Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Merlisa ma jeszcze 3 ogłoszenia odemnie

alegratka.pl
nasipupile.pl
psy.pl

na mujpupil.pl usunęłam, bo miejscowość mogła być tylko Zamość, a sunia jest we Wrocławiu...

:roll:

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
nie dawałam ogłoszenia do wrocławskiej Wyborczej.Jeszcze sie nie palę,ani tym bardziej mój mąż.Wiemy,że sunia musi znaleźć domek,ale choć trochę nacieszymy sie nią.

:evil_lol:
tak mielismy, jak pomagalismy zagłodzonemu znajdkowi z połamanym biodrem
ponieważ absolutnie nie moglismy mieć drugiego psa, skontaktowalismy sie z różnymi osobami, żeby szukały domu dla Maciusia, ewentualnie pojechałby do przytuliska
ale najpierw wzięlismy go do domu, żeby mu sfinansować operację biodra i go podleczyć i wysterylizować - po to, żeby miał większe szanse na adopcję

no i każdego dnia miałam dzwonić, żeby ktoś go zabrał, ale ciągle mówiliśmy "jeszcze nie dziś, może jutro, jakbedzie się czuł lepiej..."
odwlekalismy tą chwilę, aż w końcu wiecie czym się skończyło - Macius został u nas :evil_lol:

Posted

My tę małą Merlindę uwielbiamy,chociaz za szczekanie to bym ja własnymi rękami udusiła :mad:
Przed chwilą mąż ogrzewał jej łapki,bo stwierdził,że ma zimne :evil_lol:
Na szczęście od wczoraj zaczęła trochę lepiej jeść.:roll:

Posted

Poker napisał(a):
My tę małą Merlindę uwielbiamy,chociaz za szczekanie to bym ja własnymi rękami udusiła :mad:
Przed chwilą mąż ogrzewał jej łapki,bo stwierdził,że ma zimne :evil_lol:
Na szczęście od wczoraj zaczęła trochę lepiej jeść.:roll:

:eviltong::evil_lol: No Merlinda, nie wiem jak Ty Pokerka opuścisz.. A co, nie lubisz jeść?

Posted

Merlisia kiepsko je ,ale od wczoraj ruszyła do boju z miską.Na spacer nakładam jej niemowlęcy sweterek , bo sie doopka trzęsie.Nia ma co jej grzać,ciągle jest chudziutka.
Teraz tez siedzi na kolankach.
Nie wiem co to będzie jak ją oddamy:placz:, chyba się bez niej nie wyśpimy.

Weroniu,błagam o jej książeczkę zdrowia. Po co mam ją za szybko szczepić przeciw wściekliźnie? nic nie wiem o innych szczepieniach. Podałam Ci mój adres na pw,mogę nawet znaczek kupić.

Posted

[quote name='Ajula']Merlisia co słychać? :lol:[/quote]
w moim DT dobrze słychać,noszą na rączkach, całują, szepczą do uszka, tylko za szczekanie gonią :mad:, a ja po prostu pilnuję domku i moich ludzików, a oni tego nie rozumieją:shake:.Pod kołderką tez jest mi dobrze. A ludziki tak sie cieszą jak jem i ciągle słyszę" no, jedz malutka ,ty chuda doopko".Chyba się wygłupiają, przecież ja musze linię trzymac, w końcu damą jestem.AAA, a mój pan mówi ,że jestem dziełem szalonego malarza,chyba przez te plamki na moich nóżkach.
I tyle na dzisiaj.
Ps.na szczęscie dla mnie nikt się nie pytał o mnie :roll:

Posted

[quote name='Poker']a mój pan mówi ,że jestem dziełem szalonego malarza,chyba przez te plamaki na moich nóżkach.
[/quote]

:lol: Poker muszę się przyznać, że jestem fanką Twojego TZ :lol:

Posted

[quote name='Ajula']:lol: Poker muszę się przyznać, że jestem fanką Twojego TZ :lol:[/quote]
ja też, ale oczywiście mojego męża, nie Twojego TZ :eviltong:

Posted

a oto czeplinek ze wczoraj, chlopak ogladal tv, a ta jak laleczka spala pod kocykiem kolo jego nog, slodka jak diabli

Z podglądem...

I bez, czyli prawdziwy śpioch ;)

Posted

Merlisia ma dość długie dłonie i stopy i podczas chodzenia ustawia przednie łapki tak śmiesznie na boki , zupełnie jak Charly Chaplin.Zaczęłąm na nią mówić Czeplin . Znowu coś z filmem, ona chyba w poprzednim wcieleniu była aktorką :evil_lol:
Małpa jest taka słodka,że zwariować można.
Od sterylki przytyła 0,5 kg :multi:

Posted

Dzwoniłam do miłej dziewczyny z głogowa,która jest zainteresowana Merlisią. Brzmi sympatycznie i rozsądnie. W tej sytuacji potrzebna jest wizyta przedadopcyjna w Głogowie.Napiszcie proszę w tytule wątku.
Mam prośbę, by w ogłoszeniach poprawić wiek suni na 5 -6 lat, bo jest roczek.
A ja już się poryczałam :placz:

Posted

dziś kolejny telefon w sprawie Merlisi, tym razem z Gdyni.Brzmi super.Pani ma dać odpowiedź do niedzieli, bo rozpatruje jeszcze wzięcie suni z miejscowego schronu. Przyjechaliby po nią do Wrocławia, bo syn tu mieszka.
Pożyjemy, zobaczymy.

Posted

Ajula napisał(a):
zaczyna się kręcić
no to trzymajmy kciuki, chociaż będzie mi smutno, kiedy Merlisia opusci dom Pokera :roll:

a co my mamy powiedzieć :-(, nie myślałam,że jeszcze się tak zakocham w psie po Belli, a mój mąż :roll:

Posted

Merlisię zaklepali państwo z Gdyni , bardzo sympatyczni i konkretni.
Odbiorą Merlisię :-( osobiście 25 lub 26 lutego.
Potrzebna jest wizyta przedadopcyjna.
Mała dziś po raz pierwszy zaczęła szaleć na łóżku,powarkiwać i udawać,że chce mi zjeść rękę.
Ale malpą też potrafi być i warczy ,a nawet lekko się rzuca z zębami o michę albo łóżko.Wtedy traktujmy ją ostro,niestety mimo ,że słodka, musi znać miejsce w szeregu.