Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='karoluch']dziś od rana wykorzystaliśmy piękną pogodę i poszliśmy z Miłkiem na dłuższy spacer. ale chłopak miał radochę :lol: chyba poczuł wiosnę

potem wrzucimy filmy.

Boziulku,jaki on jest słodki:loveu:...i pomyśleć,że byłby teraz w schronie,biedny,samotny,bez słoneczka i zapachu trawki-a moze by go już nie było,jak wielu jego kolegów...?:-(
Wszystkie zdjecia sa piękne,ale to jest fajowe::):

• Replies 450
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='marysia55']gdy się porównuje zdjęcia z początku wątku i te obecne to faktycznie ( jak już napisano na tym wątku) ktoś nam podmienił psa:evil_lol::evil_lol:

Przepraszam,że nie o Miłeczku,ale zobaczcie mojego staruszka
W schronie,czyż nie przypominał Miłeczka,ten sam wzrok wbity w ziemię:shake:

U mnie

To sa właśnie metamorfozy schroniskowych psów:loveu:

Posted

Miłeczku ...... :placz: to z radości :lol:.
Tak bardzo się cieszę,że cioteczka karoluch wypatrzyła cię.
Karoluch i P...... Wy dobrze wiecie jak bardzo Wam dziękuję.
Jesteście cudowni, kofani :loveu:
Miłek jest fantastyczny :lol:

Posted

No dobra, nie było mnie trochę na dogo i nie miałam okazji zobaczyć nowych fotek Miłka.
Jesteście pewni, ze on ma tyle lat??????????? Jak patrze na te fotki i filmiki to zaczynam w to wątpić.
A może to kolejna ciotka na dogo ma jakiś eliksir młodości i nie chce podać na niego receptury?
Cioteczko Karoluch a nie wzięłabyś mnie na tymczas? Przydałaby mi sie metamorfoza, oj przydałaby.

Nikt nie dzwonił w sparwie psiaka do tej pory?

Posted

Domki chyba nie wierzą ,że ten smutny,zagubiony chłopak ze schroniska to teraźniejszy Miłek :evil_lol:
Miłek u boku karoluch przeszedł niesamowitą metmorfozę :multi:

Czekamy,na wspaniały domek dla cudownego staruszka.

Posted

marysia55 napisał(a):
nie było mnie tu dawno ale dogo nie chciało mnie wpuścić :evil_lol: jak mam jakieś zaległości to proszę mnie wytarmosic za uszy i przypomnieć :diabloti:

wróciła właśnie z 1 postu i chyba jednak mam :cool3::cool3: ale czyściłam sobie skrzynkę i nie mogę znaleźć nr konta:diabloti: baaaardzo proszę o pw :eviltong:

Posted

Dziewczyny! Czy wrzuciłyście Miłka na "Metamorfozy"?
Jeśli nie zróbcie to koniecznie, bo przemiana Miłeczka jest niesamowita! :loveu:

A kochana Karoluch niech myśli o DS dla Miłka, bo to pies stworzony dla niej!!!!! :eviltong::evil_lol:

Posted

Przepraszam, że tak rzadko piszemy, ale na nic nie starcza nam czasu. Właśnie wróciliśmy ze spaceru, Miłek namiętnie ganiał zamarznięte płyty śniegu na chodniku, roztrzaskując je zębami... :-o najbardziej cieszymy się z tego, że Miłek odzyskuje słuch. reaguje na gwizdanie, pisk, szczekanie psów i hałasy. Sierść zrobiła mu się mięciutka, miło się w niego wtulić :) Chłopak ma apetyt i rośnie w siłę.
Miłek jest wspaniałym psem, bardzo się do niego przywiązaliśmy, ale zasługuje na lepszy dom niż możemy mu dać. U nas zawsze jest rotacja kotów, zazwyczaj ponad 10. Miłek lubi koty, ale znaczy przy nich teren, więc większa ilość mu nie odpowiada. Poza tym, potrzebuje kogoś kto będzie miał dla niego więcej czasu, my nie możemy dać mu go tyle ile potrzebuje. Więc choć bardzo byśmy chcieli, najlepiej dla niego będzie jeśli znajdzie inny dom. Będziemy czekali aż znajdzie się ten wspaniały i wyczekany, dom cud-miód, którego Miłek powali na kolana i w którym on się zakocha. a do tego czasu będziemy się starali, żeby był jak najszczęśliwszy i żeby niczego mu nie brakowało.

Malawaszko, bardzo dziękuję za chęć pomocy, Miłek na moj gust, na pewno jest skrajcowany ze sznaucerem. Posyłam zdjęcia :Rose:

Czy ktoś z Was może polecić jakąś dobrą suchą karmę dla seniorow? Miłek lubi sobie pochrupać, więc sucha karma stoi jako przekąska, czasem, dla urozmaicenia, namaczam mu w rosołku. chciałam kupić mu coś w zoologicznym niedaleko mnie, ale gdy Pani powiedziała mi, że może polecić mi frolic, to zwątpiłam, bo liczyłam na to, że poleci mi hillsa albo eukanubę, a frolic nie budzi we mnie zaufania. więc jaką suchą dla lubiącego sobie pochrupać seniora?

Posted

zależy czy Miłkowi coś doskwiera? miał robione badania krwi jakieś? bo można by wtedy dobrać karmę pod kątem zdrowia

czy jesteście pewni że on ma te 10 lat? jak wyglądają ząbki? bo to że ślepy to nie musi znaczyć, że stary - może tak max 8? zawsze to lepiej wygląda

Posted

Miłek miał robione pełne badania krwi i moczu. Jest w naprawdę dobrej kondycji, miał pogorszone parametry wątrobowe i nerkowe. Serduszko też ma dość słabe. Więcej mogłaby napisać Bunia, bo to ona go prowadzi, ale Mały Różowy Ludek porwał ją, więc dokładne wyniki zobaczę dopiero za jakiś czas. Stan uzębienia Miłka wskazuje na wiek 10-11 lat. Nie jest ślepy, ma lekką zaćmę, choć w dzień widzi naprawdę dobrze, im ciemniej jest, tym gorzej widzi. Przez jakiś czas nie słyszał, rozwinęła się infekcja ucha, ale w miarę jej ustępowania, Miłcio odzyskuje słuch. Największym problemem są stawy, Miłek nie może podskakiwać tak jakby chciał, sam na łożko też nie wejdzie. W przeszłości najprawdopodobniej był psem otyłym. Musiał też mieć kiedyś dobry dom, nie ma żadnych lękow, zna komendy, jest bardzo towarzyski, zarowno w stosunku do zwierząt, jak i do ludzi, ze wszystkimi musi się przywitać (choć jeśli duży pies spojrzy na niego spode łba, zaczyna się denerwować, czasem ostrzegawczo powarczy ;)). W młodości na pewno był bardzo aktywny, uwielbia spacery i tęskni mu się za dawną sprawnością. To kochana, pełna radości i chęci do życia przylepa.