Alex78 Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 wanda szostek napisał(a):Siedlecki pies a ja nic o tym nie wiem? Evita a skąd Ty go znałaś? Z Siedlec do Mińska to kawałeczek. W okolicach Siedlec po wsiach jest sporo hodowli. Ciągle na ogłoszenia takie się odzywają. Potrzebna jest wielka ostrożność, bo są wycwanieni. już jednego takiego spławiłam, bo szukał reproduktora :mad: Quote
evita. Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Alex78 napisał(a):już jednego takiego spławiłam, bo szukał reproduktora :mad: Może trzeba w ogłoszenaich od razu pisać, że Kryszynek bezjajeczny ;), żeby "odsiewać" od razu pseudo i inne mendy ;) P.S. Wandziu- tak jak napisała Alex- Kruszyn przebywa teraz w Mińsku- dlatego miałam możliwość poznania go :lol: Quote
wanda szostek Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Czy nie jest to sprawa po sylwestrowa ? Pies wystraszony mógł odlecieć daleko. Co zostało zrobione, żeby znaleźć właściciela? Quote
Alex78 Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Robimy to, co mozemy, żeby znaleźć jego prawowitego właściciela. Równolegle szukamy mu nowego domu. Koleżanka Wanda jest z Siedlec, to może nam pomoze i wywiesi jakieś ogłoszenie na mieście ze zdjeciem Kruszyna? Treść moze być krótka, że znaleziony pod Siedlcami, ma ok. 3-4 lat. Quote
wanda szostek Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Alex78 napisał(a):Robimy to, co mozemy, żeby znaleźć jego prawowitego właściciela. Równolegle szukamy mu nowego domu. Koleżanka Wanda jest z Siedlec, to może nam pomoze i wywiesi jakieś ogłoszenie na mieście ze zdjeciem Kruszyna? Treść moze być krótka, że znaleziony pod Siedlcami, ma ok. 3-4 lat. Z taka pomocą z mojej strony byłoby trudno, ale to nie znaczy, że nie mogę pomóc inaczej. W Siedlcach są reksio50 o ile jestem zorientowana również wolontariat emir i chyba z młodzieżą. Czy dawane ogłoszenia w Tygodniku, Gazecie Ogłoszeniowej na forach siedleckich, Radiu Podlasie ? Quote
kredka Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Mam nadzieje że Kryszynek znajdzie domek jak najszybciej:loveu: Quote
Alex78 Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Dawałam ogłoszenie w Tygodniku Siedleckim - odezwał się handlarz Radio nie przyszło mi do głowy. Na forach siedleckich dawałam ogłoszenie i zero odzewu. Rzecz jasna nie znam wszystkich adresów for, wiec licze na sugestie. Napewno nie chciałabym, aby odnalazł się prawowity właściciel, jesli to z jego winy Kruszyn się błąkał. Ale jesli czeka na niego zasmucona ludzka rodzina, to trzeba ich odnaleźć jak najszybciej. Quote
olalolaa Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 śliczny jest :) właśnie szukam tu na dogo jakiegos dlugowlosego Onka .. dla pewnej rodziny ktorej bardzo podobaja sie te pieski :D zeby nie bylo-zadna hodowla czy do reprodukcji mysle ze na wykastrowanego by sie zgodzili bo co to za roznica.. czy Siedlce są daleko od Częstochowy.. ? :] aa i ile on ma? Quote
olalolaa Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 juz sobie sprawdziłam .. ok 320 km :D nie tak duzo.. Quote
sloneczko76 Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 a moze to Morani? Zaginał w Radomiu poł roku temu moze doszedł do siedlec to nie tak daleko:razz: Quote
Ala&Zetka Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 To chyba niestety nie Morani :-( Ma inne umaszczenie i wogóle jakiś taki inny. Mam nadzieję że znajdzie dobry domek ;) Quote
Alex78 Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 To chyba nie Morani, ale znm historiż na forum owczarkprosiłam, aby sprawdzili czy to Morani. Co do Częstochowy, to proszę o sygnał czy rodzina się zdecydowała. Super by było, jeśi znalazłby Kruszyn dobry dom. Quote
Alex78 Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Aha, wpadłam dziś na chwilę z córką do przychodni. Powiedziałam, aby przywitała się z Kruszynem. Ona ma 8 lat. Jak do niego podeszła, to machał ogonem i dał się pogłaskać. Quote
olalolaa Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 ok postaram sie jaknajszybciej z nimi skontaktowac, bo nie mam numeru tylko przez internet .. on jets pobtym zabiegu juz calkiem zdrowy? Quote
Alex78 Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 Kruszyn ma gwożdzie w kości udowej do wyjęcia za jakiś miesiąc-półtora. Trzeba byłoby przyjechać z nim na ten zabieg do Mińska, bo nasz chirurg gwoździował i musi je usunąć. Zawsze lepiej jak t sama ręka to zrobi, bo wie gdzie i co było wkładane. Poza tym zdrowie jest OK. Nie ma już przeziebienia. Widać po nim, że do ludzi si garnie. Chce być głaskany, ale ja nie zawsze mam czas. Mamy pacjentów. Quote
olalolaa Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 hmm to jesli juz niebyloby chyba sensu wozic go tu i z powrotem? a jeszcze takie pytanie: wiadomo jak on z kotami? Quote
Alex78 Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Na koty powarkuje. Bliższych konfrontacji nie przeprowadzaliśmy. Co do sensu wożenia na wyjęcie gwoździ, to sa różne opinie. Jedna osoba uzna, że nie ma sensu, bo koszt paliwa. Ale ktos inny wie, że i tak poniesie małe nakłady biorąc pod uwagę koszt zabiegu, który pokryła przychodnia oraz wartość psa. Do tego dochodzi sentyment. Ale cóż... nic na siłę. Rozumiem przedmówczynię. Quote
Alex78 Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Dzisiaj Kruszynek wszedł do szpitaliku dla kotów. Placek i Kostka leżeli sobie w duzej kaltce z otwartymi drzwiczkami. Kruszyn dorwał ich miskę z jedzeniem i spałaszował wszystko. Natomiast nie warczał w ogóle. Quote
evita. Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Czyli ogólnie kotolubny jest raczej ? ;) Quote
Alex78 Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 Dziwi się niezmiernie co to za zwierzę, ten kot :) Wyglądał jak szczeniak, który pierwszy raz widzi żabę. Quote
olalolaa Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 trzba pieskowi domku szukac.. ten moj odpada rczej na pewno bo ludzie stweirdzili ze wola szczeniaka :( nie moge im znalezc szczniaka coz.. wszyscy tylko chca szczeniaki a co z tymi mlodziutkimi , slicznymi eh :shake: Quote
wanda szostek Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Czyli psiak dalej bez domu? Już się pogubiłam. Nie mogę śledzić dokładnie całego wątku. Gdzie dokładnie Kruszyn się znajduje? Quote
Alex78 Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Kruszyn jest w Mińsku Mazowieckim w przychodni wet. Quote
Alex78 Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 olalolaa napisał(a):trzba pieskowi domku szukac.. ten moj odpada rczej na pewno bo ludzie stweirdzili ze wola szczeniaka :( nie moge im znalezc szczniaka coz.. wszyscy tylko chca szczeniaki a co z tymi mlodziutkimi , slicznymi eh :shake: Szczeniaka ON można znaleźć w schronisku. Wejdź ewentualnie na www.owczarki.eu A jeśli moze być kundelek, to wejdź w wątek z banerku w moim podpisie. Quote
Recommended Posts