Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przeczytałam właśnie post jaki napisała waldi481 4,01,2009 :

"W Zakopanem zamarzła 74-letnia kobieta.Sama mieszkała,a w mieszkaniu tempertura-4...Pozostało 20 psich sierot:-(:placz:Nie umiem sobie z tą wiadomością dać rady:oops:Czy jest na dogo ktoś z Zakopanego?Czy tam jest schronisko?Czy możemy jakoś pomóc????
E:-(
Bardzo martwiła i martwi mnie ta sprawa:-(
Co ustaliłam- psów nie jest 20 jak podała telewizja..W osieroconej gromadce znajdują się 4 psy i 4 suki...:placz:Ich opiekunka p.Zofia całe swoje życie poświęciła psom,niestety kilka dni temu zamarzła w swoim nieogrzewanym mieszkaniu..Psie sieroty rozpaczliwie poszukują nowych opiekunów:placz:Na stronie Tatrzańskiego Towarzystwa Opieki n/zwierzętami w Zakopanem są zdjęcia...
Dziś idą członkowie TTON/Z z interwencją do psa,który od roku żyje?w zabitej deskami budzie,dziś dostali zgłoszenie-idą..
O psy p.Zofii się martwię,ale co mogę zrobić z tej odległości?Gdzie Zakopane,a gdzie ta nieszczęsna Rumia?Tym psom może grozić nowotarskie schronisko a o tym schronisku różnie mówią..."

Potrzebne są osoby z Zakopanego które mogłyby dokładnie zorientować się w sytuacji piesków, zorganizować pomoc. Dodam tyko ze na posta waldi481 odpowiedziały aż dwie osoby :shake::shake::shake: .

Posted

Moja kolezanka z Zakopanego byla u psow i je karmi -karma sie znalazla,2 worki, psy nie marzna bo na cito podlaczono ogrzewanie,woda im tez nie zamarza,4 psami obiecal zajac sie krakowski Toz,sa to nieduze pieski w dobrej kondycji,wiecej info bede miala w sobote
sa osoby ,ktore od soboty zajmuja sie psami

Posted

Ta karma zostala zakupiona z jakis panstwowych pieniazkow,jak cos bedzie potrzeba to napisze, miasto zainteresowalo sie sprawa jak stala sie tragedia,najlepszy dowod ,ze prad podlaczyli,Diana bywa na dogo ,moze sama cos napisze
w sobote napisze co dalej sie dzieje

Guest Elżbieta481
Posted

spike051-dziękuję za założenie tematu..Ze względu na kłopoty osobiste dopiero tu dotarłam..
Będziemy zaglądać,jak będzie konto też pomożemy..
E/W

Guest Elżbieta481
Posted

Pewnie,że nie jest żle..I p.Zofia będzie mogła spokojnie odpoczywać,bo wielkiej prawości był człowiek.:-(:placz:
-------------------------------
Moje kochane Krakusy-dziękuję...
E/W