anovip1 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Karoluch ,Ciapuś , Renatko Dziewczyny Wam i wszystkim pozostałym którym los Miłka nie jest obojętny bardzo dziękuję za pomoc i wsparcie :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
Lionees Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 anovip1 napisał(a):Karoluch ,Ciapuś , Renatko Dziewczyny Wam i wszystkim pozostałym którym los Miłka nie jest obojętny bardzo dziękuję za pomoc i wsparcie :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: [SIZE="6"]Przede wszystkim dziekujemy Tobie,bo wypatrzyłaś Miłeczka :iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
Maszaberla Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Slodki kochany psinek - przed chwila zrobilam przelew z deklarowana kwota - w razie czego sluze pomoca, nawet skromna w miare swoich mozliwosci Quote
karoluch Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Miłek właśnie bezapelacyjnie podbił nasze serca, jest grzeczny, kochany, całuśny i spokojny :p Quote
kikou Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 bardzo piękne zdięcia!! Miłek jest przecudowny... i taki mądry, nic nie zapomniał w schronisku..... przelałam deklarowaną kwote... Quote
szajbus Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Teraz od tergo psa wręcz bije szczęście. Nie ma już wypłoszonego Miłka, ku mojej radości. Dodałam 3 nowe fotki do allegro Pies Miłek odtrącony przez pana,bałaga o dom (528141802) - Aukcje internetowe Allegro Quote
karoluch Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 jeszcze raz bardzo dziękujemy za wsparcie finansowe :loveu: szykujemy się już spać, Miłek znów chrapie wygodnie ułożony na posłaniu. Prosimy jeszcze o zmianę tytułu na coś weselszego :) Quote
luka1 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 co pisać? - całować i dziekować !!!!:loveu: Quote
sleepingbyday Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 OMG podmieniłyście psa, to nie miłek!!! :mad: :loveu::loveu: gęba mi sie śmieje, normalnie kilka godzin po schronie i juz widać, ze zyje i chce zyć, pełną piersią łapać życie. a co bedzie za tydzień? okaże sie, że to szczenior :evil_lol:. juz teraz nadaje sie do metamorfoz :cool3: jutro wpłacam obiecany grosik... Quote
karoluch Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 jesteśmy już po porannym spacerze :) Miłek pięknie zaznaczył po drodze teren, zrobił qpalki, cieszył się i radośnie dreptał. a jaka była jego radość, gdy zobaczył nas od rana :lol: potrzebował kilku minut, żeby się poprzeciągać, rozruszać stawy i ruszyliśmy. Miłek wzorowo omijał wszystkie kałuże, zapoznawał się z każdym przyjaznym psim kolegą. na razie nie chce jeść śniadania, nie wiem o ktorej dostawał w schronie, może być przyzwyczajony do poźniejszych posiłkow. Miłek pozdrawia wszystkie kibicujące mu ciocie :) Quote
anovip1 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 No proszę jaki super chłopak z naszego staruszka sie robi ;) Dziękujemy za wspaniałe wieści i pozdrowionka od Miłeczka :lol: Jeśli chodzi o jedzonko ,najprawdopodobniej z rana był jeszcze zaspany, by cokolwiek konsumować.Możesz mu wsypać suchego do miseczki ,jak zgłodnieje to pochrupie sobie troszeczkę ,a to co ugotowałaś dla niego możesz podać wieczorkiem.;) Quote
Izabela1982 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Tez wpłaciłam deklarowana kwote. SUUUUPER, szkoda ze jeszcze tyle piesków czeka w schronisku na domek, ja odkąd ma Yetusia :Dog_run: ( wlasnie z łodzkiego schroniska, wczesniej mielismy takie rózne znajdki) to wszystki polecam aby brali psiaki ze schronika. Yeti jest cudny, kochanym pieściochem, te psiaczki daja tyle milosci- jeszcze rza tak przy okazji- podziekowania dla dziewczyn z łódzkiego schroniska za wspaniała prace z psiakami :Rose::Rose: :Rose: Quote
szajbus Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Takie wieści to miód na moje serce. Cioteczko uratowałaś tego psiulka. Domeczki ustawiamy sie w kolejce po Miłka Quote
emilia2280 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 taki widok :loveu: moje 100zl poszlo tez na fundacjé -dla Milka Quote
anovip1 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 :loveu: Dziękujemy kochanym cioteczkom za pomoc i wsparcie :loveu: :loveu: Pieniądze dotarły : Aska 25 - 45 zł. Emilia2280 - 100 zł. Maszberla - 40 zł. Kikou -10 zł. Sleepingbyday - 5 zł. Izabella1982 -20 zł. Quote
karoluch Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 dziś Miłek był na wizycie u weterynarza. Jego stan ogólny jest dobry, jak na jego wiek, niestety serduszko jest słabe. Miał pobraną krew do badania. Do analizy poszedł też mocz. Podejrzewamy chorobę nerek, bo chłopina sika w domu bez sygnalizowania, że chce na dwór. Choć zdecydowanie wolałabym, żeby był to nawyk po schronie. Ma problemy ze stawami biodrowymi, dostał suplement diety z glukozaminą i coś na wzmocnienie serducha. Najprawdopodobniej w przeszłości miał sporą nadwagę. Jutro będą wyniki badań, to będziemy radzić co dalej. Miłek został oceniony na ok. 11 lat, ale jest zdecydowanie bardzo żywotnym staruszkiem, na spacerach ciągnie przed siebie, zabawnie podskakuje do gory i ściąga uszy. Z daleka wygląda jak wesoły wyrośnięty szczeniak. ciocia anovip widziała dziś jak pięknie przeskakiwał nad kałużami :) a jak głośno szczeka :diabloti: nie chce siedzieć sam, piszczy i złości się, nie dziwię mu się, czekał prawie 8 miesięcy na zainteresowanie człowieka. WIemy też, że Miłek nie lubi czyszczenia uszu :evil_lol: Quote
rita60 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Brawo malenki:multi:a kto lubi czyszczenie uszu:cool3:wymiziaj go odemnie :lol: Quote
karoluch Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 zapomniałam o wzroku - Tuptuś Miłek ma zaćmę starczą, gdy jest ciemno widzi zdecydowanie gorzej. Właśnie poszedł na wieczorny spacer. Quote
Lionees Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Kochany Miłeczek,kochana Karoluch...:loveu: Quote
karoluch Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dziś podczas spaceru zaszliśmy do zoologicznego i kupiliśmy Miłkowi sporą jaskrawą piłkę. obudził się w nim demon :diabloti: YouTube - MVI 1949 Quote
ciapuś Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 jak te psy się zmieniają po opuszczeniu schroniska :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
anovip1 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Nie do uwierzenia ,że to ten stojący w schronisku ,z opuszczoną głową, samotny ,zrezygnowany Miłek :lol: Taki radosny psiak z niego się zrobił i o dziwo :crazyeye:potrafi szczekać :lol: Nie miałam pojęcia,że oprócz cichutkiegi pisku potrafi jakiś dźwięk z siebie wydać :lol: Cudowna przemiana starego ,porzuconego psa. Dziękuję cioci karoluch i jej TZ. Jesteście wspaniali. To dzięki Wam Miłek uwierzył ,że może jeszcze żyć . Ten moment w którym weszłyśmy z karoluch po niego do boksu ,utkwił mi głęboko w sercu :shake: Miłek leżał bez ruchu,prawie nie oddychał :-( Pomyślałyśmy ,że już za późno ,nie zdążyłyśmy. ....Jakaż była nasza radość,gdy staruszek zareagował na naszą obecność i zaczął się wolniutko podnosić :lol: Dziś mocno trzymam kciuki, aby wyniki badań były pomyślne. Miłeczku musisz być zdrowy,życie jest przed tobą!!! Quote
Aska25 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dziala zakladka szczesliwe zakonczenia, dodam tam milka naszego. Poprosilam wlascicielke o krotka notke i wybor najleszych 4 zdjec psiaka, dodam tez filmik :cool3: Quote
ciapuś Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 chyba jeszcze za wcześnie na umieszczanie go w szczęśliwych zakończeniach Quote
Recommended Posts