Fibi Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Agata_B napisał(a):Migotko ile ty masz teraz Biewerków? Azumi +Germania +In... coś tam ;-) + jakaś nowa? Juz się nie łapie :evil_lol: Migotka, to chyba bylo do Ciebie. Skoro Agata doczekala sie odpowiedzi, to ja tez sie Ciebie spytam po jakich pieskach planowany jest miot na wiosne przyszlego roku, zeby juz nie bylo niedomowien:eviltong:
Migotka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Najpierw musi być cieczka .... co nie wiadomo kiedy nastapi... potem musi być chęć pokrycia lub wzajemna sympatia... same niewiadome . Azumi musi zaakceptowac Ingberta a on musi mieć cheć na krycie.....Wszystko sie okaże .. Nową suczke Yorka kupiłam , pisałam o tym uszku co tatuaż zniekształcił, ona też będzie biegać po ringu PKPR ..... ale to inny wątek nie o Biewerach.:shake:
Patikujek Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Wszystkie posty nie dotyczące tematu zostały usunięte Jeżeli ktoś chciałby coś jeszcze dopisać co do sprawy usypiania/nieusypiania to proszę prywatnie na pw Bardzo was proszę jesteśmy cywilizowanym narodem więc postarajmy się żyć w zgodzie. Każdy z nas jest inaczej wychowany, ma inne poglądy i musimy to jakoś stolerować choć nie zawsze wszystko nam pasuje. Tak też wracamy do przyjemnego tematu o biewerach
Migotka Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 .. Takiego Biewera znalazłam na niem. ogłoszeniach w cenie 250,- jełro.......:multi:
Patikujek Posted November 29, 2007 Posted November 29, 2007 Czy on przypadkiem nie ma zbyt wiele białego?? A poza tym jakoś taki nie bardzo, coś mi w nim nie pasuje a już na pewno cena:shake:
białeyorki Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Migotka napisał(a): .. Takiego Biewera znalazłam na niem. ogłoszeniach w cenie 250,- jełro.......:multi: Dla mnie ten piesek jest śliczny ,tylko może nie dawać potomstwa mając jakąś wade. Stąd taka cena.
pompeo Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Bardzo ładniutki ale lepiej wyglądałby z kiteczka :rolleyes:
Mraulina Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Wklejam: Suka hodowlana 1. Do hodowli może być użyta suka zarejestrowana w PKKR, pod warunkiem, że została zakwalifikowana do hodowli. Sukę taką określa się mianem suki hodowlanej. 2. Suką hodowlaną jest suka, która: a/ została zakwalifikowana do hodowli na przeglądzie hodowlanym (min.27 pkt) lub uzyskała co najmniej ocenę bardzo dobrą w klasie pośredniej, otwartej lub pracującej na minimum jednej wystawie organizowanej przez Klub; W pośredniej? To znaczy, że musi mieć więcej niż 12 mieś. Jest jeszcze sprawa suk ras wielkogłowych, dla których regulamin ZK zezwala na szybsze krycie - ale to inny problem.
Fibi Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Mraulina napisał(a):Wklejam:Suka hodowlana 1. Do hodowli może być użyta suka zarejestrowana w PKKR, pod warunkiem, że została zakwalifikowana do hodowli. Sukę taką określa się mianem suki hodowlanej. 2. Suką hodowlaną jest suka, która: a/ została zakwalifikowana do hodowli na przeglądzie hodowlanym (min.27 pkt) lub uzyskała co najmniej ocenę bardzo dobrą w klasie pośredniej, otwartej lub pracującej na minimum jednej wystawie organizowanej przez Klub; W pośredniej? To znaczy, że musi mieć więcej niż 12 mieś. Jest jeszcze sprawa suk ras wielkogłowych, dla których regulamin ZK zezwala na szybsze krycie - ale to inny problem. A jak wiekowo ma sie podzial na klasy w PKPR, tak jak w ZK?
Mraulina Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Tam są rozbieżności. Nie mam teraz czasu grzebać na stronie PKPR.
maga18 Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 a) klasa baby - wiek od 4 do 6 miesięcy; b) klasa szczeniąt - wiek od 6 do 9 miesięcy; c) klasa młodzieży - dla ras o wys. poniżej 45cm - wiek od 9 do 15 miesięcy, dla ras powyżej 45cm - wiek 9-18 miesięcy; d) klasa pośredniej - dla ras o wys. poniżej 45cm - wiek od 12 do 18 miesięcy, dla ras powyżej 45cm - wiek 15-24 miesięcy; e) klasa otwarta - dla ras o wys. poniżej 45cm - wiek minimum 15 miesięcy, dla ras powyżej 45cm - wiek minimum 18 miesięcy, psy z tytułem championa nie mogą być wystawiane w klasie otwartej; f) klasa championów - dla psów posiadających tytuły championa polskiej lub zagranicznej organizacji kynologicznej uznanej przez Klub; g) klasa pracująca - tylko dla psów pracujących lub użytkowych uznanych przez ACE. Psy w tej klasie powinny posiadać książeczkę pracy z wpisanymi nagrodami za tropienie, poszukiwanie, zawody obronne lub próby polowe. Nie mogą być brane pod uwagę zawody agility lub posłuszeństwa; h) klasa weteranów - dla psów i suk które ukończyły 8 lat;
pompeo Posted November 30, 2007 Posted November 30, 2007 Maga18 byłam na twojej stronie. Jeszcze w życiu nie widziałam tak pieknych grzywaczy :thumbs:
bajadera Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 O kurczę, nie wnikałam w regulaminy ! To w klubie PKPR wystaczy jedna bardzo dobra dla suki ? To można z góry każdmu szczylowi pisać:klacz: rodowód tej organizacji
pompeo Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 bajadera napisał(a):O kurczę, nie wnikałam w regulaminy ! To w klubie PKPR wystaczy jedna bardzo dobra dla suki ? To można z góry każdmu szczylowi pisać:klacz: rodowód tej organizacji Nie doczytałaś :) Wystarczy że suka przejdzie przegląd hodowlany, nawet nie musi miec wystaw :) Chyba że ma choc jedna wystawę zaliczona to nie musi miec przeglądu.
Migotka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Ingbert zaliczył 2 wystawy , ma już przegląd hodowlany wczoraj zrobiony pozytywnie :multi: , ale na wystawy będzie jeździł dalej.Już usiłował pokryć kotke sąsiadki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale nic z tego nie wyszło.:niewiem::niewiem:
białeyorki Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Mraulina napisał(a):O biewerach jest artykuł w poprzedniej Kynologii. On wszystko wyjaśnia. W necie ta rasa ma mnóstwo stron. Podobno powstanie biewerów zawdzięczmy mutacji. Fakt, że państwo Biewerowie mieli hodowlę yorków na światowym poziomie. Jest moda na biewery - stąd strasznie dużo podróbek. Kupując pieska bez rodowodu bardzo ryzykujemy. Fibi kochana - kopalnią wiedzy o biewerach jest Migotka. Z nią się powinnaś kontaktować. Migotka ma biewery z dobrej niemieckiej hodowli. I nie wygląda mi absolutnie na "producenta".Kopalnią wiedzy o Biewerach nie jaest żadna Migotaka tylko ja białeyrki poniewaz tylko mnie sie udalo wychodowac biewery po zwyklych jasntch yorkach.Migotka ma owszem biewery ale przywiezione z Niemiec i trudno jej do pierwszych szczeniaków co kolwiek powiedzieć o wy hodowaniu białych yorek.Ja niestey jestem tą pierwszą w Polsce osobą której się to udało mimo że nie posiadam psów z rodowodem.tylko yorki w typie rasy tak to nazywają w ZK.Tak więc jeśli masz konkretne pytania co do otrzymania białych yorek to pisz domnie a nia do Migotki.:evil_lol:
Guest Agata_B Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 bialeyorki przez ile lat probowalas wyhodowac biewery? tzn od kiedy zaczelas? i jak to zrobilas? ps sory za bledy (braki polskich znakow)
białeyorki Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Agata_B napisał(a):bialeyorki przez ile lat probowalas wyhodowac biewery? tzn od kiedy zaczelas? i jak to zrobilas? ps sory za bledy (braki polskich znakow)Do biewerów dochodziłam osiem lat więc jest to sporo czasu.Mój mąz w latach osiemdziesiątych widział biewery w Niemczech i tam podjał wyzwanie o wychodowaniu ich w Polsce.Jak widac praca nasza nie poszła na marne,efekt jest jak dla mnie znakomity.Ponieważ do tej pory nikomu sie to nie uadało,ja w każdym razie jestem z siebie i oczywiście męża bardzo zadowolona. i wcale nie azdroszcze pracy tym wszystkim którzy uwazają że tylko ze sprowadzonych Biewerów można otrzymac biełe yorki,bo to nieprawda.pozdrawiam dorota
Migotka Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 I ja jestem ze swojego męża zadowolona :multi: on spłaca mój kredyt z banku zaciągnięty na Biewery , no i choć jest przed sześćdziesiatką do dziś widzi każdą kobiete na ulicy w stroju "Ewy" :ban:
białeyorki Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 Mam nadzieję że kredyt nie został zaciągnięty na marne i kasa szybko się zwróci.Życze ci szybkiego dorobienia się biewerów, to może i mnie w końcu uznają jako hodowcę a nie rozmnażalnika yorków.A o mężusia dbaj ,przynajmniej dopuki spłaca z ochotą twoje długi.
bajadera Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 białeyorki napisał(a):Mam nadzieję że kredyt nie został zaciągnięty na marne i kasa szybko się zwróci.Życze ci szybkiego dorobienia się biewerów, to może i mnie w końcu uznają jako hodowcę a nie rozmnażalnika yorków.A o mężusia dbaj ,przynajmniej dopuki spłaca z ochotą twoje długi. To się chyba nie uda :diabloti:
BIEWERKA Posted December 1, 2007 Posted December 1, 2007 bajadera napisał(a):To się chyba nie uda :diabloti: A co się ma nie udać?????????
Recommended Posts