Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy wie ktos z was ,gdzie wlasciewie sie ta Wystawa odbedzie ? Spodek jest przeciez w remacie,a organizator z Katowic nic konkretnego nie mowi.

magi

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jednak w ogłoszeniu Zw.Kynologicznego o wystawach jako miejsce odbywania się wystawy jest podany Spodek;widocznie liczą na to, że wyremontuje się do Marca i miejmy nadzieję, że tak będzie.
W związku z tą wystawą mam do Ciebie pytanie - czy orientujesz się, jaki typ pomeranianów lubi przewidziany dla naszej rasy sędzia Hans Wiblishauser?
Czy jest zwolennikiem typu amerykańskiego, czy dawniejszego typu niemieckiego? (piszę "dawniejszego", bo odnoszę wrażenie,że w Niemczech także istnieje tendencja do uwspółcześnienia wyglądu miniatur).
Twoje pytanie o miejsce wystawy pozwala sądzić, że rozważasz ewentualność przyjechania do Katowic i będziemy mogli poznać Ciebie i Twoje psiaki osobiście, z czego bardzo się cieszę.

Posted

ja juz dluzszy czas czytam tu na Forum o Katowicach i nie zapowiada sie na to,w swiezo wyremontowanym Spodku jako pierwsza Impreza odbedzie sie Wystawa Psow. Bardzo rozczarujace jest stanowisko organizatorow,ze na 2 miesiace przed Wystawa nie moga konkretnie powiedziec,czy Wystawcy beda marznac czy nie:cool3: W Spodku jej najprawdopodobnie nie bedzie,jezeli dopiero teraz zaczynaja remont.
Ja planuje przyjazd do Polski,ale nie ze wzgledu na Wystawe, to jest dla mnie okazja dwie przyjemnosci polaczyc razem.
Ja zostane w marcu pierwszy raz Babcia:multi: i dlatego planuje przyjazd,a ze w tym czasie jest tez Wystawa to dla mnie wspanialy Weekend;)

Sedziego niestety nie znam,wiem tylko ze to Sedzia,ktory sedziuje wiele Ras,jeszcze nigdy nie slyszalam,zeby w Niemczech sedziowal Szpice,jego specialnoscia sa Dobermany.

Posted

Gratuluję wydarzenia rodzinnego, które nastąpi w marcu!

A sprawa wystawy jest trochę zniechęcająca. Wymagają od uczestników, żeby wpłacili do 16 stycznia, a tymczasem nie szykują dla nich odpowiedniego miejsca wystawowego. Nie wiedziałam dotąd o remoncie Spodka i zmartwiłam się, bo będzie jeszcze dużo za wcześnie na wystawianie na nie tyle świeżym co zimnym powietrzu.:shake::shake:

Posted

Na stronie oddziału Katowice pojawił się komunikat:W związku z licznymi pytaniami dotyczącymi wystawy CACIB Katowice 2009 informujemy,że mimo remontu hali "Spodek" wystawa odbędzie się jak planowano na terenie MOSiR "Spodek" (pod dachem).Organizatorzy dołożą wszelkich starań,aby Wystawcy i ich psy byli zadowoleni!

Posted

dziekuje za informacje,nareszczie sie nad Wystawcami zlitowali,albo mieli dosc tych ciaglych telefonow:lol:
mam Nadzieje,ze uda mi sie poznac paru Hodowcow z Polski.

Posted

Magi moim marzeniem jest to aby poznać ciebie osobiście,nie mogę się doczekać tego dnia.Kto jeszcze będzie wystawiał pomeraniany w Katowicach,
bo ja widzę tylko trzy chętne osoby,aż mi się wierzyć nie chcę że tak pozostanie!

Posted

No nie, tak jak piszesz Jacku nie zostanie - wczoraj zgłosiłam dwa swoje pomeraniany, i planuję zgłoszenie jeszcze jednego dziś-jutro.
Ja też cieszę się na spotkanie i poznanie Magi !!!:lol:

Posted

ja tez sie bardzo ciesze na spotkanie z polskimi Hodowcami.Mysle ,ze pomimo zapowiadajacych sie nie najlepszych Warunkow,nasze spotkanie bedzie bardzo mile i cieple;)
ja ,ze jestem strasznym kawiarzem,to mam nadzieje ,ze przy goracej kawie bedzie sie bardzo wesolo nam rozprawiac.

Posted

Wydaje mi się, że obecność wielu wystawców wcale nie zależy od ogłoszenia na Forum swojej obecności. Wielu nawet nie wie o istnieniu Forum. Więc może być o wiele więcej osób, niż się spodziewasz.
To fakt, że w zeszłym roku było bardzo mało pomeranianów na wystawie Katowickiej - chyba 3 lub 4, ale w tym roku będzie więcej. Myślę, że sędzia z Niemiec może przyciągnąć wystawców,( którzy pewnie wcale nie będą wiedzieli, że jest fachowcem od dobermanow!:crazyeye: )
A atmosfera już od dosyć dawna jest miła w Pomeranianach, do czego i Ty, Jacku się przyczyniasz i wiele innych właścicieli. Lada dzień opublikują zgłoszenia z pierwszego terminu i będzie wiadomo, kto i co zgłosił. Obecność
Magi wpłynie doskonale na atmosferę, bo pewnie nie tylko my cieszymy się z jej przyjazdu.:multi:

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

[quote name='filonek_bezogonek']baardzo daleki krewny pomeraniana - samoyed DRAGO Potok Kubikowski - dosk I miejsce, CWC CACIB, NDPwR !!! - to pies naszej Wanilki

Tym samym Niunko skonczył "dorosłego" championa '......

suuuuper wielkie GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
głaski dla Niuńka

m.

Posted

filonek_bezogonek napisał(a):
baardzo daleki krewny pomeraniana - samoyed DRAGO Potok Kubikowski - dosk I miejsce, CWC CACIB, NDPwR !!! - to pies naszej Wanilki

Tym samym Niunko skonczył "dorosłego" championa '......

Super,gratuluję bardzo serdecznie.:multi::multi::multi:b

Posted

STAWKA:

Psy

kl szczeniąt
Warrio Lvi domow

mlodzież
Quinn Lvi domow

pośrednia
Easy von Little Dragon Heart
EROSHKA Yarak-Yaran
Little King's Casanova
Powerpom Born to Success

psy otwarta
Kontrapunkt TRANSCEDENTUS
Sesto Senso del Cantico delle Creature

championów
CHAR'S Risky Business

SUKI
Finch's YOU MADE MY DAY DREAM

klasa młodzieży
Char's Pretty Orisa Parti
Finch's Strike a Pose
Head Over Heels of Maja's Pomaranianworld
Kontrapunkt Wierna Rzeka
Little King's Diva
Sasquehanna Euforia B4
Tabia Lvi Domov

pośrednia
Eura Yarak-Yaran
Little King's Candy Girl
Powerpom Dance With Me

suki otwarta
Chocolate Coco Neudeck Celebration
Kontrapunkt Ora et Labora
Little King's Coco Chanel
Nonna the Golden Dahlia From Madam Svetlana
Rica Lvi domov
Savanna Extremal Złote Gwiazdy Szkocji

Posted

[quote name='filonek_bezogonek']wiadomość od Beaty

w Katowicach na 26 zgłoszonych pomków Pusio wyawlczył cwc,cacib,bob,III bog i nominacje na crufta 2010

dziękujemy za miłą i przyjazną dla nas atmosferę

Gratuluję
Bardzo serdecznie.:multi::multi::multi:

[SIZE=2]A czy wyniki i fotki z tej wystawy będą?

Posted

Jakie NAS, skoro wcale się do Katowic nie wybrałeś??

O tym, że zgłoszonych było 26 pomeranianów wiemy już od dawna z info
Katowickiego oddziału i przyjemnie było patrzeć na sporą ilość wystawców i pomeranianów czekających na ocenę. Miło było poznać wsród nich Magi i zobaczyć Mirka Czrnohorskiego i panią Beatę wystawiającą Risky Business'a

Posted

[quote name='Neutralka']Jakie NAS, skoro wcale się do Katowic nie wybrałeś??
Neutralko NAS to nie moje słowa tylko Beaty,to był cytat i moje gratulacje.
Zgadza się wszyscy wiemy że było zgłoszonych 26 pomeranianów,wydaje mi się że stawka jest wypisana po to aby uzupełnić wyniki.

Posted

No a teraz zdam sprawozdanie z wyników sędziowania.
Na plus sędziego Wiblishausera trzeba powiedzieć, że nie robił żadnych zamieszań w sprawie zębów - sprawdzał zgryz i nie wyszukiwał braków premolarów,ani nawet siekaczy, ani też zębów które wyszły o milimetr z rzędu do przodu lub do tyłu .Opisy dawał bardzo lakoniczne np.:"Poprawna wielkość, dobra głowa, częściowo uniesiony ogon, dobra w ruchu".
Lokaty przepisalam z tablicy:

Psy Kl.pośrednia I Nr 2244 Little Kings CASANOVA
Kl.otwarta I Nr 2247 SESTO SENSO del Cantico
II Nr 2246 Kontrapunkt TRANSCEDENTUS
Kl.Ch INr 2248 Char's RISKY BUSINESS

SUki Kl.ML. I 2252 HEAD OVER HILLS of Maja's Pomeranians
II 2255 Saquehanna EUFORIA
III 2251 Finch's STRIKE A POSE
iv 2254 Little Kings DIVA

kL.pOŚR i 2257 EURA YARAK-VARAN (Białoeuś)
II 2258 Little Kings CANDY GIRL

kL.otwarta I I2264 RICA Lvi domov
II 2263 NONNA THE GOLDEN DAHLIA FROM MADAM SVETLANA
III 2261 Komtrapunkt ORA ET LABORA

wYDAJE MI SIĘ, ŻE RASĘ WYGRAŁ RISKY BUSINESS,ale mam nadzieję, że pani Beata to potwierdzi - przegapiłam końcową konkurencję, a na tablicy jeszcze w czasie przepisywania nie było tych wyników.

Gratulacje dla zwycięzców. I napiszcie jak było na grupie.