anetek100 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Jest to wątek dwóch amstaffów - braci. Jeden obecnie znajduje się w DT u Tosi2, a drugi w DT u Wyjątek. Oba szukają swojego stałego miejsca przy człowieku. Chcą zaznać ciepła i miłości już do końca życia. Oto psiaki,przecudne,młode i zrównoważone psy. Wystarczy na nie popatrzeć:)mają w sobie tyle radości. W takich warunkach przyszło żyć jednemu z nich,drugi również był w kiepskim stanie.Mróz,głód,samotnośc,zdanie na samych siebie.Szczenięta czesto były pozostawiane bez opieki,bez jedzenia w takiej prowizorce niby budy. oto Skubi u Tosi2: jak był mniejszy i obecnie oraz Koffi vel.Walduś u Wyjątek: Oba pieski wiele już w swoim krótkim zyciu przeszły.Teraz pragną pokochać swego nowego człowieka i byc znim na dobre i na złe.Dochodzą do siebie w domkach tymczasowych. Kontakt w sprawie Skubiego 501 147 350 oraz w sprawie Koffiego 698 681 909 Pozostałe fotki można znaleźć na stronie fundacji canis(Skubi) www.canis.org.pl oraz w tym wątku na stronach 22,24. Quote
andzia69 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 przecież on zamarznie...:-(:-(:-( ale czy ci ludzie będą chcieli go oddać???? był tam kto? może wystarczyłoby jakoś tych ludzi...hmm..oświecić, ze to krótkowłosy pies i nie poradzi sobie w takie mrozy i zeby go wpuszczali gdzieś, a nie żeby mieszkał w tym czymś co oni nazywaja "buda"... trzeba to wiedzieć, bo inaczej co - ukradniecie psiuna? Quote
Ambra Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 czy ci ludzie wydadza go? czy potrzebna bedzie interwencja? jak można stworzenie swiadomi 3mac w takich warunkach przy -20 st.? spokojnie w domu doope grzać!:angryy: pomóżcie mu!:-( Quote
doddy Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 To jest brat naszego Dżeka i tego szczeniaka, który jest u mamy Tosi2. My niestety nie mamy DT wolnego. Już apelowaliśmy na forum niebieskim ale nikt się nie zgłosił do pomocy. Quote
agaga21 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 boziu, przecież on nawet do porządnej budy się nie nadaje a co dopiero do takiego śmietnika!:placz: Quote
andzia69 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 doddy napisał(a): My niestety nie mamy DT wolnego. Już apelowaliśmy na forum niebieskim ale nikt się nie zgłosił do pomocy. matko...ja go już nie wcisnę boby mi mąż kazał się wynosic z całym tym zwierzyńcem:placz: w pracy psiarnia, w domu zwierzyniec... a hotelik???????? Quote
doddy Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Ja niestety wiele nie mogę powiedzieć o szczylkach. Nasz Dżek był stosunkowo krótko bo zaraz znalazł dom. Był typowym szczeniakiem... Wątek miały założony 10.11. na naszym forum. Wtedy określiliśmy pi razy drzwi, że urodziły się we wrześniu jakoś. Quote
majqa Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 doddy napisał(a):To jest brat naszego Dżeka i tego szczeniaka, który jest u mamy Tosi2.(...). Co wiadomo na temat samego psiaka? Wiek, zachowanie (mały banditos czy potulniak?) etc... Jakiego rodzaju odbiór wchodziłby w grę? Anetko dopytaj Tosię, a może Ty wiesz Doddy? Quote
anetek100 Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 Tosia zna jego braci, są uroczy i bardzo zrównoważeni, ale jego widziała krotko jak to szczeniak sie garnie strasznie do rąk, jest kontaktowy mocno, zaczepia ludzi na ulicy zeby go pogłaskali, itd Quote
majqa Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Gdyby taki DT się objawił, jak wyglądałoby wyciągnięcie psiaka? Quote
anetek100 Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 namiary na Mame Tosi2 501 147 350 wyciagniecie pieska stamtad bedzie w obecnosci policji Quote
majqa Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Porozsyłam maile informacyjne. Czy dałoby się temu cudu zrobić lepsze fotki? Quote
diana79 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 jak można takie dziecko na taki mróz zostawić :placz::placz::placz: Quote
an1a Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Dżek był i jest nadal typowym szczeniakiem, ma bardzo zrównoważony charakter. Jeśli całe rodzeństwo jest takie, to będą naprawdę super psy. Niech mu ktoś da kawałek miejsca u siebie.... Quote
basiagk Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 A gdzie ten psiak trafi jakby go odebrano? Czy musi byc najpierw zdeklarowany DT? Quote
majqa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 basiagk napisał(a):A gdzie ten psiak trafi jakby go odebrano? Właśnie o to rozbija się całe sedno. Brak, póki co, chętnego DT, bo o DS nie śmiem marzyć. Quote
basiagk Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Aha. Czyli najpierw musi być DT. A czy on ma trafić do schronu?. Może hotelik? Quote
majqa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Najlepszy by był tymczas (wtedy można by było niuńka poobserwować - st.zdrowia, zachowanie i zrobić mu ucelowany, dobry tekst do ogłoszeń, a poogłaszać z dobrymi fotkami). Schron w taką pogodę to też nie jest wyjście, a w przypadku hoteliku dochodzi dość solidna kasa, a na tę potrzeba stałych deklaracji wpłat (a i w samych hoteliku astuś powinien być, podobnie jak w DT, poobserwowany-rozpracowany, żeby się potem nie okazało, że się zasiedział). Quote
basiagk Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Kurde! Powiem szczerze, że zastanawiałam się żeby mu dać DT ale mój mąż strasznie kręci nosem. Dlatego też nie chcę dawać nadziei. Poza tym dochodzi sprawa transportu i ewentualnej pomocy finansowej gdyby trzeba było robić badania, karma itp. Nigdy nie dawałam DT więc sięc cykam.:nerwy: Quote
agaga21 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 umieściłam wiadomość o psiaku na koncie bullowatych na nk i właśnie dostałam wiadomość od pani haliny ( posiadaczki i miłośniczki pitów) że wysłała smsa w sprawie pręguska i prosi o kontakt...odpisałam jej zeby lepiej zadzwoniła na podany numer jesli jest na poważnie zainteresowana.mam nadzieję że jest... Quote
Recommended Posts