Jump to content
Dogomania

25-26.04.2009 2xCACIB SATU MARE - Rumunia

Recommended Posts

Posted

Byłam w Rumunii kilka razy na różnych wystawach i za każdym był ten sam schemat i ten sam cyrk. Oni wszystkim piszą, że jak się zgłasza w I terminie to na wystawie będzie się płaciło jak za termin I. I na tym się to kończy, bo w dniu wystawy potrafia być "mało kontaktowi" i kultura bywa im obca. Na wystawie wszystko zależy od ich humoru i od momentu, w którym się dokonuje opłatę. Jednym ęsię udaę i zapłacą jak za termin pierwszy a inni będą bulić jak za drugi albo z dopłatą w dniu wystawy. Rumun to zawsze był rumun.... Ja się tak parę razy nabrałam i teraz płacę już zawsze przed wystawą na konto albo wogóle nie jadę. Raz zdarzyło mi się dojechać na wystawę i ponieważ ich bezczelność sięgnęła zenitu - nie wystawiłam psa wogóle i wróciłam z powrotem. I w zasadzie to była moja ostatnia wystawa w tym kraju :roll:. Jednak było to ładnych kilka lat temu. Wierzę, że teraz "wydorośleli" i sytuacja przedstawia się zgoła inaczej:evil_lol:

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziś dostałem mailowwwwe potwierdzenie przyjęcia zgłoszeń ;)

gdyby ktoś miał problem podaje numer telefonu do gościa odpowwiedzialnego za zgłoszenia

0040 740 55 85 28

pozdrawwwwiam
kamil

Posted

bargest napisał(a):
Organizujemy wspolny wyjazd busem do Satu Mare sa jeszcze wolne miejsca.Moze ktos chetny na zdobycie za jednym wyjazdem championatu Rumunii?:cool3:

Ciekawa propozycja :razz:
Czy macie jakieś preferencje jesli chodzi o psy?

Posted

bargest napisał(a):
Organizujemy wspolny wyjazd busem do Satu Mare sa jeszcze wolne miejsca.Moze ktos chetny na zdobycie za jednym wyjazdem championatu Rumunii?:cool3:

Interesują mnie 2 miejsca dla 2 osób plus psa. Dużego.Ok. 40 kg.
Mogę przejmować też kierownicę.
To 2 dni i jak z noclegiem. Macie cos na oku?

• 4 weeks later...
Posted

Witam
....a jak jest tam z noclegami?
dzwoniłam dziś do jednego pensjonatu ale oni tam nie mówią ani po niemiecku ani po angielsku, z hotelami tez problem :(
czy ma ktos namiar na jakis tani hotel w Satu Mare, który przyjmuje z psami?
Proszę o pomoc w tej sprawie.

Posted

Z noclegami jest tam raczej kiepsko. Tanie zwykle nie przyjmuja psow, no i problem sie dogadac. Przezylismy to rok temu kiedy jezdzilismy w kolko pomiescie, az trafilismy do hotelu gdzie zaplacilismy chyba 40 euro za dwojke. Niestety nie pamietam ani nazwy ani adresu.

Znajoma z Rumunii zalatwila mi co prawda tani hotel, ale na miejscu okazalo sie ze nie przyjmuja psow, wiec podziekowalysmy.
No i w sumie wszystkich hoteli nie objechalysmy, wiec moze sie cos znajdzie lepszego.

Pozdrawiam
Iwa

Posted

Tam jest bardzo nieciekawie z noclegami :shake:. My zjeździliśmy całe miasto i okolicę w promieniu jakiś 30 km wokół miasta i nigdzie nie przyjmowali z psami. W mieście owszem coś i było ale bardzo drogo, w tańszych hotelach proponują dla psa łańcuch na dworze...i o zgrozo Rumunii przyjeżdżający z psami właśnie tak robili.

Posted

amazonka napisał(a):
Bez przesady... nie musi to być od razu Hotel ze złotymi klamkami :)
aby łóżko było do spania to wystarczy...

to na łóżko do spania mam namiary :razz:
bede w przyszłym tygodniu próbowała sie do nich dodzwonić, pogadac i zarezerwować chałupę :evil_lol:

Posted

A czy my też możemy przyłączyć się do ekipy, dostaliśmy dzisiaj potwierdzenie, a o noclegu nie myślałam jeszcze:oops: Dwójka i trzy psiaki;) PON , Lhasa i bichon:roll:
Pozdrawiam

Posted

amazonka napisał(a):
bedę bardzo wdzięczna :)
potrzebujemy dwa pokoje dwuosobowe - są to dwie ekipy 2 osobowe oczywiście z psami - amstaf i pinczer miniatura

pozdrawiam

pokoi to tam nie ma :razz: to znaczy są, ale wówczas psy w boksach na dworze:angryy:

ale obok tego hotelu mają takie drewniane domki jak nad jeziorami czasem - w domku kilka łóżek i to wszystko. łazienka w hotelu. w ub. roku dali nam jeden pokój, żebyśmy mieli "własną" łazienkę.

warunki spartańskie !!! lepiej zabrać ze sobą śpiwór, bo w nocy może być chłodno.

Posted

narisowa napisał(a):
pokoi to tam nie ma :razz: to znaczy są, ale wówczas psy w boksach na dworze:angryy:

ale obok tego hotelu mają takie drewniane domki jak nad jeziorami czasem - w domku kilka łóżek i to wszystko. łazienka w hotelu. w ub. roku dali nam jeden pokój, żebyśmy mieli "własną" łazienkę.

warunki spartańskie !!! lepiej zabrać ze sobą śpiwór, bo w nocy może być chłodno.

Potwierdzam, też miałam przyjemność tam w zeszłym roku spać :lol:. Wrażenia nie zapomniane i z samego noclegu jak i okolicy, gdzie w nocy na polach rozbił się najprawdziwszy tabor cygański :cool3:.

Posted

amazonka napisał(a):
a ile się ceni ten 5 ***** hotel?

a ze śniadaniem (pycha parówki :evil_lol: - zwłaszcza tofisiowi smakowały :evil_lol:, jajko, pieczywko, kawa itp) wyszło chyba coś koło 5 euro, nie pamietam dokładnie, bo płaciliśmy w euro, pan wydawał resztę w piwie :p, było małe zamieszanie, bo można było i w lejach i w euro - łączona zapłata.
co kto miał, to tym płacił :evil_lol:

a jeszcze gratis było moczenie tyłka w "zupie" co to niby ma być jakimś leczniczym basenem ;)
rumuni tam biegali i siedzieli, od nas nie było chętnych, nie wiem czemu....????:evil_lol: