Ajrisz Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 No ja jestem bardzo ciekawa tego miotu :-) Mam nadzieje, ze jak sie narodza to bedziecie informowac na biezaco! Podbnie bedzie z Kukka, tez bede wyczekiwac z utesknieniem. 8) Co do tych moich i ode mnie to wiem co bedzie (a troche bedzie), ciekawe jak reszta? Ja mam nadzieje, ze bedzie duuuuuzoooo! Mam zamiar nakrecic cala stawke, coby pamiatke miec wyjatkowa ;] Quote
NNL-BC Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Oczywiscie ze bedziemy informowac, jak zwykle ze zdjeciami na stronie :lol: Co do Kukki to dalej trwaja wybory jej partnera, wspolnie z hodowcami Kukki, bo to jest miot ktory planujemy wspolnie. Kryteria wyboru sa proste: HD A, jezeli mozliwe to ED 0-0, cea dna normal, cl dna normal to plus, czarno bialy z doskonalym pigmentem i temperamentem, typ Aust - NZ i taki rodowod, no i oczywiscie musi byc piekny :wink: Najchetniej w Europie :wink: Masz jakies pomysly? Ja juz chyba przewertowalam caly internet :wink: Pozdrawiam Ewa Quote
Ajrisz Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Daj spokoj, ja juz szukalam dla Raisy psa w Europie <dla odmiany merle> to rece mi opadly. Nie ma nic co by mi odpowiadalo. Albo jakies totalnie lekkie, albo z niefajna glowa, albo kiepskie w ruchu. Krew zalewa! :wink: Quote
AlderaanBC's Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Tiaaa...Wybór reproduktora nie jest łatwy. Wbrew pozorom i sporej ilości psów, w Europie nie ma nic ciekawego. Jak dla mnie-zupełna,totalna lipa. Ale tak z innej beczki... Dla zachęty do pięknego wystawiania swoich pociech na klubówce w Łodzi - pragnę poinformować,że "ufundowaliśmy" wielgachna i ładniutką ( jak dla mnie cudna!no ale to rzecz gustu;-) )rozete dla Zwyc. Rasy. Tzn.sa dwie : duża dla psa i mała dla wystawiajacego ;-) Mam nadzieje,że zwycięzca będzie zadowolony. Ja bym była....ech... Pozdrawiam wszystkich! Iwona & Alderaan Border Collies www.alderaan-bordercollies.com Quote
Ajrisz Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 WOW! Normalnie, usycham z zazdrosci, juz na sama mysl, o owej rozecie. Ehh... ;] My natomiast ufundowalismy... uscisk dloni prezesa ;]]] Quote
AlderaanBC's Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Cholercia!!! Uścisk dłoni!!! A ja tu z marną rozetką!!! :-( Martyna...a może "ufundujesz" swoją nagrodę dla najlepszego rudego Bordera??? Co???!!! ;-) Quote
Ajrisz Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Martyna...a może "ufundujesz" swoją nagrodę dla najlepszego rudego Bordera??? Co???!!! Odkad o rozetach wspomnialas, zastanawiam sie i nad swoja nagroda. 8) Swoja droga, ja nie wiem czy oddzial ZK w Lodzi wyrazilby zgode na oficjalne wreczanie owej niespodzianki, oskarzyliby mnie o demoralizacje ogladajacych wystawe nieletnich ! ;] A konkretniej, popychanie ich na zla droge alkoholizmu! ;] Quote
NNL-BC Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 My rozetki mamy w planach na Poznan, na Klub cus innego :wink: taka mala niespodzianke na ring ktora bedzie stylowo wygladac na zdjeciach :wink: Pozdrawiam Ewa Quote
lidush Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 No, no... Robi się ciekawie :wink: Znaczy się w Łodzi będzie można się obłowić i to całkiem nieźle :) Quote
AlderaanBC's Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 [quote name='"Ajrisz"'] Swoja droga, ja nie wiem czy oddzial ZK w Lodzi wyrazilby zgode na oficjalne wreczanie owej niespodzianki, oskarzyliby mnie o demoralizacje ogladajacych wystawe nieletnich ! ;] A konkretniej, popychanie ich na zla droge alkoholizmu! ;] Eee..tam zaraz alkoholizmu!!! ;-) A co do nieletnich...to wystawy powinny być od 18 lat!!! To przecież horror!!! ;-) Ale Ty to masz dobrze...wszystko na miejscu,a ja biedna myszka,nie dosyć,że do domu daleko to jeszcze za kierownicą :-( Quote
Ajrisz Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 Ale Ty to masz dobrze...wszystko na miejscu,a ja biedna myszka,nie dosyć,że do domu daleko to jeszcze za kierownicą Ano mam! Ale jak bede do Poznania smigac w listopadzie rannym pociagiem niewykluczone ze w towarzystwie jakichs poobijanych panow - nocnych markow z butelka pelna zoltego trunku, to wtedy przejme od Ciebie okreslenie biednej myszki, dobra?! 8) No! Quote
AlderaanBC's Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=62857352 I co Wy na to? Myśle,że w końcu TO przekona wszystkich ,którzy uważają,że Allegro,to tylko forma ogłoszeń!!!!!!!!! "Polecam" inne aukcje sprzedającego! Ale jestem wk.... Iwona & Alderaan Border Collies www.alderaan-bordercollies.com Quote
Ajrisz Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 O kurwa, znajomy wspominal mi cos o borderach z allegro, ale nie moglam znalezc za pomoca wyszukiwarki, wiec pomyslalam ze zdjeli. A tu prosze, jaka nazwa nowa wprowadzona. Masakra. Ja chyba zadzwonie tam. Quote
AlderaanBC's Posted September 6, 2005 Posted September 6, 2005 Dostałam dzisiaj wiadomość z Belgii,że 4 miesięczny Misio, wyhodowany w hodowli anty-borderów,kanapowców,nierobów...czyli przeze mnie 8) -przeszedł właśnie test pracy przy owcach, wprawiająć co niektórych w osłupienie,a właścicielke w zachwyt. Dla przypomnienia,tatusiem owego "gagatka" jest określany przez niektórych "wstyd i hańba borderowa"-czyli mój ukochany rudy kangur - Bowie. Drugi piesio i sunia ,które są również w Belgii - sprawiają się lepiej niż bardzo dobrze w obedience, a nawet piesio ma już jakąś małą wystawę za sobą z Best Baby na koncie. Wybaczcie to moje "chwalipięctwo",ale naprawdę bardzo się ciesze,że moje pierwsze "exportowe" maluchy tak sobie dobrze radzą. A dla ciekawskich jak wyglądają małe Bowiekowe dzieci w wersji red&white - zapraszam na stronę http://www.frombordersparadise.de/ Maluchy już otworzyły oczęta! Pozdrawiamy! Iwona & Alderaan Border Collies www.alderaan-bordercollies.com Quote
NNL-BC Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 ALLEGRO: wszystko zalezy od formy i tresci, i od planow sprzedajacego. W tym wypadku, no coz, skupiony miocik tylko na sprzedaz, tak to wyglada, zobaczcie ile ta osoba ma szczeniakow na sprzedaz!!! Dzwonilam tam, nie moglam uzyskac zadnej informacji o rodzicach. Niemila, arogancka baba powiedziala mi ze nie sprzedaje rodzicow tylko szczeniaki i jak chce to moge przyjechac i zobaczyc, albo ona mi przywiezie szczeniaka. Cena podana przez nia to 500zl, na pytanio o rodowodzie mnie wysmiala!!! Ogloszenie w Moj Pies: hodowla FCI proponuje szczeniaki z roznych skojazen - na pytanie o badania na HD rodzicow: tak, sa zbadani. Pytam sie czy obydwoje: no...matka tak ojciec nie... A pokryli babke wnukiem!!! Cena 1300zl z rodowodem, szczeniaki 'idealne do wszystkiego' Hodowla BC w Polsce duzymi susami pedzi w strone przepasci... Wybaczcie to moje "chwalipięctwo",ale naprawdę bardzo się ciesze,że moje pierwsze "exportowe" maluchy tak sobie dobrze radzą. Gratulacje Iwono!!! Ciesze sie bardzo ze maluszki swietnie sobie radza! A jak Twoj maly? Zobaczymy go na klubie? Pozdrawiam Ewa Quote
AlderaanBC's Posted September 7, 2005 Posted September 7, 2005 [quote name='NNL-BC']ALLEGRO: wszystko zalezy od formy i tresci, i od planow sprzedajacego. Niestety...dla mnie Allegro,to Allegro - nie dam się przekonać.To giełda,gdzie można wylicytować książke,buty,mydło i powidło. Bliźniacza giełda Ebey - nie dopuszcza licytacji ze zwierzętami i za to ich lubię. A co do tego ogłoszenia na Allegro, o którym wczoraj pisałam-przeraził mnie wiek sprzedawanych "Borderków",bo ja myślę,że ona mają 4,góra 5 tygodni.No do tego ten humanitarny transport...Po prostu kula w potylice! A co do pędzenia w stronę przepaści...ja uważam,że już spadamy...na ryj! [quote name='NNL-BC']Gratulacje Iwono!!! Ciesze sie bardzo ze maluszki swietnie sobie radza! A jak Twoj maly? Zobaczymy go na klubie? Bardzo dziękujemy! Mój mały zwany Indykiem,zostaje w domu.Będzie jego brat i siostra. Ewo, życzymy powodzenia w Lipsku!!! Mam nadzieję,że podzielisz się stawką po powrocie. Pozdrawiamy! Iwona & Alderaan Border Collies www.alderaan-bordercollies.com Quote
Gudi Posted September 9, 2005 Posted September 9, 2005 dlaczego na tym forum mowi sie głownie o borderowych pieknosciach ? :) - wystawy... bordery to wbrew opiniom ,ze to nie idzie w parze....sa i piekne i madre :) coprawda moj teraz lata jak opetany :) ..ale on ma napewno w tym jakis ukryty sens napiszcie o swoich uzytkowych milusińskich juz wiem jaki mały ma cel - wyciagnac mnie na spacer :) pozdrawiam i udajemy sie do lasu Quote
malutka Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 No bo kazdy border jest pieknoscia z inteligencja, mojego bohora spacer dzisiaj ominal, burza niestety okropna i psiak wolal zostac w domu, za to go wyczesalam, wykapalam i przycielam majtki ( te wlosy z tylu tylnich lap) bo niesamowicie rzepy sie czepialay. Mam nadzieje ze bedzie wdzieczny :-? Mam pytanie jak czesto oczyszczacie te smierdzace gruczoly? Ja robie to przy kapieli, a kapie raz na dwa miesiace, tyle trzeba aby wytarzal sie w kupie lisa, no chyba ze wejdzie do jakiegos niepewnego bajora. Pozdrowienia Malutka Quote
Gudi Posted September 10, 2005 Posted September 10, 2005 no tak znowu cisza..wszyscy na wystawach ? :) a my mamy dzisiaj za soba bardzo udany trening!!Z tygodnia na tydzien cos wiecej w tej malej figlarnej głowce zostaje. Quote
Ajrisz Posted September 11, 2005 Posted September 11, 2005 Spozniona Warszawa Psy: Posrednia: NICE TO YOU COME BYE Que Celtic - I, dosk, CWC Otwarta: GRAND BLUE Lesna Ostoja - I , NPwR < nie wiem jaka ocena > Suki: Mlodziez: QCeltic DOLCE VITA - I, Zw.Ml, dosk BOB!!! ;D Never Never Land CELTIC PRINCESS CIRI - II, dosk Posrednia: LACY LADYSHIP BLACK Energizer - bdb Otwarta: CASSY Super Pracus - bdb KRISTIE ALLEY BLUE Energizer - bdb Jak widac tylko trzy psy doskonale, strasznie zaluje ze nie pojechalam, bo generalnie lubie "ostrych" sedziow. :wink: Quote
lidush Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Sędzina ostra, ale bardzo sympatyczna :wink: Szkoda, że nie pojechałaś bo ona sędziuje głównie na ruch. Quote
LALUNA Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Gudi napisał(a):no tak znowu cisza..wszyscy na wystawach ? :) No niektórzy na zawodach :lol: Odrabiamy zaległości. Druga doskonała w obedience I, jeszcze musimy wrzucic do kolekcji 3 i dopchamy się do kolejnego szczebelka obedience czyli II. Może w Poznaniu, ma być bardzo fajny francuski sędzia, który sędziował pierwsze Polskie zawody obedience. Quote
Ajrisz Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Szkoda, że nie pojechałaś bo ona sędziuje głównie na ruch. Transport nawet mialam! Niemniej, zaraz po wystawie w Sopocie postanowilam sobie ze do grudnia, na jakies dalekie wojaze Raisy zabierac nie bede. Aczkolwiek nie wiem czy wytrzymam w postanowieniu, bo krajowka pasterskich w Krakowie wyglada bardzo zachecajaco :wink: Druga doskonała w obedience I GRATULACJE!!! Quote
Gudi Posted September 12, 2005 Posted September 12, 2005 Laluna - Gratulujemy i trzymamy kciuki !!! A my sie dzisiaj zwarzylismy - całe 10 kg ...figlarnosci :) - wyrosne chyba na słonia :) Quote
Recommended Posts