ciapuś Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Miłeczek jest już w DT teraz bardzo potrzebuje domku stałego Czy ktoś mu zapewni własny kącik już a zawsze ? PROSZĘ O POMOC !!!!!!!!!!!!!!! Dziś w schronisku serce mi pękło ,gdy poznałam :-( :-( :-(Miłka nr 73. :-( :-( :-( To niesamowity ,biedny,bardzo zagubiony,zalękniony otaczającą go rzeczywistością staruszek . Nie mam pojęcia jak zareagowałby ,gdyby obok coś się zadziało... Gdy przebywałam z nim w boksie,on stał obok wtulony we mnie ,a ja go tuliłam i głaskałam. Stał przez cały czas w tej samej pozycji,nie usiadł,ani nie położył się nawet na chwilkę. Jego wiek oceniono na 10 lat. Ponadto mam wrażenie że Miłek jest niewidomy. Taki smutny wpatrzony w podłogę niewidomy, niekłopotliwy potrzebujący pomocy staruszek. Nie wiem ile to biedactwo będzie żyło, ale wiem jedno: nie powinien swoich ostatnich chwil życia spędzić w schronisku. Gdy zamykam oczy widzę jak ta bieda stoi i czeka. Przecież to staruszek ,ma 10 lat ,niewidzi, może i nie słyszy . Ile mu życia zostało:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Nie mogę zasnąć ,cały czas mam go przed oczami :-( Cały czas widzę jak ta bieda bezradnie stoi , nie wiedząc co się wokół dzieje :shake: Czy ktoś pomoże MIŁKOWI na te ostatnie dni życia? :-( :-( :-( :-( :-( Tylko popatrzcie na niego. On tak całe dnie stoi i czeka :-( :-( :-( :-( :-( [SIZE=5]Bardzo prosimy o pomoc w opłaceniu leczenia deklarowane wpłaty Emilia2280 - 100zł miesięcznie Izabela1982 - 20zł miesiecznie Kikou - 10zł miesięcznie Sleepingbyday - 5zł miesiecznie Marysia55-30zł miesięcznie Aśka25 - 45zł jednorazowo Maszaberla - 40 jednorazowo ----------------------------------------------------------- razem 205 zł wydaliśmy 70 zł na badania i leki ( post 258 ) Kontakt w sprawie psa 886-303-309 Iwona anovi0802@wp.pl Quote
sleepingbyday Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 ewatonieja napisał(a):wysłany do Hundehilfe? no własnie? masakra z tymi dziadusiami. sama mam teraz dwa na tapecie - jeden w dt, ale bardzo duzo problemów tam jest, bo jest kilka kotów i psy i z jednym bardzo sie kłóci, a opiekunka nie pierwszej młodości i nie panuje nad sytuacją. ale nie wyrzuca dziadka, wiec ludziska sie nie kwapią do szybkiej pomocy (wiadomo, psychologia działa). a drugi matuzalem na dniach zostanie pozbawiony domu - wyląduje w schronie - starsza pani ma astmę i nie daje rady. cala rodzina i znajomi obdzwonieni, nikt nie ma miejsca...(temu jeszcze zrobie wątek, na razie nie mam zdjęć). ech, i co tu zrobić.... Quote
luka1 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 chciałoby sie coś wymyślić, a myślenie bylejakie, albo sytuacja trudna. Quote
anovip1 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Ciapuś:loveu: :Rose::Rose::Rose:Buziaki i podziękowania za założenie wątku Miłkowi:Rose::Rose::Rose: Quote
anovip1 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Gdy zamykam oczy widzę jak ta bieda stoi i czeka. Przecież to staruszek ,ma 10 lat ,niewidzi, może i nie słyszy . Ile mu życia zostało:placz: :placz: :placz: :placz: :placz: Nie mogę zasnąć ,cały czas mam go przed oczami :-( Cały czas widzę jak ta bieda bezradnie stoi , nie wiedząc co się wokół dzieje :shake: Czy ktoś pomoże MIŁKOWI na te ostatnie dni życia? Quote
Hotel KADIF Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Dziewczyny z Łodzi!!!! Zabijacie nas tymi wątkami!!!! :placz::flaming: Boszzz..... Co tu robić z tymi psiakami? Jednemu pomożemy a dwa przybywają! Normalnie syzyfowa praca...Co się dzieje z tymi "ludźmi"?! :-( Zaznaczam sobie Miłka i będę zaglądać! Quote
rita60 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Bosze nie wiem co napisac:-(zeby cie ktos pokochał malenki....... Quote
anovip1 Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 rita60 napisał(a):Bosze nie wiem co napisac:-(zeby cie ktos pokochał malenki....... Pokochał i dał domek :-( Miłek nie sprawi w domu kłopotu. On jest,a jakoby go nie było. Potrzebny mu kącik w domku ,by mógł spokojnie odpocząć przed ostatnią drogą :placz: On zupełnie nie reaguje na inne psy w boksie. Stoi usunięty na uboczu w kącie i niemal obawia się ,by go nie musnął ciałem któryś z współtowarzyszy niedoli. Kojąco działa na niego dotyk ludzkiej dłoni ,tulenie. Nie,żeby ogonkiem machał,czy skakał z radości. Po prostu odnosi się wrażnie że jest to jemu potrzebne i niejako uspokaja go. [SIZE=5]Miłek prosi by ktoś go pokochał !!!!!! Quote
szajbus Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Dziewczyny czy to jest pewne, ze on jest niewidomy?????? Ma mam serce w kawałeczkach jak na niego patrzę. Matko, nigdy nie przywyknę do takich widoków. Quote
olenka_f Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 och te dziadki , czemu ja je tak kocham :shake: Quote
hanka456 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Być może zabijamy tymi wątkami. Ale prawda jest taka jaka jest. Mimo wszystko trzeba ją pokazywac, może wtedy cos się ruszy w naszym kraju. Może będzie taki czas gdy choć na trochę zmaleje cierpienie. Quote
rita60 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 hanka456 napisał(a):Być może zabijamy tymi wątkami. Ale prawda jest taka jaka jest. Mimo wszystko trzeba ją pokazywac, może wtedy cos się ruszy w naszym kraju. Może będzie taki czas gdy choć na trochę zmaleje cierpienie. Pobozne zyczenia Haniu:roll:ale ja tez probuje wierzyc w to,ze bestie przemienia sie w ludzi. Quote
szajbus Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 powtórze pytanie czy jest pewne, ze on jest niewidomy? Quote
Lionees Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 O mój świecie,ja też kocham takie staruszki...,biedny pienio:shake::-( Quote
emilia2280 Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Renatko5- gdzie Ty znowu szukasz nowych dziadeczków? ;):lol: Tez kocham dziadeczki :loveu: Quote
luka1 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 o i Renata5 sie tu zjawiła :lol: - mało masz staruszków? :lol: Quote
sleepingbyday Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 ponoć od przybytku głowa nie boli :evil_lol: Quote
ciapuś Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Zwłaszcza od tak ładnego przybytku :cool1: Quote
luka1 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 u Renaty tego przybytku cała kupa. Gdzie nie spojżeć pies :evil_lol: i jeszcze wrona do kompletu :evil_lol: Quote
Aska25 Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Podbijam starszaka, jak go wstawialam na stropne schronu to tez tak stal i sie biudlek tulil :placz: Quote
Recommended Posts