Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten dobek przyszedł pod sklep zaraz koło naszego biura toz.
Przyszedł… wlókł nóżkami i się przewracał. Zauważył go sprzedający i przyprowadził do nas.
Pies nie mógł wejść nawet przez dwa schodki, był tak wycieńczony.

Umarł by z głodu, dlatego, że jest dobermanem…

Miał na sobie kaganiec.
Zapewne uciekł jakiemuś pijakowi… Jest bardzo bojaźliwy, jak wezmę miotłe czy mopa, to nie wie gdzie się chować..
Chodził tak biedaczek ze dwa tygodnie, a ludzie się go bali, bo kawał psa…
Dopiero jak już ledwo szedł ktoś zareagował…

Nie mogłam pozwolić, żeby poszedł do schroniska… Taka sierściuszka króciutka, toż to poduszkowiec, a pies do budy, tym bardziej nie w takim stanie…
Pies pierwsze 5 dni spędził u naszego znajomego, p. Krzysia, który ma kilkanaście kotów. Teraz jest u mnie, bo nie chciał się podjąć dalszej opieki nad nim.

I Dobek jest u mnie.

Ledwo chodzi, choć podobno wcześniej było wiele gorzej…

Oczy… mówią same za siebie…

Skóra i kości! I na dodatek ciągle siusia…

Jak tylko się obudzi trzeba go wyprowadzić, bo inaczej basen w chałupie…

Miał wczoraj badania krwi- ma lepsze ode mnie;)

Wychodzi na to, że ma chłopak zapalenie pęcherze i stąd to picie i siusianie.

Po za tym ma zanik mięśni, ledwo stoi na łapach, jak zaczyna się cieszyć od razu ląduje na Dziubku.. Koszmar!

Powykręcany na wszystkie strony świata…

Świerzb w uszach, grzyb na sobie, odleżyny…

Teraz dostaje Synergal i jakieś wzmacniające cuda.

Jutro idziemy na kontrolę.

Ale wydaje mi się, ze czuje się lepiej…

Mimo, że przesypia większość doby.

Za to ma chęć na zabawkę, co i tak kończy się wywrotką…

Mi się to wszystko w głowie nie mieści.

W zimie, w kagańcu, taki pies… Tak chudy, że aż garbaty…

To mój 9 pies w domu ….
RATUNKU!!!!:lol:

Najgorsze, ze Czucz nie jest zadowolony z nowego kolegi, przecież to konkurencja nie z tej ziemi….:lol:

Kontakt ws adopcji
Joanna Kleszcz- demi 693-511-896, 071-354-18-21 , toz.wroclaw@wp.pl

• Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

piekne biedaczysko! ze tez maja taka opinie te psy!:shake:
w rzeczywistosci mysz potrafi je wystraszyc do granic mozliwosci! psychika tak słaba że az niewiarygodne ze w takim ciele taki duch!
3ba go pooglaszac!
i wyleczyc!

Posted

Klementynkaa napisał(a):
matko, jaka sierota... dzięki Ci ogromne, że dałaś mu opiekę :modla::modla::modla:
rozumiem, że możesz go trzymać a my zaczniemy ogłaszać?

mi tam nie ma co dziękować, trzeba dziekować, ze mnie do domu wpuścili :lol:

Oby szybko wydobrzał, bo nie mogę go pilnować całymi dniami, a co chwilke trzebaz nim wychodzic co by nie osiurał wszystkiego, bo zaraz Czuczek rozniesie i hmmm:roll:

Tak, bede trzymać jak nas nie zje;) Tylko (albo aż)domek SUPER HIPER POTRZEBNY!!!:loveu:

Posted

Klementynkaa napisał(a):
a czy on został już jakoś ochrzczony? i ile może mieć mniej więcej lat? potrzebuję troszke informacji żeby go na nasza adopcyjna wrzucić!

wiesz co, specjalnie to on imienia nie ma, bo każdy chce inne:roll:
ja nazywam go BONI ;)

Moje wetki mówią że ma 3-4 lata, ja bym dała mu wiecej, ale co tam ja:eviltong: do tego ma kamień na zębolach.

Posted

Demi, załamka, jak się na niego patrzy.Ile on musiał chodzić w tym kagańcu,że taki chudy i wycieńczony? I nie znalazłaś żadnych ogłoszeń o jego poszukiwaniach przez właścicieli? Są tacy, co nie chcą wychodzić z domu, to psu kaganiec na pysk i poszedł sam się wyprowadzić!
Demi, poszukam namiarów na Ciebie i podeślę cościk na weta.

Posted

oris napisał(a):
a wiadomo co mu dolega, ja moge zrobic dla niego allegro, ale potrzebne jest troszke wiecej iformacji

narazie wiemy tylko, że to zapalenie pęcherze, mam wyniki badan krwi t moge jutro wrzucić;) a tak to MAM NADZIEJĘ ZE NIC;)
jakich info wiecej? to powiem:roll:

Posted

raczej chodzi mi o takie jaki on jest do ludzi innych, psiakow, kotow, jakie i na kogo dac namiary, a moze na PW przeslesz mi jakis tekst :)
zastanawiam sie tez czy jak jeszcze nie jest 100% zrowy to robic juz allegro czy chwilke poczekac

Posted

oris napisał(a):
raczej chodzi mi o takie jaki on jest do ludzi innych, psiakow, kotow, jakie i na kogo dac namiary, a moze na PW przeslesz mi jakis tekst :)
zastanawiam sie tez czy jak jeszcze nie jest 100% zrowy to robic juz allegro czy chwilke poczekac

wiesz co, może rzeczywiście chwilke poczekamy, bo jest bardzo słabiutki...

Namiary w pierwszym poście;)
Do ludzi cud miód malina:loveu: przytulak, ten łeb wielki kościsty wciska pod rękę:loveu: do psów, hm.. żyje z 8 innymi, nawet takim Czuczkiem paralitykiem, który chce go zjeść:evil_lol: ale unika jak może, tzn daje noge, chyba że sie przewróci:roll:
Do kotów ok, mam 2;) czasem coś szczeknie na niego, ale zupełnie nie agresywny;)

Zobaczymy co bedzie jak się chłopak podkuruje, da mi pewnie popalić, jak każdy co był na dt:evil_lol: zresztą ds-y też nie są bez grzechu;)

Ale moim zdaniem to taka sierotka bojaźliwa, lubiąca piłeczki i śnieg;)
A no i ładnie łape podaje- czasem jest bum na pysia... ale będzie podawał piękniutko:loveu:

Posted

Kurcze no kochany jest, piękny, wielki!!!:loveu: Cudak, milutki!

Ale schorowany okropnie, większość czasu przesypia, jak przygotowuje jedzenie i pachnie w całej chałupie, to żwawy taki, że ło:evil_lol: a tak to leży, śpi i się przytula;)

Niemoże wejść do mnie do pokoju na góre, wiec siedzi z moją Misimi na dole i z Czuczkiem- sie resocjalizują:diabloti:- co zejdę to go przykryje, bo w te kosteczki mu zimno... Łapka jedna rozciapana okropnie- odleżyna... Jak dorwe lepszy aparat to zrobie eleganckie zdjęcia;)