Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 450
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miłek czuje nadchodzącą wiosnę, jest bardzo radosny i jak zwykle super kochany :) przykre jest jednak to, że żadnego domku na horyzoncie, do mnie do tej pory nie zadzwonił w jego sprawie nikt, wiem, że anovip1 miała 1 telefon, ale Pani się już nie odezwała. Miłcio czeka na swój ukochany najwspanialszy dom, który zrozumie potrzeby starzejącego się psiaka i pokocha go całym sercem. Jest niesamowity, tylko czemu nikt tego nie widzi?

Posted

Natalko, powiedz, jak to jest z tymi Niemcami, nie chciałabym oddać Miłka w miejsce, gdzie miałby gorzej niż u nas. Z tego co naczytałam się na dogo na temat adopcji do Niemiec to na pewno psy mają tam lepszą opiekę weterynaryjną - sprzęt, technologie bardziej zaawansowane niż tu u nas; wydaje mi się też, że Niemcy mają duże doświadczenie ze staruszkami, znają ich potrzeby itp. Oni przyjmują psy do dt lu ds, tak? Za żadne skarby nie chciałabym, żeby Miłcio trafił do schroniska, choćby o wysokim standardzie. Marzy nam się dla niego naprawdę dobry, sprawdzony dom, najchętniej z innymi psami, bo bardzo je lubi, w domku z ogrodem, żeby miał gdzie się wybawić i wybiegać, tak bardzo to lubi... wiem, że mogę wymagać za wiele, ale chcielibyśmy, żeby miał wspaniałą psią emeryturę, otoczony miłością i opieką. Wiem, że sporo psów oddajcie do adopcji do Niemiec, wszystko zawsze jest w porządku?
Wypytuję tak, bo mam niestety skłonności do widzenia najczarniejszego scenariusza, ale skoro już pomaga się jakiejś biedzie to tylko po to, żeby znaleźć jej wspaniały dom. Wiadomo, że wolelibyśmy mieć Miłka bliżej w razie czego, ale jeśli miałby jechać do super domku, gdzie miałby lepiej niż u nas, to będziemy szczęśliwi, że łobuz się doczekał swojej rodziny :)

Posted

Czy mogę do niej napisać po angielsku? Niemieckiego nie znam ni w ząb. To namiary na ewentualny ds czy kogoś z fundacji? Napiszę do niej, a Was proszę o opinie, naprawdę nie mam doświadczenia w psich adopcjach, tym bardziej zagranicznych :shake:

Posted

ewatonieja napisał(a):
stracic może duzo :razz:

zostając czy wyjeżdżając? Anovip prosiła mnie o tekst o Miłku dla Niemców, zaraz napiszę i wkleję tu, chyba że mam komuś na pw podesłać.
Jeśli jest szansa na dom dla Miłka, to mogę zacząć urabiać TŻta na kolejnego tymczasowicza :diabloti:

Posted

karoluch napisał(a):
Już rozmawiałam z Hanią i napisałam do Niemców. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź, podobno czeka na Miłka bardzo dobry i odpowiedzialny ds..

Oby...trzymam kciuki.

Posted

Mariola z fundacji zapewniła mnie raz jeszcze, że oddają psy tylko do dobrych i odpowiedzialnych domów, ma dać mi znać, czy Miłcio miałby jechać w kwietniu czy w maju. Tak, czy inaczej, nie zdejmuję go jeszcze z wysatwionych przeze mnie ogłoszeń, nie chcę zapeszać :)