Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam - 10 dni temu kastrowalismy psa. Rana powoli sie goi - przy klopocie z ropiejaca moszna. Od 2-3 dni pies nie moze sam wstawac, chodzi, jesli sie go postawi, z zrozstawionymi tylnymi lapami, wpadl w depresje i od 3 dni nie je prawie - pije wode tylko podsuwana pod dziobek. Martwi mnie to, ze psina jest osowiala i sam nie wstaje. Lezy na jedny boczku. Raczej go nic nie boli, bo przy podnoszeniu czy higienie przy nim - nie protestuje, nie piszczy. Nie wiem, co sie moglo stac, ze pies ma powazne klopoty ze wstawaniem i chodzeniem. Prosze o rade. Jutro jade do wetrynarza.

Posted

Jest to jak najbardziej niepokojace. Moze doszło do zakazenia, na co wskazywałyby te jatrzace rany po kastracji, problem ze wstaniem, chodzenie na mocno rozstawionych nogach i ten brak łaknienia. Nie zawsze przy zakażeniu musi byc wysoka temperatura. A piszczenie przy bólu czasem zastępuje apatia. Tutaj nie ma na co czekać trzeba szybko do weta! Trzymam kciuki za Was.

Posted

Pies dostal kroplowke z witamina B, bo byl troche odwodniony. Prawdopodobnie to moga byc korzonki, dostal zastrzyki i trzeba czekac. Najwazniejsze , zeby zaczal pic i jesc. wieczorem sprobujemy do postawic na lapy. may trzymac w ciepelku. W razie czego (nawet w nopcy) mamy dzwonic - oby nie!!!! Trzymajcie kciuki!!!

Posted

Słuchaj, a może tak poznać jeszcze opinię innego weta? Troche to dziwnie wygląda i ten zbieg okoliczności - kastracja, jątrzace rany potm apatia, brak apetytu i problem z chodzeniem. Oczywiście mogę się mylic, ale może jednak warto zobaczyc co ktos inny powie. Pozdrawiam