__Lara Posted July 26, 2009 Author Posted July 26, 2009 Dziękujemy scorpio :loveu: ja też do Ogusia zaglądam, mimo, że nie zawsze piszę ;) Tak mi brakuje jamnika, nawet nie wiecie... nie mogę patrzeć na jamnika jak idzie ulicą, zaraz mi się nogi miększe robią i gula w gardle... :( Dziś moi rodzice byli u Bursztynka :) kochany mój piesku, kochana Sabako :* Quote
scorpio133 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Kochana Laruniu ja Ci juz kiedys napisałam ze tyle ciepła i miłosci co Ty masz w sobie to starczy dla wielu Bursztynkow.To co robisz dla tych piesiow to tylko CHYLIC GŁOWE PRZED TOBA Moze nie teraz , moze minac musi wiecej czasu i ufam ze pokochasz nastepnego jamniczka.Zycze Ci spokojnej nocy Quote
__Lara Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 scorpio133 napisał(a):Kochana Laruniu ja Ci juz kiedys napisałam ze tyle ciepła i miłosci co Ty masz w sobie to starczy dla wielu Bursztynkow.To co robisz dla tych piesiow to tylko CHYLIC GŁOWE PRZED TOBA Moze nie teraz , moze minac musi wiecej czasu i ufam ze pokochasz nastepnego jamniczka.Zycze Ci spokojnej nocy :loveu: czekam już na takiego drugiego Bursztynka, oj czekam :) ostatnio marzą mi się nawet dwa Bursztynki :loveu: czarny-podpalany i brązowy :) jak patrzę na jamnicze bidy w schroniskach to myślę, że kiedyś nadejdzie czas i ja poratuję jedną. Ja jestem wdzięczna scorpio Bursztynkowi, dzięki niemu to wszystko się zaczęło. To on mi wskazał drogę, na której bardzo dobrze się czuję :p chcę założyć hotel dla zwierząt "Bursztyn" :) Dziękuję Ci bardzo scorpio za te słowa :loveu: Quote
coronaaj Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 __Lara napisał(a)::loveu: czekam już na takiego drugiego Bursztynka, oj czekam :) ostatnio marzą mi się nawet dwa Bursztynki :loveu: czarny-podpalany i brązowy :) jak patrzę na jamnicze bidy w schroniskach to myślę, że kiedyś nadejdzie czas i ja poratuję jedną. Ja jestem wdzięczna scorpio Bursztynkowi, dzięki niemu to wszystko się zaczęło. To on mi wskazał drogę, na której bardzo dobrze się czuję :p chcę założyć hotel dla zwierząt "Bursztyn" :) Dziękuję Ci bardzo scorpio za te słowa :loveu: Lepiej dwa Bursztynki....lepiej sie chowaja...Zobaczysz Hotelik "Bursztyn" bedzie dobrze funkcjonowal""" zycze tego z calego serca...ale pamietaj to juz niedlugo, troche cierpliwosci... Quote
__Lara Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 coronaaj napisał(a):Lepiej dwa Bursztynki....lepiej sie chowaja...Zobaczysz Hotelik "Bursztyn" bedzie dobrze funkcjonowal""" zycze tego z calego serca...ale pamietaj to juz niedlugo, troche cierpliwosci... Właśnie, niedługo :p ślub mam 16.10.2010, potem będę już na swoim i od wtedy będę mogła zacząć mysleć o jamnikach na poważnie, o ile mi kasa pozwoli :cool1: Też tak myślę, że lepiej dwa :p dzięki coronaaj :loveu: A hotel to nie wiem kiedy założę, muszę się rozejrzeć ;) Quote
Isadora7 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 coronaaj napisał(a):Lepiej dwa Bursztynki....lepiej sie chowaja...Zobaczysz Hotelik "Bursztyn" bedzie dobrze funkcjonowal""" zycze tego z calego serca...ale pamietaj to juz niedlugo, troche cierpliwosci... Zdecydowanie DWA, jak jamniki to tylko minimum DWA Quote
__Lara Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Isadora7 napisał(a):Zdecydowanie DWA, jak jamniki to tylko minimum DWA Właśnie, Isadoro, napisz mi proszę coś więcej na ten temat, jak to wpływa na charakter psiaków, co się zmienia, jestem bardzo ciekawa. Quote
coronaaj Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote=__Lara;Właśnie, Isadoro, napisz mi proszę coś więcej na ten temat, jak to wpływa na charakter psiaków, co się zmienia, jestem bardzo ciekawa To i ja chetnie skorzystam z tych porad, moga byc osobiste , jestem w w-wie. Znowu bede miala trzy szztuki jak poprzednio (Baxterek odszedl 23.XI.20088) i nie wytrzymalam,adoptuje Pakusia , jutro go zobacze... Quote
Isadora7 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 __Lara napisał(a):Właśnie, Isadoro, napisz mi proszę coś więcej na ten temat, jak to wpływa na charakter psiaków, co się zmienia, jestem bardzo ciekawa. Ja zdecydowanie widzę po paru miesiącach same plusy. Rambo bez ataków padaczki praktycznie poza jednym dużym i jednym malutkim. Mniej tęskni i płącze jak mnie nie ma. Cudny relaks i widok gdy oboje mają chęć na ten sam kawałek żarełka (choć obok leżą identyczne) jedno jamol drugie też więc nie ustapi. Mam komplet platikowych fiolek i jak zbyt ostro to rzucam :) :):). A one za chwilę przytulają sie łażą za sobą. Jak Rambo miał atak padaczki taki bardzo duży (ten jeden o ktorym pisałam) Ruda pilnowała go, starała sie osłonić. A potem jak odpoczywł, rpzytuliła się. A była wtedy raptem 2 tygodnie. Ruda po sterylce to juz Rambo najczulszy pielęgniarz (zresztą są zdjęcia na wątku). Rambo poprawił trochę chodzenie na spacerach, odmłodniał jakby i stal sie bardsziej zywotny. Ruda dopiero uczy się życ jak przystało na psa, szczegolnie jamnika. Czyli być rozpieszczaną, nieposłuszną, no i uczy si.ę bawićn zabawkami - nie znała tego. Myśłę ze to była jedna z najlepszych moich decyzji ostatniech miesięcy. Korzysc dla Rambiego, Rudej i dla mnie też. RElaks super majać takie dwa jamole. Quote
__Lara Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Czyli można powiedzieć, że się sobą nawzajem opiekują, urocze to musi być :) Isadoro, a co z zazdrością? przecież jamniki to takie zazdrosne stworzenia, o wszystkie inne zwierzęta. Quote
scorpio133 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 napisze jeszcze raz JESTES WIELKA LARUNIU Quote
__Lara Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 scorpio133 napisał(a):napisze jeszcze raz JESTES WIELKA LARUNIU scorpio :oops: Wy wszyscy jesteście wspaniali, tak się cieszę, że mogłam poznać tylu wspaniałych ludzi! i ich psie pociechy :lol::loveu: Quote
coronaaj Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 =__Lara;Czyli można powiedzieć, że się sobą nawzajem opiekują, urocze to musi być :) Isadoro, a co z zazdrością? przecież jamniki to takie zazdrosne stworzenia, o wszystkie inne zwierzęta. :razz:Coprawda mam doswiadczenie z pudelkami i to 2kg ale powiem ci zazdrosc:mad: istnieje, polega na tym , ze jak jednego miziasz czy masz na kolanach to zaraz drugi czy trzeci sie pcha sie bez wolania. Jest nieraz male szczekanko ale nie walka.. Jeszcze jedna bardzo :placz:wzruszjaca rzecz ktora zaobserwowalam w ciagu prawie 5 lat. :loveu:Baxunia (TM) nigdy nie byl ich prawdziwym "kumplem" :evil_lol:ale jak powaznie chorowal to reszta lizala, wachala , czyscila obsikanego jakby wiedzialy, ze ich braciszek (nieraz wrednawy do nich i zaczepiajacy) jest bardzo chory...Za to u weta, groomera byla sztama jedna mala kochajaca sie rodzinka..:multi::multi::multi: Quote
scorpio133 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Laurko - piszesz ze slub masz 16 pazdziernika. Jest to szczesliwa data- to miedzy innymi w tym dniu i miesiacu Karol Wojtyła został Janem Pawłem II. Napewno bedziesz szczesliwa.Ja bym bardzo chciała , aby,spełniły Ci sie Twoje marzenia i plany. Badz szczesliwa:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
__Lara Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 scorpio133 napisał(a):Laurko - piszesz ze slub masz 16 pazdziernika. Jest to szczesliwa data- to miedzy innymi w tym dniu i miesiacu Karol Wojtyła został Janem Pawłem II. Napewno bedziesz szczesliwa.Ja bym bardzo chciała , aby,spełniły Ci sie Twoje marzenia i plany. Badz szczesliwa:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Jejku, ja nawet tego nie skojarzyłam, rzeczywiście :loveu: a jeszcze lepiej, bo w tą datę moi rodzice mieli wziąć też ślub, ale ze względu na śmierć mojego pradziadka musieli przesunąć na 24 listopad :p scorpio, kochana cioteczko, Ty też bądź szczęśliwa, razem z Oguniem :loveu: No właśnie coronaaj, ja się trochę boję zazdrości :cool1: myślę w ogóle, że najlepiej to by było mieć parkę, oczywiście chłopiec wykastrowany, a dziewczynka po sterylce :) tak się może lepiej dogadają :) Quote
coronaaj Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 :shake:=__Lara;Jejku, ja nawet tego nie skojarzyłam, rzeczywiście :loveu: a jeszcze lepiej, bo w tą datę moi rodzice mieli wziąć też ślub, ale ze względu na śmierć mojego pradziadka musieli przesunąć na 24 listopad :p scorpio, kochana cioteczko, Ty też bądź szczęśliwa, razem z Oguniem :loveu: No właśnie coronaaj, ja się trochę boję zazdrości :cool1: myślę w ogóle, że najlepiej to by było mieć parkę, oczywiście chłopiec wykastrowany, a dziewczynka po sterylce :) tak się może lepiej dogadają :) :loveu::loveu:Tez zycze samych szczesliwosci...chyba starsza ciotke zaprosisz...:razz: :lol:Wiec jeszcze jedna rada, adoptuj w tym samym czasie , a nie tak jak ja z Baxusiem ale nie mialam wplywu, Baxi przyszedl pierwszy , a parka 3 miesiace pozniej. Efekt, Baxi czul sie juz panem w domu i na dodatek pies dominujacy chociaz koty zaakceptowal bez problemu:lol::lol: Za to dwa pozniejsze psiurki nigdy nie zaakceptowaly kotow:shake::shake:tak jest do tej pory... Quote
__Lara Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 NO właśnie, też tak myślę, że dwa od razu najlepiej, bo się nauczą zasad wzajemnego życia od razu, tak samo z kotem - marzy mi się też kociak :cool3: Quote
scorpio133 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Bursztynku kochany - Ogi z rodzinka przyszedł sie przywitac! Dzien dobry :loveu: Quote
Monday Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Lara...ja tak tylko zobaczyłam twój wpis nt. ślubu...moje gratulacje To ile tych jamników chcesz mieć? A co na to przyszły TZ :cool3: zna twoje plany ???? Quote
__Lara Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 scorpio133 napisał(a):Bursztynku kochany - Ogi z rodzinka przyszedł sie przywitac! Dzien dobry :loveu: A raczej dobry wieczór :cool3: Quote
scorpio133 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 __Lara napisał(a):A raczej dobry wieczór :cool3: ha haha masz racje . Na dogo to tak czas leci ze nie wiadomo kiedy czs leci:lol: Quote
__Lara Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Monday napisał(a):Lara...ja tak tylko zobaczyłam twój wpis nt. ślubu...moje gratulacje To ile tych jamników chcesz mieć? A co na to przyszły TZ :cool3: zna twoje plany ???? Dzięki :loveu: chcę mieć z dwa ;) a mój TZ jest prozwierzęcy, on jak najbardziej :loveu: znał mojego Bursztynka, był ze mną w czasie jego śmierci, też go bardzo lubił. Chcemy mieć napewno kota/y i jamnika/i ;) Quote
Monday Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 super Lara - mój nie chciał mieć nawet jednego psa, ale w końcu jak już pies u nas się pojawił, to jest jego "oczkiem w głowie", chociaż on wcale się do tego nie przyznaje :diabloti: Quote
scorpio133 Posted August 10, 2009 Posted August 10, 2009 Bursztynku _ wita Cie Ogi :multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts