basiagk Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Mam nadzieje, że Sfora te dopilnuje ale może trzeba dać znać Fundacji Viva? Quote
Alex78 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 agaga21 napisał(a):problem w tym że facet "posprzątał" czy słowo "posprzątał" oznacza to co myślę? A moze zbyt drastyczne mysli przeleciały przez moją głowę? Quote
agaga21 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Alex78 napisał(a):czy słowo "posprzątał" oznacza to co myślę? A moze zbyt drastyczne mysli przeleciały przez moją głowę? nie wiadomo...wczoraj w każdym razie nie było już tam ani budy...ani psa:shake: Quote
majqa Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Brak budy i psa jeszcze nie przesądza o niczym. Należałoby ze stoickim spokojem poprosić o szansę zobaczenia nowych warunków pieska, w ramach fundacyjnej troski. Każdy przecież lubi się chwalić swoim czworonogiem i jego dobrobytem. ;) Quote
basiagk Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Miejmy tylko nadzieję, że ktoś z tej fundacji to czyta i dam nam ewentualnie znać co i jak.:cool1: Quote
agaga21 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 przec prosił zebym wam przekazała że jeśli ze szczeniakiem nic nie wiadomo a basiaqk też się zaoferowała że w razie czego weźmie go na tymczas to on się wycofuje bo weźmie w tym czasie gerdę na prośbę tengusi(jeśli znajdzie się transport z częstochowy do rypina) Quote
Ambra Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 jak to do lasu? i ze odroczone? on u Ciebie w piwnicy jest? ile on ma? nóż sie w kieszeni otwiera, :angryy::angryy: (posty skaczą) Quote
basia0607 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Przepraszam za zaśmiecanie wątku.Ten maluch mial być wywieziony do lasu. Odroczylam to , obecnie siedzi w zimnej piwnicy. Quote
Alicja Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 basia0607 napisał(a): Przepraszam za zaśmiecanie wątku.Ten maluch mial być wywieziony do lasu. Odroczylam to , obecnie siedzi w zimnej piwnicy. Kto może znaleźć jakieś lokum dla tego psiaka..... Mam nadzieje ze ktoś znajdzie droge by dowiedzieć sie co sie stało ze szczeniorkiem z posesji :razz::razz: Quote
basiagk Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Basiu a czy to jest maleństwo takie troche duze jest?:p Quote
basia0607 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Wystarczy aby jakas organizacja prozwierzęca napisala zapytanie do policji aby sprawdziła miejsce przebywania psa z uwagi na podejrzenie popełnienia przestepstwa z ustawy o ochr. zwierz.. Poprosilabym rownież o informacje gdzie pies przebywa aby sprawdzić W. Jestem jednak pewna , ze dziewczyny, które zajmuja sie sprawą wiedzą co zrobić ! Do pisma dołączylabym zdjęcia. I nie bójdzie sie policji ! Im bardziej zalezy na dobrej opinii niz wam sie wydaje. Quote
majqa Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Anetko, czy masz jakieś wieści od Tosi albo jej Mamy, co z psiakiem? Jest? Nie ma go? Quote
basia0607 Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 basiagk napisał(a):Basiu a czy to jest maleństwo takie troche duze jest?:p Tito ma 16 m-cy. Quote
basia0607 Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Tito jest w kolicach Elblaga. Nie jest dobrze, chce wydostac sie z piwnicy, kaleczy sobie nos. Quote
majqa Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Basiugk, Anetko, jeśli coś rzeczowego wykluje się w sprawie psiaka, a moja pomoc byłaby w czymś potrzebna, piszcie proszę na PW lub gg. Samo hopanie wątku nie zda się na nic. :shake: Quote
anetek100 Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 rozmawialam z Tosia przez chwilke.Pytala czy byla by mozliwosc,by wziac na tymczas (skoro sa dwie propozycje)od niej brata tego amstaffa.Musi sie juz zaczac socjalizowac,chodzic na smyczy itp.Tosi Mama obecnie ma 30 pieskow w przytulisku,remanent w pracy,klopoty zdrowotne i niestety nie zapewni psiakowi tyle czasu a ze to szczeniak to tym bardziej:(ale to tylko pytanie.tu sa fotki pieseczka www.canis.org.pl/galeria/skubi2008.htm ale jak mowie to tylko pytanie Quote
agaga21 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [quote name='anetek100'] www.canis.org.pl/galeria/skubi2008.htm ale cudowny!!! Quote
an1a Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Bierzcie tego szczylka, te psy to złoto. Przed chwilą wróciłam od ich brata Dżeka - cudo nie pies :) Quote
anetek100 Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 naprawde domek tymczasowy dla braciszka amstafiika z tego watku,no najlepiej staly ale poki co Dt by mu sie przydal bo jest szczeniaczkiem dorasta,a Tosia i jej mama naprwde ostatnio maja sporo problemow,miedzy innymi tez z wieloma sprawami psimi,niektore niestety nie do przeskoczenia,choroba Tosi Mamy,Tosia ma dwojke dzieci ktore tez ostatnio musialy przebywac w szpitalach,i wiele innych,ale najwazniejsze by temu maluszkowi znalezc domek.Wiem ze nie maja poki co wyjscia i chca zabrac choc na troche takiego jednego pieska z poobijana miednica bo lecznica juz kaze go zabrac, a nie maja gdzie,musi jutro opuscic lecznice.Wiec na troche go wezma do siebie potem beda szukaly domu.Piesek musi lezec wiec moglby u nich chwilowo zostac a amstaffik niestety potrzebuje socjalizacji,chodzenia na smyczy,pokazywanie swiata a w tej chwili niestety bedzie mial tego troche mniej.Oczywiscie zostac u nich moze ale wiadomo lepszy taki dt gdzie moglby dorastac uczyc sie,a w przytulisku wiadomo jest ok.30 psiakow wiec kazdemu trzeba poswiecic wiele czasu.Piesek jest naprawde cudny.Z tego co mowi Tosia bardzo zrownowazony,mar=dry.lubi sie tulic.takze moze jemu ktos moglby dac Dt:oops::oops::roll: Quote
Wyjątek Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Myślę... Teoretycznie istnieje możliwość żebym wzięła tego psiaka (braciszka) na DT. Tylko żeby nie było tak, że on potem u mnie zostanie. Bardzo bym chciała ale to niemożliwe. Musiałabym mieć pewność, że będę mieć pomoc w ogłoszeniach i, że jeśli nie znajdzie domu do 15ego lutego, to ktoś go przejmie, bo ja 16ego z rana lecę na tydzień na Uniwersytet w Hiszpanii. Quote
anetek100 Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 co do ogloszen to oczywiscie beda przynajmniej z mojej strony a co do lutego to zapytam Tosie wypytam wszystkiego. Quote
Wyjątek Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Socjalizację u mnie będzie miał zapewnioną. I z człowiekiem (nie mam teraz dużo zajęć na uczelni, raczej siedzę w domu i robię projekty a jak pracuje to tylko wieczory w weekendy) i ze zwierzęciem (mam sukę ON-ka, 1,5roczną). Jeśli nie daj Boże by się psiaki nie dogadały to mam możliwość przetrzymania mojej Gamy u dziadków. Quote
agaga21 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 jak będą fotki i tekst to zrobię mu allegro i będę odnawiać(w razie potrzeby) Quote
yulia1984 Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [quote name='anetek100']rozmawialam z Tosia przez chwilke.Pytala czy byla by mozliwosc,by wziac na tymczas (skoro sa dwie propozycje)od niej brata tego amstaffa.Musi sie juz zaczac socjalizowac,chodzic na smyczy itp.Tosi Mama obecnie ma 30 pieskow w przytulisku,remanent w pracy,klopoty zdrowotne i niestety nie zapewni psiakowi tyle czasu a ze to szczeniak to tym bardziej:(ale to tylko pytanie.tu sa fotki pieseczka www.canis.org.pl/galeria/skubi2008.htm ale jak mowie to tylko pytanie witam Was cieplo..przeczytalam caly watek i jezeli potrzebujecie domku dla tego szczeniaczka to chetnie go przygarne..nie wiem jednak czy ten psiak nie bedzie sie wadzil z moim malym yorkiem :roll:ale jakby co...sluze pomoca:p Quote
Recommended Posts