NNL-BC Posted August 28, 2005 Posted August 28, 2005 Witajcie! Gratulacje dla wszystkich! Dzieki Madziu za podanie wynikow Sevcia :lol: Jego chwala go wyprzedzila w drodze do domu hihi :wink: No my mamy czym sie pochwalic: nasz Ml.Ch.Pl.,Ml.Zw.Pl.'04 NNL Agent Double O Seven dolozyl nowy tytul do kolekcji, Ch.Pl.!!! Ukonczony w wieku 22 miesiecy, na koncie ma tez 2 CACIBy i 1 Res.CACIB. No i 4 x BOB (2 x z mlodziezy), zawsze doskonaly. A co Seven na to? Dostal pilke na sznurku, taka fajna nie bardzo twarda i to bylo dla niego duzo wiecej warte niz jakis papierek :wink: Rose byla 1dosk bez CWC. Dosala piekny opis ale sedzina uwazala ze jeszcze nie dorosla do CWC, poniekad ma racje, to byl tescik dla Rosiaka. Olly Zw.Ml. i NJWR, zaczela Ml.Ch. Troche watpie w to czy skonczy :wink: Co do pudla to doliczcie nasza Iris BIS PUPPY III w Bydgoszczy 2004. Jeszcze moge opowiedziec przygode z drogi do Bialegostoku: Wyjechalam pozno, o 12.30 w nocy z Lublina, czekalam az kolezanka Agnieszka skonczy prace. Prulysmy sobie rowno 110/120 pusta trasa do Bialegostoku z zamiarem przespania sie tam w Passacie (bo ja nie lubie jezdzic rano :wink: ) Ze 100km przed Bialymstokiem sa lasy i w tych lasach za zakretem na poboczu stala lania. Juz chcialam odbic na lewy pas bo wygladala jakby miala wlezc na droge (Aga miala glowe juz pod spiworem i wydawala jakies dzwieki w stylu 'o ku*wa!' :wink: ) a tu na tym lewym pasie widze jelenia! Jeszcze nigdy nie widzialam jelenia na dziko, wiecie ze toto ma rozniary dorodnego konia? I w dodatku mial spore rogi, lazl przez jezdnie. Na hamowanie nie bylo szans, lecialam 110. Stanela mi przed oczmi Sara rozwalajaca sarenke na drodze do krycia...i przelecialam miedzy jeleniami. Cudem nie skoczyly, nie wylazly, chyba tez sie niezle przestaraszyly. Aga ze zdziwieniem wyciagnela glowe spod spiwora i z podziwem popatrzyla na mnie...moze i zeczywiscie jestem dobrym kierowca jak mi niektorzy mowia, a moze mailam po prostu szczescie? Moze te Wasze kciuki dla Sevena pomogly i mi ??? :wink: :wink: :wink: W kazdym razie polecialam dalej ciut wolniej a reszte juz znacie, Bobek dla Sevcia :wink: Jutro zdjecia z wystawy beda na stronie, dzis juz nie mam sily :wink: Pozdrawiam Ewa Quote
Gwarek Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 [quote name='Ajrisz']Gwarek, no gratulacje wielkie! Gratulacje! Toz to pokonalyscie trzy suki! < aczkolwiek od razu jak zobaczylam stawke na Raciborz, wiedzialam ze Holka wygra, spoko, spoko :wink: > Dla Maykiego i Nany rowniez gratulacje - kurcze! To chyba trzecia "wizyta" bordera na duzym pudle w Polsce! Widać, że ostatnia niedziela wakacji była udana dla wszystkich borderów Musialas wspomniec?! ;] Ja mam odruch wymiotny na tekst powyzszy! ;] Dzięki Ajrisz :) Ja nie byłam taka pewna sukcesu. Co prawda Roxi nie przyjechała bo złapała ją cieczka, ale konkurencja była uczciwa: Z Honey do tej pory zawsze przegrywałyśmy, a Aura: większa, z większa ilością włosa ładnie się prezentowała. Ja przed wystawą nie wyprałam Holki, do tego przed wyjściem na ring pozwoliłam jej się bawić w mokrej trawie i dopiero gdy zobaczyłam elegancko przygotowaną konkurencję zrobiło mi sie trochę niewyraźnie. Jednak wstyd wystawiać brudnego psa :oops: I nie martw się, że to koniec wakacji. Jeszcze dwa dni byczenia, a potem możesz odliczać dni do kolejnych wakacji :) Quote
NNL-BC Posted August 29, 2005 Posted August 29, 2005 No i nasza mala niunia pojechala... Na pazie niedaleko bo do hotelu pod Lublinem a jutro jedziemy jeszcze wspolnie do Kaziemierza nad Wisla, ale potem jedzie przez caaaala Polske do Szczecina. Bardzo sie sobie na wzajem spodobaly, mala Gobi ze swoja polsiostra Baja. A wlasciciel Gobi, Tomek, tanczy tance latynowskie i bardzo go zainteresowal doggy dancing. Czyzbysmy niedlygo mieli w Polsce pierwszego doggy dancingowego faceta? Magda, na razie podeslalam go do linkow na Psiejstwie, mam nadzieje ze uda sie go wciagnac :wink: A co do reszty to zerknijcie tutaj http://www.optigen.com/opt11_calendar.taf i w dol do listopada :wink: Pozdrawiam Ewa Quote
Gwarek Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 I jeszcze jedna dobra wiadomość z ostatniego weekendu: Aris wraz z Tomkiem zdobyli mistrzostwo Czech w pasieniu!!! Sukces wielki, bo startowały pieski, które na codzień pracują przy owcach. Utworzyła się zabawna sytuacja: mistrzem Polski po zawodach w Chybiu jest Czech, a mistrzem Czech został Polak :D Dowiedziłam się również, że Darek z Ulfim zajął wysoką V lokatę na mistrzostwach Holandii we frisbee! Ajrisz, mów co chcesz ale ostatni weekend wakacji był naprawdę udany dla borderków ;) Quote
Ajrisz Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 GRATULACJE! Gwarek, fakt, byl! Przynajmniej to mnie jedyne podtrzymuje na duchu i pociesza. 8) Raisy odkleily sie strupy, i na kufie pozostal maly, goly plac. Coraz czesciej zaczynam sie zastanawiac, czy nie wycofac jej z klubowki, bo jak my tak na wstyd ludzki, z wygryziona sierscia pojdziemy?! :wink: No, ale moze odrosnie... ;] Quote
Lotos Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 [quote name='skubi']Jak już wstawiacie zdjęcia border collie z wystawy w Gdyni to może ja też kilka wstawie A ja jeszcze spytam co to za piesek? Gratulacje dla borderków i a propo pasienia mam takie pytanie jak przygotowujecie swoje psy do zdawania tych egzaminów pasterskich? Jak to się odbywa, gdzie ćwiczycie jeśli nie macie własnych zwierząt które można paść, jednym słowem co, gdzie, jak, z kim i etc. :D Quote
Ajrisz Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 Na zdjeciu jest Gizmo vel. Never Never Land CATCH THE SUN :wink: Quote
Gudi Posted August 30, 2005 Posted August 30, 2005 az serce sie raduje jak sie czyta o borderkach... MY tez wyrosniemy na godnego przedstawiciela rasy :) narazie jak przystalo..niezle rozrabiamy :) Quote
Lotos Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Ajrisz napisał(a):Na zdjeciu jest Gizmo vel. Never Never Land CATCH THE SUN :wink: Śliczny :D Quote
Ajrisz Posted August 31, 2005 Posted August 31, 2005 Śliczny A jaki ma fajny charakter! Ja wlasnie wrocilam, ostatni dzien wakacji byl bardzo ciekawy, otoz rodzina moja zainwestowala w jedna rzecz < auto >, a zarazem stracila inna. Moja siostra, spedzala dzisiaj dzien u babci, wyszla na dwor razem ze swoim Gameboy'em < jakas nowa generacja czy inny diabel > i wrocila bez ;] Wyobrazcie sobie, ze najprawdopodobniej owa gra trafila w raczki jakiegos sprytnego 8-letniego kajtka. Patologia doslownie, patologia. No, ale mala bedzie miec nauczke. Ja sie tak wscieklam, ze az psa policyjnego wzywac chcialam, coby dzieci postraszyc. Na szczescie ten niezbyt inteligentny pomysl, szybko sie ulotnil. 8) Quote
goranik Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 Dzis w borderowym towarzystwie wybralismy sie nad jezioro! Byla to pierwsza stycznosc Jedy z jeziorem. Wiec chrzest zdany;-) Wlazl za mna do wody, poplynal kawalek, ale pozniej trzymal sie blizej brzegu notorycznie przesiadujac na kamieniu i obserwujac dorosle psy:-) zasypie Was troche zdjeciami znad jeziorka to JEda na kamieniu: Jedzio ze swoja pileczką Gizmo Frisco Gizmusia piekna glowka i JEdzio czajacy sie na pilke Frisia i Gizmusia pozdrawiamy wszystkie borderki i ich ludzi. Quote
lidush Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Jak cudownie musiało być nad tym jeziorkiem :) Quote
Lotos Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Jakie mokrutkie borderki :lol: Niezłą tam zabawę pewnie mieliście :D Quote
NNL-BC Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Sliczne to moje dzieci :wink: I Frisio tez :wink: Dodalam troche nowosci na stronie, zapowiedzi miotow i kilka zdjec w galerii. Jutro wyjazd do Przemysla, znam nawet stawke BC: moja Olly w mlodziezy i moja Opal w posredniej :wink: I tyle, niestety. Czy jest juz znana stawka na Lodz? Pozdrawiam Ewa Quote
Ajrisz Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Widzialam widzialam! Kukka cudowna! ;] Rety, ja musze miec kiedys merlaka < tylko kiedy? 8) > Poza tym reproduktor dla Alice - zajebisty! Poza tym pracuje - super! Powodzenia w Przemyslu. Nie wiem jak bedzie ze stawka na lodz, ale raczej na pewno udostepnia plany ringowe, ktore znajda sie na stronie oddzialu lodzkiego. Quote
goranik Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 dzieki za mile slowa! :-) Tak, nad jeziorem zawsze jest super. Nasze bordery , te dorosle, jezdza tam czesto poplywac. Ulwielbiaja wode i aprtowanie roznych zabawek. Jedzio byl pierwszy raz, zobaczymy czy nastepnym razem wiecej poplywa:-) I tak po tym jeziorze przespal mi noc do 9-tej!!;-) pozdrawiam Quote
NNL-BC Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Hej hej Psy wykpane i schna, okolo 18tej wyjezdzam do Przemysla, tam nocujemy i jutro wystawa. A oo stawka na Warszawe: Psy pośrednia NICE OF YOU TO COME BYE QUE CELTIC Suki młodzieży Never Never Land (FCI) CELTIC PRINCESS CIRI Q`Celtic DOLCE VITA pośrednia LACY BLACK LADYSHIP Energizer otwarta CASSY Super Pracuś KRISTIE ALLEY BLUE Energizer A nas nie bedzie bo bedziemy w Lipsku w Niemczech. Pozdrawiam Ewa Quote
Ajrisz Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Super, ze Sara wraca do formy! :angel: W sumie, to i tak malo psow jest, myslalam ze Warszawa - centrum, bedzie ich znacznie wiecej. Quote
Ajrisz Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 No, to my tez zaprezentujemy zdjecia z ostatniego spaceru, zrobione dokladnie trzydziesci minut temu Usmiechnieta Poprzez miedze, poprzez laaaaki, poprzez lesne sciezki waskieeee.... I sport, w ktorym Raisa nigdy nie bedzie ostrym zawodnikiem, pewnie dlatego ze jest za ciezka < mimo, ze schudla i zebra ma na wierzchu ;] > Quote
Gwarek Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 Rysia jak zwykle prezencja damy :D Czyżby na spacerze nie było żadnego bajorka :P A ja dostałam teraz info, że Nana wzięła rasę w Częstochowie, po drodze pokonując psa z młodzieży i championów! Niestety nie znam stawki. Quote
Ajrisz Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 Ufff... na szczescie, bajorka brak! Smyczy bym jej wtedy nie odpinala! 8) Gratulujemy Nanie! Quote
lidush Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 We Włocławku rasę wzięła Never Never Land (FCI) CELTIC PRINCESS CIRI :D Quote
NNL-BC Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 A w Przemyslu plan wykonany: Olly Zw.Ml. i NJWR a Opal CWC, NSWR i Zw.Rasy!!! Czyli Ch.Pl. rozpoczety :lol: Zaprzyjazniony golden Red Zw.Ml. i NJWR. A ja jeszcze wystawialam labka znajomej i wzielysmy CWC, NSWR i Zw.Rasy :lol: A ja odrobine zmeczona zaraz zglaszam na klubowke. Pozdrawiam Ewa Quote
Ajrisz Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 GRATULACJE!!! A z Olly jeszcze jedno Zw.Ml Wam zostalo! Mam nadzieje, ze sie postaracie! :D My na klubowke juz zgloszone, jak beda przecieki odnosnie stawek - damy znac. Do ZK chce sie wybrac w srode. Quote
NNL-BC Posted September 5, 2005 Posted September 5, 2005 No tak, jedno Zw.Ml., to trudniejsze :wink: Nie wiem czy jej sie uda, jest bez wlosa i troche jej jeszcze masy brakuje, nie w sensie tluszczu tylko po prostu klatki piersiowej... Zobaczymy :lol: Na stronie sa nowe zdjecia z wczoraj i nowe zdjecia Ciri. Zapraszam. My sie tez na klub zglosilismy, z utesknieniem czekam na stawki :wink: Co do tych moich i ode mnie to wiem co bedzie (a troche bedzie), ciekawe jak reszta? Iris nam tu 'grubieje', jest teraz format 'foczka' :wink: Jeszcze 3,5 tygodnia... Pozdrawiam Ewa Quote
Recommended Posts