Jump to content
Dogomania

25-26.04.2009 2xCACIB SATU MARE - Rumunia

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

40 euro za pierwszego psa, 35 za każdego następnego. Info na temat sędziów bywa u nich zmienne jak pogoda i pewne jest dopiero na miejscu;) lub w ostatniej chwili. Więcej info brak.

Posted

Mnie także ale nawet nie próbuję dociekać:cool3:. Niestety, byłam kilka razy na wystawach w Rumunii i obsada sędziowska jest swojego rodzaju loterią:mad:. Nie zdarzyło mi się mieć tego samego sędziego co w rozpisce czy podawanej informacji. Raz w życiu sędzia zmienił się podobno w trakcie sędziowania, ale osobiście tego nie widziałam. Tak przynajmniej mówiła osoba, która z nami jechała. Choć faktycznie, "dało się zauważyć" cyrk w tym ringu. Na szczęście nie w moim.
Osobiście nie przepadam za rumuńskimi wystawami z w/w powodów, bo jest to drażniąca przeciętnego człowieka postawa. No ale ciekawi mnie czy i tym razem będzie korowód barw i nastrojów :roll:;). Poza tym jest nas już parę osób, więc w razie czego koszty rozejdą się po kościach łagodniej.

Posted

Ja byłam w Rumuni i miałam obsadę tak jak w rozpisce - to był Arad 2xcacib w 2007. Przypomnijcie jak tam jest z ichnim championatem - na open to chyba za cac a na tej jak?

Posted

W Rumunii za CACIB jest championat ale pod warunkiem, że pies jest już championem jakiegoś Państwa FCI. Na Open czy tych Championship (???) nie wiem - albo za CAC albo też za CACIB tyle, że pies nie musi być championem innego kraju. Do Satu dzwoniłam zanim założyłam ten wątek i tu pies musi być jakimkolwiek championem FCI aby za CACIB dostać championat Rumunii.

• 2 weeks later...
Posted

Ech, czy ktoś mógłby opisać co i jak z MłChRo i ChRo - sposób krótki i normalny? Ile CACów CAJCów trzeba pozbierać i w jakim czasie?

Jakbym miała transport, to bym zrezygnowała z Opola...:roll:

Posted

aniaDark napisał(a):
Ech, czy ktoś mógłby opisać co i jak z MłChRo i ChRo - sposób krótki i normalny? Ile CACów CAJCów trzeba pozbierać i w jakim czasie?

link:
Romanian Kennel Club

w skrócie - młodzieżowy 3 cac
dorosły 4 cac lub jak się ma championat - 1 cacib
na open romania trochę inne zasady

Posted

Samo bycie championem nie wystarcza. Trzeba mieć championat jakiegoś państwa FCI i trzeba dostać CACIB i dopiero wtedy przyznają championat Rumunii.

Posted

Juta napisał(a):
Samo bycie championem nie wystarcza. Trzeba mieć championat jakiegoś państwa FCI i trzeba dostać CACIB i dopiero wtedy przyznają championat Rumunii.

a przy okazji- Rumunia jest, czy nie jest w UE?