Jump to content
Dogomania

Międzynarodowa - W-wa - 10, 11, 12.07.09

Recommended Posts

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My też jedziemy...
Czy ktoś orientuje się czy jak zgłoszę psa na wystawę ale nie zapłacę w terminie i nie dojadę na wystawę to czy pomimo wszystko muszę uiścić opłatę???

Posted

[FONT=Tahoma]Z regulaminu:[/FONT]

[FONT=Tahoma]"UWAGA !
Każdy zgłoszony pies/suka podlega opłacie, bez względu na to, czy zostanie doprowadzony do oceny, czy też nie."
[/FONT]

Posted

monmar123 napisał(a):
Fajnie, bardzo dziękuję...
I jeszcze jedno ...
Jeśli nie zdążę w terminie zgłosić psa to czy w dniu wystawy mogę to zrobić???

Na pewno nie!

Pzdr.

Posted

panienkabubu napisał(a):
A ja chciałam zapytać jak przez bramki w metrze miałby przejść np. bernardyn?

Mam wrażenie, że one są na tyle szerokie, że bernardyn się mieści. Nie trzeba dla niego oddzielnego wejścia otwierać ;)

Posted

Dla psa obytego z bramkami w metrze - to rzeczywiście może nie jest problemem. Szczególnie dla psa w miarę zwinnego. Ale bernardyn...?
Nie ryzykowałabym. Są windy zdecydowanie bezpieczniejsze od bramek.

Pzdr.

Posted

panbazyl napisał(a):
A i tak najlesze są schody ruchome - weź wytłumacz psu jak ma na tym jechać.... A do tego wózek z dzieckiem i drugie w plecaku (taki plecak na dziecko, cobyście mnie nie posądzili o maltretowanie dzieciaka!!!)

Schody ruchome maja wielki przycisk (chyba z napisem stop),ktory je zatrzymuje.Ja zawsze to robie i nigdy nie mialam problemu.

Posted

Mokka napisał(a):
Mam wrażenie, że one są na tyle szerokie, że bernardyn się mieści. Nie trzeba dla niego oddzielnego wejścia otwierać ;)

A czy przy wejściu nie ma przypadkiem takich odsuwających się pod nogi metalowych zabezpieczeń? Jak np. przed wejściem do sklepu?

Ta sytuacja i tak jest hipotetyczna, bo nigdy nie próbowałam jechać metrem z bernardynem.. No, ale, gdyby była taka potrzeba..

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Schody ruchome maja wielki przycisk (chyba z napisem stop),ktory je zatrzymuje.Ja zawsze to robie i nigdy nie mialam problemu.

dobrze wiedzieć!!! Mój labiszon daje sobie swietnie radę na schodach ruchomych, ale zawsze warto wiedzieć takie rzeczy.

A powiedzcie mi - jak w Warszawie przedstawia się sprawa kagańców dla psów - jest obowiązek nakładania tego czegoś na psa????
Na dworcach kolejowych to wiem, ze tak, bo widziałam jak jakiś ochroniarz :mad: wrzeszczał na dziewczynę z yorkiem, że piesek bez kagańca...

Posted

W środkach komunikacji miejskiej tak. Ja z szelciakiem jeżdżę bez i nikt nie zwrócił mi uwagi ale różnie może być:razz:
Prowadzanie psa na smyczy albo w kagańcu, do wyboru, w rzeczywistości "wolna amerykanka".

Posted

simbik napisał(a):
Czy ja dobrze zrozumiałam, że opłatę w wysokości 90 zł można wnieść aż do dnia wystawy? Dopiero w dniu wystawy płatność jest wyższa?

dobrze zrozumialaś :lol:

Posted

Ughh.... może mi się uda przekonać rodziców na wyjazd do Wa-Wy.... :-(
Na młodym Prezenterze, z pewnością bym się pokazała (tyle, że nie ze swoim psem :shake:, chyba, że by Mama wyszła całkiem z wystawy, na BISach w Lublinie w tedy się udało ;]). A z resztą... po co ja wam to piszę, skoro nikogo to ie obchodzi czy jadę, czy nie? :evil_lol:

Posted

Saga200 napisał(a):
Ughh.... może mi się uda przekonać rodziców na wyjazd do Wa-Wy.... :-(
Na młodym Prezenterze, z pewnością bym się pokazała (tyle, że nie ze swoim psem :shake:, chyba, że by Mama wyszła całkiem z wystawy, na BISach w Lublinie w tedy się udało ;]). A z resztą... po co ja wam to piszę, skoro nikogo to ie obchodzi czy jadę, czy nie? :evil_lol:

Nie było tak źle. Ale napewno byłoby lepiej, gdyby Twojej mamy nie było chociaż przy tym ringu, na którym jesteś ze swoim psem, bo na BIS-ach prezentowałyście się świetnie. :evil_lol:
Możliwe, że ja też pojadę na tą wystawę, ale tylko na JH i jako widz.
Mam nadzieję, że wszystko się uda z tym wyjazdem.;)

Posted

agnethka napisał(a):
no to... zgłoszeni - opłaceni :razz:

Asiaczku - będziem się szukać ;) a może ringi blisko będą :cool3:

OK. Na pewno się spotkamy. Czy ja Ci dawałam mój nr komórkowy? Jak nie - to wyślę na PW.

Pzdr.

Posted

agnethka napisał(a):
no to... zgłoszeni - opłaceni :razz:

Możecie liczyć ode mnie na staffikowe fotki, myślę że w pieskach nic nie zaszalejemy :eviltong:

Mp za darmo! :multi::evil_lol:

Posted

ja będę debiutować na tej wystawie jako wystawca ;) Z moim nadpobudliwym wielkim fanem innych psów :shake: więc nie wiem jak będzie z jego zachowaniem, nawet jeśli go porządnie zmęcze fizycznie i psychicznie przed wystawą :eviltong: no ale zobaczymy.... ;)