iwa77 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Oto nasza urocza i słodziutka babciunia ! Oszacowano jej wiek na ok. 15 - 16 lat. W schronie jest dopiero od 06.01.2008 - została znaleziona.Nr.schron.43/09 Nie wiem czy była popielata czy tez czarna za młodu i osiwiała teraz , ale jest przepięknie srebrzysta :p Wygląda poza tym , jakby nie tak dawno ktoś ją strzygł.... Jak na razie jest bardzo przestraszona , cały czas leży zagrzebana w skrzyneczce w sianku i dużo śpi Pudelka jest na kwarantannie do 20.01.2008 ale przy takich starowinkach, robi się odstępstwa i możemy ją wydać w każdej chwili na DT/DS warunkowo. Jest bardzo grzeczniutka , łagodna , spokojna i cichutka jak na babcię przystało! Schronisko to nie miejsce dla takiej delikatnej starowinki .... Pomóżcie proszę ! [SIZE="4"]OGŁOSZENIA POLI : POST 48 Quote
Dorothy Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ona jest zadbana, moze biedula sie zgubila?? pod brzuchem chyba ma guza... Quote
Abrakadabra Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 iwa77 napisał(a):Oto nasza urocza i słodziutka babciunia ! Oszacowano jej wiek na ok. 15 - 16 lat. W schronie jest dopiero od 06.01.2008 - została znaleziona. Nie wiem czy była popielata czy tez czarna za młodu i osiwiała teraz , ale jest przepięknie srebrzysta :p Wygląda poza tym , jakby nie tak dawno ktoś ją strzygł.... Jak na razie jest bardzo przestraszona , cały czas leży zagrzebana w skrzyneczce w sianku i dużo śpi Pudelka jest na kwarantannie do 20.01.2008 ale przy takich starowinkach, robi się odstępstwa i możemy ją wydać w każdej chwili na DT/DS warunkowo. Jest bardzo grzeczniutka , łagodna , spokojna i cichutka jak na babcię przystało! Schronisko to nie miejsce dla takiej delikatnej starowinki .... Pomóżcie proszę ! Iwa, a może porobić jakieś ogłoszenia w okolicach miejsca, w którym ją znaleziono? Ona na pewno była niedawno strzyżona. Może po prostu się zagubiła biedulinka i jakiś zrozpaczony właściciel jej szuka :-(. Quote
Koperek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 No rzeczywiście tylko pudelka na 16 brakowało:cool1: Matko, już "rasowce" zaczynają zapełniać szeregi dziadkowa!!!:placz::placz::placz: Śliczna jest...:-( No właśnie za pytaniem Dorothy- to guzek, czy cycochy?? Quote
Koperek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 iwa77 napisał(a):Nie to nie są guzy , tylko takie sutki lub po Koperkowemu "cycochy " Pewnie domowa hodowla kwitła, a jak już sunia nie może to siup na beton! No szlag mnie zaraz trafi!:angryy: (...nie przesądzam...może właściciel się znajdzie, ale i tak po mordzie powinien dostać za te wyciągnięte sutki!:angryy:) Quote
iwa77 Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Nie to nie są guzy , tylko takie sutki lub po Koperkowemu "cycochy " Quote
iwa77 Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Abrakadabra napisał(a):Iwa, a może porobić jakieś ogłoszenia w okolicach miejsca, w którym ją znaleziono? Ona na pewno była niedawno strzyżona. Może po prostu się zagubiła biedulinka i jakiś zrozpaczony właściciel jej szuka :-(. Ja muszę jeszcze dopytać o okoliczności tego znalezienie .... dzisiaj tak na szybko i nie było na to czasu. Może faktycznie wtedy dam ogłoszenia.... Ale jak na razie przez te 3 dni nikt nie pytał o nią !:-( Quote
Koperek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Negri napisał(a):Jutro podsyłam Niemcom Negri Ty mnie nie denerwuj!!!:mad: Ja chcę dla babci jak najlepiej, ale KOKA MA W SCHRONIE UMRZEĆ, CZY MOŻE ŻABOL???? Quote
Dorothy Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 niemcom te malo adopcyjne!! Jak maja takie dobre serca to niech to pokaza. Koka? żabol? maja watki? Quote
kikou Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ja też myślę, że spokojnie z tymi Niemcami to dopiero kilka dni....może właściciel jakiś starszy i nie jest w stanie w tych warunkach atmosferycznych przeprawić sie do schronu..... może jeszcze sie znajdzie.... chociaż te cycuszki wyciągnięte faktycznie wskazują na coś innego:cool1: Quote
Koperek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Dorothy napisał(a):Koka? żabol? maja watki? Mają, oto one: 1. KOKA http://www.dogomania.pl/forum/f28/bull-krowka-czyli-piekna-sympatyczna-koka-bez-szans-na-dom-110682/ 2. ŻABOL http://www.dogomania.pl/forum/f28/zabolek-taki-smieszny-taki-fajny-wroclaw-znow-do-adopcji-122036/ 3. PŁACZEK http://www.dogomania.pl/forum/f28/placze-chodz-nie-roni-lez-spojrzcie-w-te-oczy-zaplaczcie-razem-z-nim-wroclaw-105206/ 4. ATOS http://www.dogomania.pl/forum/f28/mily-spokojny-grzeczny-niestety-z-zewnatrz-tego-nie-widac-wroclaw-128149/ 5. PAX http://www.dogomania.pl/forum/f28/depresja-zabija-mnie-powoli-czy-musze-tak-skonczyc-pomoz-122997/ 6. NORA http://www.dogomania.pl/forum/f28/sliczna-smukla-nora-bez-szans-na-adopcje-117816/ itd, itd, itd, itd, itd :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Quote
Dorothy Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Jezu :-( ale ich jest :-( to sa wszystko staruszki? Mamo... a czemu ich nie da sie do niemiec wyeksportowac? Bo nie sa w typie rasy? Quote
Negri Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Dziewczyny przecież to że wyśle Niemce zdj jeszcze nic nie oznacza:roll: U nich też trzeba czasu by ktoś chętny się znalazł. A warto działaś na 2 fronty bo zawsze większa szansa. Quote
Koperek Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Dorothy napisał(a):Jezu :-( ale ich jest :-( to sa wszystko staruszki? Mamo... a czemu ich nie da sie do niemiec wyeksportowac? Bo nie sa w typie rasy? Dorothy to nie są staruszki, ale już tyle siedzą, że jak posiedzą jeszcze trochę to się nimi staną:roll: I nie powiem- boli mnie bardzo, że prawie wszystkie staruszki znajdują nowe domki, a te młodziaki (jeszcze), które potrzebują człowieka, jak powietrza nie mają żadnych szans!:-( Negri to wyślij proszę te powyższe "zlinkowane"- mówisz, że to zawsze szansa z drugiej strony to może rzeczywiście... No i tym sposobem podbijamy babulinkę pudelkę i podbijamy!:multi::loveu: Quote
Negri Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Koperku, Niemcy mają całą moją stronę na swojej stronie.... więc te psy są ogłaszane u nich. Owszem mamy pule 3-4 psów którym szukamy "na Cito" i np w nich była Beza, Niunia, Teqila, Maja od ulv i one już mają domki. Teraz w tej puli jest Albuś, Chappi, Kajtek, Lilo Jeśli lilo lubo koty to też ma dom tylko muszę sprawdzić,,,, Quote
Koperek Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Następnym razem trzeba babci zrobić fotki bez tych słomkowych papilotów w lokach ;) Quote
Recommended Posts