!
Schronisko to nie miejsce dla takiej delikatnej starowinki ....
Pomóżcie proszę !

[SIZE="4"]OGŁOSZENIA POLI : POST 48

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

iwa77 napisał(a):
Oto nasza urocza i słodziutka babciunia !
Oszacowano jej wiek na ok. 15 - 16 lat.
W schronie jest dopiero od 06.01.2008 - została znaleziona.
Nie wiem czy była popielata czy tez czarna za młodu i osiwiała teraz , ale jest przepięknie srebrzysta :p Wygląda poza tym , jakby nie tak dawno ktoś ją strzygł....
Jak na razie jest bardzo przestraszona , cały czas leży zagrzebana w skrzyneczce w sianku i dużo śpi
Pudelka jest na kwarantannie do 20.01.2008 ale przy takich starowinkach, robi się odstępstwa i możemy ją wydać w każdej chwili na DT/DS warunkowo.
Jest bardzo grzeczniutka , łagodna , spokojna i cichutka jak na babcię przystało!
Schronisko to nie miejsce dla takiej delikatnej starowinki ....
Pomóżcie proszę !

Iwa, a może porobić jakieś ogłoszenia w okolicach miejsca, w którym ją znaleziono?
Ona na pewno była niedawno strzyżona. Może po prostu się zagubiła biedulinka i jakiś zrozpaczony właściciel jej szuka :-(.

Posted

No rzeczywiście tylko pudelka na 16 brakowało:cool1: Matko, już "rasowce" zaczynają zapełniać szeregi dziadkowa!!!:placz::placz::placz:

Śliczna jest...:-(

No właśnie za pytaniem Dorothy- to guzek, czy cycochy??

Posted

iwa77 napisał(a):
Nie to nie są guzy , tylko takie sutki lub po Koperkowemu "cycochy "

Pewnie domowa hodowla kwitła, a jak już sunia nie może to siup na beton!

No szlag mnie zaraz trafi!:angryy:

(...nie przesądzam...może właściciel się znajdzie, ale i tak po mordzie powinien dostać za te wyciągnięte sutki!:angryy:)

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Iwa, a może porobić jakieś ogłoszenia w okolicach miejsca, w którym ją znaleziono?
Ona na pewno była niedawno strzyżona. Może po prostu się zagubiła biedulinka i jakiś zrozpaczony właściciel jej szuka :-(.

Ja muszę jeszcze dopytać o okoliczności tego znalezienie .... dzisiaj tak na szybko i nie było na to czasu. Może faktycznie wtedy dam ogłoszenia....
Ale jak na razie przez te 3 dni nikt nie pytał o nią !:-(

Posted

ja też myślę, że spokojnie z tymi Niemcami to dopiero kilka dni....może właściciel jakiś starszy i nie jest w stanie w tych warunkach atmosferycznych przeprawić sie do schronu..... może jeszcze sie znajdzie....

chociaż te cycuszki wyciągnięte faktycznie wskazują na coś innego:cool1:

Posted

Dziewczyny przecież to że wyśle Niemce zdj jeszcze nic nie oznacza:roll: U nich też trzeba czasu by ktoś chętny się znalazł. A warto działaś na 2 fronty bo zawsze większa szansa.

Posted

Dorothy napisał(a):
Jezu :-(
ale ich jest :-(
to sa wszystko staruszki? Mamo... a czemu ich nie da sie do niemiec wyeksportowac? Bo nie sa w typie rasy?

Dorothy to nie są staruszki, ale już tyle siedzą, że jak posiedzą jeszcze trochę to się nimi staną:roll: I nie powiem- boli mnie bardzo, że prawie wszystkie staruszki znajdują nowe domki, a te młodziaki (jeszcze), które potrzebują człowieka, jak powietrza nie mają żadnych szans!:-(

Negri to wyślij proszę te powyższe "zlinkowane"- mówisz, że to zawsze szansa z drugiej strony to może rzeczywiście...

No i tym sposobem podbijamy babulinkę pudelkę i podbijamy!:multi::loveu:

Posted

Koperku, Niemcy mają całą moją stronę na swojej stronie.... więc te psy są ogłaszane u nich.

Owszem mamy pule 3-4 psów którym szukamy "na Cito" i np w nich była Beza, Niunia, Teqila, Maja od ulv i one już mają domki.

Teraz w tej puli jest Albuś, Chappi, Kajtek, Lilo

Jeśli lilo lubo koty to też ma dom tylko muszę sprawdzić,,,,