spike051 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Przeczytałam właśnie post jaki napisała waldi481 4,01,2009 : "W Zakopanem zamarzła 74-letnia kobieta.Sama mieszkała,a w mieszkaniu tempertura-4...Pozostało 20 psich sierot:-(:placz:Nie umiem sobie z tą wiadomością dać rady:oops:Czy jest na dogo ktoś z Zakopanego?Czy tam jest schronisko?Czy możemy jakoś pomóc???? E:-( Bardzo martwiła i martwi mnie ta sprawa:-( Co ustaliłam- psów nie jest 20 jak podała telewizja..W osieroconej gromadce znajdują się 4 psy i 4 suki...:placz:Ich opiekunka p.Zofia całe swoje życie poświęciła psom,niestety kilka dni temu zamarzła w swoim nieogrzewanym mieszkaniu..Psie sieroty rozpaczliwie poszukują nowych opiekunów:placz:Na stronie Tatrzańskiego Towarzystwa Opieki n/zwierzętami w Zakopanem są zdjęcia... Dziś idą członkowie TTON/Z z interwencją do psa,który od roku żyje?w zabitej deskami budzie,dziś dostali zgłoszenie-idą.. O psy p.Zofii się martwię,ale co mogę zrobić z tej odległości?Gdzie Zakopane,a gdzie ta nieszczęsna Rumia?Tym psom może grozić nowotarskie schronisko a o tym schronisku różnie mówią..." Potrzebne są osoby z Zakopanego które mogłyby dokładnie zorientować się w sytuacji piesków, zorganizować pomoc. Dodam tyko ze na posta waldi481 odpowiedziały aż dwie osoby :shake::shake::shake: . Quote
Agama Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Moja kolezanka z Zakopanego byla u psow i je karmi -karma sie znalazla,2 worki, psy nie marzna bo na cito podlaczono ogrzewanie,woda im tez nie zamarza,4 psami obiecal zajac sie krakowski Toz,sa to nieduze pieski w dobrej kondycji,wiecej info bede miala w sobote sa osoby ,ktore od soboty zajmuja sie psami Quote
Viris Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Agamo jakbyś mogła dowiedzieć się o jakieś konto do tych osób które pomagają zwierzakom, na pewno potrzeba będzie pieniędzy :shake: Quote
Agama Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Ta karma zostala zakupiona z jakis panstwowych pieniazkow,jak cos bedzie potrzeba to napisze, miasto zainteresowalo sie sprawa jak stala sie tragedia,najlepszy dowod ,ze prad podlaczyli,Diana bywa na dogo ,moze sama cos napisze w sobote napisze co dalej sie dzieje Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 spike051-dziękuję za założenie tematu..Ze względu na kłopoty osobiste dopiero tu dotarłam.. Będziemy zaglądać,jak będzie konto też pomożemy.. E/W Quote
Frotka Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Psów nie jest 20 tylko 8. Bierzemy je do krakowa w następnym tygodniu. Gmina dała karmę. Dowozi ją psom zakopiański toz. Quote
spike051 Posted January 9, 2009 Author Posted January 9, 2009 Czyli nie jest źle ;) , dziękuję wszystkim za informacje o psiakach i za pomoc oczywiście :calus: Quote
Guest Elżbieta481 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Pewnie,że nie jest żle..I p.Zofia będzie mogła spokojnie odpoczywać,bo wielkiej prawości był człowiek.:-(:placz: ------------------------------- Moje kochane Krakusy-dziękuję... E/W Quote
Recommended Posts