sota36 Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 Witam - 10 dni temu kastrowalismy psa. Rana powoli sie goi - przy klopocie z ropiejaca moszna. Od 2-3 dni pies nie moze sam wstawac, chodzi, jesli sie go postawi, z zrozstawionymi tylnymi lapami, wpadl w depresje i od 3 dni nie je prawie - pije wode tylko podsuwana pod dziobek. Martwi mnie to, ze psina jest osowiala i sam nie wstaje. Lezy na jedny boczku. Raczej go nic nie boli, bo przy podnoszeniu czy higienie przy nim - nie protestuje, nie piszczy. Nie wiem, co sie moglo stac, ze pies ma powazne klopoty ze wstawaniem i chodzeniem. Prosze o rade. Jutro jade do wetrynarza. Quote
Flaire Posted October 17, 2004 Posted October 17, 2004 sota36, mnie też to martwi... A temperaturę mu mierzyłaś? Quote
sota36 Posted October 18, 2004 Author Posted October 18, 2004 Nie ma goraczki. Zaczal wymiotywac - Quote
Flaire Posted October 18, 2004 Posted October 18, 2004 sotuś, napisz, jak tylko wrócisz od weta. Trzymamy kciuki. Quote
Miła Posted October 18, 2004 Posted October 18, 2004 Jest to jak najbardziej niepokojace. Moze doszło do zakazenia, na co wskazywałyby te jatrzace rany po kastracji, problem ze wstaniem, chodzenie na mocno rozstawionych nogach i ten brak łaknienia. Nie zawsze przy zakażeniu musi byc wysoka temperatura. A piszczenie przy bólu czasem zastępuje apatia. Tutaj nie ma na co czekać trzeba szybko do weta! Trzymam kciuki za Was. Quote
sota36 Posted October 18, 2004 Author Posted October 18, 2004 Czemakamy na weta - ma przyjechac.... Quote
sota36 Posted October 18, 2004 Author Posted October 18, 2004 Pies dostal kroplowke z witamina B, bo byl troche odwodniony. Prawdopodobnie to moga byc korzonki, dostal zastrzyki i trzeba czekac. Najwazniejsze , zeby zaczal pic i jesc. wieczorem sprobujemy do postawic na lapy. may trzymac w ciepelku. W razie czego (nawet w nopcy) mamy dzwonic - oby nie!!!! Trzymajcie kciuki!!! Quote
BeataG Posted October 18, 2004 Posted October 18, 2004 Jasne, że trzymamy! Składaj relacje na bieżąco - oby pozytywne! Quote
Miła Posted October 18, 2004 Posted October 18, 2004 Słuchaj, a może tak poznać jeszcze opinię innego weta? Troche to dziwnie wygląda i ten zbieg okoliczności - kastracja, jątrzace rany potm apatia, brak apetytu i problem z chodzeniem. Oczywiście mogę się mylic, ale może jednak warto zobaczyc co ktos inny powie. Pozdrawiam Quote
Lisi Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Nie lubię tego działu, bo tam jest moja Queenie :cry: Sota36 bardzo mi przykro :cry: Quote
Recommended Posts