Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najpierw mieliście husky, która uciekła...teraz malamutka uciekła...ogłoszenie z 11 stycznia...juz psa nie szukacie tylko chcecie nowego??
Jesli zdecydujecie sie na wydanie psiaka tej dziewczynie , to pamietajcie o dobrej kontroli przed i po adopcyjnej...

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Najpierw mieliście husky, która uciekła...teraz malamutka uciekła...ogłoszenie z 11 stycznia...juz psa nie szukacie tylko chcecie nowego??
Jesli zdecydujecie sie na wydanie psiaka tej dziewczynie , to pamietajcie o dobrej kontroli przed i po adopcyjnej...

po pierwsze..zanim cos napiszesz to sie dwa razy zastanow..po drugie nie oceniaj czlowieka jak go nie znasz..
po trzecie tego szczeniaka ktos nam za*******il..
a po czwarte tamta husky sama zwiala mielismy taka brame rewelacyjna ..a co ja wogole bede ci sie tlumaczyc..tylko winny sie tlumaczy..
nie lubie poprostu takiego debilnego pisania....zajmij sie swoim zyciem a nie ocenianiem innych i wydawaniem na ich temat opinii bo gówno wiesz:angryy:

Posted

nie trzeba sie tłumaczyć tylko napisac co sie stało- zgineły wam 2 psy w ciagy paru miesięcy.....świadczy to albo o nieodpowiednich warunkach- zabezpieczeniu terenu, albo o tym,że nie macie czasu aby psa upilnowac-
.
Gdyby mi taka sytuacja zdarzyla sie raz, to nastepnego psa pilnowałabym non stop!!!!!

Poza tym Twoja kultura osobista pozostawia duzo do zyczenia.

No ale na szczescie to nie w mojej kwestii lezy czy pies zostanie ci wydany ...zreszta ja sie gówno znam:diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='Alicja']:mdleje: dzięki dziewczyny za czujność

Co do domku u Wyjątek to PEWNY domek , bez ściemy

I bardzo dobrze, Wyjątek, dziękujemy Ci :loveu:

Co do kultury osobistej yulii1984 to się nie będę wypowiadać, bo to i czasu szkoda i języka nie zamierzam niepotrzebnie strzępić, bo co to da? :eviltong:

Yulio1984, pamiętaj że na dogo żadna wypowiedź, żaden post się nie ukryje, tu wszystko można dokładnie sprawdzić, wszystkie cioteczki czujne są jak diabli :diabloti:. A Ty nie powinnaś już żadnego psiaka dostać (już raz przecież chciałaś amstaffa i nie dostałaś, prawda???), bo ten uciekł, tego ukradli, tamten coś tam ... a co z następnym???
Wszyscy Cię sprawdzają, pytają, dociekają, są niemili, tak uważasz prawda??? A Ty przecież chcesz tylko pomóc psom, bo po co masz kupować szczeniaka (rozumiem, że u hodowcy, a nie na stadionie??? :diabloti:), jak tu takie cuda na dogomanii za darmo można "dostać"...
Jeszcze raz powtarzam - chcesz pomagać psiakom, to weź się za ich ogłaszanie - tak pomożesz, a nie wypisywaniem głupot i sianiem zamętu.

Posted

[quote name='Alicja']

Co do domku u Wyjątek to PEWNY domek , bez ściemy

Dziękuję Alu za rekomendację :oops::oops:

Niestety raczej maluch nie trafi do mnie. A to dlatego, że DT mogę dać mu tylko do 15 lutego. Nie ma pewności, że do tego czasu znajdzie domek stały. Jeśli nie znajdzie, to będziemy mieli poważny problem- "co dalej?".

Właśnie przeczytałam wszystkie wypowiedzi yulia. Gdybym to wcześniej zrobiła to w życiu nie zadawałabym tych pytań. Niestety od razu napisałabym, że moim zdaniem, nie należy wydawać jej tego szczeniaka...

Przykro mi yulia... Jednak 2 zagubione/ukradzione psy w ciągu tak krótkiego czasu to moim zdaniem poważne zaniedbanie i totalny brak odpowiedzialności.:shake:

Posted

Na dzień dzisiejszy odpowiedź brzmi: awaryjnego- na tydzień (wracam 22 lutego). Jednak nie mam pewności, bo od 23 lutego zmienia mi się plan na studiach. Może się okazać, że nie mam już zajęć 3 dni w tygodniu po 2-4h a 5 dni po 6-8h. Nie wiem, kiedy dostane plan.
Tzn dla mnie tak czy siak nie ma problemu, żeby on potem ewentualnie wrócił (o ile nie znajdzie DS), tylko pytanie brzmi: jeśli będę miała zajęcia pon.-pt. po tyle godzin to czy taki maluch tyle może sam siedzieć... Ile on dokładnie teraz ma? Ja nie uznaję siedzenia szczeniaków godzinami w samotności (no dobra, miałby Gamę jak by się dogadali ;) ). Jak brałam Gamę (miała 9 tygodni) to na wakacje. Żeby mieć całe 3 miesiące dla niej na wychowanie, nauczenie zasad czystości i przyzwyczajenie do ewentualnej samotności.

P.s. Czy wiadomo coś w jego temacie na temat zostawania samemu w domu? Czy nie było sposobności sprawdzenia tego? Myślę, że przez parę pierwszych dni, na czas mojej nieobecności oddzielałabym go od Gamy. Nawet przy dobrych relacjach. Wolę dmuchać na zimne:roll: Mam pokój wolny, spory, widny, w którym mógłby zostawać. Oby tylko nie miał wtedy zapędów niszczycielskich:razz::evil_lol:

Myślę, że jeśli znajdzie się awaryjne DT na czas mojej nieobecności, to zadzwonię do Tosi i jeszcze porozmawiam na temat propozycji mojego DT. Tosia obawia się, że jak nie znajdzie domu do 15lutego, to będzie musiał wrócić do niej a to może okazać się niemożliwe ze względu na jej dominującego psa:shake:

Posted

Wyjątek napisał(a):
Na dzień dzisiejszy odpowiedź brzmi: awaryjnego- na tydzień (wracam 22 lutego). Jednak nie mam pewności, bo od 23 lutego zmienia mi się plan na studiach. Może się okazać, że nie mam już zajęć 3 dni w tygodniu po 2-4h a 5 dni po 6-8h. Nie wiem, kiedy dostane plan.
Tzn dla mnie tak czy siak nie ma problemu, żeby on potem ewentualnie wrócił (o ile nie znajdzie DS), tylko pytanie brzmi: jeśli będę miała zajęcia pon.-pt. po tyle godzin to czy taki maluch tyle może sam siedzieć... Ile on dokładnie teraz ma? Ja nie uznaję siedzenia szczeniaków godzinami w samotności (no dobra, miałby Gamę jak by się dogadali ;) ). Jak brałam Gamę (miała 9 tygodni) to na wakacje. Żeby mieć całe 3 miesiące dla niej na wychowanie, nauczenie zasad czystości i przyzwyczajenie do ewentualnej samotności.

One są mniej więcej z września. W listopadzie oddawałam jego brata jako 2,5 miesięcznego szczeniaka.
Ja pracuję po 8 godz., szczeniaki są te 9 godzin dziennie same (z moim psem) i liczę się z tym, że może (a nawet jest to bardzo prawdopodobne :diabloti:) się załatwić.

Posted

Czyli już w zasadzie 4 miesiące ma. To dobrze. Myślałam, że mniej.
Oczywiście liczę się z tym, że zastane siq czy qpę ;) Nawet jestem tego pewna:evil_lol: Chodziło mi raczej o upodobanie do obgryzania mebli itp ;)

A pytałaś o ten tymczas na tydzień z jakimś konkretnym planem?:razz:

Posted

[quote name='Wyjątek']Czyli już w zasadzie 4 miesiące ma. To dobrze. Myślałam, że mniej.
Oczywiście liczę się z tym, że zastane siq czy qpę ;) Nawet jestem tego pewna:evil_lol: Chodziło mi raczej o upodobanie do obgryzania mebli itp ;)

A pytałaś o ten tymczas na tydzień z jakimś konkretnym planem?:razz:
Chyba nawet ponad, bo ja obliczałam ostatnio, to od mojej tymczasowiczki (ttb :diabloti:) Dżek jest młodszy o jakieś 1,5 miesiąca, czyli ma ponad 4.
Obgryzanie mebli zależy od samego psa... Dżek nic do tej pory nie zniszczył, ani nie obgryzł, a miał być tym bardziej energicznym szczeniakiem :evil_lol:
Jeśli to miałby być tydzień awaryjnego DT, to może by się udało u mnie lub u koleżanki.

Posted

A kiedy by było wiadomo na pewno? Nie wezmę go, a Tosia mi go nie da, jeśli nie będzie pewności.:razz: Musimy mieć gwarancję. Nie może być sytuacji, że na 2 dni przed moim wylotem okaże się, że nie ma DT awaryjnego:shake:
Przemyśl to proszę, zapytaj koleżankę.
A może jeszcze ktoś mógłby pomóc? To tylko tydzień :modla:

EDIT: Jutro widzę, się z kolegą, który zakochany jest w Gamie. Często jak jest u mnie to od razu leci z nią na spacer a w domu bawi się i nazywa Księżniczką:evil_lol: Może na ten tydzień on by wziął malucha. Lub on Gamę a moi dziadkowie małego. Może uda się coś wykombinować:razz:

Posted

Wyjątek napisał(a):
A kiedy by było wiadomo na pewno? Nie wezmę go, a Tosia mi go nie da, jeśli nie będzie pewności.:razz: Musimy mieć gwarancję. Nie może być sytuacji, że na 2 dni przed moim wylotem okaże się, że nie ma DT awaryjnego:shake:
Przemyśl to proszę, zapytaj koleżankę.
A może jeszcze ktoś mógłby pomóc? To tylko tydzień :modla:

EDIT: Jutro widzę, się z kolegą, który zakochany jest w Gamie. Często jak jest u mnie to od razu leci z nią na spacer a w domu bawi się i nazywa Księżniczką:evil_lol: Może na ten tydzień on by wziął malucha. Lub on Gamę a moi dziadkowie małego. Może uda się coś wykombinować:razz:

Popytaj jutro, ja też się popytam ;)

Posted

Rozmawiałam ze znajomym. Generalnie jest chętny nam pomóc i przetrzymać małego lub Gamę.
Niestety, ze względu na chorobę jego mamy, nie może dać gwarancji, że akurat w tym czasie mama nie pójdzie do szpitala. Ostatnio jest w nim prawie cały czas (spada jej poziom cukrów, grozi śpiączka jeśli ktoś w porę nie pomoże).
W związku z sytuacją nie śmiem go prosić, żeby dał mi gwarancję, że weźmie psa na ten tydzień.
Zatem niestety, ale kombinujemy dalej :shake:

Posted

Wyjątek napisał(a):
Rozmawiałam ze znajomym. Generalnie jest chętny nam pomóc i przetrzymać małego lub Gamę.
Niestety, ze względu na chorobę jego mamy, nie może dać gwarancji, że akurat w tym czasie mama nie pójdzie do szpitala. Ostatnio jest w nim prawie cały czas (spada jej poziom cukrów, grozi śpiączka jeśli ktoś w porę nie pomoże).
W związku z sytuacją nie śmiem go prosić, żeby dał mi gwarancję, że weźmie psa na ten tydzień.
Zatem niestety, ale kombinujemy dalej :shake:

Jeśli chodzi o awaryjny DT na tydzień, to ja go wezmę.

Posted

Ale wspaniałe wieści! Cudnie! :multi:

Zatem pozostaje porozmawiać z Tosią, co ona na to i jeśli się zgadza- przetransportować małego do mnie.

Jeśli dziś anetek100 lub Tosia nie pojawią się na wątku, to jutro dzwonię do Tosi lub jej mamy i spróbuję coś ustalić :)

Posted

dobre wiesci przekaze Tosi ale jednak lepiej pogadac przez telefon bo wtedy mozna wszystko wyjasnic a ja tylko bym jej przekazywala wiec moze lepiej dryndnac.nie jestem pewna czy Tosia nie ma szkoly w wekendtakze jak rozlaczy to mozna z jej mama poki co

Posted

nie nie ten psiaczek jest u Tosi Mamy w domku,a ona ma swoje przytulisko z ok.30 pieskami,mieszka w Lomiankach wiec podwiezie pieska jak cos,ale jak mowie najlepiej rozmawiac telefonicznie bo moge sie mylic ale z tego co wiem to raczej tak bedzie:)

Posted

anetek100 napisał(a):
nie nie ten psiaczek jest u Tosi Mamy w domku,a ona ma swoje przytulisko z ok.30 pieskami,mieszka w Lomiankach wiec podwiezie pieska jak cos,ale jak mowie najlepiej rozmawiac telefonicznie bo moge sie mylic ale z tego co wiem to raczej tak bedzie:)

Mały jest w Łomiankach, stamtąd też do mnie przyjechał jego brat.