gomez Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 dzieki za info i pomoc...a z alergia bedziemy walczyc Quote
agastaffbull Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Należałoby zacząć od testów alergicznych i konsultacji z alergologiem. Alergie można leczyć i wcale nie musi oznaczać ona konieczności oddania psa! Bez testów i rozmowy z lekarzem nie ruszysz raczej z miejsca! Wprawdzie nie jestem lekarzem, ale naprawdę są możliwości leczenia alergii, jeśli nie jest to anafilaksja, czyli zagrażająca życiu postać alergii (wstrząs), to myślę, że da się jakoś żyć i z alergią i z psem pod jednym dachem!Powodzenia! Quote
martitaa Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Dosc trudna to sytuacja...tylko konsultacja u lekarza jakiego typu to alergia..trudno cokolwiek doradzic w takim przypadku. Quote
agastaffbull Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Dokładnie, podstawa to wizyta u alergologa i wykonanie testów, nic innego nie da rady zrobić! Mieszkasz w Warszawie, więc z dostępem do specjalistów i nowoczesnej diagnostyki nie będzie żadnych problemów. A jeśli jeden lekarz powie Ci, że psa trzeba oddać-skonsultuj się jeszcze z kilkoma innymi, nie poprzestawaj w takim przypadku na opinii jednego lekarza, bo ten może się mylić lub po prostu być przeciwnikiem psów, bo i tak bywa! Powodzenia! Quote
Basia&Safi Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 :) mam 25 lat od20 w moim domu zawsze!! zawsze byl jakis pies :) i mam alegrie na siersc :):):) zyje z tym jest mi dobrze :):):) głowa do gory :) Quote
Asztir Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ja mam alergie od urodzenia, w wieku 19 lat została na tyle podleczona, ze przy braniu leków lekarka zezwoliła na psa w budzie... od 7 lat mam psa w domu i koty, aktualnie w moim domu mieszkają 3 psy i kot z półdługą sierścią :cool3: żyje, mam się dobrze i nie miewam ataków, a mam nie tylko skórną ale miewam też ataki astmy :roll: Quote
Recommended Posts