Jump to content
Dogomania

Międzynarodowa - W-wa - 10, 11, 12.07.09

Recommended Posts

Posted

Z Cenralnego (bezpośrednio spod dworca)każdy tramwaj w stronę Mokotowa-10, 17, 33. Wysiadka na skrzyżowaniu Wołoska-Odyńca, Racławicka. Potem w prawo- w Racławicką, prosto do Gwardii, to już tylko kawałeczek na piechotę.
Z Centrum (można już wsiąść pod Stadionem 10-lecia)dogodne połączenie to autobus 117 (na Mokotów, Wilanów) wysiadka jak wyżej.
Z okolic Zachodniego bezpośredni autobus (w stronę Mokotowa) pod Gwardię to 186.
Kilka darmowych parkingów jest przy Odyńca-bywają wolne miejsca (to dla zmotoryzowanych), opodal Wołoskiej;)

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tylko tak-do metra trzeba dojść (w stronę Marszałkowskiej), potem wysiadamy Stacja Racławicka (na stacji do przodu i w prawo wychodzimy), idziemy Racławicką w stronę Wołoskiej, przechodzimy skrzyżowanie i dalej aż do Gwardii. Do przejścia mamy dużo więcej niż w przypadku korzystania z tramwajów.
Ale jak ktoś woli metro to też dobrze;)

Posted

badmasi napisał(a):
Tylko tak-do metra trzeba dojść (w stronę Marszałkowskiej), potem wysiadamy Stacja Racławicka (na stacji do przodu i w prawo wychodzimy), idziemy Racławicką w stronę Wołoskiej, przechodzimy skrzyżowanie i dalej aż do Gwardii. Do przejścia mamy dużo więcej niż w przypadku korzystania z tramwajów.
Ale jak ktoś woli metro to też dobrze;)

jeśli tak jak my - potraktuje się ten środek lokomocji jako lokalną atrakcję - no jedyne w Polsce :eviltong: - to jest ok!
Ale fakt - trzeba trochę przejść.... Przynajmniej pies się odpręży przed ringiem!:evil_lol:

Posted

He, he.....też mi atrakcja:evil_lol: Przynajmniej czysto i w wakacje dosyć pusto.
Ja nie będę wystawiać, mój szelciak ma stojące uszy :oops:ale chętnie przyjdę pooglądać wasze psiaki.Niestety dosyć droga ta impreza więc pewno jak zwykle zdecyduję się tylko na 1grupę :-(
Współczuję wszystkim użytkownikom "parkingu"-co roku to horror i wyłudzanie pieniędzy za nic.

Posted

badmasi napisał(a):

Współczuję wszystkim użytkownikom "parkingu"-co roku to horror i wyłudzanie pieniędzy za nic.

Uroki Warszawy :lol::lol:

Ode mnie zdjęcia jakieś będą :lol:

Posted

badmasi napisał(a):
He, he.....też mi atrakcja:evil_lol:.Niestety dosyć droga ta impreza więc pewno jak zwykle zdecyduję się tylko na 1grupę :-(

Omijam tą wystawę i to miasto szerokim łukiem. Im się w tej warszawie wydaje że wszyscy tak jak oni zarabiają po 6 tys. miesięcznie i parkingowanie za 30 czy 50 złotych to tak jak kupowanie paczki zapałek dla nich. Teraz przetestuję jeszcze Kraków i jak wezmą przyklad z Poznania i za parkplatz zażyczą sobie 50 zeta to będzie to moja ostatnia wystawa u Krakusów. Jak tak dalej pojdzie to mi zostaną tylko międzynarodówki ...hahahahha

Posted

Yanni napisał(a):
Omijam tą wystawę i to miasto szerokim łukiem. Im się w tej warszawie wydaje że wszyscy tak jak oni zarabiają po 6 tys. miesięcznie i parkingowanie za 30 czy 50 złotych to tak jak kupowanie paczki zapałek dla nich. Teraz przetestuję jeszcze Kraków i jak wezmą przyklad z Poznania i za parkplatz zażyczą sobie 50 zeta to będzie to moja ostatnia wystawa u Krakusów. Jak tak dalej pojdzie to mi zostaną tylko międzynarodówki ...hahahahha

to zapraszam na Wschód Polski - za tydzień lubelska w Świdniku. Miejsc parkingowych dużo, opłaty dla zagranicznych takie same jak dla krajowych. Nie wiem czy będzie brana opłata za parking, ale zawsze w okolicy można gratis zaparkować!!!! Tylko tyle, że to krajówka.

A moze ktoś z Wawy się orientuje czy w komunikacji miejskiej placi się za psa i ile. No i jak dla ludzi są bilety?

Posted

Yanni napisał(a):

w krakowie parking - 30zl.
polecam zatrzymac sie gdzies niedalego (na jakims osiedlu, albo na parkingu m1) i sobie przejsc kawaleczek :]

Posted

W W-wie za psa w środkach komunikacji miejskiej nie płaci się NIC.
O cenach za bilety ludzkie - nie mam pojecia...

Polecam parkingi ciutkę dalej od wystawy, ale za to bezpłatne...:lol:

Jeżeli ktos ma duzo klamotów, to proponuje zrobic tak, jak ja robię co roku. Samochodem przyjeżdżam pod wejście na wystawę, wypakowuję klamoty i:

wariant A - czekam na II osobę, która parkuje gdzies dalej samochód (bezpłatnie!), wchodzimy razem.

wariant B - wchodzę z klamotami (jak sa na kółkach to nie ma problemu), załatwiam formalności, znajduję ring i czekam na sygnał II osoby, że mam podejść i wprowadzić osobę. Czasami sa problemy z tym wprowadzeniem II osoby (mimo, że na potwierdzenu sa 3-4 psy, ale w takim razie można wczesniej dogadać się z panami stójkowymi).

Może moje uwagi choć trochę Wam pomogą...

Pzdr.

Posted

O, w W-wie mieszkam, a tego nie wiedziałam...
Fakt, że rzadko korzystam z metra, choć to rzeczywiście najszybszy środek do poruszania się po W-wie. No, jeszcze tramwaje...

Pzdr.

Posted

panienkabubu napisał(a):
Nie wiedziałam o tym - dziękuję :)

A, jeszcze jedno. Jak będziesz chciała wejść/wyjść przez takie coś, to lepiej poprosić ochroniarzy o oficjalne otwarcie. W takich i podobnych przypadkach nikt z nich nie robi problemów, naprawde.:lol:
Jednak najlepiej - windą.

Posted

panienkabubu napisał(a):
A ja chciałam zapytać jak przez bramki w metrze miałby przejść np. bernardyn?

wyobraź sobie taką scenę - dwie osoby dorosle (ja z mężem), wielki labrador, jeno dziecko prawie roczne w wózku drugie starsze w plecaku i metro warszawskie. Labrador jakoś dawał radę przejść w bramce ale wozek za nic.... To jakoś go targaliśmy ponad bramkami, albo z boku. Po czym odkrywaliśmy, że "to" z boku bramek się po prostu otwiera... Albo, ze są windy - zawsze je odkrywaliśmy już na dole na perononie... albo, ze sa drzwi w pobliżu bramek. Ale żadnego ochronniarza nigdy nie bylo - a szkoda, bo bym go od razu wzięla do pomocy - moze dlatego zwiewali??????
A i tak najlesze są schody ruchome - weź wytłumacz psu jak ma na tym jechać.... A do tego wózek z dzieckiem i drugie w plecaku (taki plecak na dziecko, cobyście mnie nie posądzili o maltretowanie dzieciaka!!!)
a wszystko przez brak informacji.... I ochroniarzy - bo bym od razu spytala jak z taką wycieczką się poruszać w podziemnym świecie.
jedno jest pewne - to wyprawa nieazpomniana!!! Prawie jak do buszu tyle, że w centrum miasta stolecznego :evil_lol:
teraz pomyślę o innym wariancie dojazdu na wystawę - lubie nowe wyzwania :evil_lol:

Posted

panbazyl napisał(a):
wyobraź sobie taką scenę - dwie osoby dorosle (ja z mężem), wielki labrador, jeno dziecko prawie roczne w wózku drugie starsze w plecaku i metro warszawskie. Labrador jakoś dawał radę przejść w bramce ale wozek za nic.... To jakoś go targaliśmy ponad bramkami, albo z boku. Po czym odkrywaliśmy, że "to" z boku bramek się po prostu otwiera... Albo, ze są windy - zawsze je odkrywaliśmy już na dole na perononie... albo, ze sa drzwi w pobliżu bramek. Ale żadnego ochronniarza nigdy nie bylo - a szkoda, bo bym go od razu wzięla do pomocy - moze dlatego zwiewali??????
A i tak najlesze są schody ruchome - weź wytłumacz psu jak ma na tym jechać.... A do tego wózek z dzieckiem i drugie w plecaku (taki plecak na dziecko, cobyście mnie nie posądzili o maltretowanie dzieciaka!!!)
a wszystko przez brak informacji.... I ochroniarzy - bo bym od razu spytala jak z taką wycieczką się poruszać w podziemnym świecie.
jedno jest pewne - to wyprawa nieazpomniana!!! Prawie jak do buszu tyle, że w centrum miasta stolecznego :evil_lol:
teraz pomyślę o innym wariancie dojazdu na wystawę - lubie nowe wyzwania :evil_lol:

Byłam niedawno świadkiem podobnej sytuacji, stąd moje pytanie :evil_lol:

Posted

[quote name='panienkabubu']A ja chciałam zapytać jak przez bramki w metrze miałby przejść np. bernardyn?
[FONT=Century Gothic]
Ja z doświadczenia, polecam windę ;) Bramki boczne od jakiegoś czasu widuje zaplombowane... Nie wszędzie ale się zdarzają.
[/FONT]