Wyjątek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Piotrek, ale fajne fotki :) Aż dziw, że udało Ci się zrobić takie statyczne :evil_lol: A teraz tak: jestem pod WIELKIM wrażeniem Kofiego:loveu: Całą noc przespał bez jednego pisknięcia. Obudził sie dopiero o 8 rano, ale tylko dlatego, że ja wstałam. Popatrzyła na mnie i nawet sie nie podniósł. Cwaniak czekał aż się ubiorę, załatwie sprawę obrożowo-smyczową z Gamą i dopiero wtedy sie podniósł:evil_lol: Po schodach lepiej mu sie szło niz wczoraj, bo Gama czekała na niego na każdym półpiętrze (:-o). Na dworzu od razu siusiu:multi: Poszliśmy na polanke za blokiem. Gama bawiła się z Becią a Kofi znalazł towarzysza w postaci szczeniaka huskiego (hodowla jest w bloku obok). Obydwa diobły wyszalały się jak nigdy. Zdjęc ni ma, bo nie wzięłam aparatu. I tak bym nie dała rady opanować dwóch wariatów i jeszcze robić zdjęcia. Musze dojśc do wprawy ;) Pani od Beci bardzo podobał sie Kofi. Opowiedziałam jej po krótce jego historię. Wyprzytulała go i zyczyła nowego wspaniałego domu:loveu: Dodatkowo muszę powiedziec, że jestem pod wielkim wrażeniem Gamy, która pięknie bawiła sie z 2 suczkami:-o:-o Aha, Kofi rozróżnia dwór od mieszkania i wie, że załatwiac nalezy się na dworzu. Ale czy to trawa czy chodnik to nie ma dla niego większego znaczenia :diabloti: Robi, gdy mu się zachce :evil_lol::evil_lol: Po powrocie dalej tornado. Dywan pościągany, stolik ze szklanym blatem musiałam schować i czekałam aż im siły opadną. Pięknie się bawiły. No a teraz chwila spokoju bo obydwa głaby zjadły i padły:multi::multi: A jak się uśmiałam jak Gama przy Kofim zacząła wcinać szybko co ma w misce:roll: Maluchoczywiście ja w tempie, jak by jedzenia od miesiaca nie widział... Niedługo fotki domowe:razz: Quote
an1a Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='rufusowa']ale słodziak z niego :loveu: no i taki teges...wyrośniety juz :loveu: i jaką ma babską obróżke :evil_lol: ciesze sie ze Gama pięknie go przyjęła :loveu:[/quote] Popatrz... tylko się zjawiła z samego rana i dogryza :roll: Ten teges ma jeszcze mlecaki kochana :evil_lol: Quote
rufusowa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Wyjątek']Piotrek, ale fajne fotki :) Aż dziw, że udało Ci się zrobić takie statyczne :evil_lol: A teraz tak: jestem pod WIELKIM wrażeniem Kofiego:loveu: Całą noc przespał bez jednego pisknięcia. Obudził sie dopiero o 8 rano, ale tylko dlatego, że ja wstałam. Popatrzyła na mnie i nawet sie nie podniósł. Cwaniak czekał aż się ubiorę, załatwie sprawę obrożowo-smyczową z Gamą i dopiero wtedy sie podniósł:evil_lol: Po schodach lepiej mu sie szło niz wczoraj, bo Gama czekała na niego na każdym półpiętrze (:-o). Na dworzu od razu siusiu:multi: Poszliśmy na polanke za blokiem. Gama bawiła się z Becią a Kofi znalazł towarzysza w postaci szczeniaka huskiego (hodowla jest w bloku obok). Obydwa diobły wyszalały się jak nigdy. Zdjęc ni ma, bo nie wzięłam aparatu. I tak bym nie dała rady opanować dwóch wariatów i jeszcze robić zdjęcia. Musze dojśc do wprawy ;) Pani od Beci bardzo podobał sie Kofi. Opowiedziałam jej po krótce jego historię. Wyprzytulała go i zyczyła nowego wspaniałego domu:loveu: Dodatkowo muszę powiedziec, że jestem pod wielkim wrażeniem Gamy, która pięknie bawiła sie z 2 suczkami:-o:-o Aha, Kofi rozróżnia dwór od mieszkania i wie, że załatwiac nalezy się na dworzu. Ale czy to trawa czy chodnik to nie ma dla niego większego znaczenia :diabloti: Robi, gdy mu się zachce :evil_lol::evil_lol: Po powrocie dalej tornado. Dywan pościągany, stolik ze szklanym blatem musiałam schować i czekałam aż im siły opadną. Pięknie się bawiły. No a teraz chwila spokoju bo obydwa głaby zjadły i padły:multi::multi: A jak się uśmiałam jak Gama przy Kofim zacząła wcinać szybko co ma w misce:roll: Maluchoczywiście ja w tempie, jak by jedzenia od miesiaca nie widział... Niedługo fotki domowe:razz:[/quote] no popatrz jak juz ładnie wpłynął na Twoją suke :loveu: moze go wcale nie oddasz :razz: :eviltong: a poza tym to zastanawiam sie czy nie mieszkasz przypadkiem na Bielanach? :razz: Quote
rufusowa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial]:roll: musisz ...i teraz chłopak wpadnie w dołek :razz::razz:[/FONT] [quote name='an1a']Popatrz... tylko się zjawiła z samego rana i dogryza :roll: :grins: [quote name='an1a']Ten teges ma jeszcze mlecaki kochana :evil_lol: nie??? :crazyeye: moze to cane corso? :evil_lol: Quote
Wyjątek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='rufusowa']no popatrz jak juz ładnie wpłynął na Twoją suke :loveu: moze go wcale nie oddasz :razz: :eviltong: a poza tym to zastanawiam sie czy nie mieszkasz przypadkiem na Bielanach? :razz:[/quote] Nie dość, że dobrze na nią wpływa to na dodatek mam teraz w pełni wybieganą sucz :multi: A no mieszkam, mieszkam :razz: *** Ja sie zapomniałam zapytać wczoraj:oops: Jak wygląda sytuacja z jego szczepieniami, odrobaczeniem itd itp? W ogóle ma książeczkę czy mu trza wyrobić? Do tego przydałoby się zmienić tytuł wątku :) Quote
rufusowa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Wyjątek']Nie dość, że dobrze na nią wpływa to na dodatek mam teraz w pełni wybieganą sucz :multi: A no mieszkam, mieszkam :razz: to tak jak ja :p jak napisałaś o polanie i hodowli husky to tak pomyślałam o osiedlu w okolicy stawów :razz: ale Gamy nigdy nie widziałam :shake: http://images27.fotosik.pl/320/a5236ef3dd60ff25.jpg :evil_lol: Quote
Wyjątek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='rufusowa']to tak jak ja :p jak napisałaś o polanie i hodowli husky to tak pomyślałam o osiedlu w okolicy stawów :razz: ale Gamy nigdy nie widziałam :shake: http://images27.fotosik.pl/320/a5236ef3dd60ff25.jpg :evil_lol: No to trzeba sie jakos kiedys umówić na wspólny spacer :) Ja mieszkam w tych blokach z czerwonymi dachami, ogrodzone osiedle. Własnie przy stawach- na pewno kojarzysz :) Mogłas nas nie widzieć, bo głównie chodziłam tam jak Gama była szczeniorem. Jak miała 7miesięcy musiała zamieszkać na 6 u moich dziadków ze wzgledu na moje operacje... Teraz juz jesteśmy razem i powoli wracamy na polankę. Powoli i ostrożnie bo Gama troche odzwyczaiła się od obcowania z psami i nie na wszystkie reaguje jak dziś na spacerze:razz: Ale dość o Gamie bo to nie jej wątek :eviltong: Kofi ma niespożytą energię:roll: Ciekawa jestem, które pierwsze odpuści po paru zabawach i gonitwach:cool3: Quote
an1a Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Wyjątek'] Kofi ma niespożytą energię:roll: Ciekawa jestem, które pierwsze odpuści po paru zabawach i gonitwach:cool3:[/quote] Żadne :evil_lol::evil_lol: Mój pies - leń z natury, szalał codziennie z Tajgą i żadne nie wymiękło :diabloti: przez 2 miesiące :diabloti: Maluch jest tak "wyrośnięty", czy Gama jest niska? :lol: Quote
Wyjątek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='an1a']Żadne :evil_lol::evil_lol: Mój pies - leń z natury, szalał codziennie z Tajgą i żadne nie wymiękło :diabloti: przez 2 miesiące :diabloti: Maluch jest tak "wyrośnięty", czy Gama jest niska? :lol: Nie strasz mnie :evil_lol::evil_lol: W zasadzie jedno i drugie. On duży nie jest ale ma długaśne łapki. Gama mieści się w normie jeśli chodzi o ONki ale jest z tych drobniejszych:lol: I ciąg dalszy fotek: Quote
Wyjątek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Chciałabym jeszcze dodać, że berbeć mi szczeka na Game jak ona chce się przebiec po mieszkaniu zamiast sie z nim kotłować :evil_lol: Quote
rufusowa Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 no bo mało który pies dotrzymuje kroku TTB :diabloti: i mały sie dopomina, bo on sie dopiero rozkręca :evil_lol: edit: odpisałam w galerii Gamy :p Quote
Wyjątek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 I ostatnie 2: Musiałam teraz malucha zamknąc w klatce a Gamę na miejsce odesłac, bo przyszła sąsiadka z dołu z prośba o 30minut ciszy, bo dziecka nie może uśpić od rana :diabloti: Quote
an1a Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Boski jest :loveu: [quote name='Wyjątek'] Musiałam teraz malucha zamknąc w klatce a Gamę na miejsce odesłac, bo przyszła sąsiadka z dołu z prośba o 30minut ciszy, bo dziecka nie może uśpić od rana :diabloti:[/quote] Spakuj je i chodź do mnie, ja mam głuchego sąsiada pod spodem :evil_lol: Quote
Darianna Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Kofi jest przepiękny, nic tylko się zakochać :loveu: Przyjedźcie do mnie, mam 3miesięcznego setera do wymęczenia, właśnie zęby mu się wyrzynają i jest skrajnie nieznośny :diabloti: Quote
Wyjątek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='an1a']Boski jest :loveu: Spakuj je i chodź do mnie, ja mam głuchego sąsiada pod spodem :evil_lol:[/quote] Lepiej pożycz sąsiada :evil_lol: Ja swoich ma juz od jakiegoś czasu dość, zawsze znajdą coś, żeby się przyczepić:angryy: A ja za dobra jeste, bo przecież ciszy nocnej to raczej jeszcze nie ma :razz::evil_lol: [quote name='Darianna']Kofi jest przepiękny, nic tylko się zakochać :loveu: Przyjedźcie do mnie, mam 3miesięcznego setera do wymęczenia, właśnie zęby mu się wyrzynają i jest skrajnie nieznośny :diabloti:[/quote] A dokąd to byśmy mieli jechać? I pamietaj nas jest 3ka:razz: Kofi bez Gamy się od wczoraj nigdzie nie rusza:lol: Quote
Vectra Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Musiałam teraz malucha zamknąc w klatce a Gamę na miejsce odesłac, bo przyszła sąsiadka z dołu z prośba o 30minut ciszy, bo dziecka nie może uśpić od rana :diabloti: to było powiedzieć , że łączysz się z nią w bólu , bo też od rana nie możesz ich uśpić :evil_lol: aaa i wyrazy współczucia dla sąsiadki :diabloti: Quote
Wyjątek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Vectra']to było powiedzieć , że łączysz się z nią w bólu , bo też od rana nie możesz ich uśpić :evil_lol:[/quote] :-o :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Dobre! Zapamiętam!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
an1a Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 Filcowe buciki im załóż i powiedz, że musisz wreszcie tą podłogę wypastować :evil_lol: Przypomina mi się jak kilka lat temu sąsiadka mojej koleżanki chodziła do jej mamy na skargę, bo o 6 rano z psami wychodzimy i one.. za głośno tupią :roll: Quote
Darianna Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Wyjątek'] A dokąd to byśmy mieli jechać? I pamietaj nas jest 3ka:razz: Kofi bez Gamy się od wczoraj nigdzie nie rusza:lol:[/quote] Biorę Was wszystkich :D Niestety daleko, na podkarpacie (Dębica) :-( Quote
Wyjątek Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 No i siusiumajtek przed chwilą nalał w kuchni :mad: Nie to żeby 1h temu był na spacerze i nalał tam tyż i to dużo oj dużo. Leje więcej od Gamy a jest 2 razy mniejszy :evil_lol: No to dawaj pokazuje mu te siuśki i mówię, że tak nie wolno, że leje się na dworze i że on niedobry ;) Ja se gadam on patrzy troche jak na głupią:roll: ale coś chyba dotarło, bo położył się w kącie kończąc swoje szaleństwa. Ale co lepsze, jak powiedziałam "nie! Nie wolno! Co zrobiłeś?" to Gama poleciała pod schody z uszami po sobie. Gooopol mój mały myślał, że to ona coś nabroiła :evil_lol: Ale już wygłaskana i szczęśliwa, że wreszcie co złe to nie ona ;):diabloti: Quote
agaga21 Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Wyjątek']- Ale co lepsze, jak powiedziałam "nie! Nie wolno! Co zrobiłeś?" to Gama poleciała pod schody z uszami po sobie. Gooopol mój mały myślał, że to ona coś nabroiła :evil_lol: Ale już wygłaskana i szczęśliwa, że wreszcie co złe to nie ona ;):diabloti:[/quote] :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Vectra Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 No to Gama ma przerypane .. bo musisz wiedzieć , że te świniowate to one za bystre , on w mig załapie , że jak coś zbroi , to okami żałosnymi będzie mówić - ciociu , to nie ja , to nie ja , to ten owczarek , to ona , ona nie ja .... zobacz uszy kuli ,.to ona ona :evilbat: Quote
an1a Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='Vectra']No to Gama ma przerypane .. bo musisz wiedzieć , że te świniowate to one za bystre , on w mig załapie , że jak coś zbroi , to okami żałosnymi będzie mówić - ciociu , to nie ja , to nie ja , to ten owczarek , to ona , ona nie ja .... zobacz uszy kuli ,.to ona ona :evilbat:[/quote] I jeszcze pomoże pogonić pod schody :evil_lol: Quote
Vectra Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [quote name='an1a']I jeszcze pomoże pogonić pod schody :evil_lol:[/quote] i powie ty niegrzeczny owczarku Gamo , a feee tak broić :diabloti: i świńskim truchtem , z wrednym uśmiechem , przybiegnie i będzie się wdzięczyć - ciociu ja to grzeczny jestem prawda :loveu: :diabloti: Quote
Recommended Posts