Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Guest Agata_B
Posted

Super, że sunia jest już u Ciebie :loveu::loveu::loveu::multi:

• Replies 302
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

rowniez moim zdaniem imie MIKI do niej nie pasuje, chyba ze jak piesc do nosa. malizna jest slodka, jak dzis sie pojawilam w domu zaczela szczekac i domagac sie pieszczot juz od progu. wtula sie jak poprzednia sunka z dt.
porzadek w pyszczku bez dwoch zdan, bo jak chuchnie, to mozna pasc, bynajmniej nie z wrazenia.
jest slodka. ma tez cos z setera, to plamiste umaszczenie, taki mini seter z innym pyszczkiem.

Posted

Sunia jest przesłodka.Dzisiaj w końcu sie usmiechnęła kilka razy i naprawdę robi to przeuroczo.
Pcha się na rączki do pańcia i śpi. Ładnie je, pcha się do ludzi , nie boi się.Czuje się gospochą , szczeka ,zachowuje się jakby tu od dawna mieszkała.

Właśnie się oblizuję po zjedzeniu naleśniczka z rączki pańcia:evil_lol:

a gdzie ja miałabym siedzieć jak nie u pańcia na kolankach :loveu:

Zdziwiony kot przygląda się nowemu domownikowi,

Guest Agata_B
Posted

Słodka :loveu: pewnie podoba jej się w nowym ''domku''.
Cieszę się, że już nie marznie :loveu:

PS. Są już zainteresowani nią? ;)

Posted

Mam prośbę, ustalcie numer telefonu do poznańskiego schroniska.Musże wyjaśnić co oznacza tatuaż , który ma w ucho Miki. Może byłą streylizowana, więc po co by ją ciąć jeszcze raz i to niepotrzebnie.
Czy to jest jej imię z poprzedniego domu? Ona nie reaguje na nie.
Mała jest słodka , spi z nami pod kołdrą i przesuwa się jak robal.Uwielbia mojego męża z wzajemnością.:loveu:
Niestety, małpiszon jakiś, próbuje gonić kota, :mad: ale reagujemy zdecydowanie.
Ogólnie jest superpsinka, nie ma kompleksów,wie po co żyje :evil_lol:

Posted

oj jaka śliczna :loveu:
a po sterylizacji przecież zostaje ślad na brzuszku - nie zauważyłaś czegoś takiego?
tel do schroniska w poznaniu jest 061 868 10 86 ale wydaje mi się, że ona nie jest ze schroniska, tylko z przytuliska u Pani Wandy

Posted

Ona teraz jest z przytuliska,ale byłą kiedyś w schronisku :mad:
Dziwię się,że po takich przejściach nie spaczonego charakteru.
Blizny po sterylce najczęściej nie widać.Dlatego niektóre schrony, jak nasz tatuują ucho.
Szkoda ,że nie jest to ujednolicone w całej Polsce.
A MIKI włazi do łózka nawet w dzień i śpi oczywiście na miejscu męża .Oni się pokochali.

Guest Agata_B
Posted

Miki to jej imię z poprzedniego domku, czy schroniskowe? ;)

Posted

Poker napisał(a):
ciągle zadaję to pytanie,ale coś odpowiedzi brak

No bo może nikt się nie orientuje..
Ale wydaje mi się, że nadane przez właścicieli, którzy ją porzucili, bo to nie imię w stylu Wandzi ;)

Guest Agata_B
Posted

Skoro sunia nie reaguje, a wam się to imię nie podoba (wg mnie Miki to chyba dla psa jest, nie dla suczki :eviltong:) to chyba możecie zmienić ;)

Posted

sunia daje sobie doskonale radę bez imienia.
Totalnie podbiła serce mojego męża.Spi na nim,obok niego, wzdłuż niego i jak tylko możecie sobie wyobrazić.Tak cudownie się śmiała jak wrócił do domu.
Za mną chodziła krok w krok, no chyba że spała . Zgadniecie gdzie? Oczywiście w łóżku, pod kołdrą na miejscu pana :evil_lol:
Dzis już nie zdążyłam zadzwonić do schronu,miałam dużo pracy i jeszcze sunią z innego DT odwoziłam po sterylce do domu, w sumie ok.60 km.
Może jutro puszczę już ogłoszenie do wrocławskiej Wyborczej.

Posted

Mała ma się dobrze., waży 6.100 kg., chociaż potrafi pokazywać ząbki naszym psom.Dziś próbowała ząbków na Dolarku, który na szczęcie ma grubą tkankę podskórną :evil_lol: i nie poczuł ich zbytnio.Oczywiście z zazdrości.Tępimy w zarodku i ona doskonale wie o co chodzi.
Teraz ma fazę na mnie i chodzi za mną jak cień.Ciągle chce na kolanka.
W nocy przesuwała się pod kołdrą jak szczur.Mąż ją uwielbia,ja też :loveu:.
Dziś zajrzałam jej porządnie jeszcze raz do gębusi i zgroza:mad:. U góry nie ma 1.zęba , 2 się kiwają.W szczęce u góry tez braki w zębach,a część strasznie pościerana, nie mówiąc o koszmarnym kamieniu.Zajeżdża jej z pysia jak z szamba.Umawiam się jak najszybciej na remont gębusi.
No i najważniejsze,mała ma imię , zupełnie nietypowe pochodzące od Marylin Monroe.Ona ma na pysiu po prawej stronie małą , biała kępkę siersci,co daje wrażenie pieprzyka na czarnej mordce.Irysek skojarzyła ten"pieprzyk" własnie z Marylin Monroe.Nam sie spodobało i dla uproszczenia zostało Merlin. też na M. Co Wy na to?

Guest Agata_B
Posted

Merlin, fajne :multi::loveu: tylko, że to chyba dla chłopczyka?:oops: