Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agata_B napisał(a):
Migotko ile ty masz teraz Biewerków?
Azumi +Germania +In... coś tam ;-) + jakaś nowa?
Juz się nie łapie :evil_lol:

Migotka, to chyba bylo do Ciebie.

Skoro Agata doczekala sie odpowiedzi, to ja tez sie Ciebie spytam po jakich pieskach planowany jest miot na wiosne przyszlego roku, zeby juz nie bylo niedomowien:eviltong:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najpierw musi być cieczka .... co nie wiadomo kiedy nastapi... potem musi być chęć pokrycia lub wzajemna sympatia... same niewiadome . Azumi musi zaakceptowac Ingberta a on musi mieć cheć na krycie.....Wszystko sie okaże .. Nową suczke Yorka kupiłam , pisałam o tym uszku co tatuaż zniekształcił, ona też będzie biegać po ringu PKPR ..... ale to inny wątek nie o Biewerach.:shake:

Posted

Wszystkie posty nie dotyczące tematu zostały usunięte
Jeżeli ktoś chciałby coś jeszcze dopisać co do sprawy usypiania/nieusypiania to proszę prywatnie na pw
Bardzo was proszę jesteśmy cywilizowanym narodem więc postarajmy się żyć w zgodzie. Każdy z nas jest inaczej wychowany, ma inne poglądy i musimy to jakoś stolerować choć nie zawsze wszystko nam pasuje.

Tak też wracamy do przyjemnego tematu o biewerach

Posted

Migotka napisał(a):

.. Takiego Biewera znalazłam na niem. ogłoszeniach w cenie 250,- jełro.......:multi:

Dla mnie ten piesek jest śliczny ,tylko może nie dawać potomstwa mając jakąś wade. Stąd taka cena.

Posted

Wklejam:

Suka hodowlana

1. Do hodowli może być użyta suka zarejestrowana w PKKR, pod warunkiem, że została zakwalifikowana do hodowli. Sukę taką określa się mianem suki hodowlanej.

2. Suką hodowlaną jest suka, która:
a/ została zakwalifikowana do hodowli na przeglądzie hodowlanym
(min.27 pkt) lub uzyskała co najmniej ocenę bardzo dobrą w klasie pośredniej, otwartej lub pracującej na minimum jednej wystawie organizowanej przez Klub;

W pośredniej? To znaczy, że musi mieć więcej niż 12 mieś.

Jest jeszcze sprawa suk ras wielkogłowych, dla których regulamin ZK zezwala na szybsze krycie - ale to inny problem.

Posted

Mraulina napisał(a):
Wklejam:
Suka hodowlana

1. Do hodowli może być użyta suka zarejestrowana w PKKR, pod warunkiem, że została zakwalifikowana do hodowli. Sukę taką określa się mianem suki hodowlanej.

2. Suką hodowlaną jest suka, która:
a/ została zakwalifikowana do hodowli na przeglądzie hodowlanym
(min.27 pkt) lub uzyskała co najmniej ocenę bardzo dobrą w klasie pośredniej, otwartej lub pracującej na minimum jednej wystawie organizowanej przez Klub;

W pośredniej? To znaczy, że musi mieć więcej niż 12 mieś.

Jest jeszcze sprawa suk ras wielkogłowych, dla których regulamin ZK zezwala na szybsze krycie - ale to inny problem.

A jak wiekowo ma sie podzial na klasy w PKPR, tak jak w ZK?

Posted

a) klasa baby - wiek od 4 do 6 miesięcy;
b) klasa szczeniąt - wiek od 6 do 9 miesięcy;
c) klasa młodzieży - dla ras o wys. poniżej 45cm - wiek od 9 do 15 miesięcy,
dla ras powyżej 45cm - wiek 9-18 miesięcy;
d) klasa pośredniej - dla ras o wys. poniżej 45cm - wiek od 12 do 18 miesięcy,
dla ras powyżej 45cm - wiek 15-24 miesięcy;
e) klasa otwarta - dla ras o wys. poniżej 45cm - wiek minimum 15 miesięcy,
dla ras powyżej 45cm - wiek minimum 18 miesięcy,
psy z tytułem championa nie mogą być wystawiane w klasie otwartej;
f) klasa championów - dla psów posiadających tytuły championa polskiej
lub zagranicznej organizacji kynologicznej uznanej przez Klub;
g) klasa pracująca - tylko dla psów pracujących lub użytkowych
uznanych przez ACE. Psy w tej klasie powinny posiadać książeczkę
pracy z wpisanymi nagrodami za tropienie, poszukiwanie,
zawody obronne lub próby polowe. Nie mogą być brane pod uwagę
zawody agility lub posłuszeństwa;
h) klasa weteranów - dla psów i suk które ukończyły 8 lat;

Posted

O kurczę, nie wnikałam w regulaminy ! To w klubie PKPR wystaczy jedna bardzo dobra dla suki ? To można z góry każdmu szczylowi pisać:klacz: rodowód tej organizacji

Posted

bajadera napisał(a):
O kurczę, nie wnikałam w regulaminy ! To w klubie PKPR wystaczy jedna bardzo dobra dla suki ? To można z góry każdmu szczylowi pisać:klacz: rodowód tej organizacji

Nie doczytałaś :)
Wystarczy że suka przejdzie przegląd hodowlany,
nawet nie musi miec wystaw :)
Chyba że ma choc jedna wystawę zaliczona to nie musi miec
przeglądu.

Posted

Ingbert zaliczył 2 wystawy , ma już przegląd hodowlany wczoraj zrobiony pozytywnie :multi: , ale na wystawy będzie jeździł dalej.Już usiłował pokryć kotke sąsiadki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: ale nic z tego nie wyszło.:niewiem::niewiem:

Posted

Mraulina napisał(a):
O biewerach jest artykuł w poprzedniej Kynologii. On wszystko wyjaśnia.
W necie ta rasa ma mnóstwo stron.

Podobno powstanie biewerów zawdzięczmy mutacji.

Fakt, że państwo Biewerowie mieli hodowlę yorków na światowym poziomie.

Jest moda na biewery - stąd strasznie dużo podróbek.
Kupując pieska bez rodowodu bardzo ryzykujemy.

Fibi kochana - kopalnią wiedzy o biewerach jest Migotka. Z nią się powinnaś kontaktować.
Migotka ma biewery z dobrej niemieckiej hodowli. I nie wygląda mi absolutnie na "producenta".
Kopalnią wiedzy o Biewerach nie jaest żadna Migotaka tylko ja białeyrki poniewaz tylko mnie sie udalo wychodowac biewery po zwyklych jasntch yorkach.Migotka ma owszem biewery ale przywiezione z Niemiec i trudno jej do pierwszych szczeniaków co kolwiek powiedzieć o wy hodowaniu białych yorek.Ja niestey jestem tą pierwszą w Polsce osobą której się to udało mimo że nie posiadam psów z rodowodem.tylko yorki w typie rasy tak to nazywają w ZK.Tak więc jeśli masz konkretne pytania co do otrzymania białych yorek to pisz domnie a nia do Migotki.:evil_lol:

Guest Agata_B
Posted

bialeyorki przez ile lat probowalas wyhodowac biewery?
tzn od kiedy zaczelas?
i jak to zrobilas?

ps sory za bledy (braki polskich znakow)

Posted

Agata_B napisał(a):
bialeyorki przez ile lat probowalas wyhodowac biewery?
tzn od kiedy zaczelas?
i jak to zrobilas?

ps sory za bledy (braki polskich znakow)
Do biewerów dochodziłam osiem lat więc jest to sporo czasu.Mój mąz w latach osiemdziesiątych widział biewery w Niemczech i tam podjał wyzwanie o wychodowaniu ich w Polsce.Jak widac praca nasza nie poszła na marne,efekt jest jak dla mnie znakomity.Ponieważ do tej pory nikomu sie to nie uadało,ja w każdym razie jestem z siebie i oczywiście męża bardzo zadowolona. i wcale nie azdroszcze pracy tym wszystkim którzy uwazają że tylko ze sprowadzonych Biewerów można otrzymac biełe yorki,bo to nieprawda.pozdrawiam dorota

Posted

I ja jestem ze swojego męża zadowolona :multi: on spłaca mój kredyt z banku zaciągnięty na Biewery , no i choć jest przed sześćdziesiatką do dziś widzi każdą kobiete na ulicy w stroju "Ewy" :ban:

Posted

Mam nadzieję że kredyt nie został zaciągnięty na marne i kasa szybko się zwróci.Życze ci szybkiego dorobienia się biewerów, to może i mnie w końcu uznają jako hodowcę a nie rozmnażalnika yorków.A o mężusia dbaj ,przynajmniej dopuki spłaca z ochotą twoje długi.

Posted

białeyorki napisał(a):
Mam nadzieję że kredyt nie został zaciągnięty na marne i kasa szybko się zwróci.Życze ci szybkiego dorobienia się biewerów, to może i mnie w końcu uznają jako hodowcę a nie rozmnażalnika yorków.A o mężusia dbaj ,przynajmniej dopuki spłaca z ochotą twoje długi.

To się chyba nie uda :diabloti:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...