Jump to content
Dogomania

Międzynarodowa - W-wa - 10, 11, 12.07.09

Recommended Posts

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poradźcie, proszę!

Czy jeżeli w książeczce zdrowia mam datę następnego szczepienia przeciwko wściekliźnie "07.2009", to znaczy, że muszę je zrobić najpóźniej 1. lipca czy mogę poczekać do końca lipca?
Chodzi mi o to, czy z takim zapisem wejdę 10. lipca na wystawę?

Posted

wzjoanna napisał(a):
a wiecie czemu tak się głowię?

bo wczoraj wieczorem ją kryłam...
(cieczkę miała sunia moja mieć za 1,5 m-ca, dlatego po 1. ją zgłosiłam i po 2. bez stresu czekałam na koniec czerwca z tym szczepieniem...)

No to pod względem zdrowia suni pokrytej (bo zakładam, że nie było to puste krycie) skontaktuj się z wetem. Ale wspomnij tez o wystawie.
Na pewno coś wymyślicie.:lol:

Pzdr.

Posted

a wiecie czemu tak się głowię?

bo wczoraj wieczorem ją kryłam...
(cieczkę miała sunia moja mieć za 1,5 m-ca, dlatego po 1. ją zgłosiłam i po 2. bez stresu czekałam na koniec czerwca z tym szczepieniem...)

Posted

wzjoanna napisał(a):
Poradźcie, proszę!

Czy jeżeli w książeczce zdrowia mam datę następnego szczepienia przeciwko wściekliźnie "07.2009", to znaczy, że muszę je zrobić najpóźniej 1. lipca czy mogę poczekać do końca lipca?
Chodzi mi o to, czy z takim zapisem wejdę 10. lipca na wystawę?

a z jaką data masz wcześniejsze sczepienie??? To wykonane. Dzień musi być przecież. To zaszczep o dzień wcześniej niż masz ten dzień szczepienia z roku ubiegłego - zeby byla ciągłość szczepienia.

Posted

wzjoanna napisał(a):
wydaje mi się, że określono dzień szczepienia jako 07.2008 i nast. szczepienie - 07.2009.
dziś pójdziemy do tej samej wetki, zobaczymy co da się zrobić

to dziwne jakoś.... ja szczepię swoje psy i w mieście wojewódzkim i u wiejskich wetów i żaden nie zapomniał wpisać dnia szczepienia. To jest bardzo ważne - jak chcesz gdzieś z psem wyjechać za granicę.
Spytaj też może w warszawskim związku co z takim fantem zrobić, bo szkoda nie wejść na opłaconą wystawę....

Posted

panbazyl napisał(a):
Spytaj też może w warszawskim związku co z takim fantem zrobić, bo szkoda nie wejść na opłaconą wystawę....

Zadzwoniłam; powiedziała Pani, że "wszystko będzie zależało od weterynarza wystawy. Nic mi nie doradzi, nic więcej nie potrafi powiedzieć."

Posted

Sorata napisał(a):
on nikogo nie połyka, ani w całości, ani w kawałkach.

Zgłosiłam, bo chciałam, mimo jego zachowania. Mam w tym swój cel. (no mniej więcej)

Konkurencja mi jest obojętna, chciałabym znać ilość psów w klasie jak najszybciej. I tyle.

:popcorn: No to w tak zwanym "międzyczasie", potem chodź idziemy :cunao:- spoko- na wstrzymanie bierzemy- u nas też nie wiadomo kto i ile, bo się kryją po krzakach- ale jak zwykle będzie sporo sierściuchów . A jak się pomylę, to się na siebie nie pogniewam :evil_lol:

Posted

Guciek napisał(a):
Jeśli Twoja wet praktykuje spychologię - dopisz sobie dowolny dzień po wystawie przed tym 07.2009:evil_lol:

albo zmień weta na takiego co dokładne daty wpisuje

Posted

[quote name='Toller']kiedy można spodziewać się planu sędziowania?[/quote]

pewnie w pierwszym tygodniu lipca albo dosłownie dzień/dwa przed wystawą

Posted

[quote name='Judit']pewnie w pierwszym tygodniu lipca albo dosłownie dzień/dwa przed wystawą[/quote]

Myślę że dwa dni przed :mad:
I znowu upały 30 stopni... PIEKŁO! :angryy::cool1:

Posted

Guciek napisał(a):
Otwarty, otwarty - przed chwilą nas przesunęli do otwartej, bo kochany ZG zapodział mój wniosek o CH PL:diabloti:

:p rozumiem w pełni, tak się właśnie zastanawiam czy Dancerowy też nie zaginął w tej matni :razz: :angryy: