Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 333
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

basiagk napisał(a):
A skąd będziemy wiedzieć czy coś z tego wyjdzie? Wiem wiem jestem niecierpliwa.

jeśli chodzi ci o tą panią halinę to podałam jej namiary na Mame Tosi2(podane na poprzedniej stronie)
ale ja nie znam tej kobiety, nie wiem czy zadzwoni w ogóle...widziałam tylko jej profil na nk...ma suke red nosa i miała tez w swojej galerii zdjęcia fiodora (tego od dogomanki) z informacją ze szuka domu itp.

Posted

sądzę że ta pani nie zadzwoni...dostałam od niej taką wiadomość:

"
zainteresowany pieskiem jest moj dobry znajomy.Wole pisc,bo newyraznie mowie-choroba.Znajomy jest wporzadku.Osobiscie mam pit bulla-suczke,ktora go uwielbia.Jest z gor,k/Żywca,wiec b.daleko/zima/do Warszawy. "

odpisałam że jesli pan byłby rzeczywiście psem zainteresowany to zeby zadzwonił on...ale jakoś nie sądzę...

Posted

no więc nie ma już na co czekać(jeśli chodzi o tamtą panią która do mnie pisała i jej znajomego)
napisała mi ze dla niego to za duża odległość(podobno dzwonił i rozmawiał) i nie zdecyduje się...:-(

Posted

Tak jaki pisałam. Gdyby nie było innego sposobu na jego uratowanie to ja mogłabym szczeniaka wziąc na DT ale boje sie o kwestie finansowe bo sama mam dwa amstaffy i jest to dość kosztowne zajęcie:roll:. Dlatego mnie interesuje czy za ta sprawą stoi jakaś fundacja itp? Żebym nie została na lodzie. Sorki, że tak szczerze ale trzeba mysleć racjonalnie.Poza tym wchodzi kwesta transportu.
Może jednak hotel? Wiem wiem, kasa ale tak się jeszcze łudzę.:oops:

Posted

basiagk napisał(a):
dziwne, ale poczekamy. A co sądzicie o DT u mnie? Czy to ma sens?

Ejże, ejże...co to za pytanie? Uratowałabyś tego kwiatuszka! :loveu:

Posted

basiagk napisał(a):
Ciekawe czy ktoś ze mna pogada??:nerwy:

A i owszem, że pogada.
Basiu, napisz PW do Doddy i dopytaj, czy gdybyś dała szczeniakowi DT, czy w przypadku nieprzewidzianych wydatków miałabyś możliwość liczyć na pomoc fundacji AST. Jest to pytanie wprost i szczere, a Tobie taka odpowiedź jest potrzebna. Będzie wtedy wiadomo, czy AST odpada w tej kwestii i szukamy dalej, czy wręcz przeciwnie.

Posted

Skoro więc jest już 2 chętnych to musicie się (mam na myśli obie strony) porozumieć z mamą Tosi2 (telefon na wątku), a swoją drogą z Doddy (AST) i zrobić rozeznanie, czy i na jaką pomoc, możecie liczyć i jak w pratyce, na jakich warunkach funkcjonowałby ten DT.

Posted

agaga21 napisał(a):
nie wiem na ile ta informacja jest prawdziwa ale podobno są jakieś problemy z ewentualnym odebraniem szczeniora...

Pytanie od kogo ona pochodzi. Najbardziej w temacie jest tu mama Tosi, a Anetka pisała, że odbiór miałby być przy asyście policji. W mamie Tosi należy szukać źródła wiedzy.

Posted

Boże on zamarza. Tu potrzebna jest organizacja , ktora ma statutowo zapisana opiekę nad zwierzetami. Jedzie sie na interwencje z policją.
w ustawie o ochronie zwierzat jest zapisane jakie warunki powinien wlasciciel zapewnic zwierzeciu. Jezeli nie zapewnił , wtedy jest podstawa do zabrania zwierzęcia. Zrobcie coś , jeszcze jedna mrożna noc a to jeszcze dziecko. Mam pytanie ? czy tam nie ma dziury w plocie .

Posted

:razz::razz:nooo jak ma warsztat to i wtyki w Policji mile widziane :razz:... oby udało się małego jednak wyciągnąć ...

a moze jakaś niedomknięta furtka :razz::razz:

Posted

Zawsze ktoś ma gdzieś wtyki ale. Jeśli jakakolwiek sprawa jest wywlekana na światło dzienne, nagłaśniana, a w całej historii są poważne uchybienia wbrew ustawie, to nikt nikogo nie będzie bronił jak lew, bo umoczy sam siebie przy okazji, tym bardziej, jak mniemam, policja nie będzie motać w takiej akcji i przeszkadzać.