funia Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 Ja dalej chciałabym wiedzieć czy potrzeba dodatkowych wpłat na wyżywienie Luny . Napisz Kuna jak ona się czuje . Quote
funia Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 ............................................. Quote
Yana Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 funia napisał(a):Ja dalej chciałabym wiedzieć czy potrzeba dodatkowych wpłat na wyżywienie Luny . Napisz Kuna jak ona się czuje . podpisuję się po dtym, przecież jeśli trzeba kupić suni karme, to się zrzucimy Quote
funia Posted May 15, 2009 Author Posted May 15, 2009 [quote name='kuna66']Wszystko ładnie pięknie tyle ze kochana lunka przezarła juz podwójnie wszystkie pieniądze, które były na nią przelane. Teraz to fundujemy ją z własnej kieszeni, bo coś jesc musi jak tego suchego nie może. Nie kupimy jej puriny bo jest po prostu za droga, a my nie mamy już szmalu. Poza tym takie gdybanie na co może byc uczulona a na co nie jest bez sensu. Ona już dawno powinna mieć zrobione badania uczuleniowe. Stonka jeśli uważasz, że luna jest nie tak zywiona i ze ma u nas źle to oddamy ci te forse i weź ją do siebie. Twoje suki są zdrowe, a ty nie wiesz jak to jest miec psa alergika. Ja wiem. Czasami naprawde można kur....cy dostac jak patrzysz a ona znów się drapie. ----------------------------------------------------------------------- szczerze mówiąc jak to przeczytałam było mi bardzo,bardzo przykro ........ dla dobra Luny wyjaśniajmy sobie wszystko ,zeby nie było zadnych niedomówień. Quote
stonka1125 Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 chciałabym tylko przypomniec,że luna ma eukanubę(nie wiem dokładnie ile ,ale duzo)mogłaby ją jeść,ale musi to trwać dłużej niż trzy czy cztery dni,luna jest w jarocinie prawie miesiąc a diete miała zmienianą wielkrotnie,przy problemach takich jak ma luna wazne jest,żeby podawać regularnie tylko jeden rodzaj pokarmu,przecież to zaden problem podawać jej raz dziennie dwie saszetki (czy ile tam wagowo potrzebuje)suchej karmy,spróbujmy to co mamy a kupować będziemy jak się nie uda(jeżeli purina juz kupiona to poproszę o paragon,zwrócę pieniądze)czy to się komuś podoba czy nie, czuję się(jestem) odpowiedzialna za psy w hotelu które trafiły tam za moim pośrednictwem,to ja chodziłam z luną do weterynarza,to my z tż jeździliśmy do laboratorium z lunkowa krwią i po lunkowe wyniki,robiliśmy to bo luna zapadła nam głęboko w serca,jest fantastyczną sunią,nie rozumiem dlaczego osoby które mają z nią kontakt na co dzień traktują ją po macoszemu,jak czytam tutaj o lunie to co pisze kuna to są to tylko opisy lunkowych problemów ze skórą,z jedzeniem i z innymi psami,a poza tym wszystkim to ona chyba chodzi na spacery,coś na nich robi,jest wesoła albo smutna,ma lepsze i gorsze dni,widzielismy zdjęcia ady z hoteliku zaraz po przyjeździe a zdjęć luny jak na lekarstwo,pierwsze spacerowe ja robiłam,nastepne z kąpieli dziewczyny,na tym koniec lunkowych zdjęć,to co ona robi całymi dniami,coś chyba robi no nie?jak to mówią człowiek uczy się na błędach,no to się nauczyłam ,oby jak najprędzej udało się znaleźć nowe domy dla obu "moich"futer to będę przeszczęśliwa jako że ewa z hotelu postanowiła ze mną nie rozmawiać i nie odbiera telefonów to zapytam tutaj,czy luna ma jeszcze gammolen?mam dla niej drugie opakowanie,wydaje mi się że tamto sie juz skończyło(a przynajmniej powinno przy lunki wadze) Quote
Joodith Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 I mnie jest przykro, gdy zamiast czytać o postępach i radościach Lunki, czytam wciąż o problemach i zmartwieniach. Rozumiem, że występują, ale chyba nie służy nikomu ta atmosfera pesymizmu. A wyrzuty dotyczące niewystarczających funduszy? Przecież ani razu nie pojawiła się wzmianka na ten temat, najmniejsza prośba o dofinansowanie. I ja nie chcę czynić nikomu wyrzutów, ale atmosfera wokół Lunki zgęstniała ostatnio niepokojąco. :sadCyber: Quote
jogi Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 nie było mnie chwilę na wątku, weszłam i czuję jeden wielki niesmak. mÓj post był grzeczny, za to odpowiedz Kuny mnie powaliła z nóg Kuna to do Ciebie. Jeśli prowadzisz hotel, Dt, nie ważne, ważne, że płatny, to masz zobowiązania!!! bo ktoś Ci wpłaca pieniądze Odsyłam Cię do poczytania sobie rozliczeń jakie robi Murka na wątkach swoich hotelowych psów. Jesli Luna potrzebuje wizyty u weta, to twoim obowiązkiem jest ją tam zabarać zrobić, co konieczne i przedstawić nam rachunek. A my ludzie, którzy zobowiązaliśmy się na comiesięczne jej utrzymanie u Ciebie, zwracamy koszty. Czy to kasą z bazarków, czy poprzez większe wpłaty. Nasza w tym głowa. Co to za teks, że luna przeżarła już pieniądze:crazyeye: 8 zł za dzień to są pieniądze na jedzenie, nie wlicza się z to wizyt u weta, czy lekarstw, ale żeby mozna Ci było wpłacić na to pieniądze, muszą być rachunki. Dla mnie proste. A tu ani rachunków, ani wizyty w weta, ani pocałuj mnie w dupe:angryy: Kilkakrotnie pytałam czy przelew ode mnie doszedł, ani razu nie dostałam odpowiedzi, to jak mam wpłacać kasę za kolejny miesiąc To Ty nie wywiązałaś się z obowiązku jaki na siebie przyjęłaś i jeszcze winisz innych. Quote
Torusia Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Mi też bardzo przykro :shake: Kuna dla dobra Luny odezwij się i powiedz jakie widzisz rozwiązanie!!! do czasu zanim nie znajdzie się DT to będziemy się dorzucać Quote
funia Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Kuna ,napisz co u Luny .Dziewczyny wchodzą i też chcą wiedzieć . Staniemy się niewiarygodne jeśli nie będzie na bieżąco info o niej i jej stanie . Zdjęcia też byłyby mile widziane ,Musimy to wiedzieć tu na forum bo w końcu osoby ,które płacą też tu wchodzą i czytają . Quote
stonka1125 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 no właśnie,co u luny?????????czułyście się kontrolowane jak przychodziłam,nie życzyłyście sobie tego,a teraz nie ma kto pisać o suni?delikatnie ujmując jesteście nieodpowiedzialne,ostatnie info o lunie było daaaawno temu i to złe,czy jest poprawa,czy nic się nie zmieniło,musicie odpowiedzieć na te pytania prędzej czy później,czekamy!!!!luna musi miec zrobione kontrolne badania krwi ,musimy wiedzieć czy można ją już sterylizować?jakieś problemy z kasą?parę osób zdeklarowało ,że pomoże ,o co k....a chodzi???????? Quote
Tola Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Zagladam tu codziennie w nadziei, ze bądą jakies informacje o Lunie. Widzę, ze właścicielki hoteliku obraziły się na nas wszystkich, bo ile razy mozna prosic i jakies wiesci i postanowienia w sprawie Luny. Dziewczyny, musimy cos same zadecydowac, bo ta sytuacja nie moze tak trwac. Quote
stonka1125 Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 nie podoba mi się cała sytuacja,ja jestem odpowiedzialna za lunkę ,ja poleciłam ten hotelik,zawiodłam się tak jak jeszcze nigdy,jak tylko mój łatek pojedzie(w środę)to zabieram lunkę do siebie,mam teraz trochę latania ale jak juz wyekspediuję łatucha do murki to idę po lunkę........ jeden kłopot z głowy pani hotelikowej ja mam dla lunki allegro,prosimy o inne ogłoszenia,nie wiem jak to wychodzi cenowo,ale jak ktoś policzy to będzie wiadomo czy wysyłać jeszcze czy nie pieniążki do hoteliku,ja nie chcę zadnej kasy,jak będzie potrzeba kasy to będe pisać,na bank musi mieć zrobione badania krwi i sterylkę,mam parę rzeczy na bazarek,to się zrobi (jak ktoś mi powie jak:oops:),mam nadzieję że luna mi nie zje kotów bo raczej w hoteliku to zdziczała,no, i jedna przykra wiadomość,LUNA MOŻE U MNIE BYĆ TYLKO DO KOŃCA MAJA!!!!!!!!Tak że ogłoszenia mile widziane! wiadomo że jej nie wyrzucę,ale nie mogę zostawiac trzech suk w jednym pokoju z trzema kotami,tym bardziej ze hotelik twierdził,że luna jest pies na koty(od czerwca chyba do pracy idę,aaaaaaaaaaaa,nie lubię,robota to głupota:evil_lol:) Quote
kuna66 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Udało się nam dopasować dietę dla luny. Siersc jest błyszczaca, pies zaczął przybierać, humor wrócił. Wszystko na dobrej drodze. Luna nie zdziczała w hotelu, jest wesoła, bawi się z duzymi psami, z Neronem także. Nie ma śladu po depresji, ale jak stonka chce może ją zabrać, z tym, że prosze nie miec do nas pretensji, kiedy pies u niej zapadnie znowu na zdrowiu. LUNA MUSI MIEC SPECJALNĄ DIETĘ. Jako dowód wklejam zdjęcia, ze idzie wszystko ku lepszemu. Quote
Torusia Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 dziękujemy bardzo za wieści i za zdjęcia,wszyscy się bardzo denerwowaliśmy,stoneczko do końca maja to zaledwie półtora tygodnia może niech będzie w hoteliku zastanów się i nie obarczaj się tym że jesteś za nią odpowiedzialna ani się nie przejmuj wszystko się ułoży Quote
funia Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 No ,piękne zdjęcia .Lunka ładna dziewczynka ;) Quote
robkowa Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 odetchnęłam z ulgą, cieszę się że stan zdrowia u Luny się poprawił Quote
stonka1125 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='Torusia']dziękujemy bardzo za wieści i za zdjęcia,wszyscy się bardzo denerwowaliśmy,stoneczko do końca maja to zaledwie półtora tygodnia może niech będzie w hoteliku zastanów się i nie obarczaj się tym że jesteś za nią odpowiedzialna ani się nie przejmuj wszystko się ułoży może i racja,to niecałe dwa tygodnie... luna piękna i błyszcząca,oczka dużo lepsze,bardzo się cieszę!!!!!! no i nie było tak trudno coś napisac i wstawic zdjęcia,dzieki wielkie,przecudna jest,a dalej taki z niej jazgot? trzeba jej powtórzyć badania krwi i umówić na sterylkę,mozna ją już ogłaszac myslę! Quote
robkowa Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 jeśli Lunkę można już ogłaszać to ogłoszę, na kogo namiary? jeśli są jakieś wymagania co do tekstu to piszcie, i co napisać w ogłoszeniach, chodzi mi o charakter, stosunek do psów, kotów, na co szczepiona, nie pamiętam:oops: a zanim znajdę w wątku to przez ten czas zdążę ogłosić na kilku stronach, także proszę o info jak najwięcej Quote
stonka1125 Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 no szczepiona to jak to w zamojskim schronie, na wsciekliznę tylko,nie szczepiliśmy na nic innego bo była za słaba,namiary na hotelik ,tam najlepiej znaja lunę,można napisać że będzie gotowa do adopcji po sterylce,oj wypiękniała nam królewna!dziewczyny myslę napiszą co i jak z suczydłem Quote
kuna66 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Podsumowanie miesiąca kwietnia. Luna w hoteliku jest od 16 kwietnia. Do 16 maja wpłynęło tylko 180 zł. - p. Judyta Kobylarz 20 zł - Yana 20 zł - Torusia 10 zł - p. Anna Sowińska 30 zł - Bianka0 100 zł Na miesiąc maj wpłynęło: - p. Judyta Kobylarz 20 zł - Yana 20 zł Czyli z miesiąca kwietnia brakuje do pełnej kwoty 100 zł, jak wynika z deklaracji na forum. Proszę o uregulowanie kwoty. Quote
Tola Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Z tego co pamiętam to pieniądze od bianka0 i p. A. Sowinskiej są juz na miesiąc maj, bo w kwietniu opłacały innego psa z Zamoscia... Wspominałam o tym w kwietniu.. Quote
robkowa Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 Jogi wielokrotnie pytała czy jej wpłata doszła, nr tel poproszę do ogłoszeń Quote
stonka1125 Posted May 21, 2009 Posted May 21, 2009 [quote name='Tola']Z tego co pamiętam to pieniądze od bianka0 i p. A. Sowinskiej są juz na miesiąc maj, bo w kwietniu opłacały innego psa z Zamoscia... Wspominałam o tym w kwietniu.. ja wspominałam o tym nie tylko w kwietniu,było wiadomo ze deklaracje od pań które że tak powiem "pilotowała"bianka0,wpłyną dopiero na maj,dlatego tez hotelowanie luny miało być liczone od maja,a te 14 dni(szesnastego maja nie liczyłam bo doprowadziłam lunkę do hotelu około 22.00)miało być potem rozliczone w pieniążkach,które zostaną ,czyli gdyby lunka była do połowy jakiegoś miesiąca to nie byłoby zwrotów z hotelowania,myslałam,że się rozumiemy a widzę że nie bardzo:roll: poza tym na wątku,ustalenia były zupełnie inne,kwoty na hotelowanie luny wzrosły,bo wstępnie było ustalone ,że doba =8 złotychX30=240,wszystko wzrosło w związku z wpłatami od pań ,które wpłacały wczesniej do hotelu u murki i przerzuciły swoje deklaracje na lunkę,doszło dodatkowe 40 złotych,obliczcie dobrze i sprawdzcie czy wasz bank przyjmuje przelewy zagraniczne (bo może tak jogi przelewa,ale nie jestem pewna:cool3:)wszystko co teraz napisałam jest na watku,była zgoda na 240zł na miesiąc,zdeklarowano 40zł więcej............ czy luna była u weta na kontroli,czy umówiona jest sterylka???????????? Quote
Recommended Posts