Magi Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 czy wie ktos z was ,gdzie wlasciewie sie ta Wystawa odbedzie ? Spodek jest przeciez w remacie,a organizator z Katowic nic konkretnego nie mowi. magi Quote
Neutralka Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Jednak w ogłoszeniu Zw.Kynologicznego o wystawach jako miejsce odbywania się wystawy jest podany Spodek;widocznie liczą na to, że wyremontuje się do Marca i miejmy nadzieję, że tak będzie. W związku z tą wystawą mam do Ciebie pytanie - czy orientujesz się, jaki typ pomeranianów lubi przewidziany dla naszej rasy sędzia Hans Wiblishauser? Czy jest zwolennikiem typu amerykańskiego, czy dawniejszego typu niemieckiego? (piszę "dawniejszego", bo odnoszę wrażenie,że w Niemczech także istnieje tendencja do uwspółcześnienia wyglądu miniatur). Twoje pytanie o miejsce wystawy pozwala sądzić, że rozważasz ewentualność przyjechania do Katowic i będziemy mogli poznać Ciebie i Twoje psiaki osobiście, z czego bardzo się cieszę. Quote
Magi Posted January 6, 2009 Author Posted January 6, 2009 ja juz dluzszy czas czytam tu na Forum o Katowicach i nie zapowiada sie na to,w swiezo wyremontowanym Spodku jako pierwsza Impreza odbedzie sie Wystawa Psow. Bardzo rozczarujace jest stanowisko organizatorow,ze na 2 miesiace przed Wystawa nie moga konkretnie powiedziec,czy Wystawcy beda marznac czy nie:cool3: W Spodku jej najprawdopodobnie nie bedzie,jezeli dopiero teraz zaczynaja remont. Ja planuje przyjazd do Polski,ale nie ze wzgledu na Wystawe, to jest dla mnie okazja dwie przyjemnosci polaczyc razem. Ja zostane w marcu pierwszy raz Babcia:multi: i dlatego planuje przyjazd,a ze w tym czasie jest tez Wystawa to dla mnie wspanialy Weekend;) Sedziego niestety nie znam,wiem tylko ze to Sedzia,ktory sedziuje wiele Ras,jeszcze nigdy nie slyszalam,zeby w Niemczech sedziowal Szpice,jego specialnoscia sa Dobermany. Quote
Neutralka Posted January 6, 2009 Posted January 6, 2009 Gratuluję wydarzenia rodzinnego, które nastąpi w marcu! A sprawa wystawy jest trochę zniechęcająca. Wymagają od uczestników, żeby wpłacili do 16 stycznia, a tymczasem nie szykują dla nich odpowiedniego miejsca wystawowego. Nie wiedziałam dotąd o remoncie Spodka i zmartwiłam się, bo będzie jeszcze dużo za wcześnie na wystawianie na nie tyle świeżym co zimnym powietrzu.:shake::shake: Quote
J.G Posted January 7, 2009 Posted January 7, 2009 Na stronie oddziału Katowice pojawił się komunikat:W związku z licznymi pytaniami dotyczącymi wystawy CACIB Katowice 2009 informujemy,że mimo remontu hali "Spodek" wystawa odbędzie się jak planowano na terenie MOSiR "Spodek" (pod dachem).Organizatorzy dołożą wszelkich starań,aby Wystawcy i ich psy byli zadowoleni! Quote
Neutralka Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 JG - dzięki za dobrą wiadomość; teraz już wiadomo, że można zgłosić psy nie narażając się na sędziowanie w śniegu lub na deszczu i zimnie.:lol::lol: Quote
Magi Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 dziekuje za informacje,nareszczie sie nad Wystawcami zlitowali,albo mieli dosc tych ciaglych telefonow:lol: mam Nadzieje,ze uda mi sie poznac paru Hodowcow z Polski. Quote
J.G Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Magi moim marzeniem jest to aby poznać ciebie osobiście,nie mogę się doczekać tego dnia.Kto jeszcze będzie wystawiał pomeraniany w Katowicach, bo ja widzę tylko trzy chętne osoby,aż mi się wierzyć nie chcę że tak pozostanie! Quote
Neutralka Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 No nie, tak jak piszesz Jacku nie zostanie - wczoraj zgłosiłam dwa swoje pomeraniany, i planuję zgłoszenie jeszcze jednego dziś-jutro. Ja też cieszę się na spotkanie i poznanie Magi !!!:lol: Quote
J.G Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Super Neutralko:multi:ale z tego co tu widzę to będzie nas bardzo mało:placz: Quote
Magi Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 ja tez sie bardzo ciesze na spotkanie z polskimi Hodowcami.Mysle ,ze pomimo zapowiadajacych sie nie najlepszych Warunkow,nasze spotkanie bedzie bardzo mile i cieple;) ja ,ze jestem strasznym kawiarzem,to mam nadzieje ,ze przy goracej kawie bedzie sie bardzo wesolo nam rozprawiac. Quote
J.G Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Magi,dokładnie co ma być to będzie,liczy się atmosfera a jaka będzie zobaczymy na miejscu.:evil_lol: Quote
Neutralka Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Wydaje mi się, że obecność wielu wystawców wcale nie zależy od ogłoszenia na Forum swojej obecności. Wielu nawet nie wie o istnieniu Forum. Więc może być o wiele więcej osób, niż się spodziewasz. To fakt, że w zeszłym roku było bardzo mało pomeranianów na wystawie Katowickiej - chyba 3 lub 4, ale w tym roku będzie więcej. Myślę, że sędzia z Niemiec może przyciągnąć wystawców,( którzy pewnie wcale nie będą wiedzieli, że jest fachowcem od dobermanow!:crazyeye: ) A atmosfera już od dosyć dawna jest miła w Pomeranianach, do czego i Ty, Jacku się przyczyniasz i wiele innych właścicieli. Lada dzień opublikują zgłoszenia z pierwszego terminu i będzie wiadomo, kto i co zgłosił. Obecność Magi wpłynie doskonale na atmosferę, bo pewnie nie tylko my cieszymy się z jej przyjazdu.:multi: Quote
J.G Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Nie będzie nas na tej wystawie,nie podaję przyczyny tej decyzji,nieliczni ją znają dla pozostałych będzie to tajemnica. Quote
filonek_bezogonek Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Nam nie odpowiada ten "piątek" ... dlatego możemy tylko trzymać kciuki :) Quote
filonek_bezogonek Posted February 25, 2009 Posted February 25, 2009 zestawienie: CACIB Katowice 2008 Quote
filonek_bezogonek Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 baardzo daleki krewny pomeraniana - samoyed DRAGO Potok Kubikowski - dosk I miejsce, CWC CACIB, NDPwR !!! - to pies naszej Wanilki Tym samym Niunko skonczył "dorosłego" championa '...... Quote
M&S Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [quote name='filonek_bezogonek']baardzo daleki krewny pomeraniana - samoyed DRAGO Potok Kubikowski - dosk I miejsce, CWC CACIB, NDPwR !!! - to pies naszej Wanilki Tym samym Niunko skonczył "dorosłego" championa '...... suuuuper wielkie GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! głaski dla Niuńka m. Quote
J.G Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 filonek_bezogonek napisał(a):baardzo daleki krewny pomeraniana - samoyed DRAGO Potok Kubikowski - dosk I miejsce, CWC CACIB, NDPwR !!! - to pies naszej Wanilki Tym samym Niunko skonczył "dorosłego" championa '...... Super,gratuluję bardzo serdecznie.:multi::multi::multi:b Quote
filonek_bezogonek Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 wiadomość od Beaty w Katowicach na 26 zgłoszonych pomków Pusio wyawlczył cwc,cacib,bob,III bog i nominacje na crufta 2010 dziękujemy za miłą i przyjazną dla nas atmosferę Quote
filonek_bezogonek Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 STAWKA: Psy kl szczeniąt Warrio Lvi domow mlodzież Quinn Lvi domow pośrednia Easy von Little Dragon Heart EROSHKA Yarak-Yaran Little King's Casanova Powerpom Born to Success psy otwarta Kontrapunkt TRANSCEDENTUS Sesto Senso del Cantico delle Creature championów CHAR'S Risky Business SUKI Finch's YOU MADE MY DAY DREAM klasa młodzieży Char's Pretty Orisa Parti Finch's Strike a Pose Head Over Heels of Maja's Pomaranianworld Kontrapunkt Wierna Rzeka Little King's Diva Sasquehanna Euforia B4 Tabia Lvi Domov pośrednia Eura Yarak-Yaran Little King's Candy Girl Powerpom Dance With Me suki otwarta Chocolate Coco Neudeck Celebration Kontrapunkt Ora et Labora Little King's Coco Chanel Nonna the Golden Dahlia From Madam Svetlana Rica Lvi domov Savanna Extremal Złote Gwiazdy Szkocji Quote
J.G Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 [quote name='filonek_bezogonek']wiadomość od Beaty w Katowicach na 26 zgłoszonych pomków Pusio wyawlczył cwc,cacib,bob,III bog i nominacje na crufta 2010 dziękujemy za miłą i przyjazną dla nas atmosferę Gratuluję Bardzo serdecznie.:multi::multi::multi: [SIZE=2]A czy wyniki i fotki z tej wystawy będą? Quote
Neutralka Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 Jakie NAS, skoro wcale się do Katowic nie wybrałeś?? O tym, że zgłoszonych było 26 pomeranianów wiemy już od dawna z info Katowickiego oddziału i przyjemnie było patrzeć na sporą ilość wystawców i pomeranianów czekających na ocenę. Miło było poznać wsród nich Magi i zobaczyć Mirka Czrnohorskiego i panią Beatę wystawiającą Risky Business'a Quote
J.G Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 [quote name='Neutralka']Jakie NAS, skoro wcale się do Katowic nie wybrałeś?? Neutralko NAS to nie moje słowa tylko Beaty,to był cytat i moje gratulacje. Zgadza się wszyscy wiemy że było zgłoszonych 26 pomeranianów,wydaje mi się że stawka jest wypisana po to aby uzupełnić wyniki. Quote
Neutralka Posted March 21, 2009 Posted March 21, 2009 No a teraz zdam sprawozdanie z wyników sędziowania. Na plus sędziego Wiblishausera trzeba powiedzieć, że nie robił żadnych zamieszań w sprawie zębów - sprawdzał zgryz i nie wyszukiwał braków premolarów,ani nawet siekaczy, ani też zębów które wyszły o milimetr z rzędu do przodu lub do tyłu .Opisy dawał bardzo lakoniczne np.:"Poprawna wielkość, dobra głowa, częściowo uniesiony ogon, dobra w ruchu". Lokaty przepisalam z tablicy: Psy Kl.pośrednia I Nr 2244 Little Kings CASANOVA Kl.otwarta I Nr 2247 SESTO SENSO del Cantico II Nr 2246 Kontrapunkt TRANSCEDENTUS Kl.Ch INr 2248 Char's RISKY BUSINESS SUki Kl.ML. I 2252 HEAD OVER HILLS of Maja's Pomeranians II 2255 Saquehanna EUFORIA III 2251 Finch's STRIKE A POSE iv 2254 Little Kings DIVA kL.pOŚR i 2257 EURA YARAK-VARAN (Białoeuś) II 2258 Little Kings CANDY GIRL kL.otwarta I I2264 RICA Lvi domov II 2263 NONNA THE GOLDEN DAHLIA FROM MADAM SVETLANA III 2261 Komtrapunkt ORA ET LABORA wYDAJE MI SIĘ, ŻE RASĘ WYGRAŁ RISKY BUSINESS,ale mam nadzieję, że pani Beata to potwierdzi - przegapiłam końcową konkurencję, a na tablicy jeszcze w czasie przepisywania nie było tych wyników. Gratulacje dla zwycięzców. I napiszcie jak było na grupie. Quote
Recommended Posts